Da li slaviti subotu ili nedelju

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Poslednja izmena od urednika:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Upravo je suprotno.

Сад самом себи контрираш. Као да ја кажем: јесте плаво, али ипак није плаво него зелено јер је неко пре 5000 година фарбао у зелено. Нема везе што сад треба да буде плаво са чим се слажем. Слажем се, али се и не слажем...збрка ми је мало у глави!

Ако пише да се вером улази у покој, са којим правом кажеш да није? Нико не спомиње заповести, већ веру, да се не упадне опет у гатку неверства. Опет није како пише, него како ти кажеш.

Dokazi da sam rekao da se u pokoj ulazi SAMO verom i da se slazem ali se ne slazem.

Jasno se vidi da ti ne poznaje dobro pojam vere - odnosno sta to uopste znaci.

Vera u bibliji nije prazna misao koja je puko prazno ispovedanje.
Vera u bibliji se manifestuje kroz ostvarivanje zive zajednice sa Bogom i Isusom Hristom koja se postize trazenjem da nam se Bog otkrije i da u nama izvrsi unutrasnju promenu svojim Svetim Duhom.
Ova promena podrazumeva - da ako smo do tada isli jednim putem krseci Bozanske principe morala zapisane u deset zapovesti ( klanjali se drugim Bogovima, ugadjali sebi, krali, cinili preljube, ne postovali tudju imovinu..itd ), mi od tada kada nam je data sila Svetoga Duha da nas nanovo rodi - idemo jednim sasvim diametralno razlicitim putem od dotadasnjeg.
Bog od tog trenutka obnavlja nasu palu gresnu prirodu i navodi nas da vise ne krsimo ni jednu zapovest.
Mi ne moramo cak ni da se trudimo i da trubimo pred sobom, Bog cini u nama da se ponasamo po nasim prirodnim sklonoostima po novom moralnom bicu koji je on usadio u nas.

To je ziva vera ciji je proizvod poslusnost zapovestima.
Bez toga - vera je prazno ispovedanje.

Upravo reci '''да се не упадне опет у гатку неверства'' su najveci dokaz da su Jevreji upravo upali u gatku neverstva krsenjem Bozjih zapovesti i Subote i da iz tog razloga nisu mogli uci u obecanu zemlju.

Apostol Pavle savetuje da mi '''NE UPADNEMO U ISTU GATKU NEVERSTVA''' krseci zapovesti i Subotu, vec da kroz veru dopustimo Bogu da nas promeni i ucini da ne krsimo ni jednu zapovest - kako bi mogli uci u samo nebo i novu zmlju nakon Hristovog drugog dolaska.

-------------------------------------------------------------

Antonija, izraz HA ADAM podrazumeva i muski i zenski rod.

U tom kontekstu izraz COVEK podrazumeva i muski i zenski rod.

Osim toga, kod Jevreja onoga vremena su se racunali samo muske glave porodica a to je onda podrazumevalo i njihove clanove - zene i decu.

Dakle - Subota je data i muskarcima i zenama jer ona podseca i coveka i zenu na stvaranje kada su stvoreni prvi ljudi Adam i Jeva, kao i planeta zemlja.

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Dokazi da sam rekao da se u pokoj ulazi SAMO verom i da se slazem ali se ne slazem.

Jasno se vidi da ti ne poznaje dobro pojam vere - odnosno sta to uopste znaci.

Vera u bibliji nije prazna misao koja je puko prazno ispovedanje.
Vera u bibliji se manifestuje kroz ostvarivanje zive zajednice sa Bogom i Isusom Hristom koja se postize trazenjem da nam se Bog otkrije i da u nama izvrsi unutrasnju promenu svojim Svetim Duhom.
Ova promena podrazumeva - da ako smo do tada isli jednim putem krseci Bozanske principe morala zapisane u deset zapovesti ( klanjali se drugim Bogovima, ugadjali sebi, krali, cinili preljube, ne postovali tudju imovinu..itd ), mi od tada kada nam je data sila Svetoga Duha da nas nanovo rodi - idemo jednim sasvim diametralno razlicitim putem od dotadasnjeg.
Bog od tog trenutka obnavlja nasu palu gresnu prirodu i navodi nas da vise ne krsimo ni jednu zapovest.
Mi ne moramo cak ni da se trudimo i da trubimo pred sobom, Bog cini u nama da se ponasamo po nasim prirodnim sklonoostima po novom moralnom bicu koji je on usadio u nas.

To je ziva vera ciji je proizvod poslusnost zapovestima.
Bez toga - vera je prazno ispovedanje.

Upravo reci '''да се не упадне опет у гатку неверства'' su najveci dokaz da su Jevreji upravo upali u gatku neverstva krsenjem Bozjih zapovesti i Subote i da iz tog razloga nisu mogli uci u obecanu zemlju.

Apostol Pavle savetuje da mi '''NE UPADNEMO U ISTU GATKU NEVERSTVA''' krseci zapovesti i Subotu, vec da kroz veru dopustimo Bogu da nas promeni i ucini da ne krsimo ni jednu zapovest - kako bi mogli uci u samo nebo i novu zmlju nakon Hristovog drugog dolaska.

Да заболи глава од муљања. Ако ти знаш шта си исписао, свака ти част. Срећом такви нису писали Библију, већ су се одвајали у секте. Све је лако и очигледно, ти само понављаш и понављаш...годинама. И Тајчи се сморила од твог муљања:

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne znam sta te zbunjuje ali apsolutno da znam sta sam napisao, svako moze da vidi da je to sasvim jasno i odredjeno i da nema nikakvog muljanja - vec da je u potpunosti po bibliji.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ако ти тако кажеш. То и Хамзо говори (Заокрет - РИС БГ).

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jedno je reci - a drugo je moliti se Bogu da on licno otkrije sta je istina.
Da li si se ti molio Bogu i da li te je on licno osvedocio u svaku tacku vere koju posedujes, ispricaj nam to iskustvo?

Ako ne, onda ti ovde iznosis svoja misljenja, jer ako nemas iskustvo da te je sam Gospod osvedocio u istinu kroz svakodnevnu zajednicu sa njim - onda trebas da se zapitas za svoje tvrdnje ako si iskren.
Osim ako znas da nisi nikakvo iskustvo doziveo i da je rec koju iznosis samo tvoja i namerno je iznosis da bi obmanuo drge, onda je tu sve jasno.

Natrag