Nema dva Isusa...samo jedan i to Čovek Isus. Božanstvo nije Isus.
Jovane jel ti slusas sebe sta pricas?
Bog ti nije prestao biti Trojstven kazes?
Kako?
Isus postaje obican covek, dakle odrekao se svog Bozanstva i postao telo. Na zemlji vise nije Bog, a na nebu je ostalo
STA? Neka bezlicna "
priroda"? Pa svo vreme to ponavljas!
Problem je kod tebe, sto nije pitanje
KO je ostao na nebu, vec
STA je ostalo na nebu!
I onda kazes "Bog nije prestao biti Trojstven"? I "Bog je nepromenljiv"?
Kako je nepromenljiv kad si mu oduzeo trece lice na nebu - Isusa?
Pa upravo svo vreme ovo naglasavamo kao problem, da ti imas dva Isusa, jedan ti je na zemlji bio obican covek (koji ne zna ni ko je ni sta je, jer je izgubio pamcenje) a na nebu je ostala nekakva "
priroda" koja racionalno i logicki nikako ne moze biti "cela osoba" (jer priroda nije osoba Jovane), i ti nisi objasnio sta je to ostalo na nebu a sta je na zemlji i ne mozes to objasniti!
Sav razgovor se na to svodi, da nam objasnis sta je to na nebu ostalo a sta je na zemlji, i ti nikako da pokrpis tu rupu koju imas u teologiji..
Znaci, ti ne da si kontradiktoran Jovane, nego da se covek uhvati za glavu sta pricas..
Ako je Isus ostao deo Trojstva na nebu, na zemlji je onda bio prisutan neki nama strani i "nepoznat covek" (obican covek) [Jer ti kazes da on nije Bog na zemlji] - a "ovce za tudjinom ne idu" (kaze isus) !
Kako god da okrenes imas problem i ne mozes ga nikako resiti, a mislim da si ti toga do sad i postao svestan, a uporan si ne znam zasto.. Da nisi mozda sanjao nesto pa mislis da ti je Bog javio?
Nemoj da ti bude krivo priznati gresku brate, samo to te molim, drugo je ako ne shvatas ili ako mislis da tu teologiju ipak mozes da izvuces nekako.. Veruj mi da ne mozes nikako, jer ovo je neodrzivo..