Da Vam se ponudi prilika da radite u inostranstvu, da li bi napustili Srbiju?

Da Vam se ponudi prilika da radite u inostranstvu, da li bi napustili Sbiju?

• Da

Votes: 153 64,8%
  • Ne

Votes: 47 19,9%
  • Ne znam

Votes: 36 15,3%

• Total voters
    236
Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174
Ne mozes ovde toliko malo da radis koliko malo mogu da te plate,legalnim putem ne mozes da zivis ko covek...

Član
Učlanjen(a)
03.09.2009
Poruka
1.291
Ne mozes ovde toliko malo da radis koliko malo mogu da te plate,legalnim putem ne mozes da zivis ko covek...

ja pricam o tome da promenimo neke nase lose navike...a da se sa legalnim poslom moze ziveti-MOZE...neces jesti cajnu kobasicu i suvi vrat svaki dan...ionako nije zdravo suvomesnato...kao mali jeo sam pekmez,dzem i hleb...koliko mogu da primetim danasnji mladi narastaji to izbegavaju...hrane se nezdravo sa raznim hamburgerima,bigmekovima i pomfritom...

Član
Učlanjen(a)
22.02.2010
Poruka
65
nije ni tamo mnogq bolje nego ovde,mozda vise para ali vremena za nista.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Može ovde pristojno da se živi, samo je pitanje koliko je čovek uporan, vredan, ambiciozan... Sedeći kući uz računar i internet, čekajući da ti Zavod za nezaposlene nađe posao, neće se daleko dogurati...

Član
Učlanjen(a)
13.09.2009
Poruka
83
Evo mog misljenja pa vi vidite.

Ja zivim u Italiji 11 godina,ozenjen sam i imam dvoje dece.Vozac sam i vozim od ponedeljka do petka za 2600 eura.Moji mesecni troskovi su:Stan 360,struja 110,gas 15,voda 30,grejanje 220,skola 80,obdaniste 90,odrzavanje zgrade 30,rata za kola 350.To su stalni troskovi plus jelo,obuca,odeca,tel.. pa vidite dali nesto ostaje ili ne...... Ja se ne zalim,imam kupljen stan u Srbiji idem na mora,planine svake godine a to pre toga kod nas nista nisam imao tako...............

Član
Učlanjen(a)
26.10.2009
Poruka
49

Ja zivim u Italiji 11 godina,ozenjen sam i imam dvoje dece.Vozac sam i vozim od ponedeljka do petka za 2600 eura.Moji mesecni troskovi su:Stan 360,struja 110,gas 15,voda 30,grejanje 220,skola 80,obdaniste 90,odrzavanje zgrade 30,rata za kola 350.To su stalni troskovi plus jelo,obuca,odeca,tel.. pa vidite dali nesto ostaje ili ne...... Ja se ne zalim,imam kupljen stan u Srbiji idem na mora,planine svake godine a to pre toga kod nas nista nisam imao tako...............

o ovome govorim slepima i gluvima i velikim patriotama u kom gradu ovo kod nas može a da si običan radnik

ovo kod nas mogu oni iz skupštine i zaposleni u opštinama

Član
Učlanjen(a)
16.08.2009
Poruka
932
oni koji budu planirali odlazak u inostransvo zelim srecan put i ujedno da porucim ....pomozite pa me pozovite ...

Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174

To pokusavam da objasnim nekima,koliko god da u Evropi ne cvetaju ruze,sigurno je 5 puta bolje nego ovde,nervira me sto se poneki foliraju ovde a svi bi otisli da dobiju priliku...

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
To pokusavam da objasnim nekima,koliko god da u Evropi ne cvetaju ruze,sigurno je 5 puta bolje nego ovde,nervira me sto se poneki foliraju ovde a svi bi otisli da dobiju priliku...
Ajde da odgovorim u svoje ime, pošto imam osećaj da sam ovde prozvan, kao folirant koji bi otišao da "dobije priliku". Ako ta "prilika" podrazumeva neko neočekivano nasledstvo (nemoguće ali da odgovorim), otišao bih (najviše mesec dana, dok se sve sredi), pokupio lovu, prodao sve i zezao se ovde sa nečim što volim, privatni posao, neka laganica... Zbog posla, studija, bilo čega drugog ne bih, sigurno, jer me to ne privlači i nemam takvih ambicija!
Zašto ne možeš da prihvatiš da nekome novac nije glavni motiv, i da zbog njega ne želi da se "lupa" po svetu? Nazovi ti to foliranje, lažni patriotizam, nedostatak mu*a, kako god ti hoćeš,ali ja odavde nikada ne bih otišao! Jednostavno nemam potrebe za tim! Sve što mi treba imam i u svojoj zemlji, skromnije i u manjoj meri od "snova" koje neki sanjaju, ali ovde imam porodicu, prijatelje, posao, devojku, i nikakva "prilika" mi nije potrebna... Ne osuđujem nikoga ko je otišao da potraži svoju sreću, valjda ga je neka muka naterala, samo ne volim te priče kako je tuđe bolje, lepše, veće, pa čak i da jeste, sve ima svoju cenu...

Član
Učlanjen(a)
22.10.2009
Poruka
688
Re, svaka čast!

Ni ja ne bih otišla odavde! I, ne foliram se! Ovde je sve moje, sve što volim i sve žto mi treba!

Natrag