Član
- Učlanjen(a)
- 06.05.2012
- Poruka
- 2.380
peko71 Drago mi je da i u Papinoj gardi ima ovakvih dusa. Ali moras izaci iz te crkve :dtyste:
:lol: E, baš me nasmija.
Sve kad bih i izišla iz Katoličke crkve, ona ne bi iz mene. Ah, te predrasude...
Ja sam ortodoxna katolkinja i nema tu pomoći.
Postoji problem u tradicionalnim crkvama što zbog mnogoljudnosti članova zanemaruju pojedinca. Barem je tako bilo u Katoličkoj, ali zatim su se počele osnivati manje zajednice ( unutar Katoličke crkve) koje imaju određenu misiju i svoje aktivnosti, a njihovi članovi su uglavnom mlađi ljudi. Takvoj jednoj i ja pripadam i mogu reći da sam vrlo zadovoljna.
Dobro, i što bi s paklom? Da li postoji ili ne?
starstuff: Draga Isabeleta, poznato mi je znacenje reci sekularno. Nisu bile potrebne sve one definicije ali hvala. Poenta mog komentara je bila tvoja izjava u kojoj tvrdis da sekularizacija kriva za lose drustvo i da je neprijatelj drustva. Tu nam se misljenja razlikuju. Uporedi sekularna drustva i uporedi religiozna. Losiji uslovi, kraci zivotni vek, nizi stepen dostupnosti obrazovanja, nepostovanje ljudskih prava, pogotovu zena, vrlo cesta slaba dostupnost osnovnih medicinskih potreba veca sklonost ka nasilju i niz drgih parametra koje govore o zdravlju drustva. Sto je religija zastupljenija u drustvu i drzavi, gore navedeni primeri vise dolaze do izrazaja.
Pojašnjenje pojmova sekularizacija i sekularizam je bilo namjenjeno za haryybonnota. I nije bilo suvišno, jer vidim da se mi još uvijek ne razumijemo. Ja sam sam spomenula sekularizaciju koja je isključivo vezana za vjeru, ne društvo.Mogla sam reći i materijalizam, koji je isto tako štetan za vjeru, za duhovni život, konačno, za mentalno zdravlje.
Jednostavno, ili živimo po Duhu ili po tijelu. Tjelesni smo, naravno, ne možemo i ne smijemo zanemariti tijelo, ali ne možemo samo njega "hraniti" a zaboraviti na duh i dušu.
Kažu, tako sam pročitala, da je Marylin Monroe rekla: "U Hollywoodu, jedan poljubac vrijedi 500 dolara, a duša ni jedan cent."
To imaš objašnjeno kod sv. Pavla, koji su plodovi tijela, a koji Duha, ali, ne da mi se tražiti citat, pa pogledaj sam. :dtyste:
Dakle, gotovo sve zemlje su sekularzirane, nešto malo manje islamske države. Primjeri napretka i blagostanja u sekulariziranim zemljama, koje si naveo, točno je, no, nije sve tako savršeno. npr. prema anketama u tim zemljama je najveći broj samoubojstava.
Prilozi
Poslednja izmena: