Najviše bolesnika ima u Srbiji...zato je Mesija već u Srbiji,kao i Apostoli.
hm.. ne znam sta bi ovo trebalo da znaci , ali ako bas oces da nadjes mesto gde ima najvise 'bolesnika' onda je to svakako amerika .
a jesi li razmislio malo zbog cega su takvi ljudi u srbiji da ih ne nazivam 'bolesnicima''.. ?
90% je zbog siromastva i bede , a i to je od Boga isto.
sa siromastvom dolazi u 90% posto slucajeva alkohol u preteranoj meri radi 'resenja problema' a da ne nabrajam sta sve dolazi sa alkoholom .
kriminal zbog bede raste , a samim tim i korupcija , tako da se moze reci da je kriminal postao privredna grana , zato sto lopovi u 60% rade sa vlastima .
zbog bede umesto da se pomaze ljudima , svi gledaju da sto vise ukadu za sebe , cesto se cuje na vestima : ostetili drzavu za tolko i tolko miliona .. a primera radi , ima i bogatih ljudi u srbiji da nekazem milijardera , ali multi milionera , koji samo gledaju kako da sirotinji ukradu da imaju sto vise , dok ima gladnih na ulici , i mi sa svojim bednim platama dajemo im sms-om (i kome te pare idu ni to se ne zna ) za obrok, a ne znamo dal ce mi sutra imati .. e sad .. kada znas kakva je situacija ,
da li neko ima resenje za sve ovo ?
veliki deo zapada ako ne i ceo se susrece sa ovakvim problemima, naravno ne svako u istoj meri.. a kada pogledas istok sta ces videti ? stopa kriminala 1% stopa silovanja i ostalog sto dolazi alkoholom 1% standard je tamo manji nego na zapadu , ali stopa siromastva je idalje 1% ako ne i 0 (naravno ima izuzetaka , ali uzecemo Saudisku Arabiju za primer)
ali tamo vlada Bozji zakon , koji je propisan ljudima , a ne ljudski zakon koji vlada na zapadu, a to je zatvorske kazne , koje se oprastaju , a dela koja je pocinio ostaju zauvek. zbog toga mislim pre svega , ako je Bog stvorio Coveka on jedini ima pravo da mu sudi , i ne moze niko izdati bolji zakon od stvoritelja. a to se i vidi...
Alkohol je zabranjen od Allaha , tako da se u Islamskim drzavama ne prozivodi i ne distributira (izuzetaka ima uvek ) tako da se samo sa tim , sprecavaju pre svega bolesti koje mogu alkoholom da se dobiju , i prenesu cak, pa onda incest koji se u 99% posto slucajeva dogodi pod dejstvom alkohola , silovanja takodje ..
Kriminal, tamo ljudi kada idu na molitvu , ostave svoje radnje i sve ostalo otvoreno, i ne nestane nista , a to se ne moze ovde ni zamisliti.. a to je zbog jakog serijatskog zakona , kojim pociniocu kradje mogu sake da odseku , mozda zvuci banalno , ali pomisli samo , da li je vredno to sto si ukrao ako ostanes bez saka ? da li ces sledeci put ukrasti nesto .. ne .. e zbog toga se niko ne usudjuje da ukrade tudje , vec . .
propisan je zekat, a to je pomaganje siromasnim ljudima od strane i drzave i bogatih ljudi , znaci tamo niko nece ostati gladan jer ce 'onaj sto ima dva sendvica dati jedan onom sto nema nijedan'' i samim tim nema potrebe za kriminalom .
silovanja , mislim da se nevinost mlade devojke koja moze imati traume ceo zivot , zbog koje ce je mnogi momci ostavljati ne moze platiti nisacim a pogoto ne zatvorskom kaznom od nekih par godina a uz kauciju i dobro vladanje moze pocinioc izaci za max 2god , a devojka ce to ceo zivot nositi .. zbog toga , mislim da je smrtna kazna pravo resenje , i kad razmisli neko pre nego sto pocini silovanje jel to vredno dati zivot za 15min, a pritom se moze ozeniti sa zenom i ziveti lepo , svako ce reci ne . tako da silovanja tamo i nema .. dok u Americi po statistici na svakih 5 - 10 min se pocini jedno silovanje .
i mnogo toga , ali samo jedno mislim , posto kazes da je bolestan narod , a ja sam ti objasnio zbog cega je sve to , mislim da bi se to moglo samo Šerijatom suzbiti , sve to sto se danas desava, drugi izlaz nema ..