Da li slaviti subotu ili nedelju

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Zapazimo da proročanstvo u Danilu kaže "OD KAD IZIĐE REČ DA SE JERUSALIM PONOVO SAZIDA" što potvrđuje da je zidanje bilo obustavljeno na zapovest cara Artakserksa, a potom je ono onbnovljeno dekretom koji je car izdao o obnovljenju zidanja.

Laodikeja nigde ne dade dekret kojim kako si naveo Artarkserks zapoveda gradnju zidova i ulica.
Ovo što si markirao PONOVO veze nema sa nastavljanjem poslova jer pre toga NIJE bilo izgrađeno niti ponovo rušeno da bi iznova radili već taj izraz PONOVO znači da je to druga obnova Jerusalima jer mu to beše drugo razaranje.

Čekam taj dekret izdat 457 ili koje god godine čim se pozivate na njega čitali ste ga pa ga postavi da i mi čujemo koje godine car i šta reče.Ovi citati gde nekolicina ljudi idu da izvide i poprave svoje domove i Hram nije ništa naspram Kirovog ukaza o izgranji i obnovi jer se u Kirovo vreme to već radilo uveliko i kako onda može početi pod Artarkserksom kad je pre njega počelo i uveliko se završilo?

Dakle slušam:

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taramana neozbiljan si, jer tekstovi iz Jezdre i Nemije jasno govore o dekretu cara Artakserksa o povratku Jevreja i zidanju Jerusalima.
Citanje se uci u prvomn razredu osnovne skole, a koliko mi se cini - svi ovde znaju da citaju osim tebe.

Ja te razumem, jer kada bi prihvatio ove cinjenice, tada bi morao da priznas da su Adventisti u pravu,, a tebi to nije cilj, vec da ih diskreditujes u svakom slucaju, ali to nece proci, jer istina uvek pobeddzuje, posebno ako je vidljiva kao ova.

MOJI PREDHODNI ODGOVORI

http://serbianforum.org/threads/da-li-slaviti-subotu-ili-nedelju.385689/page-191#post-1921770

http://serbianforum.org/threads/da-li-slaviti-subotu-ili-nedelju.385689/page-191#post-1922326

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Mene ne zanimaju tvoje ideje već DOKAZ iz kojeg ste vi pročitali da je Artarkserks izdao nalog da se krene sa obnavljanjem Jerusalima ali ti to kriješ neznam zašto...daj nam taj dokaz namoj biti sebičan.

To što ti tvrdiš nema NIGDE zapisano ali zato jasno piše kako je Kir izdao nalog za obnovu PRE Artarkserksa a onda tvoj adut BRANI nastavak započete gradnje i kako onda on može biti prvi koji izdaje reč da se sazida Jerusalim?

Znajući sa kim razgovaram i iz kojeg tabora sve mi je jasno i ne očekujem da se tamo istina može probiti ali su bar ljudi iz drugih crkvi upoznali više elemenata iz učenja lažne organizacija.Ako u nečemu izobilujete to je u lažima tu nemate premca a daleko iza vas su Raselovci.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Vidim daste malo otišli na zidariju , davas malo vratim na subotu sa malim vicem.

Čiji je Bog veći!

Pričaju židov ,katolik i musliman o tome čiji je Bog veći. Kaže musliman:"Idem ja pustinjom i počme pustinjska oluja . Ja zazovem Alaha ono svuda divlja oluja a samo 1m oko mene mir , nema oluje." Kaže katolik :" Nije to ništa ! Vozim se ja brodicom i lovim ribu kad počme oluja , valovi 3 metra . Ja zazovem Isusa i 1m oko mene mirno more a okolo divlja oluja." Kaže židov:" Ih to je ništa spram onom štose meni desilo ! Idem ja Jeruzalemom rano u jutro , i naiđem na kovčeg pun zlaza , a subota je pa nesmjem da uzmem . Ja zazovem Jahvu , a ono 1m oko mene četvrtak a svud okolo subota!"

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taramana, izvrnuo si moje reči kao i uvek, jer ja nigde nisam napisao da je Artakserksov dekret bio prvi, već da su postojala tri dekreta.

Jedan su izdali car Kir. Artakserks i Darije zajedno, drugi je izdao Artakserks, i treći Darije.

Tekstove koje sam postavio govore o dekretu cara Artakserksa o povratku Jevreja, i o zidanju, i u tim tekstovima se opisuju i sami radovi.

Računajući od vremena kada je izdat ovaj dekret, dolazi se u tačnu godinuu pojave Mesije Isusa, kako je ovo proročanstvo i najavilo.

Dokaze sam dakle dao, a ti možeš i sa ovim nastaviti mesecima da pišeš kako nisam dao nikakve dokaze, kao što to činiš i sa drugim temama, svako može videti moje predhodne odgovore, i sam se u to uveriti.

MOJI PREDHODNI ODGOVORI

http://serbianforum.org/threads/da-li-slaviti-subotu-ili-nedelju.385689/page-191#post-1921770

http://serbianforum.org/threads/da-li-slaviti-subotu-ili-nedelju.385689/page-191#post-1922326

---------------------------------------------

Vidim daste malo otišli na zidariju , davas malo vratim na subotu sa malim vicem.

Čiji je Bog veći!

Pričaju židov ,katolik i musliman o tome čiji je Bog veći. Kaže musliman:"Idem ja pustinjom i počme pustinjska oluja . Ja zazovem Alaha ono svuda divlja oluja a samo 1m oko mene mir , nema oluje." Kaže katolik :" Nije to ništa ! Vozim se ja brodicom i lovim ribu kad počme oluja , valovi 3 metra . Ja zazovem Isusa i 1m oko mene mirno more a okolo divlja oluja." Kaže židov:" Ih to je ništa spram onom štose meni desilo ! Idem ja Jeruzalemom rano u jutro , i naiđem na kovčeg pun zlaza , a subota je pa nesmjem da uzmem . Ja zazovem Jahvu , a ono 1m oko mene četvrtak a svud okolo subota!"

He, malo šale nije na odmet:)

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Taramana, izvrnuo si moje reči kao i uvek, jer ja nigde nisam napisao da je Artakserksov dekret bio prvi, već da su postojala tri dekreta.

Mene ne interesuju dva-tri-četiri...dekreta već samo onaj jedan u kom se čuje kako Artarkserks izdaje nalog da se POČNE sa izgradnjom ulica i zidova a da pre njega to niko nije učinio jer ne kaže od kad drugi put izađe reč već PRVI pa mi tidaj taj dekret kad se već na njega pozivate da ga i mi čujemo,slušam:

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Svako nek pročita pa neka se uveri da se tu radi o jednom zasebnom dekretu cara Artakserksa, i da se u samoj knjizi Jezdre i Nemije pominju više dekreta, a ovaj Artakserksov kao jedan od njih.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Svako nek pročita pa neka se uveri da se tu radi o jednom zasebnom dekretu cara Artakserksa, i da se u samoj knjizi Jezdre i Nemije pominju više dekreta, a ovaj Artakserksov kao jedan od njih.

Pa daj nam konačno taj dekret Artarkserksov iz koga vidimo da on prvi daje nalog za obovu ulica i zidova a ako to nemaš a toga NEMA jer je to prvi učinio KIR onda je vaš temelj lažni i početak 2300 god.lažnih jer ta jbroj NIKAD nije predstavljao god.To mora da je Džemo zalupio pijan jače vratima a psihički neuravnotežena veštica pomislila daje to Bog zatvorio vrata i predao presto njenom miljeniku.

Natrag