Da li postoji religija u kojoj postoji istina ?

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Realnost o kojoj govori biblija je sasvim drugacija, a ona podrazumeva cinjenicu da u svetu poastoje razne crkve koje poseduju malo istine sa puno lazi, i umanjem procentu suprotno.
Ali biblija govori o tome da postoji crkva koji je apsolutni cuvar istne, i u kojoj Sotona nije upleo svoje prste da je zavodi laznim teorijama i naukama.
Nasa duznost ili jednostavnije receno Misija je upravo da pronadjemo crkvu koja ovu istinu objavljuje,proucavajuci rec Bozju prazne glave bez ikakvih predrasuda..

Mnogo te volim! znam da si posten,znam da si vernik,znam da si obrazovan,ali nemogu da shvatim zasto vise volis doktrinu nego svoj sopstveni (razum) uzmi se u pamet brate Ladokeja,iskoristi svoju inteligenciju.za sada sve,

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Realnost o kojoj govori biblija je sasvim drugacija, a ona podrazumeva cinjenicu da u svetu poastoje razne crkve koje poseduju malo istine sa puno lazi, i umanjem procentu suprotno.
Ali biblija govori o tome da postoji crkva koji je apsolutni cuvar istne, i u kojoj Sotona nije upleo svoje prste da je zavodi laznim teorijama i naukama.
Nasa duznost ili jednostavnije receno Misija je upravo da pronadjemo crkvu koja ovu istinu objavljuje,proucavajuci rec Bozju prazne glave bez ikakvih predrasuda..
Ja sam je pokušao pronaći i nisam uspeo. Zamolio bih te ako si je ti pronašao da mi kažeš koja je da pređem u nju i pozovem sve svoje poznanike i prijatelje da i oni pređu, a ne da ostanu van nje.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
A ujedno bih zamolio i ostale, ako oni možda znaju koja je to Crkva da mi kažu jer nije dobro ni za jednog vernika da OSTANE VAN PRAVE CRKVE. Jer to po automatizmu znači da je u KRIVOJ Crkvi.
Hvala

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mnogo te volim! znam da si posten,znam da si vernik,znam da si obrazovan,ali nemogu da shvatim zasto vise volis doktrinu nego svoj sopstveni (razum) uzmi se u pamet brate Ladokeja,iskoristi svoju inteligenciju.za sada sve,

Pozdrav od Gere.

To je potpuno pogresan princip.
Rec Bozja kaze:

"Uzdaj se u Gospoda svim srcem svojim, a na svoj razum ne oslanjaj se.
Na svim putevima svojim imaj Ga na umu, i On će upravljati staze tvoje.
Ne misli sam o sebi da si mudar; boj se Gospoda i uklanjaj se oda zla.
To će biti zdravlje pupku tvom i zalivanje kostima tvojim. ( price Solomonove 3. 5 - 6 ).

Sto se tice doktrine, ja bih pre to nazvao istinski put spasenja.
Ona je bitna u biblijskom smislu da bi znali sta je istina a sta laz, kada je ne bi bilo onda ne bi znali sta da cinimo, iliu sta u opste da verujemo.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Za Sardya.

Sardy ti si moj stav vec trebao da upoznas iz dosadasnjih komentara.
Za mene ne postoji druga istina osim ova koju sam spoznao, iu kojoj sam doziveo divna iskustva za sve ove godine.

Jedno je sta je nase subjektivno misljenje, a drugo sto Bog sam moze posvedociti coveku kroz iskustvo, jer biblija jeste izvor istine, ali glavni izvor istine je Bog.
Dakle, da bi neko poznao apsolutnu istinu treba da uspostavi prisnu zajednicu sa Bogom, pa ce onda i pisana rec dobiti svoje ispunjenje u coveku, injene istine postati kristalno jasne..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562

Pozdrav od Gere.
Zato što je Crkvena doktrina jača od Biblijske. Jer psihologija mase odradi svoje. Pojedinac se teško može suprotstaviti masi i zato ne razmišlja svojom glavom već masinom. To je jako prost mehanizam. Suprostavljanje masi može mnogo da boli!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

To će biti zdravlje pupku tvom i zalivanje kostima tvojim. ( price Solomonove 3. 5 - 6 ).

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919

Поента цркве је у уједињењу верника око Христа. Није у зиданим грађевинама или у разним групама које се раздељују и прекоравају. Можда ти и јеси у цркви (заједници), а она се налази баш овде где се дописујемо. Понекад имам осећај да ми у ствари радимо исто што и апостоли: шаљемо посланице. Овде се окуписмо са једном вером у једног Спаситеља и не видим зашто то не би била црква (заједница).

19. Још вам кажем заиста: ако се два од вас сложе на земљи у чему му драго, зашто се узмоле, даће им Отац мој који је на небесима. 20. Јер где су два или три сабрани у име моје онде сам ја међу њима. (Матеј 18)

Можемо да проведемо живот тражећи "праву цркву", а да не видимо да ми већ и јесмо у Цркви.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
.....
Ona je bitna u biblijskom smislu da bi znali sta je istina a sta laz, kada je ne bi bilo onda ne bi znali sta da cinimo, iliu sta u opste da verujemo.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Za Sardya.

Sardy ti si moj stav vec trebao da upoznas iz dosadasnjih komentara.
Za mene ne postoji druga istina osim ova koju sam spoznao, iu kojoj sam doziveo divna iskustva za sve ove godine.

Jedno je sta je nase subjektivno misljenje, a drugo sto Bog sam moze posvedociti coveku kroz iskustvo, jer biblija jeste izvor istine, ali glavni izvor istine je Bog.
Dakle, da bi neko poznao apsolutnu istinu treba da uspostavi prisnu zajednicu sa Bogom, pa ce onda i pisana rec dobiti svoje ispunjenje u coveku, injene istine postati kristalno jasne..
A šta misliš da li ta DIVNA ISKUSTVA SA BOGOM imaju Nazareni, Mormoni, Jehovini svedoci, Pentakostalci,Sajentolozi, Crkva Božija, Pravoslavci...........?

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562

Upravo tako! Amin!
A ne u Crkvu!

Natrag