Rimljanima 14,1
A slaboga u vjeri primajte lijepo, da se ne smeta savjest.
Rimljanima 14,2 Jer jedan vjeruje da smije svašta jesti, a koji je slab jede zelje.
Rimljanima 14,3 Koji jede neka ne ukorava onoga koji ne jede; i koji ne jede neka ne osuđuje onoga koji jede; jer ga Bog primi.
Rimljanima 14,4 Ko si ti koji sudiš tuđemu sluzi? On svojemu gospodaru stoji ili pada. Ali će ustati; jer je Bog kadar podignuti ga.
Rimljanima 14,5 Tako jedan razlikuje dan od dana, a drugi drži sve dane da su jednaki: svaki da bude uvjeren za svoju misao.
Rimljanima 14,6 Koji razlikuje dane, Gospodu razlikuje; i koji ne razlikuje dana, Gospodu ne razlikuje. Koji jede, Gospodu jede: jer hvali Boga; i koji ne jede, Gospodu ne jede, i hvali Boga.
Rimljanima 14,7 Jer nijedan od nas ne živi sebi, i nijedan ne umire sebi.
Kada se pogleda širi konktekst jasno je da nema govora o suboti.
Čak je dokazana podjela hrane i nigdje nema govora o ukidanju subote. Jer pravi hrišćanin slavi Boga svaki dan.
Dakle Mire je opet omanuo po ko zna koji put.
Jer ni pravoslavcima nisu isti dani, odvajaju nedelju i crveno slovo. upravo pravosl. imaju pagansko shvatanje dana što je Pavle osudio u jednom drugom stihu gdje je rekao da se uzalud trudio.
Galatima 4,10
Gledate na dane i mjesece, i vremena i godine.
Galatima 4,11 Bojim se za vas da se ne budem uzalud trudio oko vas.
Galatima 4,12 Budite kao ja što sam; jer sam ja ko vi što ste. Braćo! molim vas, ništa mi ne učiniste nažao.
Ovo upravop rade pravoslavci, gledaju u kalendar dane, koje slovo je crveno. Pagasno shvatanje dana.
Gledanje na dane mjesece itd. je gledanje pagana gatanje po danima, mjsecima itd. to baš rade pravoslavci.