Bog nema ništa sa tvojim lažima, ne huli čovječe.
Tvoje insinuacije me ne dotiču, jer znam realnost onakvu kakva ona jeste, a tvoje reci ce biti sa tobom na sudu ako se ne odrekneš sebe i svog života u svom subjektivnom svetu do kraja isteka vremena milosti.
Pozdrav!
Subota JE NAČINJENA ZA ČOVEKA A NE ČOVEK ZA SUBOTU reče ni manje ni više nego Hrist... dobro a za koga je načinjena nedelja i ponedeljak i utorak .. da nije možda za životinje ? Ako je čovek stvoren da praznuje subotu onda bolje da i ne živi. Kakav je to život da u svu večnost praznuješ subote...po meni nikakav.
Peko, pogrešno predstavljaš smisao Subote i Adventnog verovanja u pogledu Subote.
Hrist je izrekao ove reči
"SUBOTA JE NAČINJENA ČOVEKA RADI A NE ČOVEK SUBOTE RADI" da bi upravo ukazao na pravi smisao Subote.
On je ove reči uputio Farisejima onoga vremena koji su od Subote načinili teret a ne blagoslov, jer su uveli mnoštvo bespotrebnih pravila i propisa u pogledu toga šta treba činiti Subotom a šta ne.
Isus je bio najveći reformator Subote, jer je govorio o njenoj pravoj svrsi, a to je slavljenje Boga kao tvorca i sećanje na stvaranje kada su planeta zemlja i čovek na njoj - stvoreni Božjom stvaralačkom silom i ljubavlju.
Ona treba da bude blagoslov čoveku i istinski izvor sreće, dan kada se proslavlja Bog kao tvorac života.
Subota nije bila deo obrednog zakona niti ima TIPOLOŠKI karakter koji je pripisan obrednom zakonu.
Subota je deo većnog nepromenjivog zakona - potvrđenog i u starom i u novom zavetu, i od strane proroka, i Gospoda Isusa, i njegovih svetih apostola.. Amin!