Da li slaviti subotu ili nedelju

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Zadnji postovi sa ove teme premješteni su na temu: Religija - rasprave o nedoumicama. Naraedni postovi koji se ne budu odnosili na temu, neće biti premiještani, nego brisani!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Zadnji postovi sa ove teme premješteni su na temu: Religija - rasprave o nedoumicama. Naraedni postovi koji se ne budu odnosili na temu, neće biti premiještani, nego brisani!

Pa zakon i subota su usko povezani, ja ne mogu da pisem o suboti a da zanemarim da je ona deo zakona.
Ili obratno, kad bi pisao na temi o zakonu i spomenuo subotu, onda bi mi opet bio premesten post..
Onda nam treba tema: Zakon Deset Zapovesti, Subota i Nedelja..

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Pa zakon i subota su usko povezani, ja ne mogu da pisem o suboti a da zanemarim da je ona deo zakona.
Ili obratno, kad bi pisao na temi o zakonu i spomenuo subotu, onda bi mi opet bio premesten post..
Onda nam treba tema: Zakon Deset Zapovesti, Subota i Nedelja..
Zakon o kome govoriš, povezan je skoro sa svim pojmovima iz Biblije, pa bi onda po tome mogla da postoji samo jedna tema - Biblija, Bog i zakoni. Ali, pošto ovdje postoje teme koje se odnose na pojedine pojmove - zakone, dogme, vjerovanja, učenja, prorokovanja, i td., onda pišite u skladu sa tim temama. Zamisli nekoga ko prvi put otvara stranice ovog foruma, pa ga, recimo, zanima ova tema o suboti i nedelji, šta će pomisliti kada naiđe na cijele traktate o stvaranju svijeta - za koliko ga je dana Bog stvorio i sl., a teme o tome postoje kao zasebne teme!?
Koja ti god tema treba, otvori je, ali kada to uradiš, piši u skladu sa tom temom.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Zakon o kome govoriš, povezan je skoro sa svim pojmovima iz Biblije, pa bi onda po tome mogla da postoji samo jedna tema - Biblija, Bog i zakoni. Ali, pošto ovdje postoje teme koje se odnose na pjedine pojmove - zakone, dogme, vjerovanja, učenja, prorokovanja, i td., onda pišite u skladu sa tim temama. Zamisli nekoga ko prvi put otvara stranice ovog foruma, pa ga, recimo, zanima ova tema o suboti i nedelji, šta će pomisliti kada naiđe na cijele traktate o stvaranju svijeta - za koliko ga je dana Bog stvorio i sl., a teme o tome postoje kao zasebne teme!?
Koja ti god tema treba, otvori je, ali kada to uradiš, piši u skladu sa tom temom.

Evo otvorio sam novu temu, da mozemo da pisemo, a da nas ne prebacujes :)
Naslov teme: ''Hristov Zakon ili Deset Zapovesti (Tora)? Subota VS Nedelja?''

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Postovanje Urednice,

Mire je u pravu, ne mozemo diskutovati o Suboti i nedelje, a da ne spomenemo zakon, jer dan odmora jeste jedna od deset Bozjih zapovesti.
Ti kazes komentari su premesteni na:: Religija - rasprave o nedoumicama.
Izvini Urednice, ali oni komentari nemaju nikave veze sa tvojim nedoumicama.
Nelsim i ja smo razvili diskusiju o Suboti, da li se Bog odmarao na kraju stvarajnja i da li je izvestaj o stvaranju sveta sto pise na pocetku Biblije, bukvalno ili simbolicno? Ti komentari nemaju nikave veze sa tvojim "nedoumicama".
Ako ti zelis da zaustavis diskusiju, samo reci, necemo se i oko toga svadjati. Mozemo odmah prestati.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Postovanje Urednice,

Mire je u pravu, ne mozemo diskutovati o Suboti i nedelje, a da ne spomenemo zakon, jer dan odmora jeste jedna od deset Bozjih zapovesti.
Ti kazes komentari su premesteni na:: Religija - rasprave o nedoumicama.
Izvini Urednice, ali oni komentari nemaju nikave veze sa tvojim nedoumicama.
Nelsim i ja smo razvili diskusiju o Suboti, da li se Bog odmarao na kraju stvarajnja i da li je izvestaj o stvaranju sveta sto pise na pocetku Biblije, bukvalno ili simbolicno? Ti komentari nemaju nikave veze sa tvojim "nedoumicama".
Ako ti zelis da zaustavis diskusiju, samo reci, necemo se i oko toga svadjati. Mozemo odmah prestati.
Imaš sada temu koju je otvorio mire, pa piši do mile volje o stvaranju svijeta i suboti, a na ovoj temi se raspravlja o dilemi: da li slaviti subotu ili nedelju?
Uzgred, nedoumice nisu moje, nego vaše!

Natrag