Da li slaviti subotu ili nedelju

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527

Posto nas cenjeni sagovornik, Slape, nista nije rekao na moj tako vazan i jasan komentar, izgleda da je u poslednje vreme i obnevideo pa ga nije ni primetio, zato cu ponoviti izjavu krsaljice Margarete, koja je u 11. veku vrsila PRITISAK na svetkovatelje Subote:

“Kraljica Margareta predsedavala je eklezioloskom savetu, koji je nastojao da vrati stare keltske vernike preciznijem verovanju Rima...
Keltska crkva nije svetkovala "Dan Gospodnji", nego ga je upotrebljavala za svetovne poslove.
Margareta je svetkovala Dan Gospodnji, zato sto je Gospod toga dana ustao iz groba. Ona je tome dodala slicno svedocsanstvo pape Grgura, koji je kaznio nekakvog coveka ostrim prokletstvom zato sto je obavljao svetovne poslove u Dan Gospodnji i izdao edikt o njegovom iskucenju iz Crkve za dva meseca..” Margareta, Skotska kraljica i sveti, (1926) ster. 88.89.

Zasto Slape o ovoj i slicnim izjavama, jos nije rekao ni jednu rec?
Zato sto je ovde mesecima tvrdio da Hriscani nikad nisu ni praznovali Subotu, nego nedelju, prema tome nisu ni vrs\ili ni9kakvu zamenu.Da je Subota data tek na Sinaju i da je data samo Jevrejima.
I ovaj izvestaj, pored mnoigih drugih, pokazuju da Slape ovde prosipa maglu umesto istine.

Imamo izvastaje da su Hriscani kroz sve vekove praznovali Subotu, najpre samo Subotiu, pa onda Subotu i nedelju zajedno, dok najzad mnogi nisu napustili Subotu.
MEDJUTIM, U SVIM VEKOVIMA OD ADAMA DO DANAS, POSTOJALI SU LJUDI i CITAVE GRUPE VERNIKA KOJI SU PRAZNOVALI SUBOTU. Oni su cestpo bili progonjeni, kaznjavani, zatvarani u zatvor i spaljivani na lomaci.
Slape ni u kom sliucaju ne zeli da se o tome diskutuje, jer to otkriva losu sliku nekih prelata koji su svoju bracu hriscane spaljivali na lomaci.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Hajde da vidimo sta bi se desilo kada bi prihvatili Stvarnoslapove teorije koje iznosi u vezi zakona i Subote, a objasnjeno je u sledecoj analizi.

Po Stvarnoslapovom tumacenju - Bog nebeski je jedan nepravedan Bog - i ako biblija nasuprot tome kaze "DA JE ON VECNA PRAVDA"
Takodje, po njegovom tumacenju - Bog je promenjiv, kontradiktoran, ne zna sta govori, i gresnik koji pravi kompromis sa grehom i djavolom zacetnikom greha - i ako biblija kaze ""DA JE BOG ONAJ KOJI SE NE MENJA, DA JE ON DOSLEDAN, I DA NECE GREH NIKADA NAZVATI PRAVDOM JER GA JE UNAPRED OSUDIO"

Objasnio bih ove pojmove u logicnom sledu ako prihvatimo Stvarnoslapove teorije koje ovde iznosi.

Dakle - Bog je u starom zavetu u teokratskom poretku u kome je Izrailj ziveo kaznjavao odredjene grehe, ukljucujuci i krsenje Subote i rad Subotom.

Stvarnoslap tvrdi da mi u novom zavetu imamo slobodu da krsimo zapovest o Suboti.

Recimo - da prihvatimo ovu njegovu teoriju.

Zamislimo sada sud Bozji.
Ljudi koji su ziveli u starom zavetu dolaze na sud, i medju njima pristupi covek koji biva osudjen kao gresnik.
Procita mu se presuda u kojoj stoji "da je taj covek u vreme Mojsija prekrsio zapovest o Suboti i da je zbog toga bio kamenovan, i da je zbog toga osudjen na vecno unistenje"

Taj covek iznosi svoju odbranu i kaze "Boze - ja sam izgubljen zato sto sam radio odredjeni posao u Subotu, a ti si Gospode u novom zavetu odobrio masovno krsenje ove zapovesti, i zar je to pravedno da ja budem izgubljen a svi oni koji su je takodje krsili da budu spaseni"

Pitanje koje sledi je sledece: "kako bi Bog pred andjelima i celim svemirom opravdao ovakav postupak?

Drugo.

Bog je u starom zavetu zakonom odvojio greh od pravde.
Krsenje bilo koje zapovesti je bio greh.

