Da li slaviti subotu ili nedelju

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ništa nisi odgovorio. Pitao sam te, Zašto je Isus razapet? Ako tvrdiš da su Židovi mogli ući u Počinak "klanjem janjaca i subotnim odmaranjem", i bez vjere u Krista, onda za tebe Krist vrijedi koliko i jedno janje..

Prinosenjem jaganjca oni su dolazili Bogu sa verom i poniznošću da im gresi budu oprosteni, i jedino takvi - postujuci zapovesti i Subotu su mogli ući u mir i obećanu zemlju.

Ma briga vas adventiste za bilo koju zapovijed, vama je samo da unutra ugurate "židovsku subotu". A i proročica vam je takva bila. I proročica vam tvrdi da "zapovjed o suboti na kamenim pločama svijetli jače od ostalih zapovijedi".
Ni proročici vam Bog i prva Božja zapovijed nije bila najveća, zapovijed o suboti vama je i najveća i jedina bitna..

Ovo je insinuacija.
Adventistima je bitno da ispune Božju volju i da druge uče da je ispunjavaju, po Isusovoj zapovesti izrečenoj u Mateju 5 poglavlju - da "Ако ко поквари једну од овијех најмањијех заповијести и научи тако људе, најмањи назваће се у царству небескоме; а ко изврши и научи, тај ће се велики назвати у царству небескоме" ( Matej 5. 17 - 19 )

Ono što je nekada Bog pokazao Ellen White - pre par godina pokazao je i meni u noćnom viđenju.

Naime, u noćnom viđenju nalazio sam se u jednom Beogradskom parku.

U jednom trenutku nebo iznad mesta gde sam stajao se otvorilo i pokazale su se ploče sa ispisanih deset zapovesti iznad kojih je lebdeo Sveti Duh u obličju belog goluba.

Zapovest o Suboti je bila posebno istaknuta ' tako dsa je svaka reč mogla jasno da se pročita.

Ptredočeno mi je ' da će Gospod uskoro sam potvrditi večnu važnost njegovog zakona i Subote pred ovim svetom, tako da će svako moći da bude osvedočen šta je istina i mogućnost da je prihvati.

Tako da je tvoja borba protiv istine uzaludna ' jer će je sam Bog objaviti, ne samo zakon i Subotu ' već i sve druge istine, kao i identitet i autoritet njegove crkve i onih koji su danas pozvani na duhovno probuđenje crkve i sveta.

Amin!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ovo je insinuacija.
Adventistima je bitno da ispune Božju volju i da druge uče da je ispunjavaju.

Kako ćete vi druge učiti kada učite od proročice, a proročica vam i Boga pravila lažovom?

Ono šrto je nekada Bog pokazao Ellen White ' pre par godina pokazao je i meni u noćnom viđenju.

Naime, u noćnom viđenju nalazio sam se u jednom Beogradskom parku.

U jednom trenutku nebo iznad mesta gde sam stajao se otvorilo i pokazale su se ploče sa ispisanih deset zapovesti iznad kojih je lebdeo Sveti Duh u obličju belog goluba.

Zapovest o Suboti je bila posebno istaknuta ' tako dsa je svaka reč mogla jasno da se pročita.

Ptredočeno mi je ' da će Gospod uskoro sam potvrditi večnu važnost njegovog zakona i Subote pred ovim svetom, tako da će svako moći da bude osvedočen šta je istina i mogućnost da je prihvati.

Tako da je tvoja borba protiv istine uzaludna ' jer će je sam Bog objaviti, ne samo zakon i Subotu ' već i sve druge istine, kao i identitet i autoritet njegove crkve i onih koji su danas pozvani na duhovno probuđenje crkve i sveta.

Viđali su neki i bogate izvore u pustinji.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ima, ali jedan od njih i "oskvrnjuje Svetište", i "dokida svagdašnju žrtvu", i "postavlja grozotu pustoši". Sve to čini jedan - "pustošnik".

Ti nemas dokaze za ono sto tvrdis, ja sam objasnio.
A ti ako ipak imas suprotne dokaze postavi, ali na drugoj temi, jer spamujemo..

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ti nemas dokaze za ono sto tvrdis, ja sam objasnio.
A ti ako ipak imas suprotne dokaze postavi, ali na drugoj temi, jer spamujemo..

Dokazi slijepcima ništa ne znače. Kada bi značili, to bi značilo da vidiš, da nisi slijepac, a da vidiš onda bi ti to najobičnijim čitanjem Danijelova teksta bilo vidljivo i jasno.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Dokazi slijepcima ništa ne znače. Kada bi značili, to bi značilo da vidiš, da nisi slijepac, a da vidiš onda bi ti to najobičnijim čitanjem Danijelova teksta bilo vidljivo i jasno.

