Da li slaviti subotu ili nedelju

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Tako da i antonijadz, Taramana i Adrian BG, koji su se zahvalili na tvom komentaru - to cine uzalud u neznanju, jer ne znaju da ti iznosis samo svoja misljenja koja nemaju veze sa realnoscu, i mojim licnim iskustvima, koja su diametralno razlicita od onoga kako si ti to prikazao.

Zahvale su nešto drugo , jermise nešto sviđa u nečijem komentaru , tu nema ništa loše ,i na tvoje sam komentare puno stiskla sviđa mi se , a dasam nekom poželjela zlo , ili zavidna , i ohola nedaj Bože , ako ikome poželim neko zlo , neka se to meni dogodi . Ne komentiram puno na forumu , ali sve pročitam , i nije ljepo biti ljut , na nekog ako se nekom nešto sviđa. Pozdrav svima

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Zahvale su nešto drugo , jermise nešto sviđa u nečijem komentaru , tu nema ništa loše ,i na tvoje sam komentare puno stiskla sviđa mi se , a dasam nekom poželjela zlo , ili zavidna , i ohola nedaj Bože , ako ikome poželim neko zlo , neka se to meni dogodi . Ne komentiram puno na forumu , ali sve pročitam , i nije ljepo biti ljut , na nekog ako se nekom nešto sviđa. Pozdrav svima

Bog ti svako dobro dao.
Da su Adv. polovinu od tvoje iskrenosti imali nikad nebi bili tamo gde su,ali oni to u sebi nemaju,oni su samo loši glumci.
Ostaj u zdravlju.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Antonija, nista nisam pomislio ruzno protiv tebe ili bilo koga, vec sam zeleo da ukazem da covek moze nesto ciniti u neznanju.

Nemam nista protiv zahvaljivanja, i ja to cinim po nekad, kada smatram da je komentar dobar.

Poslednji Taramanin komentar i njegovu osudu za glumu ne bih licno komentarisao, jer dobar iskren covek kakvim sebe licno predstavlja - je takav i sa prijateljima i protivnicima, a ne podeljeno kako upravo on cini.

Licno smatram da Taramana sve govori o drugima lose, a sam to cini i to javno i otvoreno, ne srameci se svojih postupaka.

Ja ga licno zalim, jer vise zalim neprijatellje i protivnike od ostalih, i znam da mogu biti pravi ljudi samo kada bi to zeleli.

Ako u meni ima glume neka mi Bog sudi, ali svedocim da od toga u meni nema nista.

Bozji blagoslov, budi mudra i neka te Bog vodi i cuva.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pazi Mire.

Drugo je kada neko ima vec neko misljenje, ili razmislja o necemu, pa onda legne da spava i jave se snovi koji su proizvod tih razmisljanja ili slutnji da ce se nesto mozda dogoditi.

A ti nisi imao ''slutnje''?
Ja sam iz tvog pisanja mnogo puta zakljucio, da ti uklapanjem datuma dolazis do dokaza ''svoje izabranosti'', i to je po mom misljenju produkt kasnijih snova i vizija.. ''Od smrti moje bake do tog i tog datuma, tacno ''toliko godina'' itd..''

Sve i da nije tako..

Ovo sto si ti sanjao za svoju majku, je cista Empatija, a ne poruka od Boga.
Kako ces objasniti situaciju gde imas dva blizanca, i jedan odsece prst, a na drugom kraju drugi oseti bol u istom prstu i zna da se nesto lose desilo njegovom bratu.. Poruka od Boga? NE NEGO EMPATIJA!

Svi smo mi povezani, jer svi delimo isti Duh(govorio sam o tome na drugoj temi), a posebno su to blizanci koji su ''direktno nasledili DOSLOVNO ISTI DUH od roditelja'' pa osecaju i dele ista osecanja skoro direktno..

Nasi snovi, nisu dokaz ''izabranosti'', niti poziva.
Recimo ja imam snove koji me upozoravaju na opasnost, pa izbegnem, ali to nije dokaz moje izabranosti..

