Опет понављаш. Те реченице си поновио милион пута, сваки пут када ти се не свиђају постови. Не само моји. Теби је све открила Вајтова, зато не пиши безвезе када цитираш званични адвентистички став.
Прво, ни наслов није добар. Јер субота се не слави, него суботом Јевреји почивају. А ми хришћани славимо у недељу (недељом, не недељу), јер тада Христос Васкрсе из мртвих. Све је збркано када се изврће Писмо. Толико је збркано, да "муљачи" сами себи контрирају, још кажу: како? То нико живи не може да им појасни јер пишу напамет и онда дође до контрадикције.
Da li si se ti molio Bogu i da li te je on licno osvedocio u svaku tacku vere koju posedujes, ispricaj nam to iskustvo?
Моје искуство није шаблонско. Од мог буђења крећу мисли о Господу, и свагда о Царству мислим, а посматрам свет и дешавања у њему.
Ја немам визије као ти, али имам много пријатеља, окружен сам љубављу јер верујем. Чак и са непознатима сам добронамеран, искрен, и да не пишем даље јер ће испасти још да се хвалим. У суштини: ја живим оно у шта верујем. Практично примењујем Христосову науку. Волим људе и Господ ме је обгрлио љубављу. Иако сам брз кад видим неправду, али нико није савршен. Ваљда ћу се поправити...
А седим и пишем повремено јер сам видео да моје дело има ефекта. Не због мене самог, јер нисам ја најпаметнији, већ због онога што пишем и говорим. Кад то што говорим покажем у пракси, што ми скоро сви кажу да је лудост, онда видим да је заиста реч Божија делотворна. Не могу сви да слушају реч Божију, мрште се и окрећу главу. Али када виде својим очима оно што не могу слушати, онда се сами заитересују. Јер данас нико нема поверења ни у шта.
Ето моје приче. Крајње једноставна, без некаквих откривења, али пуна дивљења према животу. Иако је свуда мрак и зло. Ја видим зраке које продиру до туђих срдаца. И малу искру се трудим да појачам, јер времена је мало...