Da Vam se ponudi prilika da radite u inostranstvu, da li bi napustili Srbiju?

Da Vam se ponudi prilika da radite u inostranstvu, da li bi napustili Sbiju?

• Da

Votes: 153 64,8%
  • Ne

Votes: 47 19,9%
  • Ne znam

Votes: 36 15,3%

• Total voters
    236
Član
Učlanjen(a)
03.09.2009
Poruka
1.291
jedno veliko DA i nikad se vise nebi ni vratio u ovu bednu drzavu cak bi se odreko i drzaljvanstva i zaboravio bi da pricam srpski kad vidim u kakvoj drzavi zivimo sramota me sto se vodim kao srbin a posebno ja koji sam bio u vrhu jedne stranke pa sam video neke stvari koje 99% gradjana neznaju da se desavaju tek me je tad jos vise sramota sto sam srbin

Bio si u vrhu i video si sta si video...a zasto nisi pokusao nesto da promenis?

A u svojoj Srbiji se osecam najlepse...i pored svih problema.
Volim svoju zemlju,narod,istoriju,tradiciju...a to nicije pare ne mogu da plate.

Član
Učlanjen(a)
26.10.2009
Poruka
49
pokaži mi nekog ko danas pravi kuću u srbiji od svojih para
uglavnom i koje kupio kupio na kredit i biće njegova kao na zapadu kad bude imao 70 godina

dobro je raspalili smo temu ja govorim za moje okruženje uglavnom su svi još kod mame i tate na stanu i dobro im je čekaju da baka dobije penziju pa da potroše koju kintu što bi radili wacko2wacko2wacko2 nisu blesavi

Dodato posle 3 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Uh, kao u pesmi R.Amadeusa: "Otiš'o je svak' ko valja"... Pa šta smo mi koji smo ostali, gomila lenčuga, neradnika, probisveta i kriminalaca??? Ovo kao da gledam BBC ili neko drugo strano đubre... Srbi su varvari, stoka, gamad... Prijatelju, gde god da odeš, ti ćeš samo biti emigrantsko go*no, ne voli te niko... Ne tebe, nego nikog ko dođe sa strane!!!

e tu se slažem sa tobom apsolutno si u pravu na zapadu tako gledaju na nas i zato smo tu gde smo:(:(:(

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174
Bio si u vrhu i video si sta si video...a zasto nisi pokusao nesto da promenis?

A u svojoj Srbiji se osecam najlepse...i pored svih problema.
Volim svoju zemlju,narod,istoriju,tradiciju...a to nicije pare ne mogu da plate.

Mozda je bitnija buducnost i to kako ce da na zive zena i deca,od ponosa,svi mi volimo ovu zemlju i rodni grad,ali nije lako.

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
15
mesecno od 1500eura mozes sigurno da ustedis,ako se malo stisnes,bar 150eura a od 150eura nasih plata kako ces to ustedeti!Cene tehnike,aparata i ostalog su iste i tamo i ovde!

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
mesecno od 1500eura mozes sigurno da ustedis,ako se malo stisnes,bar 150eura a od 150eura nasih plata kako ces to ustedeti!Cene tehnike,aparata i ostalog su iste i tamo i ovde!
Jeste, samo nisi naveo koliko košta hrana i stanovanje! Dobar je plan otići tamo i zaraditi koju kintu (uz odricanje svega), ali se vežeš kreditima, poslom, dete pođe u školu pa da ne menja sredinu... I na kraju se vratiš ovde da proživiš par godina i umreš... A deca ti zaborave i ko su i šta su, pa "maternji" jezik pričaju kao sinovi onog prestolonaslednika...

Član
Učlanjen(a)
26.12.2009
Poruka
1
Istina

Anketa je pokazala da vecina anketiranih misli da ovde nema nikakve perspektive za rad i stvaranje.

Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174
Jeste, samo nisi naveo koliko košta hrana i stanovanje! Dobar je plan otići tamo i zaraditi koju kintu (uz odricanje svega), ali se vežeš kreditima, poslom, dete pođe u školu pa da ne menja sredinu... I na kraju se vratiš ovde da proživiš par godina i umreš... A deca ti zaborave i ko su i šta su, pa "maternji" jezik pričaju kao sinovi onog prestolonaslednika...

Sve ima svojih dobrih i losih strana,ja bih ipak itiso da probam i da se sam uverim kako je,sta je...Jer kad ti drugi pricaju,ne mozes da steknes pravu sliku.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Anketa je pokazala da vecina anketiranih misli da ovde nema nikakve perspektive za rad i stvaranje.
??? Sve je to lepo, sedeti u toploj sobi, zavaljen u stolici, češeš mu*a i praviš planove... Na pitanje "Da Vam se ponudi prilika da radite u inostranstvu" ljudi bez posla će reći hoću, daj šta daš, ali opet treba skupiti ono među nogama i otići! Da se ponudi prilika za solidnim poslom u ovoj zemlji kakav bi bio odgovor? A pitanje je šta je svako od nas učinio da dođe do posla? Trebaš prijatelju imati neko znanje, školu, zanat u rukama, pa da vidiš da li ima posla! Ne kažem da je ovde sjano, daleko od toga, ali šta da očekuješ napolju? Odlazili su ljudi sa fakultetskim diplomama odavde, pa raznosili novine i mleko, glumili spasioce i bebisiterke...

Natrag