Da li slaviti subotu ili nedelju

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Na nacionalističko komunističkim sajtovima eto gde.

Sustići? Pa Mileriti se Slape i utrkuju ko će više otrova svog oca Samela i majke im Ellen prosuti, tako da nemoj se čuditi za ovo što ovaj akolita Mileritskog masonskog "ostatka" ovde postavlja.

Darth, posle tvojih hula i lazi evo malo i istine:

"I pored duhovne tame i odstupanja od Boga u crkvama koje sacinjavaju Babilon, vecina pravih Kristovih sljedbenika nalazi se još u tim vjerskim zajednicama. Medu njima ima mnogo njih koji nikada nisu culi o narocitim istinama za naše vrijeme. Mnogi su nezadovoljni sa svojim sadašnjim stanjem i ceznu za jasnijom svjetlošcu. Oni uzalud traže Kristovo oblicje u crkvama sa kojima su u vezi. Kako se ove vjerske zajednice sve više udaljuju od istine i sjedinjuju sa svijetom, razlika izmedu ovih dviju grupa bivat ce sve veca, napokon ce doci do njihovog rastavljanja. Doci ce vrijeme kad oni koji iznad svega ljube Boga nece moci dulje ostati u vezi sa onima »koji više mare za slasti nego za Boga; koji imaju oblicje pobožnosti, a sile su se njezine odrekli«. 2. Timoteju 3, 4.5.

Otkrivenje 18 ukazuje na vrijeme kad ce crkva, zbog odbacivanja trostruke opomene iz Otkrivenja 14, 6–12 potpuno doseci stanje koje je iznio drugi andeo, a narod Božji, koji je još uvijek u Babilonu, bit ce pozvan da izade iz svojih crkava.
Ovo je posljednja vijest koja ce biti objavljena svijetu, i ona ce izvršiti svoj zadatak.
Kada oni koji nisu vjerovali istinu, nego su više voljeli nepravdu (2. Solunjanima 2, 12), budu predati sili prijevare da vjeruju laži, tada ce svjetlost istine obasjati one cija su srca spremna da je prime, a sva Božja djeca, koja se nalaze u Babilonu, poslušat ce poziv: »Izidite iz nje, narode moj!« Otkrivenje 18, 4.
Velika borba 21 poglavlje

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
> I nigde mi ustvari nemamo POVEZANOST između Hrišćana i subote, osim u Kološanima 2,16, gde nam opet Pismo jasno govori da je SUBOTA samo sen,

Nisi citirao celinu reči iz kojih se vidi da se govori o simbolima Isusove žrtve:

2:16 Da vas dakle niko ne osuđuje za jelo ili za piće, ili za kakav praznik, ili za mladine, ili za subote;

2:17 Koje je sve bilo sen od onog što htede da dođe, i telo je Hristovo.

Dakle, po tvojoj logici ne treba da jedemo ni jelo ni piće, jer je to ukinuto jer je sen Hristove žrtve.

A ćeš mi reći: "Pa tu se ne misli na svo jelo i piće da je ukinuto, već samo na ono koje ukazuje na Isusovu žrtvu, koje su sen Hristov! Možeš Miloše slobodno da jedeš i da piješ, samo ne preteruj!"

A ja ti kažem Dragane:

"Pa onda se to ne odnosi ni na sve subote, već samo na one koje su sen Hristov, a to nisu subote četvrte Božje zapovesti, jer na osnovu Dekaloga Jevreji nisu moggli da steknu uvid u to da će Mesija umreti za njih na krstu, da bi išta iz Dekaloga bilo sen Njegove žrtve."

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Kad prenosiš sotonske laži, ni po čemu se ne razlikuješ od sotone.

Upravo tako. Svako ko u sebi ima iole Hrišćanskog, dakle i dara mudrosti, promislio bi da li uopšte da prenosi takve stvari kakve oni prenose.

