Da li slaviti subotu ili nedelju

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Pričaš koještarije, kao i uvek.

Pozdrav!

U pravu si ti a da ja nebi pisao ,,koještarije,, tebe molim da postaviš tekst iz kojegvidimo ispravnost masonske nauke da je Artarkserks taj koji je PRVI izdao nalog o obnovi i sve je rešeno dokazao si ispravnost masonske nauke i ja ću to odmah potvrditi validnim.
Slušam dokaz:

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Opet iz pamfleta Zorana Jovanovića "Crkva i sekte".

ЦРКВА И СЕКТЕ - Зоран Јовановић

(5) НЕДЕЉА И СУБОТА У СВЕТОМ ПИСМУ

Још нешто - " одмор или починак Божији " не можемо схватити буквално, јер се то противи основном појму о Богу као савршеном и свемогућем бићу који никада не престаје да ствара и да ради, као што то и Библија потврђује (Иса. 40.28 ; Јн. 5.16-17). -----------------------------------------------------------------------------------------------------------Pa Bog i nije odmarao radi sebe, nego da da primjer ljudima, zato je subotu i posvetio ljudima. A ne zato što je Njemu trebao odmor.

Даље, Адаму у рају није дата никаква друга заповест (да дели дане на радне и празничне) осим да обрађује и чува Едемски врт, и да не једе од дрвета живота (1Мој. 2.15-17)-----------------------------------------------------------------------------------------------------Pa čim mu je posvetio subotu, znači da mu je dao zapovijest da odmara. Nije mu dao zapovijest da radi svaki dan. Čim neko radi treba i da odmara.

Из текста прве заповести јасно се види - да су заповести дате непосредно израиљцима, а не Адаму како нам то тврде адвентисти, јер Бог говори: " Ја сам Господ Бог твој који сам те извео из земље Мисирске " (2Мој. 20.2) - а Адам није био ничији роб у Мисиру!------------------------------------------------------------------------------------------------------Jel to znači da je Adam mogao da krši 1. zapovijest, i prva zapovijest spominje ROPSTVO u Egiptu? Pa zato što i nije bio rob to je dokaz da su sve zapovijesti bile odmah date.

Ispada po nekima da je Bog dao 9 zapov. do Sinaja a od Sinaja još jednu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U pravu si ti a da ja nebi pisao ,,koještarije,, tebe molim da postaviš tekst iz kojegvidimo ispravnost masonske nauke da je Artarkserks taj koji je PRVI izdao nalog o obnovi i sve je rešeno dokazao si ispravnost masonske nauke i ja ću to odmah potvrditi validnim.
Slušam dokaz:

Taramana, prvo ti treba da dokažeš da sam ja napisao da je to bio PRVI dekret o zidanju Jerusalima, i da Danilovo proročanstvo govori da vreme treba se računa od PRVOG dekreta, i onda si ti dokazao svoju teoriju.

Ipak, tako nešto ne postoji, već biblija, pa i ja na osnovu biblije - govorim da proročanstvo upućuje na jedan od dekreta zapisanih u knjigama Jezdre i Nemije, koji je kako tamo i piše - izdao car Artakserks, o povratku Jevreja i zidanju Jerusalima, i njegovih zidova i ulica, kako Danilovo proročanstvo i govori.

Dakle, biblija govori da je bilo tri dekreta, i proročko vreme iz Danila se računa od jednog od tih dekreta, a ne od prvog jer to nigde ne stoji, a to je dekret cara Artakserksa, i računajući od tog dekreta koji je izdat 457 pre Hrista - dolazi se u tačnu godinu dolaska Isusa Hrista Mesije, o čemu i govori proročanstvo iz Danila.

Biblijske dokaze sam već priložio.

MOJI PREDHODNI ODGOVORI

http://serbianforum.org/threads/da-li-slaviti-subotu-ili-nedelju.385689/page-191#post-1921770

http://serbianforum.org/threads/da-li-slaviti-subotu-ili-nedelju.385689/page-191#post-1922326

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ne shvataju značaj subote zato je mrze i ne drže je. Ili bi je držali iz legalizma.