Ako je Bog u novom zavetu greh proglasio pravdom, onda se on promenio.
Dakle - za njega greh vise nije greh ni pravda nije pravda, vec je greh proglasio pravdom a pravdu proglasio da je greh, i ujedno napravio kompromis sa djavolom zacetnikom greha koji je tokom cele istorije od prvog greha praoca Adama navodio ljude da grese i da krse moralne principe.

Greh koji je uzrocnik duhovne pa i fizicke smrti - je dakle postao u novom zavetu nosilac zivota.

Ovakva opisana slikovita projekcija se desava kada ljudi pogresno shvate Bozju prirodu i njegovu licnost i karakter i ne uzmu biblijske izjave za nesto ozbiljno - vec tumace i samog Boga i ono sto je on izrekao proizvoljno, i stvaraju dogme koje u istinu nemaju nikakve veze ni sa pismom, ni sa vecnim Bogom i njegovom licnoscu i Bozanskim namerama.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Stvarnoslap tvrdi da mi u novom zavetu imamo slobodu da krsimo zapovest o Suboti.

Kako ćemo kršiti nešto što nam nije ni zapovjeđeno?

Ovakva opisana slikovita projekcija se desava kada ljudi pogresno shvate Bozju prirodu i njegovu licnost i karakter i ne uzmu biblijske izjave za nesto ozbiljno - vec tumace i samog Boga i ono sto je on izrekao proizvoljno, i stvaraju dogme koje u istinu nemaju nikakve veze ni sa pismom, ni sa vecnim Bogom i njegovom licnoscu i Bozanskim namerama.

A najbolji primjer za ovo su Adventisti sedmog dana. Na primjer, iako Bog nikome prije Židova nije zapovjedio subotni odmor, niti je tko prije Židova subotom odmarao, adventisti tvrde potpuno suprotno jer im je tako rekla proročica Jelena.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Onda je samo zidove Bog zeleo da spasi a ostale sve da unisti.

Uozbilji se, nauka ti je skroz providna.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Vec treci put postavljam isti tekst:

“Kraljica Margareta predsedavala je eklezioloskom savetu, koji je nastojao da vrati stare keltske vernike preciznijem verovanju Rima...
Keltska crkva nije svetkovala "Dan Gospodnji", nego ga je upotrebljavala za svetovne poslove.
Margareta je svetkovala Dan Gospodnji, zato sto je Gospod toga dana ustao iz groba. Ona je tome dodala slicno svedocsanstvo pape Grgura, koji je kaznio nekakvog coveka ostrim prokletstvom zato sto je obavljao svetovne poslove u Dan Gospodnji i izdao edikt o njegovom iskucenju iz Crkve za dva meseca..
” Margareta, Skotska kraljica i sveti, (1926) ster. 88.89.

Ovo pokazuje da su katolici u Skotckoj jos u 11. veku praznovaliu dsubotu.

Posto nema cime da dokaze da to nije istoina, evo kakav je komentar da STVARNOSLAP:

"Izlizala ti se ploča."

Zar je to odgovor na ovakav komentar?

Slape, vetrujem da te ovo mnogo muci i nervirsa, zato sto postoje mnogi istporijski i biblijski dokazi da su izjave koje ovde jednako dajes netacne. Pa onda i imas pravo da se ljudis, zapravo drugo ti ni ne preostaje, ali nismo ti mi krivi za to nego ti sam ili ti tvoji pafleti su suvise zastareli.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ne vredi njemu postaviti ni 1000 puta.
Ja sam rekao da njegovo ime treba da bude Stvarno - Slep, zato sto ne vidi dalje od nosa, ili ne želi da vidi...

Svaka cast Marku na strpljenju

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Ja sam rekao da njegovo ime treba da bude Stvarno - Slep, zato sto ne vidi dalje od nosa, ili ne želi da vidi...

Svaka cast Marku na strpljenju

U pravu si Mire,
ja vec ne znam u koju grupu da svrstam Stvarno Slepoga.
Sta ti mislis, da li on razume istinu o cinjenicama, ali ga je sramota da prizna potraz, ili zbilja nije u stanju da ih shvati.

Pa tpoliko istorijskih dokaza smo prilozili, toliko binblijskih dokaza, pa tome sam dodao i njegov Katehizam, a on i dalje trubi svoje bezumlje.

Stvarno spavajuvci, zar ti ovde pred svima ljudima tvrdis da tvoj Katehizam iznosi neistine?

Evo sta on tvrdi:

Pitanje iz katolickog Ktehizma: Odkada je pocelo svetkovanje suboite?
Odgovor: Od stvaranja sveta, jer tada je Bog blagoslovio sedmi dan i pocinuo od svih dela svojih (1. Mojsoijeva 2,3).

