Da li je Hristos Božanske prirode na zemlji?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Čitav Novi zavjet govori što je i tko je antikrist. Antikrist je onaj tko proturiječi Kristu - Istini. A kako je Istina Da je Sin Bog, antikrist je onaj tko niječe da je Isus Bog. Kako je Istina Da je Bog Trojstven, antikrist je onaj tko niječe Trojstvo. Itd ....

Apostol Jovan je označio pojam antihrist..zašto bih ja ili ti ili bilo ko sada dodavao...jer kaže ko doda..ne valja.

Imaš li tekst gde je Hristos za sebe rekao da je Theos u telu? To sam te pitao..juče kada sam te pitao da mi navedeš ti si sam rekao da ne možeš(ne želiš)...zato čekam još uvek tvoj odgovor.

Drugo, gde Jovan označava negiranje Božanstva Hristovog kao svojstva antihrista? Nema nigde..jel tako? Šta ti to govori?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Jedini mali "problemčić" je što imam odgovor na tekstove koje postavite...e sad to se ne svidi i to razumem.

Čini se da je mnogo veći "problemčić" što ti nemaš odgovor na bilo šta što postavimo. Ujedno, nema tu šta da se nekome sviđa ili ne sviđa. Jednostavno, tvoji odgovori nemaju argumentaciju.

Drugo, gde Jovan označava negiranje Božanstva Hristovog kao svojstva antihrista? Nema nigde..jel tako? Šta ti to govori?

Upravo ovde:

Ljubljeni, ne vjerujte svakom duhu,
nego provjeravajte duhove jesu li od Boga,
jer su mnogi lažni proroci izišli u svijet.
2Po ovom prepoznajete Duha Božjega:
svaki duh koji ispovijeda
da je Isus Krist došao u tijelu,
od Boga je.
3A nijedan duh koji ne ispovijeda takva Isusa,
nije od Boga:
on je Antikristov,
a za nj ste čuli da dolazi
i sad je već na svijetu.

Ivan - Jovan ovde doslovno govori da svako ko negira OTELOTVORENJE BOGA je antihrist

Jer isti evanđelista kaže i ovo:

20Znamo:
Sin je Božji došao i dao nam razum
da poznamo Istinitoga.
I mi smo u Istinitom,
u Sinu njegovu, Isusu Kristu.
On je Bog istiniti
i Život vječni.

Dakle, možeš do kraja vremena da iznosiš svoja "tumačenja"... i da pokušavaš lingvističkom gimnastikom da iznalaziš "nova tumačenja", uzalud je.

Svako dobro.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Čini se da je mnogo veći "problemčić" što nemaš odgovor na bilo šta što postavimo.

Onda ti ili ne čitaš ili ne vidiš dobro..izvini...

Uzgred, ako si ubeđen da moji argumenti nisu nikakvi zašto onda imaš potrebu da ih "obaraš"? Pa zar nisu nikakvi..čega se bojiš ako ih iznosim. Mislim ako imaš takvu premoć u odnosu na moju argumentaciju..onda nema potrebe da se bilo šta suprotno dokazuje.."sve je jasno"..svi koji čitaju će odmah videti sve itd...

Ali ti koliko vidim imaš veliku potrebu da odgovoriš...ipak i pored moje ništavne argumentacije :)...što mi govori da ipak postoji "problemčić".

No, opet kažem, ovo je forum..kako osudih jednu stranu za neprimereno uživljavanje lično tako i drugu...i svaku treću...četvrtu...

Kod mene je važan tekst i citat...ako ko iznese nešto ja ću pažljivo se baviti tom analizom..analizom citata...a ne analizom sagovrnika ili njegovih istomišljenika....što je ovde užasavajuće čest slučaj.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Apostol Jovan je označio pojam antihrist..zašto bih ja ili ti ili bilo ko sada dodavao...jer kaže ko doda..ne valja.

Ti si po Ivanovoj definiciji antikrist.

Imaš li tekst gde je Hristos za sebe rekao da je Theos u telu?

Imam.

To sam te pitao..juče kada sam te pitao da mi navedeš ti si sam rekao da ne možeš(ne želiš)...zato čekam još uvek tvoj odgovor.

