Da li je Isus propovedao u paklu?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Svako ima prava da veruje kako zeli i sta misli da je ispravno. Dobro jutro :)

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Piše,nije vera sviju.
Ovim rečima treba VERA a ne Jelenina hipoteza.
Ovim rečima treba UHO a ne kula od karata.

3:18 Jer i Hristos jedanput za grehe naše postrada, pravednik za nepravednike, da nas privede k Bogu, ubijen, istina, bivši telom, no oživevši Duhom;
3:19 Kojim sišavši propoveda i duhovima koji su u tamnici,
3:20 Koji nekad ne hteše da slušaju kad ih očekivaše Božije trpljenje u vreme Nojevo, kad se građaše kovčeg, u kome malo, to jeste osam duša, ostade od vode.
3:21 Za spomen toga i nas sad spasava krštenje, ali ne pranje telesne nečistote, nego obećanje dobre savesti Bogu vaskrsenjem Isusa Hrista.

Laodikeja reci mi kad i kojim DUHOVIMA je Isus propovedao?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
3:18 Jer i Hristos jedanput za grehe naše postrada, pravednik za nepravednike, da nas privede k Bogu, ubijen, istina, bivši telom" ( NA RSTU )

no oživevši Duhom
; ( DUHOM SVETIM KOJI GA JE PODIGAO IZ MRTVIH )

3:19 Kojim sišavši propoveda i duhovima koji su u tamnici, 3:20 Koji nekad ne hteše da slušaju kad ih očekivaše Božije trpljenje u vreme Nojevo, kad se građaše kovčeg, u kome malo, to jeste osam duša, ostade od vode. ( SISAO U VREME NOJEVO I PROPOVEDAO PREPOTOPNIM LJUDIMA - TAMNICA JE DUHOVNO STANJE COVEKA U GREHU U KOME SE NALAZI, I U TOM SMISLU PROPOVEDATI DUHOVIMA ZNACI PROPOVEDATI LJUDIMA KOJI SU U LOSEM STANJU DUHA, KOJE SE ODRAZAVA NA CELOKUPNI FIZICKI I MENTALNI SKLOP COVEKOVE LICNOSTI )

3:21 Za spomen toga i nas sad spasava krštenje, ali ne pranje telesne nečistote, nego obećanje dobre savesti Bogu vaskrsenjem Isusa Hrista. ( SMISAO CELOG TEKSTA JE TIPOLOGIJA POTOPA SA KRSTENJEM, A NE ZAGROBNI ZIVOT )

Prilozi biblijskidokaz da je Isus sisao u utrobu zemlje i da je propovedao bestelesnim duhovima.

Takodje, gde apostol jasno kaze razlog zasto je Bog odabrao bas te duhove, a ne duhove svih gresnika u istoriji, i kako on u tom slucaju pravda Bozje nepravedno selektivno biranje.

Takodje, svrhu takvog propovedanja ljudima koji su izgubljeni za vecnost.

Ja sam prilozio kontekst ucenja o stanju coveka posle smrti, da on ne odlazi ni u raj ni u pakao, ni bilo gde na drugo ili trce mesto, vec da je u grobu u besvesnom stanju, da ne zna nista sta se desava ni na zemlji ni na nebu, da nije u prisustvu Boga, da ga ne slavi, da ne gleda njegova cudesa, i kada ga Bog potrazi da on ne moze da ga pronadje nigde jer vise ne postoji u zivtu.

Učlanjen(a)
02.06.2015
Poruka
190
A zašto bog nije u paklu? Ono što je on uradio, ako je prema bibliji, jeste sadizam. Mirno je gledao kako se iživljavaju nad njegovim rođenim sinom dok ga razapinju na krst. Zamislite šta će taj isti bog vama da uradi ako dospete u raj. Moraćete da mu se dodvoravate na najponiznije načine. Ovo me podseća na Vučićeve poltrone... :D

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
A zašto bog nije u paklu? Ono što je on uradio, ako je prema bibliji, jeste sadizam. Mirno je gledao kako se iživljavaju nad njegovim rođenim sinom dok ga razapinju na krst. Zamislite šta će taj isti bog vama da uradi ako dospete u raj. Moraćete da mu se dodvoravate na najponiznije načine. Ovo me podseća na Vučićeve poltrone... :D

Ti svratio na po jednu s nogu...samo si pogrešio biblioteku i konobaricu.

