- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Subota nije jaram kako neki tvrde, vec radost za coveka koji spozna njenu svrhu i smisao.
Ja tu radost i blagoslove dozivljavam svake nove Subote.
Kao da je Bog sacuvao jednu posebnu radost i blagoslove za taj dan sto i jeste istina.
Subota nije dan lenstvovanja i spavanja.
Subota je Sveto vreme kada covek ostavlja poslove koje je obavljao u toku predhodnih sest dana i ulazi u mir Subote posvecujuci se potpuno Bogu i umom i telom, u odlasku u dom Bozji i zajednici sa bracom i sestrama, proucavanju reci Bozje i molitvi, slavljenju Boga u pesmi, odlaskom u prirodu i razmisljanju o Bozjim delima, njegovoj ljubavi.
Ko nije doziveo ove blagoslove on ni ne moze razumeti svrhu i smisao ovog dana.
Piše i savjetuje Ellen White adventistima:
"U jednom trenutku, osobe zadužene za našu školu na Avondale (Australija) pitali su me, govoreći: Što ćemo učiniti? Sudski službenici dobili su nalog za uhićenje onih koji rade u nedjelju.' Odgovorila sam: Bit će vrlo lako izbjeći te poteškoće. Darujte nedjelju Gospodinu kao dan za obavljanje misionarskih zadataka. Izaberite učenike neka održavaju sastanke na raznim mjestima i rade na misionarskom zdravstvenom polju. Sretat će ljude kod kuće, i imat će izvrsnu priliku predstaviti im istinu. Ovakav način provođenja nedjelje uvijek je prihvatljiv za Gospodina." (Svjedočanstva za Crkvu, str. 238)
Evo, u čemu je sada razlika između "darovanja subote Gospodinu i "darovanja nedjelje Gospodinu"? Sve što Ellen White sugerira adventistima da čine nedjeljom upravo kršćani čine dva tisućljeća - daruju nedjelju Gospodinu. Kako i zašto će kršćani primiti "žig zvjeri" ako čine baš ono što Ellen White sugerira adventistima - "darujte nedjelju Gospodinu"? Ne bi li onda i adventisti trebali primiti žig zvjeri ako poslušaju savjet Ellen White? S druge strane, zašto bi primili žig zvijeri ako čine ono što je "prihvatljivo za Gospodina"?