Slape, da li si ti uopste razumeo pitanje koje postavlja Katehizam:
Odkada je pocelo svetkovanje suboite?
Jesi li razumeo Odgovor: OD STVARANJA SVETA!

Evo sada svi vidite tu razliku izmedju Stavro spavajucega i katolickog ucenja:

On izjavljuje:
Na primjer, iako Bog nikome prije Židova nije zapovjedio subotni odmor, niti je tko prije Židova subotom odmarao, adventisti tvrde potpuno suprotno jer im je tako rekla proročica Jelena.

Slape, da li ti ovde javno izjavljujes da i tvoj Katehizam slusa Helen White?

Covece, opameti se! Tvoj Katehizam tvrdi da SVETKOVANJE SUBOTE postoji od stvaranja i da ju je Bog blagoslovio i posvetio, i cak da se i On odmarao u Subotu. A ti si na ovaj isti tekst podrugljivo rekao: "Bog je i TELE BLAGOSLOVIO". Koga ti ovde ismejavas, adventiste, Bibliju, Boga ili sam sebe?

Nadji nam u Bibloiji izjavu koja kaze da Adam NIJE PRAZNOVAO SUBOTU.
NADJI IZVESTAJ DA prepotopni svet NIJE ZNAO ZA BOZJI ZAKON, a, ipak, svi znamo da je po tom zakonu usudjen na smet. Kakva ti je to konfuzija, covece! Osvesti se ako mozes!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Vec treci put postavljam isti tekst:

Prije će biti deseti nego treći.

Posto nema cime da dokaze da to nije istoina, evo kakav je komentar da STVARNOSLAP:

"Izlizala ti se ploča."

Zar je to odgovor na ovakav komentar?

Nije ti se ploča samo izlizala, sada je već postala "tabula rasa".

Točno mire, ne vrijedi. Možeš ti meni i milijun puta ponoviti da je Isus pustošnik, razoritelj Svetišta i da je Isus postavio grozotu pustoši na vrhu Hrama, ali ja ti to nikada neću povjerovati.

On izjavljuje:
Na primjer, iako Bog nikome prije Židova nije zapovjedio subotni odmor, niti je tko prije Židova subotom odmarao, adventisti tvrde potpuno suprotno jer im je tako rekla proročica Jelena.

Slape, da li ti ovde javno izjavljujes da i tvoj Katehizam slusa Helen White?

Covece, opameti se! Tvoj Katehizam tvrdi da SVETKOVANJE SUBOTE postoji od stvaranja i da ju je Bog blagoslovio i posvetio, i cak da se i On odmarao u Subotu. A ti si na ovaj isti tekst podrugljivo rekao: "Bog je i TELE BLAGOSLOVIO". Koga ti ovde ismejavas, adventiste, Bibliju, Boga ili sam sebe?

Osjeća li se netko ismijan to je njegova stvar. Ja samo pokazujem apsurdnost vaše argumentacije. Ako zaključujete da je Adamu i njegovuo potomstvu naložen subotni odmor
samo po tome što je Bog blagoslovio i posvetio subotu, onda se po istoj logici može i mora zaključiti da je Bog naložio i klanjanje teletu, jer je Bog blagoslovio i posvetio telad.

Nadji nam u Bibloiji izjavu koja kaze da Adam NIJE PRAZNOVAO SUBOTU.
NADJI IZVESTAJ DA prepotopni svet NIJE ZNAO ZA BOZJI ZAKON, a, ipak, svi znamo da je po tom zakonu usudjen na smet.

Iz ovoga se najbolje vidi sva stravičnost posljedica koje na adventiste ostavljaju Jelena i njene besmislice. Na primjer, da je Jelena napisala da je Adam
imao nos na stražnjoj strani glave, adventisti bi vam tvrdili, i do "zadnje kapi krvi" bi se borili da vam dokažu kako je Adam zaista imao nos sa stražnje strane glave. Kad biste ih pokušali razuvjeriti, navodeći kako baš nigdje u Bibliji ne piše da je Adam imao nos sa stražnje strane glave, adventisti bi vam, slično kao što ovdje zahtijeva Marko, zatražili: "Nađi nam u Bibliji gdje piše da Adam nije imao nos sa stražnje strane glave".

Kakva ti je to konfuzija, covece! Osvesti se ako mozes!

Ja sam siguran da Adam nije imao nos sa stražnje strane glave, iako ništa o tome ne piše, a sve sam sigurniji da ti oči nemaš ni s prednje ni sa stražnje strane glave.

Natrag