Objasnicu o cemu se radi:

Svi ljudi su ''povezani'' jer SVI NASLEDJUJU JEDAN ISTI DUH OD JEDNOG COVEKA ADAMA, kao sto se ''krv i geni prenose'' tako se i ''zivot prenosi'' i ''DELI SE JEDAN ISTI DUH SVIMA''. Kako covek kasnije odrasta i ''formira sopstvenu licnost, tako se ''kolektivno znanje Duha, prebacuje u podsvest''.
Tako smo svi nasledili ''znanje predaka'', tako i ''svi nasi snovi imaju znacenje'', jer se ''prenosi znanje'' tj.- ''iste praslike'' imaju ''isto znacenje'', bez obzira o kojoj osobi se radi.. Tako dete brzo progovori jezik, mada nikada nije ucilo itd..

Znaci mi imamo ''slutnje'' odnosno - ''mi mozemo osetiti sta druga osoba na drugom kraju planete misli da nam uradi'', i to mozemo primiti u snovima ''preko podsvesti''.. To se stvarno i desava, pa ono sto mi smatramo da je ''prorostvo'' zapravo to nije, vec je to ''slutnja'' i ''znanje misli druge osobe'', koje se prenosi preko istog Duha, kojim smo svi povezani..

Detaljnije sam to objasnio na temi o Duhu.
O tome govori Biblija - gde Ilija predaje ''dva dela Svog Duha Jeliseju''.

Znaci, tvoji snovi i ''slutnje'' nisu dokaz ''poruke od Boga, ili dokaz izabranosti''.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Moja istrazivanja na osnovu datuma su usledila TEK nakon toga sto sam imao otkrivanja i licne pozive od Boga, i niti sam sta slutio, ni predumisljao.

Mire, iz svega sto si napisao zakljucujem samo jedno, da govoris identicno kao jedan ateista, koji zeli da negira bilo kakvu umesanst duhovnih komponenti.

Onda bi treba da budes ne polovicno posten, vec u celosti, i da SVE slicne biblijske pojave tumacis na nacin na koji si opisao i moja iskustva, i da negiras i samog Boga.

Ali ja te razumem.
Da je neko drugi opisao ova iskustva koji je recimo Pravoslavne vere, a jos uz to i sveti Otac, vladika, ili bilo ko drugi na forumu, ti bi to hvalio na sva zvona.

Ali posto to dolazi iz Adventizma, to nikako ne moze biti od Boga, jer to tebi ne ide u prilog, posebno ne da das takvo priznanje.

To sto si izneo su tvoja misljenja i zadrzi ih za sebe, a ja cu moju zajednicu sa Bogom, i moj mir i radost u Gospodu sacuvati za sebe.

Pozdrav!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, iz svega sto si napisao zakljucujem samo jedno, da govoris identicno kao jedan ateista, koji zeli da negira bilo kakvu umesanst duhovnih komponenti.

Ja sam govorio o Duhu koji je Bog udahnuo prilikom stvaranja.
I tu nema ni pomena o ateizmu. Svasta!

Onda bi treba da budes ne polovicno posten, vec u celosti, i da SVE slicne biblijske pojave tumacis na nacin na koji si opisao i moja iskustva, i da negiras i samog Boga.

Ne, nego se tebi ne svidja objasnjenje, koje je u potpunosti Biblijsko i daje odgovor, na tvoja i slicna iskustva, koja nemaju nista sa Bogom, i njegovim uticajem. A ja ne tvrdim da pojedini ljudi nemaju otkrivenja u snovima, ipak tvoja to nisu, bar do sada me nisi ubedio, jer ja takodje imam slicne snove i znam odkuda su..

Ali ja te razumem.
Da je neko drugi opisao ova iskustva koji je recimo Pravoslavne vere, a jos uz to i sveti Otac, vladika, ili bilo ko drugi na forumu, ti bi to hvalio na sva zvona.

Ne bi, kao i do sada ja bi takva iskustva proveravao, i to radim uvek.
A generalno su gotovo uvek u pitanju iskustva koja nemaju nikakve veze sa Bogom..

To sto si izneo su tvoja misljenja i zadrzi ih za sebe, a ja cu moju zajednicu sa Bogom, i moj mir i radost u Gospodu sacuvati za sebe.
Pozdrav!

