Da Vam se ponudi prilika da radite u inostranstvu, da li bi napustili Srbiju?

Da Vam se ponudi prilika da radite u inostranstvu, da li bi napustili Sbiju?

• Da

Votes: 153 64,8%
  • Ne

Votes: 47 19,9%
  • Ne znam

Votes: 36 15,3%

• Total voters
    236
Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174
??? Sve je to lepo, sedeti u toploj sobi, zavaljen u stolici, češeš mu*a i praviš planove... Na pitanje "Da Vam se ponudi prilika da radite u inostranstvu" ljudi bez posla će reći hoću, daj šta daš, ali opet treba skupiti ono među nogama i otići! Da se ponudi prilika za solidnim poslom u ovoj zemlji kakav bi bio odgovor? A pitanje je šta je svako od nas učinio da dođe do posla? Trebaš prijatelju imati neko znanje, školu, zanat u rukama, pa da vidiš da li ima posla! Ne kažem da je ovde sjano, daleko od toga, ali šta da očekuješ napolju? Odlazili su ljudi sa fakultetskim diplomama odavde, pa raznosili novine i mleko, glumili spasioce i bebisiterke...

Slazem se da trebas imati nekog znanja da bi dobio poso,ali ako se u nekoj zemlji toliko toga radi preko veze,onda je ova nasa,cak se i vozacke dozvole uzimaju preko veze,verovatno ima tih slucajeva,ako je neko Tatin sin,zasto da polaze...

Član
Učlanjen(a)
19.01.2010
Poruka
684
Sve ima svojih dobrih i losih strana,ja bih ipak itiso da probam i da se sam uverim kako je,sta je...Jer kad ti drugi pricaju,ne mozes da steknes pravu sliku.

Pa šta je problem? Čekaš da ti neko ponudi posao? To ne postoji a ako postoji jako retko...
Što kaže Rekontra, stisneš m*da, staviš 1000 evra u džep pa na put...a šta ti Bog da, ili pukneš ili proplivaš...

Negde si napisao, uštedim pa se vratim pa otvorim ovo ili ono...

Otvori ovde SZR i konkuriši za start up kredit, ako prođeš, dobiješ 15.000 evra, godinu dana grejs period i teraj kako znaš i umeš...

Svuda je isto, ali je tamo, preko grane, definitivno teže, ko nije probao, ne može naravno ni da zna...

Šta da je pitanje "Da li bi ste prihvatili posao od 1000 evra i plaćeno stanovanje u Surdulici"... Mogo bi da štediš 500 evra masečno... Većina bi ogovorila NE, da se ne lažemo...

NIje mi namera da uvredim bilo koga iz Surdulice, uzeo sam kao primer...

Član
Učlanjen(a)
05.01.2010
Poruka
1.849
pokaži mi nekog ko danas pravi kuću u srbiji od svojih para
uglavnom i koje kupio kupio na kredit i biće njegova kao na zapadu kad bude imao 70 godina

bro je raspalili smo temu ja govorim za moje okruženje uglavnom su svi još kod mame i tate na stanu i dobro im je čekaju da baka dobije penziju pa da potroše koju kintu što bi radili wacko2wacko2wacko2 nisu blesavi:)(

