pokaži mi nekog ko danas pravi kuću u srbiji od svojih para
uglavnom i koje kupio kupio na kredit i biće njegova kao na zapadu kad bude imao 70 godina
bro je raspalili smo temu ja govorim za moje okruženje uglavnom su svi još kod mame i tate na stanu i dobro im je čekaju da baka dobije penziju pa da potroše koju kintu što bi radili wacko2wacko2wacko2 nisu blesavi
(
Sto se tice kuce,ti i ja ,kao da zivimo u razlicitim drzavama,ja za razliku od tebe ne poznajem nikoga ko je uredno podigao kredit,pa kupio sav materijal,i sve po redu.U mom okruzenju ide otprilike ovako.Skrpis novac za plac.Sad plac moze da kosta 1000 e a moze i 20.0000 ,zavisi koliko para imas. U N.S mozes da ga kupis u Livadama ili u centru grada.Vecinu novih naselja oko N.S.su podigli ljudi koji su silom prilika izbegli iz svojih rodnih mesta.Ali to nisu oni koji su sa punim dzepovima otisli.Imas prijatelje,poznanike,pa malo platis,malo na dodjem ti,malo na mobu,i tako dodjes do dve prostorije,za prvu ruku.Dalje polako,jedno po jedno.Kad vec nemaju bogate roditelje da ih dotiraju.Ko ceka da mu baba umre i ostavi stan taj se i ne zali na uslove u kojima zivi,jer da mu nije dobro ,mrdno bi pa ucinio nesto za sebe.
Ja sam mozda utopista ,smatram da se postenim radom i kvaltetom posla koji obavljas moze steci stosta.Naravno,mnogo je lakse ne dozvoljenim radnjama doci do koristi,samo sve se to nekako vrati u zivotu,sto bi se reklo,dodje djavo po svoje.Frizeri na primer,ima ih na svakom koraku,opet neki rade bolje neki gore.Zasto,pa neki su posveceniji svom poslu,znaju ga bolje.Ko shvati da kvalitet dovodi do kvantiteta a ne obratno,taj je pobedi
vde bi svi na brzinu i preko noci.A tamo preko,gde "cvetaju ruze"cute i rade od jutra do sutra,da ponovim najgore poslove,a koja je cena toga,pa najbolje porazgovaj sa nekim ko zaradjuje hleb tamo daleko...
Pitanje je jedino cega si spreman da se odreknes i za rad cega.Kad to razresis u glavi,onda si pobedio.Imam mnogo prijatelja koji su otisli,ustede oni neku paricu,i sve produzavaju ostanak tamo,jos za ovo da skupim ,pa za ono.....I tesko je povuci granicu.Kad dodju ovde,jednom ili ako su dobre srece dva puta godisnje,pokusavaju da zive,tj da nadoknade sve one propustene dane.Najbolje godine ostavis negde daleko,lepo se vratis kad steknes dovoljno da na miru mozes da umres,a dete koje nije zaradilo tvoj imetak,naravno brzo procerda,jer ne ume da ga ceni.Zato svak,spram apetita treba da razmisli sta mu je ciniti.
Nigde nije idealno.