Da li je Hrist Jehova

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
DOBRO , za mene je naj bitnije dase ti i ja mala bludnica konačno u nečemu slažemo.

Ne kužiš,nisam rekao da si ti bludnica već veliki GRAD koji sedi na sedam gora a iz tog grada ide vino mluda i opija narode. Onaj ko pije to vino on je prevaren.Tako prevarena osoba može shvatiti i više to nije jer drži da je Božja reč sveta i vidi jasno ko vara narode jer mnogo elemenata govore ko je u pitanju počev od Danila preko Jovana. Što se tiče ove teme tu smo pod libelom.

Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302
Eto apostoli su zaboravili daje trebalo pisati JAHVE je Bog ISUSOV , on je moj sin i ja ću da ga dam razapet , nema logike , ako je Bog svemoguć zašto bi on dao Svog sina razapet , za ljubav čovjeka sam je Bog dao sebe razapet , a ne svog sina , kakav bi to bijo otac a još je svemoguć .
Apostoli uce da je Bog poslao sina svojega da nas iskupi, a ni jedan od njih nije ucio da je Bog dosao da nas iskupi! Ako jeste podseti me gde.

Rimljanima 8:3
Jer što zakonu bješe nemoguće, jer bješe oslabljen tijelom, posla Bog sina svojega u obličju tijela grjehovnoga, i za grijeh osudi grijeh u tijelu,

Galatima 4:4
A kad se navrši vrijeme, posla Bog sina svojega jedinorodnoga, koji je rođen od žene i pokoren zakonu,

Citaj dalje... apostoli uce da Bog slanjem svoga sina pokazuje veliku ljubav prema nama!

1.Jovanova 4:9
Po tom se pokaza ljubav Božija k nama što Bog sina svojega jedinorodnoga posla na svijet da živimo kroza nj.

1.Jovanova 4:14
I mi vidjesmo i svjedočimo da otac posla sina da se spase svijet.

I zasto bih ja sada tebi verovao pre nego apostolima kada govoris drugacije od njih?!

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Apostoli uce da je Bog poslao sina svojega da nas iskupi, a ni jedan od njih nije ucio da je Bog dosao da nas iskupi! Ako jeste podseti me gde.

Taktičaru pozdrav.
Ti dobro reče da je Bog poslao svog sina, amin.
A ko je taj Sin?
Možemo li čuti šta piše ko je SIN ČOVEČIJI?
9:6 Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.

Ako ne verujemo Isaiji čujmo Isusa šta On reče ko je Sin čovečiji:
14:7 Kad biste mene znali onda biste znali i Oca mog; i odsele poznajete Ga, i videste Ga.
14:8 Reče Mu Filip: Gospode! Pokaži nam Oca i biće nam dosta.
14:9 Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, (Taktičaru?)? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca?
14:10 Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? Reči koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego Otac koji stoji u meni On tvori dela.

Isaija svedoči da će za glasom koji viče u pustinji stići BOG da li je stigao za Jovanom podroniteljem obećani Otac večni i Bog silnu (Jakovljev) i da li je Isus Oca predstavio ili nije govorio istinu učenicima?
[/QUOTE]

Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302
Bog je DUH kako i čitamo i onda neko želi da tom Duhu uskrati svemogućnost i pita kako Duh može od kala načiniti čoveka kad Duh nema telo ni kosti? I sad ako bi tim redom išli imali bi mnoga pitanja ko se ono sve u TELU pokazivao prorocima a držimo da je Bog DUH.
Bog je UZEO TELO da se pokaže čoveku figurativno i najavio je da će se tako pojaviti i tu pojavu TO TELO naziva SIN ČOVEČIJI jer će kroz čoveka biti rođen.

Dalje čitamo kako Jovan podronitelj najavljuje BOGA koji dolazi stazom i čujemo to TELO gde SEBE pokazuje kao OCA to NIKAKO ne smemo zanemariti jer na to imamo apostolovu izjavu kako se ON (Bog ) javio U TELU.Mislim da ti iz dosadašnjih razgovora držiš da je tako ali možda<imaš nekih nedoumica i moja je namera ako mogu pomoći da pomognem.
Mire je gore ponudio sasvim dobar repertoar za videti ko je Isus ali uvek treba znati sledeće, da nemamo tri Boga i tu se verujem slažemo ali onda imamo problem gde se vidi Bog koji STVARA i Bog koji je U TELU kao žrtvani prinos i Bog kao Duh Sveti.

