VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
Ništa nisi odgovorio. Pitao sam te, Zašto je Isus razapet? Ako tvrdiš da su Židovi mogli ući u Počinak "klanjem janjaca i subotnim odmaranjem", i bez vjere u Krista, onda za tebe Krist vrijedi koliko i jedno janje..
Prinosenjem jaganjca oni su dolazili Bogu sa verom i poniznošću da im gresi budu oprosteni, i jedino takvi - postujuci zapovesti i Subotu su mogli ući u mir i obećanu zemlju.
Ma briga vas adventiste za bilo koju zapovijed, vama je samo da unutra ugurate "židovsku subotu". A i proročica vam je takva bila. I proročica vam tvrdi da "zapovjed o suboti na kamenim pločama svijetli jače od ostalih zapovijedi".
Ni proročici vam Bog i prva Božja zapovijed nije bila najveća, zapovijed o suboti vama je i najveća i jedina bitna..
Ovo je insinuacija.
Adventistima je bitno da ispune Božju volju i da druge uče da je ispunjavaju, po Isusovoj zapovesti izrečenoj u Mateju 5 poglavlju - da "Ако ко поквари једну од овијех најмањијех заповијести и научи тако људе, најмањи назваће се у царству небескоме; а ко изврши и научи, тај ће се велики назвати у царству небескоме" ( Matej 5. 17 - 19 )
Ono što je nekada Bog pokazao Ellen White - pre par godina pokazao je i meni u noćnom viđenju.
Naime, u noćnom viđenju nalazio sam se u jednom Beogradskom parku.
U jednom trenutku nebo iznad mesta gde sam stajao se otvorilo i pokazale su se ploče sa ispisanih deset zapovesti iznad kojih je lebdeo Sveti Duh u obličju belog goluba.
Zapovest o Suboti je bila posebno istaknuta ' tako dsa je svaka reč mogla jasno da se pročita.
Ptredočeno mi je ' da će Gospod uskoro sam potvrditi večnu važnost njegovog zakona i Subote pred ovim svetom, tako da će svako moći da bude osvedočen šta je istina i mogućnost da je prihvati.
Tako da je tvoja borba protiv istine uzaludna ' jer će je sam Bog objaviti, ne samo zakon i Subotu ' već i sve druge istine, kao i identitet i autoritet njegove crkve i onih koji su danas pozvani na duhovno probuđenje crkve i sveta.
Amin!
Poslednja izmena: