- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Tko može, i može li uopće, promijeniti jednu od 10 Božjih zapovijedi?
-------------------------------------------------------------------------------------------
Pa kad ne može niko što se onda trudiš da dokažeš da se ne treba držati subota.
Najprije mi kao postaviš pitanje, a onda na njega odgovaraš u moje ime. Tko može ukinuti?, pitaš, a onda, kao da sam ja odgovorio da ne može nitko, postavljaš mi novo pitanje: "što se onda trudiš da dokažeš da se ne treba držati subota?" Ovo je prva tvoja nekorektnost. Ne možeš u ime drugoga odgovarati na pitanje koje si postavio. Druga nekorektnost ili apsurd nalazi se u samom pitanju. Pitanje bi moglo (moralo) glasiti: Tko može, i može li uopće, promijeniti bilo koju Božju zapovijed? Zašto jednu od 10 Božjih zapovijedi? Zato sam i prije od tebe tražio da citiraš Bibliju gdje je napravljena podjela Zakona na dijelove koji se mogu ukidati i dijelove koji se ne mogu ukidati, ali od tebe ništa.
Znam ja zašto se ti i slični tebi oglušujete na ovakva pitanja. Vaše prirodno stanište je magla, vi se samo u magli snalazite i maglu prodajete. Kad vam se definira jasan (nemaglovit) okvir, vi ste kao "ribe na suhom". Vama jedino odgovara "Biblija po ptrebi", naravno, vašoj potrebi. Tada možete ukidati što god i kako god vam paše. Također, tada ćete druge uvjeravati ponovo u ono što vama paše. A kada vam se pokaže, kao što sam ja tebi pokazao prikaz zapovijedi iz Dekaloga u svjetlu NZ, onda ćete postavljati onakva pitanja kakvo si ti meni postavio. Osim apsurdnosti u samim tim pitanjima, vi ćete onako drsko i bezobrazno sami odgovarati u ime drugoga.
Možemo nastaviti po ovom pitanju, ali najprije daj onu podjelu na "ukidivi" i "neukidivi" dio Zakona.
Uvodiš svoju nauku, pa Isus je držao subotu. Isus je ispunio Zakon, dakle držao je i subotu.
Citiraj moju tvrdnju da Isus nije držao subotu. Nemoj insinuirati.
Jovan 15,10Ako zapovijesti moje uzdižete ostaćete u ljubavi mojoj, kao što ja održah zapovijesti oca svojega i ostajem u ljubavi njegovoj.
Nije tačno da nije osnažio subotu kada je ušao u rasp. sa farisejima o suboti i pokazao šta je prava subota iz Dekaloga, a šta su fariseji nametnuli narodu kao subotu.
Zapovijed Oca Isusova je i ova: Izl 31,15: Šest dana neka se vrše poslovi, ali sedmi dan neka bude dan posvemašnjeg odmora, Jahvi posvećen. Tko bi u dan subotni obavljao kakav posao neka se pogubi.
Reci mi sada, uzdižeš li ti ovu Božju zapovijed? Još bolje, držiš li ti ovu Božju zapovijed? Je si li koga kamenovao tko bi obavljao kakav posao u subotu? Nemoj mi samo odgovarati onom smiješnom i imbecilnom Miroljubovom pričom o teokraciji.
Poslednja izmena: