Da li je Isusov dolazak jako blizu?

Član
Učlanjen(a)
14.10.2009
Poruka
434
da nebi citirao neke postove , reci cu prvo za ono sto je Ana Ana rekla da je bio covek od krvi i mesa, sto je tacno, ali nije istina da nije poslat kao mesija i da nije dosao da uputi narod, i da je rodjen od majke device. a nemogu se nikako sloziti sa slobadidi koji tvrdi da je Isus Bog, jer dovoljno je da razmislis da li bog place ? oseca bol ? spava ?? ne , to rade ljudi a ne Bog , tako da Isus nije Bog, niti Bozji Sin, vec mozemo reci da je Bozji Poslanik koji je dosao da uputi zalutali narod kao i sto su pre njega radili ( David, Mosjsije.. ) i da li je Isus ikada rekao da je Bog ? ili cak Bozji Sin ? (mislim na jevandjelja pisana u njegovo vreme) tj njegove reci , a ne posle njega.. rekao je jednom prilikom da je Bozji Sin, ali isto tako je rekao da su svi ljudi Bozja deca , sto znaci da sebe nije stavio na vise mesto od ostalih. sto se tice starog i novog zaveta hriscanstva i ostalog , nebih o tome... a sto se tice teme Isusov Dolazak, mogu vam reci sta ja znam, po Svetoj Knjizi Muslimana Kur'anu, koja je Bozja objava , jer u njom nema nijedne jedine greske niti ima nesto sto nije dobro za ljude. isto tako ima i mnoga cuda koja se u 20. i 21. pronalaze , a pisana su u 7 veku .. a kaze se : Da Isus Nije Umro, niti je razapet cak , i da je Uzdignut kod Boga, i da ce se vratiti, ali to ce biti veliki predzak smaka sveta kao sto neki i o tome govore. ako nekog zanima moze procitati knjigu Isa ce Doci ima je na netu lako se nalazi a autor je : Harun Yahya. muslimanska verzija i citati iz Kur'ana ali Bog je jedan , tako da mislim da nema razloga za predrasude.

Iz ovog teksta mogu da zakljucim da si ti musliman koji jako malo zna o Pravoslavlju.

Gospod Isus place kad se saoseca sa Marijom i Martom zbog smrti njihovog brata Lazara, on se tu i potresa u duhu-to je ono sto Isusu daje coveciju prirodu, ali Isus takodje zapoveda mrtvome ustani i on ustane, on vaskrsava coveka-to je ono sto pokazuje da Gospod Isus ima i Bozansku prirodu. Ne samo u ovom cudu, vec kroz celu njegovu propoved mozemo videti da su njegovi postupci teandristicki (u isto vreme i boziji i coveciji)...

Ovo dole sto pise da ce Gospod Isus ili kako Muhamed kaze Isa, ja ne osporavam, ali je to jos jedan prisvojen deo od Hriscana, kao sto su npr. da se uz dzamije grade one "kupole" ne znam kako se zovu to ste uzeli od nasih zvonika, vasa klanjanja su kopija nasih velikih metanija i td i td... Ovo kazem ne da bi te uvredio, vec zato sto si ti rekao da Gospod Isus nije jedan od Svete Troice. A Gospod Isus kaze da ce posle njega mnogi lazni proroci doci...

Član
Učlanjen(a)
28.03.2010
Poruka
119
a znas da je Mojsije drvetu zivot dao , da je drvo zmija postala sto je vece cudo nego kad necemu sto je zivo bilo vratis zivot, pa ga opet nisu nazivali Bogom, iako je Isus imao vece moci od ostalih ljudi, to ne mora znaciti da je Bog. slazem se ja da je imao moci, ali i nostradomus je imao neke tako reci moci cim je predvideo buducnost, i mnogi drugi , pa ih niko Bogovima nije nazivao .

Ovo dole sto pise da ce Gospod Isus ili kako Muhamed kaze Isa, ja ne osporavam, ali je to jos jedan prisvojen deo od Hriscana, kao sto su npr. da se uz dzamije grade one "kupole" ne znam kako se zovu to ste uzeli od nasih zvonika, vasa klanjanja su kopija nasih velikih metanija i td i td...

e vidis sto si sad ovo rekao , to treba svako da zna , a malo njih znaju , najvise ovo za klanjanje, ako je to uzeto od vas , zasto se vi toga ne pridrzavate ? koliko puta je pisano u Bibliji da je Isus kad se Bogu molio spustio glavu na tlo ? mnogo, jel pise u starom zavetu da se David pre nego sto je usao u hram oprao ? jel pise na mnogo mesta da je i on spustao glavu na tlo ? pise sve to , a ako se Isus kao zacetnik hriscanstva , iako je on rekao da je njegova vera samo za njegov narod , ako se on tako molio zbog cega se Hriscani danas ne mole tako ? ja idalje stojim iza onoga da se Bozja rec ne menja , i Bog je slao Poslanike da upute narod , i svako je isto propovedao sto se tice toga , tako da ne mozes reci ni za islam da je uzet od hriscanstva , jer je tako isto i hriscanstvo uzeto od Jevrejske religije , i ceo stari zavet , a kada pogledas da se cekao Mesija (spasitelj ) zato sto su u to vreme Jevreji zalutati zato sto su razapinjali ljude na krst ubijali ko je radio subotom i ostalo, mozda se tako isto i Islam pojavio da bi ispravio ljudske greske, a mislim da je jedan covek kriv za to... no nebi sad da iznosim ovde ni dokaze nit nista , vec mi je zanimljivo ono sto si rekao , a nije mi jasno kako neko ko je utemeljivac vere radi jedno a njegovi sledbenici drugo ?

Član
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poruka
749
Da li je tema ko je Isus ili da li je njegov dolazak blizu?
Koliko ja umem da čitam tema je ovo drugo pa ne znam zašto bi svi da, po svaku cenu, udenu prvo pitanje svuda.
Da li je ili nije dolazak blizu nije naše da sudimo, rasuđujemo i predviđamo, već da gledamo kako dušu da spasimo dok još nije došao, tj. dok ne bude kasno.
Kad dođe doći će i mislim da tu treba da bude kraj priče. Nije li rečeno da to NE ZNAJU ni Anđeli? Pa otkud bismo onda mi mogli znati sa našom ovozemaljskom pameću?

Član
Učlanjen(a)
08.02.2010
Poruka
196
Ako je knjiga Dejvida Maršala "Bitka za Bibliju" nekakav dokaz o istinosti biblijskih priča, isto se to može reći za film "Zeitgeist", koji dokazuje da je i Isus i hrišćanstvo, samo kopija drevnih religija, u prvom redu egipatske.

Ne, ja ne znam da li je Maršal u pravu, kao što ne znam ni da li je pomenuti film u pravu. Ali, ako nekome Maršalova "Bitka za Bibliju" može biti nekakav dokaz, onda drugome to može biti "Zeitgeist", odnosno, Duh vremena.

problem je sto meni na primer nije ta knjiga koju pominjes dokaz nicega jer i ne znam o cemu pricas a imam stotine dokaza Bozjeg postojanjas koje covek moze zadobiti SAMO VEROM a ne praznim logikama i naukama....zeitgaist sam poceo i prestao da gledam istog momenta kad je prosuo tu pricu o Hristu...jer on je i napravljen da bi srusio Veru a ne da bi ti pokazao istinu...jer ako su i sve ostale stvari tacne (a na njih svakako ne mozes da utices nikako) na jedinu stvar koju mozes,a to je dal ces da verujes i dal ces da se spasavas,on te "savetuje" da to ne radis...jer svaka uspesna laz najvecim delom lici na istinu.....ali je i dalje samo laz...to jest nije stvarna i neko ti nesto podvaljuje njom...

Član
Učlanjen(a)
14.10.2009
Poruka
434
a znas da je Mojsije drvetu zivot dao , da je drvo zmija postala sto je vece cudo nego kad necemu sto je zivo bilo vratis zivot, pa ga opet nisu nazivali Bogom, iako je Isus imao vece moci od ostalih ljudi, to ne mora znaciti da je Bog. slazem se ja da je imao moci, ali i nostradomus je imao neke tako reci moci cim je predvideo buducnost, i mnogi drugi , pa ih niko Bogovima nije nazivao .
e vidis sto si sad ovo rekao , to treba svako da zna , a malo njih znaju , najvise ovo za klanjanje, ako je to uzeto od vas , zasto se vi toga ne pridrzavate ? koliko puta je pisano u Bibliji da je Isus kad se Bogu molio spustio glavu na tlo ? mnogo, jel pise u starom zavetu da se David pre nego sto je usao u hram oprao ? jel pise na mnogo mesta da je i on spustao glavu na tlo ? pise sve to , a ako se Isus kao zacetnik hriscanstva , iako je on rekao da je njegova vera samo za njegov narod , ako se on tako molio zbog cega se Hriscani danas ne mole tako ? ja idalje stojim iza onoga da se Bozja rec ne menja , i Bog je slao Poslanike da upute narod , i svako je isto propovedao sto se tice toga , tako da ne mozes reci ni za islam da je uzet od hriscanstva , jer je tako isto i hriscanstvo uzeto od Jevrejske religije , i ceo stari zavet , a kada pogledas da se cekao Mesija (spasitelj ) zato sto su u to vreme Jevreji zalutati zato sto su razapinjali ljude na krst ubijali ko je radio subotom i ostalo, mozda se tako isto i Islam pojavio da bi ispravio ljudske greske, a mislim da je jedan covek kriv za to... no nebi sad da iznosim ovde ni dokaze nit nista , vec mi je zanimljivo ono sto si rekao , a nije mi jasno kako neko ko je utemeljivac vere radi jedno a njegovi sledbenici drugo ?

