Stvarnoslap, ovo što iznosiš - nema veze sa činjenicama.
Nisu ljudi slijepi, pusti neka svatko vidi i zaključi.
Osim toga - ovo je tema o Suboti i Nedelji.
Točno, a ti se onda u nedostatku biblijskih argumenata pozoveš na to kako je baš tebe Bog "
postavio za svoga vjesnika posljednjih dana". Ja, naravno, uzimajući tvoju izjavu irelevantnom, navedem ti nekoliko primjera lažnih proroka koji su tvrdili potpuno isto što ti tvrdiš, a onda ti mene poučavaš što je tema. Da, tema je "subota i nedjelja", i zbog toga izostavi priču o svojim akreditacijama Božjeg vjesnika.
Kao prvo - jedino Adventni narod ispunjava sve ove navedene uslove da se nazove Božjom crkvom ili da se putem njih prepozna Božji prorok.
Opet si u krivu. Gledano i sa stanovišta subote, taj primat ne može pripadati adventistima, jer im je subotu "došlepao" Joseph Bates od baptista.
Svi ostali, ili se lažno predstavljaju ne ispunjavajući ni minimum kriterijuma da bi se nazvali Božji vesnici, ili čak otvoreno uče nešto što nema veze sa Božjom rečju protiveći se istini.
A vaši pioniri, koji su sedam godina naučavali da je Bog 22.10.1844. odbacio sav pokvareni svijet, naučavali su pravu Božju riječ!? Ako je istina da je Bog 22.10.1844. odbacio sav pokvareni svijet, zašto ste nakon sedam godina odbacili Božju istinu? Ako je takvo naučavanje bogohuljenje, ja mislim da je, kakvi mogu biti oni koji su se rodili uz
bogohulni krik?
Tekst u Jeremiji koji sam pomenuo - govori upravo o lažnim prorocima ( vračarima i Gatarima ) koje upotrebljava sam đavo.
Gledajući današnje lažne proroke - oni to uistinu jesu, jer ih đavo upotrebljava na širewnju zablude.
Numerolozi i oni koji svoj život ravnaju po numerološkim izračunima nisu ništa drugo nego oni vračari i gatari koje spominje Jeremija. Tko tebe onda upotrebljava u širenju svojih zabluda?
"Duh prorošta" je izraz koji u bibliji označava Duha Svetoga koji daje čoveku dar proroštva.
Ispravni naziv spisa Ellen White se pravilno deklarišu kao "Svedočanstva Duha proroštva"
Duh Sveti je nadahnjivao pisanje ovih spisa i oni se nazivaju "Svedočanstva Duha proroštva" ili jednostavno "Duh proroštva" s time da je prvi izraz ispravniji i potpuniji.
Što je tebi ispravnije i potpunije, briga mene. Ja samo pitam, kako se naučavanje da je Bog 22.10.1844. odbacio sav pokvareni svijet može pripisati Svetom Duhu?
Bog je neverovatnom matematičkom tačnošću predodredio mnoštvo događaja u mom i životu mojih bližnjih, i u tačno određenom trenutku pozvao me u službu vesnika i propovednika istine, što sam i opisao u temi pod naslovom "ko je po bibliji Ilija koji će doći u poslednjem vremenu" a taj tekst se može videti klikom na donji link teme:
Laodikeja, "
nevjerojatna matematička točnost datuma tvojih bližnjih" nije Božji rukopis. Za svoje dobro, prouči malo kakvi likovi su svoj život ravnali po takvim principima.
Božja reč je sveta bez obzira da li ljudi razumeju istu ili ne.
Božja riječ je sveta sama po sebi, i ja to u svome pitanju nisam niti dvojio niti sporio. Ja sam pitao prihvaćaju li je svi svetom. Prihvaćaju li je svetom oni koji kažu da njima Radosna vijest i nije radosna vijest.
Niko ne trvrdi da su Bibliju formirali pagani oni su samo uzeli šta se njima svidelo i Otkrivenje su hteli odbaciti što prvi put i učiniše a drugi put nekako se uvrstila.
Tvrdiš ti. I još gore, tvrdiš da Bibliju složiše "
vuci grabljivi".
Kako možeš bludnicu koja sedi na sedam brežuljaka zvati Božjom organizacijon?
Tko sjedi na sedam brežuljaka?
Nisi ništa odgovorio otkud subota u milenijumu i zašto Isus kaže da mole kako nebi bežali subotom?
To BOŽJA CRKVA ZNA.
Nisi ništa pročitao?