Opet ne možemo deliti Boga na više delova jer je On JEDAN. Tako imamo jednog Boga koji se u jednom imenu objavi kao Spasitelj i zato nema drugo ime jer je reč o jednini.
Mi tu jasno čujemo TRI SLUŽBE jednog Boga i meni je blisko učenje o trojstvu po pitanju tri službe a ne tri lica jer se jedan isti Bog kroz sve tri objavi.Recimo, onaj primer iz III Mojsijeve o ona dva jarca i očišćenju, tamo čitamo kako DVA jarca BEZ MANE se biraju na jednog ide ruka koja polaže grehe i pusta ga u pustiju da ide k satani da ga kuša.
Drugi jarac ide na klanje kao žrtva za greh.Gde Bibliji imamo dvojicu Mesija jedan bez mane koji nosi grehe sveta i ide satani na kušanje a drugi je Isus koji to kao nije obavio i on samo ide na prinos za greh...zar Isus nije OBE službe DVOJICE jaraca ispunio...jeste.

Sad to primeniti na Boga kao onog koji ispunjava sve ono i Stvara i žrtvuje telo i kao Duh je u čoveku verniku koji Ga prihvati u službi Spasitelja kao žrtvu.Može neko verovati u Stvoritelja i tu službu priznati kao JS ali ako nema drugu službu ISTOG Boga nema mu života jer tako piše i tako jeste zato što svaka služba ima svoj posao.
Apostoli su veoma dobro razumeli prorostvo pa pogledaj sta rekose, ko je Hrist!

Rimljanima 1
1. Od Pavla, sluge Isusa Hrista, pozvanoga apostola izabranoga za jevanđelje Božije,
2. Koje Bog naprijed obeća preko proroka svojijeh u svetijem pismima
3. O sinu svojemu,
koji je po tijelu rođen od sjemena Davidova,

Koga je Bog obecao preko proroka? Sina svojega! Je li tako?! Nigde Bog NIKADA ni preko jednog proroka nije rekao da ce on licno doci! A imaj u vidu da je rekao da ON nista ne cini dok tajne svoje ne otkrije slugama svojim!

Sta Pavle dalje kaze, za koga je Hrist SILNO posvedocen.

4. A posvjedočen silno za sina Božijega Duhom svetinje po vaskrseniju iz mrtvijeh, Isusu Hristu Gospodu našemu,

Posvedocen silno za Boga? NE! Vec za sina Bozijega.

Dalje citamo preko koga smo sve primili pa naravno i Rimljani.

5. Preko kojega primismo blagodat i apostolstvo, da pokorimo sve neznabošce vjeri imena njegova;
6. Među kojima ste i vi pozvani Isusu Hristu,

Kod sedmog stiha treba obratiti paznju i videti da je OTAC Bog.... dok Pavle za Hrista kaze Gospod Isus Hristos!

7. Svima koji su u Rimu, ljubaznima Bogu, i pozvanima svetima:
blagodat vam i mir od Boga oca našega i Gospoda Isusa Hrista.

Ko je za tebe ovde Bog Otac, a ko je Gospod Isus Hrist?
Zasto uz Hristovo ime ne stoji Bog vec Gospod i 99% slucajeva je tako?

8. Prvo dakle
zahvaljujem Bogu svojemu kroz Isusa Hrista za sve vas što se vjera vaša glasi po svemu svijetu.

Ako je za Pavla Hrist Bog, zasto se Pavle ne zahvaljuje Bogu Hristu vec Bogu kroz Hrista???

9. Jer mi je svjedok Bog, kojemu služim duhom svojijem u jevanđelju sina njegova, da vas se opominjem bez prestanka,

Potpuno je jasno svakom ko hoce bez filozofiranja da vidi, Pavle ne sluzi Bogu Hristu vec Bogu Ocu!

Moras priznati ovde da Pavle Oca i Sina Isusa Hrista odvaja na vise nego jasan nacin i ne smatra ih istim bicem!