Mozda je za tebe vece cudo pretvaranja drveta u zmiju od vaskrsenja, ali zaboravio si da su to cudo faraonovi magovi ponovili odmah posle Mojsija. On je morao da ucini 10 cuda da bi ih faraon pustio i 11 je razdvajanje mora, inace 10 cudo Jevreji sutra praznuju.

A ovo sto se tice nostardamusa i sl. njemu recicu ti samo jedno, taj isti je prorekao vise od 20 desavanja u jugoslaviji od 1991 do 2001 i nijedno jedino nije pogodio
pa ako je on neki prorok ja sam papa.

jos jednom si pokazao da ne znas mnogo o Pravoslavlju. U Pravoslavnoj Crkvi evo sad za vreme Uskrsnjeg posta u svakoj vecernjoj liturgiji prilikom citanja molitve Sv. Jefrema Sirina 3 puta se cine velike metanije i na kraju prilikom citanja molitve Bogorodici ljudi klece pognutih glava dok se ne zavrsi molitva. Prilikom liturgije verni narod uradi bar 50 (nisam nikad brojao, jer tada se usresredim na molitvu, ali ne manje od 50 puta) malih metanija, iz razloga sto nema mesta u crkvi da bi se radile velike... Ne Hriscanstvo nije kopija Judeizma, oni veruju u Boga po starom zavetu i jos uvek cekaju mesiju Koga su razapeli, a On je svim ljudima na planeti dao Novi zavet koji mi koristimo. Jevreji Njega nisu prihvatili samo zato sto je propovedao bezuslovnu ljubav i Carstvo Nebesko koje se jako priblizilo, a oni su cekali mesiju koji ce da sidje na zemlju i da se na zemlji zacari i koji nece siriti ljubav vec ce macem rukovoditi, a zbog toga ce Jevreji satanu prihvatiti kao cara, jer ce on silom nametati svoju vladavinu i malo ce se ko odrzati u pravoj veri.

p.s.Kalimercice izvini, ali nisam mogao da ostanem coveku duzan za odgovor nebi bilo lepo.

A evo zasto ja mislim da se priblizio dolazak, ali ne Gospoda Hrista vec necastivog, a tek posle toga mozemo i Gospodov povratak ocekivati. Mirjani su skoro postali kao demoni, a veliki broj monaha kao mirjani. Od Turske do Grcke je veliki deo autoputa izgradjen jos malo i svecano otvaranje, a po recima, mislim, oca Pajsija cim se zavrsi izbice III sv. rat koji ce trajati jako kratko, jer ce ga prekinuti necistivi, koji ce se potom zacariti u Solomonovom hramu, koji je takodje odavno poceo sa izgradnjom...

Ali ja opet nisam toliko opterecen time kad ce sta biti, ono sto mora biti bice (msilim na globalna desavanja, ne verujem u sudbinu) i mi tu ne mozemo nesto posebno da uticemo, ovo sto sam napisao jeste ono sto sam citao. Mislim da je mnogo vaznije usrediti se na nas zivot i na pokojanje koje je najvaznije od svega...