Tebi ne odgovara moje objasnjenje, tebe briga sto je ono Biblijsko.
To je kako sam i naglasio - ''fundamentalizam''.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nije nista biblijsko sto si izneo, jer ako jeste - onda moras negirati i sva druga iskustva ljudi u bibliji, proroka i apostola, i samog Gospoda Isusa, jer on je umislio da je spasitelj, i da moze da cini cuda, i ona su se desavala iz njegovog predumisljenja.
Sve su to tvoja misljenja, a covek kome se Bog direktno objavljuje, koji mu govori, i daje iskustva ne samo putem snova, vec i na druge nacine. koji mu daje iskustva isceljenja, i cak sta vise - koji ima licnu zajednicu sa Bogom, on to zna da li je nesto od Boga, i da li su njegova iskustva od Boga, a ti iznosis samo svoje misljenje.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nije nista biblijsko sto si izneo, jer ako jeste - onda moras negirati i sva druga iskustva ljudi u bibliji, proroka i apostola, i samog Gospoda Isusa, jer on je umislio da je spasitelj, i da moze da cini cuda, i ona su se desavala iz njegovog predumisljenja.

Nista od onoga sto sam ja rekao ne negira iskustva ljudi iz Biblije. Ja sam rekao, da se snovi objasnjavaju tako i to je potpuno Biblijski, dok Bog moze coveku uputiti poruku i preko sna, a ja to nisam negirao, vec sam rekao da treba biti oprezan, jer 90% takvih iskustava sto ljudi dozivljavaju su posledica empatije i smatram da je to i kod tebe slucaj.

Sam si spomenuo "cuda", sto je druga kategorija - cinis li ti cuda???
Sve su to tvoja misljenja, a covek kome se Bog direktno objavljuje, koji mu govori, i daje iskustva ne samo putem snova, vec i na druge nacine. koji mu daje iskustva isceljenja, i cak sta vise - koji ima licnu zajednicu sa Bogom, on to zna da li je nesto od Boga, i da li su njegova iskustva od Boga, a ti iznosis samo svoje misljenje.

Ja imam pravo na misljenje, i ponavljam da je ono moje, a ne Bozje.
I sad spominjuci "cuda i isceljenja" - cinis li ti cuda???

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne postoji empatija, to si uzeo kao izgovor da ne prihvatis cinjenicu da Bog cini kroz ljude.

Ja sam licno doziveo isceljenje na molitvu, gde mi se Bog javio u snu i rekao mi koja bolest me muci, i u tom trenutku me iscelio da ujutru vise nisam imao nikakvih bolova, a posto mi je iz misli nestalo da sam uopste imao bilo kakvu bolest, tek posle dva dana sam toga postao svestan, i u tom trenutku sam cuo jasan glas koji mi je rekao da me je Bog iscelio, i ako mu ostanem veran da ce me isceljivati od svih drugih bolesti.

Takodje, kada je moja majka bila u bolnici nepokretna od sloga, molio sam se za isceljenje Bogu recima "da me uslisi" i u tom trenutku cuo glas koji mi je rekao "vec sam te uslisio"

Sutradan sam otisao u posetu majci u bolnicu, i moja majka je hodala sasvim isceljena, i ako je bila potpuno nepokretna kada su je dovezli u bolnicu.

Takodje, jedan moj prijatelj koji je imao neku bolest koju su mu lekari otkrili, i osecao se vrlo lose, prilikom posete mojoj kuci i razgovoru samnom, osetio je kao da je bolest izasla iz njegovog tela, i on se osecao neverovatno dobro i zdravo.
Kada je otisao na redovan pregled - lekar koji ga je pregledao je bio u cudu i zabezeknuto ga gledao, jer je bolest cudom nestala, a onda je rekao "ah znam, cudo isceljenja, idite kuci zdravi ste"

Slava Bogu.

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Nego mire00, hajd ti meni iz Biblije odbrani svetkovanje nedjelje....ne mozes na osnovu tri citata graditi cijelu doktrinu....spise otaca mi ne spominji...samo Bibliju....

Natrag