VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
A za sta to nedelju karakterisu tradicionalne crkve, ne razumem ovu izjavu?
Kao dan kada se uzima euharistija i ujedno dan Hristovog vaskrsenja.
Ponavljam - apostoli nisu mogli da odvoje nedelju za euharistiju - jer nedelja nije dan kada je Isus umro, a euharistija je simbol simbol Hristove smrti.
"Јер ја примих од Господа што вам и предадох, да Господ Исус ону ноћ у коју биваше предан узе хљеб.
И захваливши преломи и рече: узмите, једите, ово је тијело моје које се за вас ломи; ово чините мени за спомен.
Тако и чашу, по вечери, говорећи: ово је чаша нови завјет у мојој крви; ово чините, кад год пијете, мени за спомен.
Јер кад год једете овај хљеб и чашу ову пијете, смрт Господњу обзнањујете, докле не дође" ( 1 Korinćanima 11. 23 - 26 )
Dakle - ne može se nedeljom uzimati euharistija koja obznanjuje smrt Isusa Hrista, jer euharistija je simbol Isusove smrti, a ne vaskrsenja.
Nedelja bi se mogla prihvatiti da postoji izričita zapovest data od strane Hrista i apostola da se ona poštuje i obeležava kao dan Hristovog vaskrsenja - ali takva zapovest nije data.
Ucini cudo i verovacu ti.
Naravno da je Bog onima koje je danas podigao dao duhovne darove, da kroz te darove čine i "čuda" kako ih ti kvalifikuješ.
Recimo - iz ličnih iskustava koje sam doživeo od perioda 1993, a posebno od 2000 - 2008 godine oni se mogu sažeti u sledećem.
U ovom periodu imao sam:
- proročkih snova 28
- vizija 7
- ličnih Božžjih obraćanja putem glasa 14
- čuda isceljenja - mog ličnog i mojih bližnjih i prijatelja 4
- ispunjena proročanstva koja su data za pojedince ili se tiču određenih događaja - a data su putem direktnih Božjih otkrivenja 11
- direktni Božji odgovori na molitvu u trenutku molitve ili neposredno posle 17
Ovde se ne računaju lična iskustva sa Bogom u svakodnevnoj zajednici sa njim, i njegovom vodstvu u različitim situacijama.