Da li slaviti subotu ili nedelju

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Vidi, nemam ja problem sa Antiohom Epifanom i drugim vekom p.n.e, već pitam za onaj citat iz Jovanovog otkrivenja ko je tamo onj ČOVEK ZVER što će ŽIV dočekati Isusa?
Zašto uvek bežiš od odgovora, sad ja kako neznam i pitam te.

Jedan od sedmorice, tako piše sveti Ivan, a ti otkrio da Ivan laže i da je osmi od osmorice.

Progonstava je uvek bilo i biće ali ja te pitam za ono progonstvo iz Otk. gde piše BLAGO MRTVIMA OD SAD,
Tamo čitamo kako će se poglavica obožavai kao Bog i njegov kip i sliku će morati obožavati i klanjati i piše biće UBIJANI svi koji to ne budu činili.
Opet kao neznam i pitam te zašto bežiš od pitanja?

Ma, ti sve znaš, nema veze što je krivo. Bolje i krivo nego nikako.

Ma hde bi ti podmetao i izvrtao moje reči...LJUDI SLAP JE SAMO POŠTENJE NIKAD ON NEBI NIŠTA PODMETAO I IZVRTAO sem što mu se ponekad to desi ne svaki put.

Posijao si ti po svim forumima, hoćeš da citiram?

Ništa ti nisi razumeo ali baš NIŠTA.
Tebi nikeko ne odgovara istina već pribegavaš lukavom načinu gde ćeš kao ti u poverenju mene predstaviti jer niko ne čita i ne vidi ko šta zastupa pa im treba novi Sveti Duh u vidu Slapa.

Ti bi im očito uvalio "duha Lavića". Ne brini, nisam ti ja konkurencija u tome.

Isus ima svoju crkvu i ona se nalazi među svim narodima koji veruju u Isusa.
CELA BIBLIJA pravi jasno razdvajanje Jevreja i PAGANA ili NEZNABOŽACA čitaj na SVIM mestima sve poslanice i UVEK ćeš čuti Jevreji i PAGANI ili NEZNABOŽCI ili NE OBREZANI jasnu razliku a što ti ne čitaš niti znaš šta ti ja mogu.

I onda? Je li Isus osnovao Crkvu ili nije? Mogu li neobrezani u Kristovu Crkvu ili ne mogu?

Bog prihvata pagane kroz veru a isto tako proroštva i Pavle kažu da će vreme Jevrejima doći TEK kad uđe PAGANA koliko treba opet ih razdvaja kao grupe ali spasava po veri.Papstvo kao uporište okultiozma i Vavilonskog nasleđa je zatiralo iz paganstva VERUJUĆE i iz Jevreja VERUJUĆE i to će raditi kao što piše dok Isus ne dođe. Kako satana piožuruje svog poslužnika iz Vatikana tako znamo da će brzo Isus doći. Da će sesti u hram piše u proroštvima i Pavle potvrđuje proroke. Da nosi na glavi onu piramidu kao riblju glavicu nosi da je hulno hulno je. Da je na sedam gora jeste. Da nisu štedeli stado nisu.Da neće štedeti stado neće to čitamo u Otk. 13 glavi biće UBIJANI.

Dva najveća "zatirača" "VERUJUĆIH" bili su Ignacije Antiohijski i Justin Mučenik. Obojica svjedoče da blaguju pravo tijelo i pravu krv Kristovu, Lavić bi za njih rekao da su "babilonski kanibali". Justin Mučenik je i dobio nadimak Mučenik jer je po predaji bio najrevniji "zatirač VERUJUĆIH", a kažu da mu je specijalnost bila zatiranje "VERUJUĆIH Jevreja". Zna ovo Lavić, oni su za Lavića vučine.

Nereče ti ništa na ona dva pitanja otkud subota u milenijumu i zašto da mole da subotom ne beže?

Pouči ti ljude, nije li bolje da budu poučeni u tvome duhu?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
NIje ta subota sjena.

