Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Ti si Mire fenomen.
Negiraš i istoriju, a prikazuješ samo one segmente koji tebi idu u prilog.
Ja fenomen?
A kada ti negiras zvanicnu istoriju tvrdeci da je u 1. veku doslo do otpada u crkvi, sto ne podrzava niti jedan svetski istoricar? Pa jos tvrdis da je nazarenska sekta u stvari rana Hriscanska crkva?
Blagi uzas!
Znaci ti podrzavas zvanicnu istoriju samo kada ti odgovara, a meni kazes nesto?
Cinjenica je da se u skolama danas ne uci prava istorija, vec se uci istorija koja trenutno odgovara vladarima ovoga sveta. Dakle odgovara im da bibliju i religiju svedu pod mit.
Danas vlada sekularno drustvo i poducava se evolucija. Njima nije cilj da ljudi veruju! Oni su protivnici religije!
Hoce da je uniste!
Ovo sto ja pricam se stoga ne uci na fakultetu. Istoricari takvog tipa i obrazovanja - "nauci i ponavljaj" (papagaji), nisu ni merodavni. Ni za tebe, ni za mene. Vec se njihove izjave moraju analizirati pa tek kada su potkrepljene MATERIJALNIM DOKAZIMA onda se mogu prihvatiti!
Ti uopste ne proveravas dokaze, vec uzimas izjave zdravo za gotovo.
To tako ne moze!
Ja sam lepo rekao da oni nemaju niti jedan dokaz u prilog tvrdnji da je nasa pravoslavna crkva "preuzela paganske obicaje".
I NEMAJU!
Gde si ti nasao bilo koju izjavu od strane nase crkve (ne uzimajuci u obzir ove danasnje papagaje) koja kaze: "MI CRKVA SMO PREUZELI PAGANSKE OBICAJE"!!!
Nadji mi makar jednu izjavu od strane crkve, ili nekog zvanicnika iz tog perioda i ja smesta postajem adventista!
NEMA TAKVIH IZJAVA!
S druge strane ja sam od eminentnih istorijskih strucnjaka izneo dokaze da je proces isao u suprotnom smeru i da su nase obicaje, simbole i religioznu praksu (judeo - Hriscanstva) preuzimali pagani, i kao primer toga naveo sam mitraiste i masone , za sta imam dokaza.
Medjutim, ti ne trebas biti ni mnogo inteligentan da sam zakljucis kako je satana od samih pocetaka imitirao pravu veru i preuzimao nasu versku praksu.
Nikada Jevreji, a posebno prvi Hrišćani nisu praktikovali ono što danas praktikuju i veruju tradicionalne crkve.
SVE je u njima proizvod mešanja sa mnogoboštvom i mnogobožačkim filozofijama.
Ma nemoj!
Pa ja sam vec dokazao da je nasa crkva preuzimala praksu obicaje i simbole iz judaizma a ne od pagana!
Sve ove tvoje izjave sam pobio, i dokazao sam da nemaju veze sa paganskim vec sa jevrejskim simbolizmom i umetnoscu.
Cak je i pentagram.. da pentagram.. dragi moj kolega, judejski simbol, koji je predstavljao "petoknjizje" ili "Toru" (dakle veze sa paganizmom nema), a nasa crkva je od jevreja preuzela isti, i kod nas on pretstavlja "pet rana Hristovih"!
Masoni i satanisti su uzeli isti i izvrnuli ga da predstave rogove.. Sve izvrnu kao i krst sto su izvrnuli i prisvojili ga, a ti onda kazes da smo mi to uzeli od njih!
Pa to je najveca laz!
Krst je vekovima prisutan u egiptu, pa imas i Trijade , oltare, zrtveni sistem, kovceg , svetu planinu, andjele sa krilima, drvo zivota, potop, vavilonsku kulu, divove, prinasanje zrtava, rodjenje od device, dvanaest ucenika, vaskrsenje, vaznesenje itd..
Celu bibliju onda mozes svesti pod mit bazirano na "slicnosti", bez ikakvih dokaza o "izvedbi verovanja", jer sve to imas kod pagana!
To je igra i fikcija tipa Den Braun!
Ne postoji nikakva masonska zavera da bi se to navodno prikazalo, već je to čista istorijska činjenica, i to svako može da vidi ko poznaje pismo, i istoriju mešanja ovih dveju realnosti, mnogoboštva i Hrišćanskih elemenata.
Ma nemoj! Samo se ti pozivaj na "istorijske cinjenice" a ni sam ih ne priznajes kada ti ne idu u prilog!
Ja to ne radim!
Ako hoces da ozbiljno razgovaramo, onda ces proveravati izjave istoricara da li su bazirane na dokazima!
Pa ako jesu, onda ces ih prihvatiti a ako nisu u skladu sa dokazima odbaciti!
Kao i ja!
Pitaj bilo kog istoričara, doktora filozofije, ili poštenog teologa bilo koje crkve, i svi će ti reći isto, sa varijacijama u tumačenju.
Vec jesam, imam par njih koji se slazu samnom. A te koje navodis nisu istrazivaci vec papagaji koji ponavljaju naucene fraze sa fakulteta!
To govori isto i Vladeta Jerotić, ali to pravda nužnim zlom radi postizanja dobrog, i uz to još kaže "NIJE SVE PAGANSKO LOŠE"
Covek ponavlja nauceno sa fakulteta. Pa on nije istrazivac i istoricar. Sto mi ga uopste pominjes?
Navedi mi izjave istoricara a onda mi navedi na cemu oni zasnivaju tvrdnje!
NAVEDI DOKAZE!
Ako taj istoricar nema nikakvih dokaza i ako sve svoje tvrdnje zasniva na "slicnosti", takav istoricar je lakrdijas koji ponavlja fraze sa fakulteta!
Poslednja izmena: