Član
- Učlanjen(a)
- 31.12.2011
- Poruka
- 1.534
Miko jel ti umes da citas?ajmo citat po citat?pa da se jednom razresi ta dilema.Sta kazu dela apostolska 15?
21
γραψαντες δια χειρος αυτων ταδε οι αποστολοι και οι πρεσβυτεροι και οι αδελφοι τοις κατα την αντιοχειαν και συριαν και κιλικιαν αδελφοις τοις εξ εθνων χαιρειν
И написаше рукама својима ово: Апостоли и старјешине и браћа поздрављају браћу која су по Антиохији и Сирији и Киликији што су од незнабожаца.
Дела:15:6
24
Будући да ми чусмо да неки од нас изишавши сметоше вас ријечима, и раслабише душе ваше говорећи вам да се обрезујете и да држите закон, којима ми не заповједисмо;
TAKO JE! APOSTOLI NIKAD NIKOME NISU DALI ZAKON O OBREZANJU.
Јер.:23:16Гал.:2:4Титу:1:101 Јов.:2:19
25
Зато нађосмо за добро ми једнодушно сабрани избране људе послати вама с љубазнијем нашијем Варнавом и Павлом,
С људима који су предали душе своје за име Господа нашега Исуса Христа.
Суд.:5:18Дела:13:501 Кор.:15:302 Кор.:11:232 Кор.:11:26Филиб.:2:29
27
Посласмо дакле Јуду и Силу, који ће то и ријечима казати.
28
Јер нађе за добро свети Дух и ми да никаквијех тегоба више не мећемо на вас осим овијех потребнијех:
Јован:16:13Дела:16:41 Кор.:7:251 Кор.:7:40
29
Да се чувате од прилога идолскијех и од крви и од удављенога и од курварства, и што нећете да се чини вама не чините другима; од чега ако се чувате, добро ћете чинити. Будите здрави.
JASNO I POTUNO GLASNO, DA SU APOSTOLI SAVETOVALI HRISCANIMA IZ NEZNABOSTVA DA ZIVE U SKLADU SABbOZJI8M ZAKONOM KOGA JE BOG DAO, SAMO OBREDE, KAO STO JE OBREZANJE I ZRTVE TO IM NISU PREPORUCILI. SUBOTA SE OVDE I NE SPOMINJE, ONA I NIJE BILA U PITANJU, JER NIJE BILA DEO MOJISEVOG ZAKONA NEGO JE DEO DEKALOGA KOGA JE BOG PROPISAO. JASNO KAO BELI DAN.
Sve najbolje vrate Gero
28
Јер нађе за добро свети Дух и ми да никаквијех тегоба више не мећемо на вас осим овијех потребнијех:
Јован:16:13Дела:16:41 Кор.:7:251 Кор.:7:40
29
Да се чувате од прилога идолскијех и од крви и од удављенога и од курварства, и што нећете да се чини вама не чините другима; од чега ако се чувате, добро ћете чинити. Будите здрави.
Pozdrav od Gere.