Nego koja? Pogledaj:

Kol 2,16-17: Neka vas dakle nitko ne sudi po jelu ili po piću, po blagdanima, mlađacima ili subotama. To je tek sjena onoga što dolazi, a zbiljnost jest – tijelo Kristovo.

Dakle, blagdani su blagdani, sve godišnje subote, mlađaci su mlađaci, a subote mogu biti samo ono što ostaje - tjedne subote. Sjena tripo, subota je sjena.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Pouči ti ljude, nije li bolje da budu poučeni u tvome duhu?

Hvala, pametan predlog.
Uzimamo Isaiju 66 i čujemo:
66:15 Jer, gle, Gospod će doći s ognjem, i kola će Mu biti kao vihor, da izlije gnev svoj u jarosti i pretnju u plamenu ognjenom.
66:16 Jer će Gospod suditi ognjem i mačem svojim svakom telu, i mnogo će biti pobijenih od Gospoda.
66:17 Koji se osveštavaju i koji se očišćavaju u vrtovima jedan za drugim javno, koji jedu meso svinjsko i stvari gadne i miševe, svi će izginuti, veli Gospod.
66:18 A ja znam dela njihova i misli njihove, i doći će vreme, te ću sabrati sve narode i jezike, i doći će i videće slavu moju.
66:19 I postaviću znak na njih, i poslaću između njih koji se spasu k narodima u Tarsis, u Ful i u Lud, koji natežu luk, u Tuval i u Javan i na daleka ostrva, koja ne čuše glas o meni niti videše slavu moju, i javljaće slavu moju po narodima.
66:20 I svu će braću vašu iz svih naroda dovesti Gospodu na dar na konjima i na kolima i na nosilima i na mazgama i na kamilama ka svetoj gori mojoj u Jerusalim, veli Gospod, kao što prinose sinovi Izrailjevi dar u čistom sudu u dom Gospodnji.
66:21 I između njih ću uzeti sveštenike i Levite, veli Gospod.
66:22 Jer kao što će nova nebesa i nova zemlja, što ću ja načiniti, stajati preda mnom, veli Gospod, tako će stajati seme vaše i ime vaše.
66:23 I od mladine do mladine, i od subote do subote dolaziće svako telo da se pokloni preda mnom, veli Gospod.
66:24 I izlaziće i gledaće mrtva telesa onih ljudi koji se odmetnuše od mene; jer crv njihov neće umreti i oganj njihov neće se ugasiti, i biće gad svakom telu.

U vreme kad počne carstvo dolaziće SVETI svake subote u hram i čudo jedno nigde poglavice niti nedelje...šta bi? Isus Gospod reče da ni jedna titla iz zakona neće nestati i još reče da ništa nije ukinuo.
A nije ni menjao dan odmora za prvi dan.
Zato Gospod upozorava onaj naraštaj da će im stići rat i da mole kako nebi bežanje< bilo u dan od odmora.Jer ako bi tog dana bežali to bi bilo po kazni da imaju dvostruki greh.
Hvala Bogu za Njegovu reč.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
66:23 I od mladine do mladine, i od subote do subote dolaziće svako telo da se pokloni preda mnom, veli Gospod.
Ovo je proročki tekst u kojem prorok, koristeći ono što mu je poznato te jezik i simbole koji razumiju Židovi kojima se prorok obraća, izriče viđenje budućih vremena. Hoćemo li doslovno razumijevati ovaj tekst? A kako ćemo onda razumijeti, na primjer, ovaj tekst:

Iz 1,11-14: "Što će mi mnoštvo žrtava vaših?" - govori Jahve. - "Sit sam ovnujskih paljenica i pretiline gojne teladi. I krv mi se ogadi bikova, janjaca i jaradi. Kad mi lice vidjet' dolazite, tko od vas ište da gazite mojim predvorjima? Prestanite mi nositi ništavne prinose, kad mi omrznu. Mlađaka, subote i sazive - ne podnosim zborovanja i opačine. Mlađake i svetkovine vaše iz sve duše mrzim - teški su mi, podnijet' ih ne mogu!