Stvarno-Slep mi rece :) .
Nisi li ti tvrdio da je ''to jedan isti u celom 9. poglavlju?
Napredujemo Slape. :)

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
:roll::roll::roll: Gdje sam ja tvrdio da je samo "jedan lik" u čitavom 9. poglavlju? Ja sam tvrdio da jedan isti sve ono čini: i "oskvrnjuje Svetište", i "dokida svagdašnju žrtvu", i "postavlja grozotu pustoši".

Ti itekako napreduješ. U svakom novom postu nadmašiš sam sebe.

Dobro, to sam i ja pokazao tekstom, da su dvojica.
I sta sad hoces dokazati da ovaj drugi dokida svagdasnju zrtvu, to nisi dokazao..

Zameras adventistima, sto ovo tumace drugacije, a ne mozes dokazati da je jedan isti koji to cini iz teksta.
Ako tekst dozvoljava da se sagledava na dva nacina, kako ces ti znati jesi li u pravu?
Trazim ti da dokazes, a ti se smejes...

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Gdje je u svim ovim tvojim citatima "Rimokatolička crkva"? Sjeti se, tvrdio si kako sami katolici priznaju da je "njihova Rimokatolička crkva" nešto mijenjala. Dakle, lagao si, ito bezočno. I dobro je da svi mogu vidjeti čime se adventisti služe.

Slape, ciji je

upload_2015-6-4_12-16-41.png

Ništa nisi odgovorio. Pitao sam te, Zašto je Isus razapet? Ako tvrdiš da su Židovi mogli ući u Počinak "klanjem janjaca i subotnim odmaranjem", i bez vjere u Krista, onda za tebe Krist vrijedi koliko i jedno janje.

Ma briga vas adventiste za bilo koju zapovijed, vama je samo da unutra ugurate "židovsku subotu". A i proročica vam je takva bila. I proročica vam tvrdi da "zapovjed o suboti na kamenim pločama svijetli jače od ostalih zapovijedi".
Ni proročici vam Bog i prva Božja zapovijed nije bila najveća, zapovijed o suboti vama je i najveća i jedina bitna.

Što će mi tvoje smiješno i apsurdno objašnjenje, kad je sam Danijel to objasnio, evo:

Dn 11,2-31: A sada ću ti otkriti istinu. Evo: još će tri kralja ustati ... Vratit će se, bjesnjeti protiv svetoga Saveza i opet će se sporazumjeti s onima koji napustiše sveti Savez. Čete će njegove doći i oskvrnuti svetište-tvrđu, dokinut' svagdašnju žrtvu i ondje postaviti grozotu pustoši.

Jeli ti sada jasno? Jeli vidiš da je isti i koji "oskvrnjuje Svetište", i koji "dokida svagdašnju žrtvu", i koji "postavlja grozotu pustoši". Sve to čini jedan - "pustošnik", a ti Isusu pripisuješ zlodjelo ovog pustošnika.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ako tekst dozvoljava da se sagledava na dva nacina, kako ces ti znati jesi li u pravu?

Ne dozvoljava tekst da se tumači na dva načina. Sva djeca nakon drugog razreda osnovne škole, jednako će i na isti način protumačiti onu Danijelovu rečenicu.

Trazim ti da dokazes, a ti se smejes...

To je više zbog čuđenja kako sam sebe svaki put nadmašiš. Pogledat ću, možda ima nešto prikladnije od onog "valjača". Možda ovaj: :oopss:

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ne dozvoljava tekst da se tumači na dva načina. Sva djeca nakon drugog razreda osnovne škole, jednako će i na isti način protumačiti onu Danijelovu rečenicu.

Trazim ti da dokazes, a ti se smejes..

To je više zbog čuđenja kako sam sebe svaki put nadmašiš. Pogledat ću, možda ima nešto prikladnije od onog "valjača". Možda ovaj: :oopss:

Ti si bezobrazan i neozbiljan.
Zaista, se cudim da jedan Hrisacnin moze da se valja po podu i izigrava ludilo a pritom sebe naziva ''Hriscaninom''.
I pri tom se koristi takvim metodama izvrtanja tudjih reci, da je to bolesno..

Ja nisam rekao da ''tekst moze da se TUMACI na dva nacina'' , vec da se ''SAGLEDAVA na dva nacina''.
Ovde se vidi kako ti manipulises recima sagovornika, vozajuci ga u krug i praveci od njega budalu.
Treba da te je sramota!

Natrag