Ali implikacije su mnogo gore ako se veruje da je i Božanstvo bilo u Hristu jer time je stvaramo suprotnost oneme što Biblija sama uči..da je umro zaista Isus.
Implikacije su mnogo vece u ovome sto ti pricas, jer to isto veruju i muslimani, da je Isus obican covek. Mnogi fimovi emisije i sadrzaji ga prave obicnim covekom, sta mislis zasto?
Ako je moguce da obican covek ponese grehe sveta, ne bi Bog ni silazio! Poslao bi coveka ili andjela..
Ti indirektno tvrdis da nije ni sisao, dok biblija uci da se rodio Bog! -
"Ime ce mu biti Divni Savetnik, Bog Silni, Otac vecni, knez Mira" (Isaija 9:6). Ako to nije bio Bog "
licno" cemu onda ovakvi nazivi?
suprotnost oneme što Biblija sama uči.
Suprotnost je bibliji ovo sto ti ucis!
Znači ako pitaš šta je sa Hristovim Božanstvom, nikakav problem nije jer je Božanstvo u svetlosti nepristupačnoj. Tu je gde je i bilo....
A ja sam ti na ovo lepo odgovorio rekavsi:
Ako se Bog odrekao svoje "prirode" i postao "smrtan" covek, onda na krstu umire kao smrtan covek, i nakon toga vise ne postoji! Kako ces ga oziveti?
Ako se ti odreknes svog "covestva" i postanes magarac, ti onda vise nisi nista nego "magarac", ti mislis da si magarac, ponasas se kao magarac, njaces kao magarac, pases travu kao magarac, oboljevas kao magarac i na kraju umires kao magarac! Zavrsio si!
To si ti napravio od Hrista, jer on tebi ne zna ni ko, ni sta je, niti on ima zivot vecni u sebi niti ista!
A nije ti priroda nesto sto lebdi u vazduhu, da je ti mozes ostaviti, pa onda pozvati u pomoc i ona ti odgovara, kao da je "samosvesna", pa ce te vratiti k sebi i oziveti kad umres!
Imas apsurd na koji nisi dao nikakav odgovor! Ali tvrdis da jesi!
To sto ti pricas odgovor nije! Samo ponavljas..
Druga stvar, kad bi Bog postao "smrtan" i umro na krstu, u tom slucju bi svi pomrli, jer on sve odrzava u zivotu:
"
On sam daje ljudima život i disanje i sve“ (Djela apostolska 17:24-25)
"Jer po njemu zivimo i micemo se i jesmo" (Dela 17:28)
„Uzmeš li im duh, umiru, i u prah se svoj vraćaju“(Psalam 104:29)
"
Moj Otac sve do sad radi, pa radim i ja"
>>> Dakle, Bog sve odrzava i bez njega nista ne postoji!
Trece, Bog je apsolut i ne moze postati "smrtan" , jer bi prestao biti Bogom:
"
Ti si svetac Izrailjev ti ne umires" (Avakum 1:12)
"
Pre nego se gore rodiše, sazda se zemlja i vasiljena, od veka i doveka, Ti si Bog."(Psalam 90:2)
"A Ti, Gospode, do veka ostaješ...Ti si isti, i godina Tvojih neće nestati." (Psalam 102:27,28)
„Jer sam ja Gospod, i ja se ne mijenjam…“ (Malahija 3:6).
>>> Ne moze dakle Bog postati "smrtnikom" , jer on ne prestaje da postoji nikad!
lako ćemo dakle muslimanima objasniti Boga ali najpre moramo Isusa...ako pogrešimo kod Njega ni Boga nećemo uspeti...
Brate, jedini koji ovde gresis u svojim odgovorima i nauci si ti.. A za muslimane ne brini, prave muslimane iskrene, Bog ce dovesti k sebi, kakav god ti propovednik ili strucnjak za objasnjenja bio..