Ako treba doslovno razumijeti onaj prvi tekst, onda treba doslovno razumijeti i ovaj drugi. I što onda?

U vreme kad počne carstvo dolaziće SVETI svake subote u hram i čudo jedno nigde poglavice niti nedelje...šta bi? Isus Gospod reče da ni jedna titla iz zakona neće nestati i još reče da ništa nije ukinuo.

Kako ćete onda stati pred Boga i što ćete mu odgovoriti kad vas upita jeste li pogubili one koji su obavljali kakav posao u subotu? Hoćete li mu reći kako vas je Miroljub poučio da se Božje zapovijedi stavljaju van snage kada ljudi donesu svoje zakone? Hoćete li mu reći kako ste morali prestupati njegovu zapovijed jer vas je obvezivala ljudska zapovijed? Da, što ćete Bogu reći?

A nije ni menjao dan odmora za prvi dan.

A kako bi i mijenjao? Kako bi Bog Korneliju promijenio dan odmora kada Kornelije nije ni imao dan odmora? I što saznajemo? Saznajemo da Duh Sveti silazi i na takve i da takvi mogu primiti krštenje i po krštenju spasenje. I krstiše se bez primanja zapovijedi o danu odmora. I što još saznajemo? Saznajemo da se do danas nije ništa promijenilo kada je u pitanju ljudska sablazan koja je posljedica neznanja i nevjere. I tada se neki začudiše što se i na one koji nisu obrezani i koji nemaju dan odmora izlijeva dar Duha Svetoga, jednako kako se ti čudiš dvije tisuće godina kasnije.

Zato Gospod upozorava onaj naraštaj da će im stići rat i da mole kako nebi bežanje< bilo u dan od odmora.Jer ako bi tog dana bežali to bi bilo po kazni da imaju dvostruki greh.
Hvala Bogu za Njegovu reč.

Ipak sam ja tebe bio dobro i ispravno razumio. Dakle, po tebi bi bio grijeh bježati subotom spašavajući život!? Život vola spašavati subotom - da, ali čovjekov - nikako!?!?!?

Praznična, ta ukazuje na Isusa, nije sedmična koja ukazuje na stvaranje.

Praznična subota je praznična, i ona je sadržana i obuhvaćena izrazom blagdanima (praznicima - godišnjim subotama). Tako subote ostaju biti samo ono što i uvijek jesu - tjedne subote. Pa nije sveti Pavao imbecil i neznalica. Dapače, Pavao je izuzetno upućen u ova pitanja, školovani je farizej. Nema šanse da Pavao navede blagdane (grčki heorte), i da onda onako nasumce još nabaci nekakve praznične subote, i to grčkim izrazom sabaton koji uvijek označava tjedne subote. Osim toga, ovo tvoje tumačenje i razumijevanje već odbacuju i neki adventisti (intelektualno pošteni), dakle, neki iz redova onih koji su tebe indoktrinirali.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ovo je proročki tekst u kojem prorok, koristeći ono što mu je poznato te jezik i simbole koji razumiju Židovi kojima se prorok obraća, izriče viđenje budućih vremena.

Nema tu jezika simbola.
Ako je jezik simbola peimeni ga na subotu kao sen.

Hoćemo li doslovno razumijevati ovaj tekst? A kako ćemo onda razumijeti, na primjer, ovaj tekst:

Iz 1,11-14: "Što će mi mnoštvo žrtava vaših?" - govori Jahve. - "Sit sam ovnujskih paljenica i pretiline gojne teladi. I krv mi se ogadi bikova, janjaca i jaradi. Kad mi lice vidjet' dolazite, tko od vas ište da gazite mojim predvorjima? Prestanite mi nositi ništavne prinose, kad mi omrznu. Mlađaka, subote i sazive - ne podnosim zborovanja i opačine. Mlađake i svetkovine vaše iz sve duše mrzim - teški su mi, podnijet' ih ne mogu!