Ali, kako je osnova njihove "vere" u besomučnom napadanju Crkve (jer samo tako njihova "crkva" može biti pred neukima prikazana kao "isrpavna", a svaka laž, ma odakle da dolazi, je ako je usmerena na ocrnjivanje i pljuvanje Crkve Božije, automatski "istina" koju treba do besvesti ponavljati, može se sa sigurnošću izvući zaključak da oni, a pod njima se podrazumevaju svi koji tako čine iako su u ovom slučaju EGWisti i braća im po Mileru Raselovci najglasniji, zaista nemaju u sebi ništa Hrišćanskog, o daru mudrosti da i ne govorim.

Dakle, ako nisu Kristovi, čiji su onda? Samaelovi (što je pravo ime palog serafa), dakle satanini.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Odgovor jednom evanđeoskom hrišćaninu:

> Imam jedno pitanje, ako je Bog u Postanku dozvolio ljudima da jedu sve životinje, kao i zeleno bilje. Zašto danas vegani i adventisti tvrde da čovjekov probavni sustav ne može probaviti meso ili da je meso štetno za zdravlje čovjeka? Post 9:3 Sve što se kreće, što živi, bit će vam za hranu. Dajem vam sve, kao što [vam dadoh i] zeleno bilje

Hoćemo li Pismo tumačiti ne po smislu (duhu) već slepo po slovu, kao fariseji kada po slovu tumače pojam "nijednoga posla" po Četvrtoj zapovesti pa im Isus objašnjava da i Bog čini u subotu?!

A onda opet formalisti tumače da može sve da se radi subotom.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
> I nigde mi ustvari nemamo POVEZANOST između Hrišćana i subote, osim u Kološanima 2,16, gde nam opet Pismo jasno govori da je SUBOTA samo sen,

Nisi citirao celinu reči iz kojih se vidi da se govori o simbolima Isusove žrtve:

2:16 Da vas dakle niko ne osuđuje za jelo ili za piće, ili za kakav praznik, ili za mladine, ili za subote;

2:17 Koje je sve bilo sen od onog što htede da dođe, i telo je Hristovo.

Dakle, po tvojoj logici ne treba da jedemo ni jelo ni piće, jer je to ukinuto jer je sen Hristove žrtve.

A ćeš mi reći: "Pa tu se ne misli na svo jelo i piće da je ukinuto, već samo na ono koje ukazuje na Isusovu žrtvu, koje su sen Hristov! Možeš Miloše slobodno da jedeš i da piješ, samo ne preteruj!"

A ja ti kažem Dragane:

"Pa onda se to ne odnosi ni na sve subote, već samo na one koje su sen Hristov, a to nisu subote četvrte Božje zapovesti, jer na osnovu Dekaloga Jevreji nisu moggli da steknu uvid u to da će Mesija umreti za njih na krstu, da bi išta iz Dekaloga bilo sen Njegove žrtve."
Poceo je kao piramida da pise sam sebi i svadja se sam sa sobom! Nisam ja dzabe rekao da je ovde rec ne samo o svojeglavosti i bezobrazluku, vec i o demonskom posednucu! Imaju goste!

A nisu ova dvojica jedini..

I totalno glup argumenat gore! Ne postoji subota koja je senka i ona koja to nije! Pavle je u jevrejima 4. poglavlju i sedmicnu subotu proglasio senkom jer je rekao da je ona ukazivala na odmor u obecanoj zemlji na - 'mesto pocinka'!

Prema tome ona ima svoje ispunjenje, i svoj svrsetak, ali posto su jevreji propustili da udju verom u pocinak, ne samo fizicki, na njima se to nije ispunilo, mi Hriscani ulazimo u Hristov pocinak verom! I zato subota predstavlja odmor u Hristu i senka je toga, a misli se na sedmicnu subotu!

I ponovljeni zakon sedmicnu subotu povezuje sa odmorom od robovanja u egiptu i Pavle isto u jevrejima!

Ali kad neko hoce da izvrne, on ce uzvrnuti..

Poslednja izmena:
Natrag