Da Vam se ponudi prilika da radite u inostranstvu, da li bi napustili Srbiju?

Da Vam se ponudi prilika da radite u inostranstvu, da li bi napustili Sbiju?

• Da

Votes: 153 64,8%
  • Ne

Votes: 47 19,9%
  • Ne znam

Votes: 36 15,3%

• Total voters
    236
Član
Učlanjen(a)
05.02.2010
Poruka
445
Zavisi...Malo bih razmislio o kakvoj se ponudi radi :D
Nije isto da ides tamo i da se mucis da radis ako ovde imas povoljnije uslove xD
Sve u svemu dosta od toga zavisi(lokacija,vrsta posla,itd...) i ne bih tek tako napustio Srbiju i otisao tamo negde...

Član
Učlanjen(a)
19.01.2010
Poruka
684
čim tetka sa beverli hilsa rikne ja odo

:dance2::dance2::dance2:

ko želi da ode taj će da ode sreća u nesreći da nemora da plivamo ko kubanci ili afrikanci

ko zagrize ne da će da pliva nego ko gliser ima da piči...wacko2
i neće da negoduje uopšte....:dance2:
ali treba prvo da želi da ode pa onda sledi tek sve ostalo....

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
ko zagrize ne da će da pliva nego ko gliser ima da piči...wacko2
i neće da negoduje uopšte....:dance2:
ali treba prvo da želi da ode pa onda sledi tek sve ostalo....
Da, da zagrize, i skupi ono među nogama, jer nemaš mnogo prava na grešku, ili mamu i tatu da "vade fleke", pozajme keš, "ispeglaju dug"! Već da giljaš od jutra do sutra, eventualno se napiješ za vikend (sam, ili sa šljakerima sa posla), i "vrhunac" zabave misliš da je "koncert" polu-gole polu-pijane pevaljke koja dođe iz Srbije (a za koju ovde malo ko je čuo, osim uže rodbine)...

Član
Učlanjen(a)
19.01.2010
Poruka
684
baš takav provod sledi u 99% slučajeva....
"sedi 'di si, jer kak'i si, ni za gdi nisi" što bi rekli "matori" južnjaci

Član
Učlanjen(a)
25.02.2010
Poruka
1
I te kako!

I tekako bih napustila ovu našu lepu Srbiju je u njoj može normalno samo lopovi i prevarantnaravno i političari.Pošto mr politika ne zanima,lopov nisam i neumem da varam narod jako teško da nešto postignem poštenim radom.:vorred:

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Voleo bih da pročitam odgovore na malo drugačije pitanje. Žašto niste otišli iz Srbije? Nedostatak novca, hrabrosti, ambicije, ideje, podrške...?

Učlanjen(a)
26.02.2010
Poruka
1
NE ZNAM DA LI BI ANAPUSTILA ZEMLJU.
očigledno je i jedino što sigurno znam da ovde nema ničega povoljnog,ništa nam se ne nudi,nažalost!
Pozdrav za sve

Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174
Vi sto ste protiv inostranstva,kazite mi jel moze ovde nekad lepo da se zivi,ne mislim luksuzno,nego normalno,moj cale 26 godina ima vozacku,nije mogao da kupi kola i sta da pricamo o ovoj Srbiji,za 20 godina bice jos gore i nema napretka...

Član
Učlanjen(a)
03.09.2009
Poruka
1.291
Ja verujem da ovde moze da se lepo zivi...nismo mi japanci i nemamo taj mentalitet,ali uz malo volje mogli bi da promenimo neke nase lose "kolektivne" navike tipa "Ne mogu toliko malo da me plate koliko ja mogu malo da radim"...

Nas covek ode preko grane i radi posao na koji ovde nikada nije pomislio...ali cuti,guta ponos i skuplja po neki evro...dok skupi odredjenu sumu koja ce mu pruziti bezbriznu starost-stigne da se razboli i ovde posecuje banje i lekare.

najbolji drug mi je trenutno u Norveskoj,pokusava da nadje posao,ali slabo ide...kod Norvezana nije samo najezda ljudi sa Balkana koji rade u raznoraznim starackim domovima kao negovatelji,vec imaju konkurenciju i u ostalim evropskim narodima poput nemaca,engleza,holandjana i slicno.

A sto te svi gledaju kao jos jednog emigranta "koji je dosao da nam uzme novac i eventualni posao"-to je posebna prica.
za kurseve jezika tek necu da pricam...drug mi je pohadjao par njih-a ispostavilo se da ih skoro nista ne razume kada je dosao gore...

ni na toliko cenjenom "zapadu" ne cvetaju ruze i cvece...

Natrag