Da li je Isusov dolazak jako blizu?

Član
Učlanjen(a)
14.10.2009
Poruka
434
^^^Jesi li ti jeo bunike. Bez uvrede, tako se kod nas kaze... Koji to Hriscani negiraju delove iz Biblije daj mi reci molim te totalno sam ne upucen. Mozda neki otpadnici ili ti sektas, al oni nisu Hriscani... Novi zavet ispunjuje Stari, a Stari nam otkriva Novi zavet... Cisto sumnjam prosto ne verujem da si ti procitao Bibliju, ali dobro neka ti bude. Ovo kazem zbog tvojih postova...

Član
Učlanjen(a)
28.03.2010
Poruka
119
Kada sam mislio na Hriscane mislio sam pre svega na ucenjake, a to su ljudi koji su zivot posvetili za proucavanje religije i trazenje istine i greska do kojih uvek moze doci. tako da neki od njih imaju takav stav. A i u Engleskim Skolama se uci o tome da do Raspeca Isusa Nije doslo . .

a sto se zaveta novog i starog tice , stoji da oni govore o istom , ali pre svega zakoni se razlikuju , gresaka u novom zavetu ima mnogo to niko ne moze da ti kaze da nema , ali nije ni vazno toliko , Ako mislis da negiram Isusa il njegovu Misiju na zemlju , gresis , protiv hriscanstva nemam nista , pravoslavlje pre svega, ali sta ja mislim da treba da se zapita , ako je Bog tvorac sveta i Zivota , da li mu se odaje pocast koju zasluzuje ? svaki dan kad vodu i hranu dobijes trebas reci Hvala Boze. jer jedan dan bez vode znaci poslednji dan. tako da pre svega misim da su Hriscani daleko od Boga , i da nemaju dovoljno jak zakon sa kojim bi mogli resiti probleme.

Član
Učlanjen(a)
16.11.2009
Poruka
205
Baš si preterao sa Tomom ,što se tiće Novog zaveta,pisana su četiri u različito vreme.Ne znam tačno ali zadnje napisano je Jovanovo 75 god.posle smrti Isusa Hrista,kao i Otkrivenje.
Pa ne bas cetiri, jer su arheolozi pronasli jos gomilu drugih, a pouzdano se zna da je u 4. veku kruzilo po narodu na stotine verzija svih tih jevandjelja.
Cak i danas postoje mnogi spisi iz tog vremena koje crkve prihvataju kao apokrife, tj. ne prihvataju ih kao 'Bozju rec' ali ih smatraju korisnim (!?).

Kako i ko je utvrdio da su samo bas ta cetiri jevandjelja tacna i jedino istinita?

Na osnovu cega je sve ostalo proglaseno za jeres? Samo zato sto se nije svidjalo tadasnjim carevima i svestenstvu?

Ja sam 99% ubedjen u jednu stvar: da su jevreji pred sirenjem nove religije primenili onu narodnu "ako ne mozes da ih pobedis, pridruzi im se". Samo sto nisu i oni prihvatili tu religiju, vec su samo u nju ubacili svoje agente i koristili novonastalu religiju kako bi izazivali ratove izmedju naroda i pod plastom religije progonili pojedince koji su opasni po njihovu vladavinu.
Kasnije su kroz katolicku crkvu stvorili i Islam (o cemu postoji dovoljno podataka po internetu o kojim spisima je rec) kako bi se lakse izazivali verski ratovi.

Bez obzira da li su osnivaci novih religija bili mesije ili ne, to ne menja cinjenicu da su ucenja od kojih su nastale nove religije zloupotrebljena da se manipulise narodnim masama. Dakle, i u danasnjim religijama vecinu svestenstva (bar onih koji cine vecinu) cine fariseji, isti oni koji su Isusa iz Nazareta i razapeli!

I pitanje za one koji se kunu u Bibliju i jevandjelja kao jedine dokaze ispravnosti danasnjeg hriscanstva: kako to da se u razlicitim jevandjeljima za imena 12 apostola uzimaju jednim delom razlicita imena?
Jedan nas veliki vernik mi na to pitanje rece da ih je mozda bilo vise od 12. Pa zasto onda nije receno da ih je bilo 15 ili 20, nego se insistira na broju 12???

Ovo je samo najocigledniji problem sa tacnoscu podataka u Bibliji, jer su je pisali i prepisivali obicni ljudi, vodjeni zeljom ne da narodu pruze Istinu, vec da naprave knjigu koja ce im pomoci da vladaju narodima i drzavama! Inace, vodeci se ovom problematikom dosao sam do knjige 101 kontradikcija u Bibliji, evo preglednog spiska sa navedenim mestima na kojima se kontradikcije javljaju, tako da svako moze proveriti:
101 Contradictions in the Bible.

I na kraju, da ne budem pogresno shvacen, sustina svih religijskih spisa i knjiga jeste dobra, samo je problem sto su ih ljudi pri pisanju i prepisivanju ukaljali svojom zeljom da vladaju narodima prilagodjavajuci istinu datom trenutku - a mnogi ni dan danas ne uvidjaju do cega je takav stav doveo, i vecina i dalje problem miliona ubijenih i gladnih vidi kao da je uzrokovan onom 'drugom stranom', ne shvatajuci da smo u ovoj ravni postojanja i razmisljanja svi mi necija 'druga strana'; a oni koji su sve to zakuvali stoje iznad svega toga i ostvaruju sve planirano primenom metode 'zavadi pa vladaj'.