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Zamena teza!

Sotona nameće svoju vlast. Bog ne nameće svoju vlast.

Bog ne siluje ljude da moraju da mu služe. Dozvoljava im da sami izaberu dobro ili zlo.

Ali zato Sotona nameće ljudima da moraju da mu služe. Nameće im lažnu religiju!

Državnim zakonima će biti donesen nedeljni zakon u svim državama sveta! Ta agenda je jasna svakom ko ima oči.

Taj zakon kada se bude doneo u svim državama sveta predstavlja Žig zverin!

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Čovek sam donosi odluku kome će služiti. Bogu ili Sotoni.

Kada se grešnik pokaje za svoje grehe i donese odluku da iz zahvalnosti bude odan svome Tvorcu i Spasitelju Isusu Hristu i Njegovom zakonu, onda on pokazuje da voli Boga i ljude.

Ali kada prihvata zabludu zato što je to lakše nego li podnositi rug i sramotu radi poštovanja IV Božje zapovesti, onda grešnik pokazuje da ne mari za svoga Tvorca.

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Jasno je da kršenje Božjeg zakona i Njegovih zapovesti donosi smrt (drugu smrt) svakom grešniku.

1Co 6:9 Ili zar ne znate da nepravedni neće naslediti carstva Božijeg? Ne zavaravajte se: ni bludnici, ni idolopoklonici, ni preljubočinci, ni mekušci, ni pederasti,
1Co 6:10 ni kradljivci, ni gramžljivi, ni pijanice, ni opadači, ni razbojnici neće naslediti carstva Božijeg.

Jasno je koja je IV Božja zapovest.

Exo 20:8 Sjeti se da svetkuješ dan subotni.
Exo 20:9 Šest dana radi i obavljaj sav svoj posao.
Exo 20:10 A sedmoga je dana subota, počinak posvećen Jahvi, Bogu tvojemu. Tada nikakva posla nemoj raditi: ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živina tvoja, niti došljak koji se nađe unutar tvojih vrata.
Exo 20:11 Ta i Jahve je šest dana stvarao nebo, zemlju i more i sve što je u njima, a sedmoga je dana počinuo. Stoga je Jahve blagoslovio i posvetio dan subotni.

http://biblija.ks.hr/search.aspx?k=2&p=20&r=8

Sve je jasno!

I jasno je da čovek ima slobodnu volju da bira dobro ili zlo.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330

Zamena teza :)

Ma ne, ne prisiljavate ih vi, taman posla, samo su vam puna usta subote, zatrpavate forum vasom propagandom o suboti, ni o cem drugom ne pricate, puna vam usta subote, a u nazivu imate "a.. SEDMOG DANA".. A mi "menjamo teze", samo se vi drzite "jedne iste teze" - subote :)

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Propovedanje istine nije nametanje.

Nametanje je kada Sotona uspostavi nedelju kao dan odmora i kada siluje ljude da se odreknu svoje vere i svojih uverenja da bi mogli da prežive.

A svi njegovi glasnogovornici i crkve su njegova izabrana oruđa i instrumenti sa kojima ratuje protiv vernih ljudi koji drže Božje zapovesti.

Rev 12:17 Aždaja se razgnevi na ženu pa ode i povede rat protiv ostalih njenih potomaka - onih koji se drže Božijih zapovesti i imaju Isusovo svedočanstvo

SIMBOLI

Aždaja = Sotona

Žena = Crkva
Ostalih njenih potomaka = Božji narod koji nastaje prestanka dominacije papske prevlasti
drže Božijih zapovesti = Hrišćani koji drže sve Božje zapovesti, uključujući od celog sveta zanemarenu IV Božju zapovest
Isusovo svedočanstvo = Duh proroštva

Rev 19:10 Padoh ničice pred njegove noge da mu se poklonim, a on mi reče: "Nemoj. I ja sam sluga kao i ti i tvoja braća koja imaju Isusovo svedočanstvo. Bogu se pokloni. Jer, Isusovo svedočanstvo je duh proroštva."

Poslednja izmena:
Natrag