DOSLOVNO!
Bog je to rekao a pre toga čitaj razlog zašto su mu se gadile te stvari i valjda ćeš shvatiti kako to ima svoje značenje u tom vremenu jer po tvom igranju jednom je doslovno kad je subota sen a kad treba žrtva onda je simbol ma nemoj.

Kako ćete onda stati pred Boga i što ćete mu odgovoriti kad vas upita jeste li pogubili one koji su obavljali kakav posao u subotu? Hoćete li mu reći kako vas je Miroljub poučio da se Božje zapovijedi stavljaju van snage kada ljudi donesu svoje zakone? Hoćete li mu reći kako ste morali prestupati njegovu zapovijed jer vas je obvezivala ljudska zapovijed? Da, što ćete Bogu reći?

Bog je IZRAILJU naredio u onom vremenu da budu svetlost svetu i to piše i oni nisu bili a od pagana se ne traćži oko za oko već stepenica iznad a to je PRAŠTANJE jesi čuo za tu reč?
A Bog će u svoje vreme staviti na tas svačija dela i tad će umesto kamenja ići teža stvar.
Možeš li bar to upamtiti?

A kako bi i mijenjao? Kako bi Bog Korneliju promijenio dan odmora kada Kornelije nije ni imao dan odmora? I što saznajemo? Saznajemo da Duh Sveti silazi i na takve i da takvi mogu primiti krštenje i po krštenju spasenje. I krstiše se bez primanja zapovijedi o danu odmora. I što još saznajemo? Saznajemo da se do danas nije ništa promijenilo kada je u pitanju ljudska sablazan koja je posljedica neznanja i nevjere. I tada se neki začudiše što se i na one koji nisu obrezani i koji nemaju dan odmora izlijeva dar Duha Svetoga, jednako kako se ti čudiš dvije tisuće godina kasnije.

Ko pominje Kornelija...i koji smisao je u tome?
A ko kaže da Duh Sveti silazi samo na one što imaju neka DELA...o čemu ti to ovde sad pričaš?
To je Slape BOLJI PUT o kojem Paja govori a ti ga NE NALAZIŠ.
To nije uslov da bi bio prihvaćen ali je posledica Duhovnog rođenja da se Bog ljubi i drži Njegova reč koja je zapovest a subota je Božja reč sve dok poglavica kaže da nije.

Ipak sam ja tebe bio dobro i ispravno razumio. Dakle, po tebi bi bio grijeh bježati subotom spašavajući život!? Život vola spašavati subotom - da, ali čovjekov - nikako!?!?!?

Aha, skoro da jesi.
Bog je rekao da MOLE a ako to ne čine imaju greh.
A ako subotom
beže imaju još jedan.
Može li to stati pod šeširić?

Praznična subota je praznična, i ona je sadržana i obuhvaćena izrazom blagdanima (praznicima - godišnjim subotama). Tako subote ostaju biti samo ono što i uvijek jesu - tjedne subote. Pa nije sveti Pavao imbecil i neznalica. Dapače, Pavao je izuzetno upućen u ova pitanja, školovani je farizej. Nema šanse da Pavao navede blagdane (grčki heorte), i da onda onako nasumce još nabaci nekakve praznične subote, i to grčkim izrazom sabaton koji uvijek označava tjedne subote. Osim toga, ovo tvoje tumačenje i razumijevanje već odbacuju i neki adventisti (intelektualno pošteni), dakle, neki iz redova onih koji su tebe indoktrinirali.

Jesi li čuo za propagandni program, vidim da jesi i njime se baviš.
Ti si neka predhodnica Franji pa već godinama pokušavaš osporiti ono što on sad kaže da treba uništiti a to je verovanje u pisanu reč u Bibliji.
Ti nemoj odmarati ko te tera da odmaraš?
Ti radi subotom Bog to voli,On je samo Jevreje mrzio i zatirao zbog odmora a ti dobijaš željezni križ.

Tvoja logika je senzacija uzmeš iz 66 glave jedan red i staviš u simbol a drugi u doslovno značenja pa opet simbol i ponovo doslovno...remek delo čak bi ti se i Jelena divila.

Poslednja izmena:
Natrag