( SISAO U VREME NOJEVO I PROPOVEDAO PREPOTOPNIM LJUDIMA -

Pitao sam gde piše da je ljudima -telima propovedao?
Tebi nikad nije dosadno uvek izvrneš reč i verglaš mantru koju niko ne traži...pitam uvek jedno a ti nudiš drugo što veze nema sa pitanjem...programiran.

Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
02.06.2015
Poruka
190
Sišli ste vi odavno s uma čim se bakćete ovakvim glupostima.

Tema deluje kao iz časopisa Naša krmača. Nisam mogao da odolim.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sišli ste vi odavno s uma čim se bakćete ovakvim glupostima.

Tema deluje kao iz časopisa Naša krmača. Nisam mogao da odolim.

Svako dobro, neka ti Bog otvori srce za istinu..

Pitao sam gde piše da je ljudima -telima propovedao?
Tebi nikad nije dosadno uvek izvrneš reč i verglaš mantru koju niko ne traži...pitam uvek jedno a ti nudiš drugo što veze nema sa pitanjem...programiran.

Ako je Hristos umro na krstu i vaskrsao Duhom Svetim, to znaci da nije duhom sisao u nekavo podzemlje unutar zemlje, vec se govori o Duhu svetome, da je OZIVEO Duhom Svetim u treci dan.

Ovo je bitno, jer tekst kaze da je Hristos OZIVEO, a ne da je kao mrtav dok mu je telo bilo u grobu, on u navodnom bestelesnom duhu otisao u podzemlje, jer to se ne bi moglo predstaviti izrazom "OZIVEO ili ZIVO"

Dakle, Isus je umro na krstu, u treci dan je vaskrsao Duhom Svetim, a tim Duhom je sisao u vreme Nojevo i propovedao ljudima koji su se nalazili u duhovnom ropstvu greha,

( TAMNICA JE DUHOVNO STANJE COVEKA U GREHU U KOME SE NALAZI, I U TOM SMISLU PROPOVEDATI DUHOVIMA ZNACI PROPOVEDATI LJUDIMA KOJI SU U LOSEM STANJU DUHA, KOJE SE ODRAZAVA NA CELOKUPNI FIZICKI I MENTALNI SKLOP COVEKOVE LICNOSTI ).

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
1.Петрова 3:19
19 Kojim sišavši propoveda i duhovima koji su u tamnici....
То проповедање су биле за њих речи осуде,а повезано је са 2.Петровом 2:4
4 Jer kad Bog ne poštede anđela koji sagrešiše, nego ih metnu u okove mraka paklenog, i predade da se čuvaju za sud (DK)
4.Заиста, Бог није поштедео анђеле који су сагрешили, него их је бацио у тартар и предао у мрачне јаме да их сачува за суд.)(NW)

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330

Primer: dete ce ti umreti, ako se ne podvrgne ''bolnoj operaciji'', da li bi ti zabranio doktorima ''da ga muce'' tj. ''operisu''?
Isus je morao proci kroz ''patnju''(operaciju)''za kratko'', da bi mogao spasti ljude za ''vecni zivot''.
Sem toga Isus ''dobrovoljno prolazi patnju''.
Nije Bog sadista, vec spasitelj..

1.Петрова 3:19
19 Kojim sišavši propoveda i duhovima koji su u tamnici....
То проповедање су биле за њих речи осуде,а повезано је са 2.Петровом 2:4
4 Jer kad Bog ne poštede anđela koji sagrešiše, nego ih metnu u okove mraka paklenog, i predade da se čuvaju za sud (DK)
4.Заиста, Бог није поштедео анђеле који су сагрешили, него их је бацио у тартар и предао у мрачне јаме да их сачува за суд.)(NW)

Sud je ''na kraju'', tacno se zna kada, te Isus nema zasto osuditi ih ''pre vremena''.
Po tebi, Isus je toliko zao da ide u Tartar da ''plasi'' demone pre vremena!

Propoveda se ''onima koji mogu biti spaseni''(ljudima), a ne andjelima, jer njima nema spasenja!

U drugoj Petrovoj se koristi izraz ''Tartar'' a to je mesto gde su po grckoj mitologiji boravili demoni(pali andjeli) ali i umrli ljudi, tako je i po pravoslavnoj teologiji isto, svi su bili zajedno do Hristovog vaskrsenja...
Vama se ovo nikako ne svidja, pa iznalazite razne izgovore, ali tekst kontekstualno govori o mrtvim ljudima, vec sam to dokazao vise puta, stvarno mi je suvisno ponavljati...

Poslednja izmena:
Natrag