Da li je Hristos Božanske prirode na zemlji?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
"Bog BEŠE reč" ukazuje da je ta Reč zapravo projavila Boga...da je ta Reč stavila u funkciju Božiju zamisao. Ono ne govori o samoj Reči kao izjednačenoj sa Bogom po prirodi..to nije zamisao Jovanova. On ukazuje na Reč kao posrednika u stvaranju. On to definiše kao "Reč" ali je to samo po sebi apstraktan pojam. On time želi ukazati na "Posredinika" u stvaranju..Nekog ko je između Boga i stvorenja.

Zašto je zapravo potreban posredinik? Zašto mora posrednik? Pa jednostavno je...sve stvoreno ne može opstati u direktnoj Božanskoj prisutnosti...ono može opstati samo ako nije u toj direktnoj prisutnosti. Zato je Jedan iz Božanskog plurala uzeo ulogu "posrednika"(Reči) i prilikom stvaranja svega da bi sve što je stvoreno preko njega moglo opstati.

To je poenta Jovanovog teksta u Jovanu 1,1-3...Reč-Posrednik u stvaranju. Ali ona zato i nije izjednačena sa Bogom u prirodi..iako je "Božanska"..nosi atribute Božanske prilikom stvaranja..ima život u sebi i daje stvorenom.

Naravno prema tome uviđamo da je u Božanskom pluralu jedno Biće Božanstva moralo već tada svoje Božanstvo ostaviti po strani da bi stvoreno moglo opstati. To Božansko Biće je takođe došlo na zemlju..ta Reč...Reč Božanska..koja je prilikom stvaranja već uzela ulogu Posrednika.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Puko citiranje. Pitam tebe da definišeš.

Zašto bih ja definirao - redefinirao - nešto što je sveti apostol Ivan, a i drugi, definirao tako jasno da ne može jasnije. Dakle, opet ću te podsjetiti, sveti Ivan za Boga i za Isusa Krista kaže ovako:

1. Bog, koji na nebesima sjedi na prijestolju, je Alfa i Omega, Početak i Svršetak! (Otk 21,6)

2. Isus Krist je Alfa i Omega, Početak i Svršetak! (Otk 22,14)

Ako Bog jeste uzrok svega onda tako treba i razumeti tekst u početku BEŠE reč"

Reč jeste uzrok prema Jovanu 1,1.

Takođe"Bog BEŠE reč" treba razumeti upravo u istom kontekstu..da li razumeš šta to znači?

Odakle ti ovoliko drskosti, da po tisućiti put ponavljaš notornu krivotvorinu i blasfemiju. Sveti Ivan kaže da je Riječ Bog, prema tome, "skini se meni sa grbače", i idi reci svetom Ivanu da ne s.re., da ne tvrdi više da je Riječ Bog, jer to tebe izluđuje.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Dragi moj Zaokret, na nebu se ne žene, nemaju odnosa a na zemlji ne samo da se žene i ufdaju nego čak i anđeli sa neba mogu da imaju odnsoe sa ženama...ne deluje li ovo malo nerealno? Ako na nebu nema ženidbe, nema poćžude..pa otkuda li anđelima..prema tvom viđenju.

Vidi, ovo je nova tema pa ćemo otvoriti ako bude trebalo...

Tačno..ali nemaju potomstva :). Tu je razlika.

Nije je svakako bio jedan od časnih..pravi sin Božiji. On nije iskvaren bio kao ostali i zato je Bog njega poštedeo.

Pretrpeli su kaznu jer su njihva deca pošli njihovim primerom..uzimali su raskalašne žene bez morala i tako su se iskvarili u potpunosti.