Član
Učlanjen(a)
28.03.2010
Poruka
119
U Pravoslavnoj Crkvi evo sad za vreme Uskrsnjeg posta u svakoj vecernjoj liturgiji prilikom citanja molitve Sv. Jefrema Sirina 3 puta se cine velike metanije i na kraju prilikom citanja molitve Bogorodici ljudi klece pognutih glava dok se ne zavrsi molitva

cekaj cekaj , a zasto se prilikom molitve Bogorodici odaje tolika pocast ? znaci li to se ljudi njoj klanjaju ? za to sto nema mesta govori to da crkva nije sagradjena da bi se takva pocast odavala .. prelazimo off topic, ali me zanimaju obicaji , pa ako mozes na drugom mestu da objasnis

Član
Učlanjen(a)
14.10.2009
Poruka
434
cekaj cekaj , a zasto se prilikom molitve Bogorodici odaje tolika pocast ? znaci li to se ljudi njoj klanjaju ? za to sto nema mesta govori to da crkva nije sagradjena da bi se takva pocast odavala .. prelazimo off topic, ali me zanimaju obicaji , pa ako mozes na drugom mestu da objasnis

Ne nemogu da ne odgovorim...

Molim te zavrsi ovu recenicu sto sam je boldovao, jel bas ne volim kad neko pocne da prica nesto i onda kao odmahne rukom i kaze ma nije bitno...

Molimo se Bogorodici zato sto Ona moze mnogo da umilostivi Sina svoga. Isto kao sto kada tebe majka zamoli da nesto uradis, ako je malo postujes poslusaces je, ma kakva molba bila (cim ti je majka nece ti traziti nesto ne normalno) i nije isto kad te majka zamoli i neko drugi, njene reci su mnogo vece... Mogao bih strane da napisem o Bogorodici=Majci Bozijoj=Nevesti Nenevesnoj=Mariji Prisnodjevi i za svako ovo ime po jos jednu str. da ti kazem zasto Je tako zovu. Gospod Isus Hristos je postojao od vavjek isto kao Otac i Sveti Duh samo je preko Bogorodice uzeo coveciju prirodu. Koji je radi nas ljudi i radi naseg spasenja sisao sa nebesa i ovaplotio se Duha Svetog i Marije Djeve i postao covek-Simbol vere

p.s.Da nebi bio spam. Gospod isus Hristos sledeci put kad bude dolazio nece se ponovo radjati, kao sto neke sekte kazu, vec ce sa andjelima sici sa nebesa sa istocne strane...

Član
Učlanjen(a)
28.03.2010
Poruka
119
Nostadomus je dosta toga i pogodio , ali ne smatram ga nicim vise nego od nadahnutog coveka od Boga naravno. njega sam ti naveo samo kao primer je bilo i posle njega cudotvoraca, pa niko ih Bogovima nije zvao . ali slazem se da se Isusov slucaj mnogo razlikuje , ali pogledaj onaj post..

a sto se tice Bogorodice , evo ja ukratko da kazem ti me ispravi ako gresim.

Bogo-rodica , Majka Isusa Hrista Marija(Merjem) koja ga je Rodila Bez Oca .. ? slazem se sa tim , ali to BOGO-Rodica jel znaci da je Boga Rodila ?

-pogledaj tekst odavde

http://serbianforum.org/religija/80619-da-li-mi-imamo-dovoljno-vere-u-boga-4.html#post248911

-mislim da se istina trazi od korena , a koreni su svakako samo Isusove Reci.

znaci li to da se njoj odaje veca pocast nego Bogu Ocu ? il se mozda i njemu odaje takva pocast ? Da Bog nije 'u nju zivot udahnuo' nebi ni postala majka , a to pokazuje koliko je Bog veliki , i dal ona zasluzuje klanjanje, a Bog otac ne ?

shvatam ja to sto hoces da kazes za majku , i slazem se , ali Isus nije mnogo svoju Majku pominjao vec ce Oca mnogo vise..

ps. . za ovo zadnje se i ja slazem , da ce Isus Sici sa Nebesa , ne roditi se opet, i za zapad se kaze u Kur'anu da se sunce izaci sa zapada , i da ce to biti predznak smaka sveta, kao sto ce biti i Isusov silazak na zemlju.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2010
Poruka
119
Mislim da nije na nama da to odredjuejmo

koje da odredjujemo ? nisi bio najjasniji .. mislim da ti je Bog dao razum i pamet da odredjujes sta je Zlo a sta dobro , tako isto ti je dao razum da Ugledas pravu religiju , i Veru u Boga i Isusa , i ostalog sto je od Boga , a da odbacis sve sto Djavo namece, a to je Ateizam, Budizam i razne druge sekte..

ako mislis da svestenici trebaju il Hodze il neko ucen da odredjuju gresis veoma , jer nisi ti svoj covek ako ti on odredjuje sta je dobro a sta ne valja , vec moras sam ugledati sta je istina a sta zabluda ..

Natrag