Daleko od toga. To je vera nehrišanskih religija. Čovek se na žalost rađa sa sklonošću ka grehu, a sama sklonost jeste greh.
Ne! To nigde u bibliji ne pise!
Covek se samo radja sa oslabljenim palim telom koje ga vuce na greh! To je ono sto pise, i to je njegovo nasledje, to se naziva "gresnost". To je ta sklonost ka grehu. A vi taj termin pogresno tumacite i kazete da on oznacava i "zlu dusu"!
Covek se ne radja zao i pokvaren, to nigde u bibliji ne pise! Njegova dusa je cista pri rodjenju!
A ako pise suprotno, da mu je dusa prljava i da su mu misli zle cim se rodi, ti mi nadji gde to pise? Toga nema nige!
Evo prosto. Posledica greha je smrt. Jel tako? A znamo da deca su smrtna i umiru. Ako umiru, znači da imaju greh
Ne! Netacno!
Ona umiru samo zato sto su nasledila oslabljeno i propadljivo telo! A ne zbog induvidualnog greha koje su pocinila! Deca jos nisu ucinila ni dobro ni zlo, pa ne mogu biti kriva!
djavo je zao, pa ne umire. Kako on onda zivi a gresan je? Znaci, samo umiranje nema veze sa tim da li je neko gresnik!
Mi umiremo zbog "pale prirode", a taj termin se pogresno tumaci, kao da ukljucuje da je i nasa dusa automatski zla pri rodjenju, i da nosis teret Adamove krivice. To nije tacno!
Krivica je induvidualna, i stice se tokom zivota. A nastaje tako sto te palo telo (oslabljeno telo) vuce i mami, jer telo zahteva zadovoljenje. Telo zudi, a tvoja dusa se suproti, jer uglavnom zna da su to neispravne zelje, o tome je pisao i Pavle, pa ne citas.. To je borba izmedju duha i tela! Ne cinis ono sto hoces nego ono sto neces to cinis..
A kada bi vladao savrseni sklad izmedju duse i tela, kada bi duh ziveo u savrsenom telu, tada ga ne bi vukle neispravne zelje..
Dakle, mi patimo zbog nesklada duse i tela, jer je nase telo je nesavrseno i propadljivo..
A to je ono sto se naziva "palom prirodom" i cesto se ne razume pravilno, pa se u to ukljucuje i neka "zla dusa". Kao da to ide jedno s drugim.
kaže Pismo a to je da je plata za greh smrt.
Jeste, ali plata za induvidualni greh, a ne da ti placas krivicu drugoga, krivicu svog praoca!
Nigde u bibliji ne pise da mi nosimo Adamovu krivicu i da cemo zbog toga umreti!
Mi umiremo zbog nasledja, jer smo nasledili propadljivo telo. A odgovaramo samo za svoje licne grehe!
Znaci, od "pale prirode" do "zle duse" i nije toliko dalek put kada pogresno tumacis!
Ti pogresno tvrdis da su deca kriva pri rodjenju za neki Adamov greh i da zato trebaju da umru? Tvrdis da im je dusa prljava i zla od rodjenja. To nigde u bibliji ne pise!
znači da je to po 'zasluzi'.
Nije po zasluzi vec po nasledju, zato jer je Bog prokleo Adama a on je posle imao decu. Deca ne mogu naslediti savrseno telo ako im otac nije imao. Dakle to je telesno nasledje. A ne mozes ti naslediti tudju krivicu. Bog je coveka stvorio dobrim. Dusa pri rodjenju nije prljava, iako se nalazi u propadljivom telu!
I sama priroda je podlozena propadljovosti, pa jel ona gresna? Sta su Bogu krive zivotinje, i zasto one umiru? Jesu li i one zgresile, da li nose greh Adamov?
Pises besmislice, nigde u bibliji ne pise da se covek radja zao! Apsolutno nigde!
Zasluga je to što imaju greh, tj. štoim je uračunat.
Gde pise da ti je uracunat Adamov greh? Ne pisi besmislice, to nigde u bibliji ne pise!
Ti ne razumes ni sta je greh, ni kako nastaje. Vec taj termin koristis pausalno, a ne znas ni sta njime opisujes. Kazes da nasledjujes tudju krivicu, sta vi pisete to je strasno! Ucite da vam je dusa prljava od rodjenja, da nasledjujete zlu dusu, i da su deca pri rodjenju automatski zla..
Ma gde to pise u bibliji? Gde pise: "deca su zla od rodjenja"???