Nisi li citao u Bibliji?
Jakov 1;
14 Nego svakog kuša njegova slast, koja ga vuče i mami.
15 Tada zatrudnevši slast rađa greh; a greh učinjen rađa smrt.
Tako je bilo i sa andjelima.Bog ih je slao na zemlju,uzimali su ljudska tela koja su htela,a neki su sigurno to radili i samostalno.
Dal hoces da kazes da kad su andjeli uzimali ljudska tela,da nisu dobijali i polni organ???
Nije li i sam Isus Hrist bio obrezan 8 dana???
Ipak Isus Hrist je pokazao da moze da se suzdrzava i nikada nije imao nikakak seksualni kontakt bas kao ni na nebu.
Pa nije li Bog stvorio Adama kao bespolnoga?
Poenta je da je Bog tolerisao neko vreme ono sto su andjeli radili,i potom je resio da presece sa recima u 3.stihu.
Sto se tice potomstva ono je i moguce i postojalo je .to su bili ljudi divovskog rasta veoma zli koji su rasirili zlo po celoj zemlji.
U potopu su se podavili,ali njihovi ocevi demoni su ostavili svoja ljudska tela i vise nikada to ne mogu da uzmu,ali mogu da opsedaju ljude o cemu govori novi zavet.

Ovu temu sam ja vec negde zapoceo,postoji na forumu.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Odakle ti ovoliko drskosti, da po tisućiti put ponavljaš notornu krivotvorinu i blasfemiju. Sveti Ivan kaže da je Riječ Bog, prema tome, "skini se meni sa grbače", i idi reci svetom Ivanu da ne s.re., da ne tvrdi više da je Riječ Bog, jer to tebe izluđuje.

Pitaš se otkud??? Pa od "duha" koji Mileritske "racionaliste" vodi, eto otkud.

Pročitaj malo šta njegov brat po Mileru na istoj ovoj temi piskara, biće ti jasnije sa kakvim "umovima" i "duhovima" imamo posla.

Dal hoces da kazes da kad su andjeli uzimali ljudska tela,da nisu dobijali i polni organ???

Nefelimi nisu nikakvi pali anđeli, ali to vama koji zamišljate da je Bibliju pisao Bog lično, i da je treba doslovno čitati (naravno samo ono što je vama i vašem "umu" drago, ostalo morate da "racionalizujete") nikada neće biti jasno.

Anđeli, makar i pali su duhovna bića, Nefelimi su plod nasilnika, ljudskih stvorenja, ne palih anđela (koji su ako su išta i činili, posedali te ljude, ponavljam ljude) tako da im polni organi nisu ni bili potrebni

Tako je bilo i sa andjelima.Bog ih je slao na zemlju,uzimali su ljudska tela koja su htela,a neki su sigurno to radili i samostalno.

Ma da, duhovna bića su uzimala ljudska tela. Zaposedala možda, uzimala ne. Ali to vama "racionalistima" nikada neće biti jasno.

Sto se tice potomstva ono je i moguce i postojalo je .to su bili ljudi divovskog rasta veoma zli koji su rasirili zlo po celoj zemlji.
U potopu su se podavili,ali njihovi ocevi demoni su ostavili svoja ljudska tela i vise nikada to ne mogu da uzmu,ali mogu da opsedaju ljude o cemu govori novi zavet.

Aha, imali su po 32kilometra visine, polne organe dugačke kao anakonda i piton uzeti zajedno,....

Demoni??? Aha, to su duhovi potomaka palih anđela i žena koje su se podavale njima.... ali samo ako bi smo poverovali idolatrima Pisama i njihovom "tumačenju" iz amigdale stimulisanom šaptanjem "duha proroštva"....

Demoni su pali anđeli, oni što poverovaše Samaelu i pođoše za njime, njegovi pioni....

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Pitaš se otkud??? Pa od "duha" koji Mileritske "racionaliste" vodi, eto otkud.

Pročitaj malo šta njegov brat po Mileru na istoj ovoj temi piskara, biće ti jasnije sa kakvim "umovima" i "duhovima" imamo posla.