Sto se tice kuce,ti i ja ,kao da zivimo u razlicitim drzavama,ja za razliku od tebe ne poznajem nikoga ko je uredno podigao kredit,pa kupio sav materijal,i sve po redu.U mom okruzenju ide otprilike ovako.Skrpis novac za plac.Sad plac moze da kosta 1000 e a moze i 20.0000 ,zavisi koliko para imas. U N.S mozes da ga kupis u Livadama ili u centru grada.Vecinu novih naselja oko N.S.su podigli ljudi koji su silom prilika izbegli iz svojih rodnih mesta.Ali to nisu oni koji su sa punim dzepovima otisli.Imas prijatelje,poznanike,pa malo platis,malo na dodjem ti,malo na mobu,i tako dodjes do dve prostorije,za prvu ruku.Dalje polako,jedno po jedno.Kad vec nemaju bogate roditelje da ih dotiraju.Ko ceka da mu baba umre i ostavi stan taj se i ne zali na uslove u kojima zivi,jer da mu nije dobro ,mrdno bi pa ucinio nesto za sebe.
Ja sam mozda utopista ,smatram da se postenim radom i kvaltetom posla koji obavljas moze steci stosta.Naravno,mnogo je lakse ne dozvoljenim radnjama doci do koristi,samo sve se to nekako vrati u zivotu,sto bi se reklo,dodje djavo po svoje.Frizeri na primer,ima ih na svakom koraku,opet neki rade bolje neki gore.Zasto,pa neki su posveceniji svom poslu,znaju ga bolje.Ko shvati da kvalitet dovodi do kvantiteta a ne obratno,taj je pobedio_Ovde bi svi na brzinu i preko noci.A tamo preko,gde "cvetaju ruze"cute i rade od jutra do sutra,da ponovim najgore poslove,a koja je cena toga,pa najbolje porazgovaj sa nekim ko zaradjuje hleb tamo daleko...
Pitanje je jedino cega si spreman da se odreknes i za rad cega.Kad to razresis u glavi,onda si pobedio.Imam mnogo prijatelja koji su otisli,ustede oni neku paricu,i sve produzavaju ostanak tamo,jos za ovo da skupim ,pa za ono.....I tesko je povuci granicu.Kad dodju ovde,jednom ili ako su dobre srece dva puta godisnje,pokusavaju da zive,tj da nadoknade sve one propustene dane.Najbolje godine ostavis negde daleko,lepo se vratis kad steknes dovoljno da na miru mozes da umres,a dete koje nije zaradilo tvoj imetak,naravno brzo procerda,jer ne ume da ga ceni.Zato svak,spram apetita treba da razmisli sta mu je ciniti.
Nigde nije idealno.

Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174
Pa šta je problem? Čekaš da ti neko ponudi posao? To ne postoji a ako postoji jako retko...
Što kaže Rekontra, stisneš m*da, staviš 1000 evra u džep pa na put...a šta ti Bog da, ili pukneš ili proplivaš...

A problem je brate da li ja imam tih 1000E,pa da je tek tako imam te pare,ne bi ni pomisljao na inostranstvo...

Negde si napisao, uštedim pa se vratim pa otvorim ovo ili ono...

Otvori ovde SZR i konkuriši za start up kredit, ako prođeš, dobiješ 15.000 evra, godinu dana grejs period i teraj kako znaš i umeš...

Ovde ne mozes ziranta da nadjes ni puskom,a i ne bi to radio,ne volim rizik.

Master Of The Universe
Član
Učlanjen(a)
28.10.2009
Poruka
911
Ma da imam gde, otisao bih odavde, okrenuo se ni bih za sobom.​

Član
Učlanjen(a)
26.10.2009
Poruka
49
misli verovatno da bi otišao i tamo na sigurno ivanjuska a ima gde
ko hoće da ode taj će da ode ako želi a može da ode svako a to što smo mi ostali to je naša stvar
ja sam mogao bezbroj puta da odem al nisam ono bezbroj puta ovde je bilo bolje do 90-ih
prvi put sam hteo da odem pre 10god. za canadu pa kad smo videli svu papirologiju i šta nam traže poreklo para sto pizdarija moram sve da prodam da uplatim tamo na neki račun i još nije sigurno da ćeš dobiti vizu i ako dobiješ nije sigurno da ćeš moći da ostaneš pa ako odeš pa ne uspe vratiš se nemaš ništa imam rodbinu po celom svetu dolaze leti jedu banče za moj astal pokazuju mi neke slike šta imaju gde su bili na letovanju a još nijednom me nisu pozvali da ja jednom odem da jedem za njihov astal

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
ja sam mogao bezbroj puta da odem al nisam ono bezbroj puta ovde je bilo bolje do 90-ih
prvi put sam hteo da odem pre 10god. za canadu pa kad smo videli svu papirologiju i šta nam traže poreklo para sto pizdarija moram sve da prodam da uplatim tamo na neki račun i još nije sigurno da ćeš dobiti vizu i ako dobiješ nije sigurno da ćeš moći da ostaneš pa ako odeš pa ne uspe vratiš se nemaš ništa imam rodbinu po celom svetu dolaze leti jedu banče za moj astal pokazuju mi neke slike šta imaju gde su bili na letovanju a još nijednom me nisu pozvali da ja jednom odem da jedem za njihov astal
Pa u tome i jeste poenta, na kulturan način ti kažu da im ne trebaš, da dok skupiš sve papire i izgubiš dane čekajući u redu za vize (nekad) odustaneš sam! Da si neki dr.mr. stručnjak našli bi oni tebe odavno, takvi kao što si ti (mi) njima ne trebaju, "doplivavaju" oni sami svakog dana iz Latinske i J.Amerike...

Natrag