MODERATOR
Učlanjen(a)
28.05.2009
Poruka
6.683
нисам ја јео ни бунике ,нити сам секташ,једноставно говорим истину...вама су "истину" наметнули,а ја сам истину спознао...
хришћанство је издало исусово учење,ово је старо есенско учење,што се подводи под хришћанство.а исус се тог учења одрекао...вас су слагали...

Član
Učlanjen(a)
14.10.2009
Poruka
434
Kada sam mislio na Hriscane mislio sam pre svega na ucenjake, a to su ljudi koji su zivot posvetili za proucavanje religije i trazenje istine i greska do kojih uvek moze doci. tako da neki od njih imaju takav stav. A i u Engleskim Skolama se uci o tome da do Raspeca Isusa Nije doslo . .

a sto se zaveta novog i starog tice , stoji da oni govore o istom , ali pre svega zakoni se razlikuju , gresaka u novom zavetu ima mnogo to niko ne moze da ti kaze da nema , ali nije ni vazno toliko , Ako mislis da negiram Isusa il njegovu Misiju na zemlju , gresis , protiv hriscanstva nemam nista , pravoslavlje pre svega, ali sta ja mislim da treba da se zapita , ako je Bog tvorac sveta i Zivota , da li mu se odaje pocast koju zasluzuje ? svaki dan kad vodu i hranu dobijes trebas reci Hvala Boze. jer jedan dan bez vode znaci poslednji dan. tako da pre svega misim da su Hriscani daleko od Boga , i da nemaju dovoljno jak zakon sa kojim bi mogli resiti probleme.

E pa odmah da ti kazem Englezi nisu Hriscani nego Protestanti. Pravi Pravoslavac ne uzima hleb niti seda za sto dok se ne pomoli Bogu!!!

Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
Vi se, u stvari, svi ovde sporite oko jednog starog pitanja: prirode Hristove. Pitanje glasi: da li je Hrist, što je grčki prevod reči judejske Mesija, Bog lično u ljudskom obličju, ili čovek sa atributima Boga, odnosno Apsoluta ili Logosa. Drugim rečima, ovde je već ranije objašnjen pojam epifanije, kad Bog postaje čovek. Da Bog uzme ljudski oblik je jedno, a da postane čovek je drugo, i ovakav pristup "postajanja čovekom" judaizmu i islamu je neprihvatljiv i paganski. Hrišćanstvo, dok je još bilo u fazi formiranja, odmah posle 312 godine, za vreme Konstantina, imalo je dva mišljenja. Jedno je Biskupa Arija, od koga je nastala Arijevska jeres, koji smatra da Isus nije Bog po prirodi, već da je unapređen u božanski status i da mu je Bog dao određena božanska svojstva. Ne bih ovde sad navodio Arijeve argumente i citate, ali je suština u tome. Drugo mišljenje zastupao je Atanasije, i ono se svodi na to da: reč je postala čovekom, da bi smo mogli postati božanski. Oko ovih teoloških razlika vodila se prilična diskusija pa je na saboru u Nikeji 20 maja 325, pod Konsttinovim nadzorom, usvojen Smbol vere, koji Arije i njegove pristalic enisu htele da potpišu, a navedenim Smbolom vere usvojeno je stvaranje ex nihilo. Međutim, oko ovog je i kasnije bilo sukoba i neshvatanja teoloških razlika koje se baziraju uvek i iznova na poimanju Logosa, elementarnog pojma iz grčke filozofije. Kasnije, Kapadokejci su stvorili, pre svega Bazilid, razliku između dogme i kerigme. Kerigma je bila javno učenje bazirano na Bibliji, dogma dublje značenje bibliske istine koja se može shvatiti samo kroz religiozno iskustvo i izraziti u simboličkoj formi. To znači da osim svog doslovnog značenja, svete knjige imaju i spiritualni značaj, koji se ne može i ne sme shvatiti doslovno. Ovo je bitno jer će zapadno hrišćanstvo kasnije razviti kerigmu, a istočno dogmu. I da, završim sa rečima Grigorija Niskog: "Svaki pojam Boga je čisti simulakrum, lažna sličnost, idol: ona ne može da otkrije samog Boga" ili još lepše Filon reče: "Mi znamo našeg Boga samo po wegovim delima ali ne pristupamo njegovoj suštini."

Član
Učlanjen(a)
22.02.2010
Poruka
65
Nisam dostojan da komentarisem jer je isus xristos je rekao da samo otac njegov zna.nase je da mi pokusamo da ispravljamo sebe i da budemo spremni za njegov dolazak.vreme je vise nego cudno jer prave i moralne vrednost su odavno zamrle."budimo ljudi" rekao je blazeno pocivsi patrijarh pavle,zar je toliko tesko.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2009
Poruka
112
Dolazak, ciji i zasto. Sta bi pa mogao da promeni. Da pobije nas nevernike ili drugovernike, pa da vas ostavi same?
Bilo bi vam bolje?!?!

Ni vi u to ne verujete.

Član
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poruka
749
Dolazak, ciji i zasto. Sta bi pa mogao da promeni. Da pobije nas nevernike ili drugovernike, pa da vas ostavi same?
Bilo bi vam bolje?!?!

Ni vi u to ne verujete.

Дакле....... што би рекао Реконтра: "Неко има главу, неко лобању"......:swoon:

Natrag