Nefelimi nisu nikakvi pali anđeli, ali to vama koji zamišljate da je Bibliju pisao Bog lično, i da je treba doslovno čitati (naravno samo ono što je vama i vašem "umu" drago, ostalo morate da "racionalizujete") nikada neće biti jasno.

Anđeli, makar i pali su duhovna bića, Nefelimi su plod nasilnika, ljudskih stvorenja, ne palih anđela (koji su ako su išta i činili, posedali te ljude, ponavljam ljude) tako da im polni organi nisu ni bili potrebni

Ma da, duhovna bića su uzimala ljudska tela. Zaposedala možda, uzimala ne. Ali to vama "racionalistima" nikada neće biti jasno.

Aha, imali su po 32kilometra visine, polne organe dugačke kao anakonda i piton uzeti zajedno,....

Demoni??? Aha, to su duhovi potomaka palih anđela i žena koje su se podavale njima.... ali samo ako bi smo poverovali idolatrima Pisama i njihovom "tumačenju" iz amigdale stimulisanom šaptanjem "duha proroštva"....

Demoni su pali anđeli, oni što poverovaše Samaelu i pođoše za njime, njegovi pioni....
O moj mali deckic,,,koja cast da mi se ti javis?
Pa hvala lepi moj.
Ako nije tajna,koliko godina imas ?
Cemu da se zahvalim sto si opet poceo da mi pises?
Jel da nagadjam ili ces da se izjasnis?

Hajde neka bude po tvome.
Sta zelis da dokazes? da si ti u pravu ili da je Biblija u pravu?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465

U narednom postu sam objasnio...šta znači "Bog BEŠE Reč".

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Isus Hrist je druga najmocnija osoba u Svemiru,pa ne vidim razloga za bilo kakav sukob.
Setite se i sta je Stefan zadnje izgovorio pred svoju smrt.
Dela ap 7:

56 I reče: Evo vidim nebesa otvorena i Sina čovečijeg gde stoji s desne strane Bogu.
Da li pise da Bog sedi sa desne strane Boga???

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
"BOG BESE REC" znaci da je Isus ta rec Bozja kroz koju je sve stvoreno, a koji je sam Bog.
U Jovanu 1 poglavlju se govori o Isusu kao reci Bozjoj, a to znamo iz jednostavne istine da se toj reci pripisuju atributi koje Isus primenjuje na sebe.

1. KROZ REC JE SVE POSTALO
Bozja rec kaze da je sve stvoreno kroz Isusa

2. U RECI BESE ZIVOT I VIDELO
Isus kaze "ja sam zivot" i "ja sam videlo svetu"

3. REC JE POSTALA TELO - JEDINORODNI SIN BOZJI
Isus se rodio u telu i postao sin Bozji.

Ovaj opisani kontekst pokazuje da je rec Bozja koja je Bog - sam Gospod Isus Hristos.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
"BOG BESE REC" znaci da je Isus ta rec Bozja kroz koju je sve stvoreno, a koji je sam Bog.
U Jovanu 1 poglavlju se govori o Isusu kao reci Bozjoj, a to znamo iz jednostavne istine da se toj reci pripisuju atributi koje Isus primenjuje na sebe.

1. KROZ REC JE SVE POSTALO
Bozja rec kaze da je sve stvoreno kroz Isusa

2. U RECI BESE ZIVOT I VIDELO
Isus kaze "ja sam zivot" i "ja sam videlo svetu"

3. REC JE POSTALA TELO - JEDINORODNI SIN BOZJI
Isus se rodio u telu i postao sin Bozji.

Ovaj opisani kontekst pokazuje da je rec Bozja koja je Bog - sam Gospod Isus Hristos.

Da, Riječ (Logos u Ivanovom originalnom evanđelju) jest Bog, ali Jovan, jer ga to izluđuje, doslovno"piša" po tom svetom tekstu apostola Ivana. Riječ nije Bog, tvrdi Jovan, potpuno suprotno svetom Ivanu. To ti je Jovanova pozicija, tako da znaš.

Natrag