Da, rekao sam da ne želim. Jer ti nisi odgovorio na stotine postavljenih pitanja.

Ima, ima, samo ti Ivana nisi pročitao. Rekoh ti gore, ti si po Ivanovoj definiciji antikrist.

Jovane, Vjeruješ li u Trojstvo, Boga Oca Boga Sina i Boga Duha Svetog?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ti si po Ivanovoj definiciji antikrist.

Imam.

Da, rekao sam da ne želim. Jer ti nisi odgovorio na stotine postavljenih pitanja.

Ima, ima, samo ti Ivana nisi pročitao. Rekoh ti gore, ti si po Ivanovoj definiciji antikrist.

Jovane, Vjeruješ li u Trojstvo, Boga Oca Boga Sina i Boga Duha Svetog?

Dobro, da je i tako.

No, gde Jovan definiše decidno da je neko antikrist ako ne priznaje da je Hristos Bog u telu?

Imamo samo dq neko negira da je došao u telu ili da ne priznaje da je Hristos sin Božiji. Ali gde je to vezano za Božanstvo u telu?

Zašto to nije odlika antihrista? Zato što Hristos nije Bog-telo. Očigledno.

Gde su igde apostoli raspravlja li sa Jevrejima o tome da je Hristos Bog? Koliko znam nigde...ali jesu da je ČOVEK Mešijah.

Tako da tvoja tvrdnja nide ne stoji.

Uzgred ne slušaš Hrista..On sam kaže da je "elohim", Jovan 10,33.34. On na to skreće pažnju Jevrejima..ali NIGDE DA JE ON THEOS. Jel se slažeš?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Samo što on to nigde ne kaže. Nema nigde takvu definiciju...možeš da čitaš koliko hoćeš.

Možeš čitati koliko hoćeš, u pravu si. Ne pomaže čitati iz antikristovske pozicije

A ti ne slušaš Hrista šta On ima da kaže. Važnije ti šta kažu ljudi...

Laodikejine fore. Krista slušaju oni koji slušaju Crkvu kojoj je On zajamčio da je ni vrata paklena neće nadvladati. A Krista mrze i odbacuju oni koji Njegovu Crkvu mrze i odbacuju.

Zašto ne odgovoriš na pitanje: Vjeruješ li u Trojstvo, Boga Oca Boga Sina i Boga Duha Svetog?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Laodikejine fore. Krista slušaju oni koji slušaju Crkvu

Ali ta Crkva nije imala ovo učenje o kome govoriš...ako me razumeš..ta crkva nije naučavala dve prirode Hristove. Nazarenska apostolska zajednica nigde...

A i kako bi kada sam Hristos to nigde ne govori. On kaže da je On "elohim", Jovan 10,33.34...da li slušaš Hrista i Njegovu Crkvu?

Zašto ne odgovoriš na pitanje: Vjeruješ li u Trojstvo, Boga Oca Boga Sina i Boga Duha Svetog?

Odgovorio sam...rekoh ti ko je Hristos pre utelovljenja...

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ali ta Crkva nije imala ovo učenje o kome govoriš...ako me razumeš..ta crkva nije naučavala dve prirode Hristove. Nazarenska apostolska zajednica nigde...

Kristova Crkva je Crkva kršćana. Nazareni su heretička sekta srodna Ebionitima.

A i kako bi kada sam Hristos to nigde ne govori. On kaže da je On "elohim", Jovan 10,33.34...da li slušaš Hrista i Njegovu Crkvu?

Citiraj gdje Isus za sebe kaže "elohim". :)

Odgovorio sam...rekoh ti ko je Hristos pre utelovljenja...

Ne, nisi odgovorio. Dakle, Vjeruješ li u Trojstvo, Boga Oca Boga Sina i Boga Duha Svetog?

P.S. Mt 10,33: A tko se odreče mene pred ljudima, odreći ću se i ja njega pred svojim Ocem, koji je na nebesima.

Kao što vidiš, nije spasonosno kriti i ne ispovjediti svoju vjeru.

Natrag