Da li slaviti subotu ili nedelju

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Teorij o predodredjenju icega se suprostavlja nasoj slobodnoj volji, nista moj brate nije predodredjeno, da jeste onda je vera besmislena jer je vec odredjeno ko ce se spasti.

1:4 Jer se uvukoše neki bezbožni ljudi, koji su davno određeni na ovo suđenje,

2:8 Na koji se i spotiču koji se protive reči, na šta su i određeni.

9:27 I kao što je ljudima određeno jednom umreti, a potom sud:

1:11 Kroz kog i naslednici postasmo, napred određeni bivši po naredbi Boga koji sve čini po savetu volje ...

Faraon htede pustiti narod ali nije bilo po njegovoj volji ni izboru.
Petar nije želeo da se odrekne Isusa ali nije bilo po njegov volji.
Dakle,nisusvi naši koraci uvak naš izbor niti je naša volja uvek sprovedena jer postoji predodređenje ko će šta i kako činiti.

Lako mi provjerimo tko tebe šalje, samo jedno pitanjce:

Je li Bog Adamu zapovjedio i je li Adam odmarao subotom?

Napomena: Uz pozitivan odgovor molim citat iz Biblije koji to potvrđuje.

Nigde nema ZAPISANO da je Bog saopštio prepotopnom svetu svoje ime niti ima zapisano da im je pre potopa razvrstao čiste i nečiste životinjea čujemo da je Noje razvrstavao te životinje otkud mu to znanje kad još do Mojslija ima da čeka mnogo vremena,otkud prizivahu IME Božje kad još Mojsije nije ZAPISAO?

Sve jeto usmeno prenošeno jer sudugo živeli i samo nekoliko generacija je usmeno prenosilo do potopa sve zakone i zapovesti i uredbe koje je opet Avraam izvršavao ponovo daleko pre Mojsija,razumnom dosta a nevernom uvek malo i vere i dokaza.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nigde nema ZAPISANO da je Bog saopštio prepotopnom svetu svoje ime niti ima zapisano da im je pre potopa razvrstao čiste i nečiste životinjea čujemo da je Noje razvrstavao te životinje otkud mu to znanje kad još do Mojslija ima da čeka mnogo vremena,otkud prizivahu IME Božje kad još Mojsije nije ZAPISAO?

Otkud Noi znanje da razvrsta životinje ja ne znam, ali nisam ni imbecil pa da zbog toga tvrdim da ih Noa nije ni razvrstao. Za razliku od gornjeg Noina primjera, u slučaju Adama ne samo da nemamo zapovjed Adamu da odmara subotom, nego nemamo ni primjer u kojem nalazimo da je Adam odmarao subotom. Da imamo primjer u Bibliji da je Adam odmarao subotom, ja uopće ne bih postavljao pitanje - "A gdje mu je to Bog zapovjedio da odmara subotom"?

Sve jeto usmeno prenošeno jer sudugo živeli i samo nekoliko generacija je usmeno prenosilo do potopa sve zakone i zapovesti i uredbe koje je opet Avraam izvršavao ponovo daleko pre Mojsija,razumnom dosta a nevernom uvek malo i vere i dokaza.

Ja tvoju vjeru neću ni mjeriti ni kvalificirati, ali tvrdnja da je Adamu zapovjeđen subotni odmor i da je Adam subotom odmarao zaista nema nikakve veze s razumom.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
1:4 Jer se uvukoše neki bezbožni ljudi, koji su davno određeni na ovo suđenje,

2:8 Na koji se i spotiču koji se protive reči, na šta su i određeni.

9:27 I kao što je ljudima određeno jednom umreti, a potom sud:

1:11 Kroz kog i naslednici postasmo, napred određeni bivši po naredbi Boga koji sve čini po savetu volje ...

Faraon htede pustiti narod ali nije bilo po njegovoj volji ni izboru.
Petar nije želeo da se odrekne Isusa ali nije bilo po njegov volji.
Dakle,nisusvi naši koraci uvak naš izbor niti je naša volja uvek sprovedena jer postoji predodređenje ko će šta i kako činiti.
Ovo ti tumacis kao predodredjenje, ali ono ne postoji jer to znaci da neko mora nesto da ucini, aBog ne utice ni na ciju slobodnu volju, po tebi On utice na neciju slobodnu volju.Nije Bog naterao faraona da ne pusti narod Njegov, faraon je tu imao izbor Bog ga nije naterao.Petar se nije odrekao Hrista po preodredjenju kao sto nij Juda nije izdao Hrista po predodredjenju, ako predodredjenje postoji onda je vera i sav nas trud uzaludan i Bog nije ljubav vec neko zlo bice koje upravlja nasim zivotima, odnosno onda ni greh ne postoji i covek za njega nije odgovoran vec Bog.Recu ti nesto:"Bog nije stvorio smrt niti se raduje propasti coveka".

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Znanje o cistim i necistim zivotinjama je oduvek postojalo, ali zakon o nejedenju nije postojao, do potpa ljudi su bili biljojedi.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Peko - prvo što išta napišeš treba da daš potvrdu da sam ja lično o nečemu pisao, upućivao, itd..
Ja na ovom forumu isključivo diskutujem na osnovu biblije, a o Ellen White i Adventistima sam pisao samo kada su ih drugi napadali, i tada sam samo odgovarao na te napade.

----------------------------------------

Nelsim, nisam napisao da je SVE predodređeno - već su određeniljudi predodređeni na službu koju im je Bog namenio.

Ako Bog u bibliji kaže da će se pojaviti određena osoba - to znači da je to predodređeno, i Bog tada vodi tokove istorije da se ta osoba i pojavi i obavi misiju na koju je pozvana.

Ja imam jednu analizu koju sam napravio - sa neverovatnim podudarnostima i godinama rođenja, iz kojih se vidi da je ceo moj život - kao i život mojih bližnjih i prilike u životu - bio vođen Božjim proviđenjem.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Bog ne utice ni na ciju slobodnu volju, po tebi On utice na neciju slobodnu volju.Nije Bog naterao faraona da ne pusti narod Njegov, faraon je tu imao izbor Bog ga nije naterao.Petar se nije odrekao Hrista po preodredjenju .

14:4 I učiniću da otvrdne srce Faraonu, te će poći u poteru za vama, i ja ću se proslaviti na njemu i na svoj vojsci njegovoj, i Misirci će poznati da sam ja Gospod. I učiniše tako.

11:9 A Gospod reče Mojsiju: Neće vas poslušati Faraon, da bih umnožio čudesa svoja u zemlji misirskoj.
11:10 I Mojsije i Aron učiniše sva ova čudesa pred Faraonom, a Gospod učini te otvrdnu srce Faraonu, i ne pusti sinova Izrailjevih iz zemlje svoje.

. 14:29 A Petar Mu reče: Ako se i svi sablazne, ali ja neću.

22:57 A on Ga se odreče govoreći: Ženo! Ne poznajem ga.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
14:4 I učiniću da otvrdne srce Faraonu, te će poći u poteru za vama, i ja ću se proslaviti na njemu i na svoj vojsci njegovoj, i Misirci će poznati da sam ja Gospod. I učiniše tako.

11:9 A Gospod reče Mojsiju: Neće vas poslušati Faraon, da bih umnožio čudesa svoja u zemlji misirskoj.
11:10 I Mojsije i Aron učiniše sva ova čudesa pred Faraonom, a Gospod učini te otvrdnu srce Faraonu, i ne pusti sinova Izrailjevih iz zemlje svoje.

. 14:29 A Petar Mu reče: Ako se i svi sablazne, ali ja neću.

22:57 A on Ga se odreče govoreći: Ženo! Ne poznajem ga.

Znanje o cistim i necistim zivotinjama je oduvek postojalo, ali zakon o nejedenju nije postojao, do potpa ljudi su bili biljojedi.

A iz kog prsta su izvukli to znanje ...kako tisadto neznaš a oni čim su stvoreni sve znali?
Zašto Mojsije vekovima posle sve to iznova zapisuje i donosi?

Kako je Kain mogao reći da je krivica njegova velika i da mu se ne može oprostitijoš nije Mojsije doneo ploče i ne ubi?

Noje gledao u pasulj pa saznao koje životinje jesua koje nisu čiste i zašto.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
prvo što išta napišeš treba da daš potvrdu da sam ja lično o nečemu pisao, upućivao, itd..

Nisi ti ništa pisao, sad si se prvi put na forumu pojavio. Ako peko bude tražio potvrdu, javi se i ja ću ti je dati, s pečatom.

Ja na ovom forumu isključivo diskutujem na osnovu biblije,

Da, ljudi ne vjeruju Bibliji pa si ih u zadnje vrijeme počeo uvjeravati svojim osobnim "viđenjima".

a o Ellen White i Adventistima sam pisao samo kada su ih drugi napadali, i tada sam samo odgovarao na te napade.

Tko ih je napad'o?

Ako Bog u bibliji kaže da će se pojaviti određena osoba - to znači da je to predodređeno, i Bog tada vodi tokove istorije da se ta osoba i pojavi i obavi misiju na koju je pozvana.

Gdje u Bibliji kaže da ćeš se ti pojaviti? Osim toga, kada govori o "posljednjim vremenima" i prorocima, Biblija uvijek govori o lažnim prorocima.

Ja imam jednu analizu koju sam napravio - sa neverovatnim podudarnostima i godinama rođenja, iz kojih se vidi da je ceo moj život - kao i život mojih bližnjih i prilike u životu - bio vođen Božjim proviđenjem.

Tako, dakle. Numerologija ti otkrila da ćeš ti biti vođen Božjim proviđenjem. Ono što je u grijehu začeto ne može roditi Božjim plodovima, a tvoje numerološke analize su i grijeh i bogohulnost.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Stvarnoslap - kada budeš pratio sebe šta pišeš i šta si sve pisao cele ove godine - dobićeš odgovore na tvoja pitanja, jer ti ruka ide brže od pameti.

Toliko o pitanju "ko je napadao"

Natrag