Treba traziti odgovor u apostolskoj nauci ko je Isus Hrist jer oni to znaju bolje nego bilo ko i pre i posle njih! Ne treba se osloniti na licno mudrovanje i ljudsko filozofiranje vec istinu traziti u ustima samog Isusa Hrista i u ustima apostola. Treba videti kom Bogu oni prema prvoj i najvecoj zapovesti daju obozavanje, kome upucuju svoje molitve! Zasto NIJEDAN od njih NIJEDNOM NIJE zapisao 'Boze Isuse Hriste'!? Logicno je se svom Bogu obratiti tako, ali nisu NIKAD!

Citaj kako Oni zapocinju svoje poslanice:

1.Korin. 1:3
Blagodat vam i mir
od Boga oca našega i Gospoda Isusa Hrista.

2.Korin. 1
2. Blagodat vam i mir
od Boga oca našega, i Gospoda Isusa Hrista.
3.
Blagosloven Bog i otac Gospoda našega Isusa Hrista, otac milosti i Bog svake utjehe,

Galatima
1:3
Blagodat vam i mir od Boga oca i Gospoda našega Isusa Hrista,

1.Timoteju 1:2
Timotiju, pravome sinu u vjeri, blagodat, milost, mir
od Boga oca našega i Hrista Isusa Gospoda našega.

1.Petrova 1:3
Blagosloven Bog i otac Gospoda našega Isusa Hrista, koji nas po velikoj milosti svojoj prerodi za živ nad vaskrsenijem Isusa Hrista iz mrtvijeh,

2.Jovanova 1:3
Da bude s vama blagodat, milost, mir
od Boga oca i od Gospoda Isusa Hrista, sina očina, u istini i u ljubavi.

Samo ovo je dovoljno da covek vidi da je za apostole OTAC Bog, a Isus Hrist Gospod. I da se njih dvojica uvek odvajaju, nisu jedna licnost.

I dok tekst u (4. Knjiga Mojsijeva, 21. poglavlje,6.) stih. kaze:
A Gospod (YHWH) pusti na narod zmije vatrene koje ih ujedahu, te pomrije mnogo naroda u Izrailju.”

-Ovde je bitno zapaziti da je Jehova to učinio.

Apostol Pavle to ovako tumaci:
Niti da kušamo Hrista, kao što ga neki od njih kušaše i od zmija izgiboše.”

Dakle jasno je, da kada apostol Pavle govori o tom kusanju iz Mojsijevih knjiga, on kaze da su oni kusali Hrista, da je On bio to lice bozanstva, da je On bio taj Gospod, da je On bio taj Jahve.

Evo tvoj cenjeni Pavle Hrista poistovecuje sa JHWH , i sta ces sad?

Ako pokusavas ovim da manipulises, to bi bilo krajnje neiskreno i tendenciozno.
Dakle ako ovaj stih prevodis drugacije, ili cak tumacis drugacije, to nije u skladu sa celokupnim kontekstom i nije u skladu sa grckim tekstom...

A pogledajmo kako Jehovini Svedoci prevode ovaj stih:
''I ne iskusavajmo JEHOVU, kao sto su ga neki od njih iskusavali, pa su izginuli od zmija''(1. korincanima 10:9.) , molim!!! ? o_O

Pa gde nadjose izraz ''JEHOVA'' u tekstu??? o_O

Stvarno neverovatno!

------------------------------------------------------------------------------------

Da je Pavle ovde stvarno govorio o Hristu kao o Starozavetnom Bogu(JHWH) , potvrdjuje i kontekst:

(1. korincanima 10:4)

''I svi jedno piće duhovno piše; jer pijahu od duhovne stijene koja iđaše za njima: a stijena bješe Hristos.''

Da li su ovde moguce manipulacije tekstom.
OPET NE!

Pogledajte prilog 59285

Ovaj prvi stih nisu ni JS. mogli izbeci , pa su preveli ''Stena je PREDSTAVLJALA Hrista'' , da bi se umanjila mogucnost da je onaj koji ih je pratio STVARNO bio Hristos, dodali su rec: ''predstavljala''.

Iako rec ''predstavljala'' ne postoji u grckom tekstu.
Eto, takvim se manipulacijama oni bave!

Ja ne vidim nigde grcku rec ἐστιν (koja teoretski moze znaciti 'predstaviti nesto') vec suprotno tome vidim rec ἦν koja doslovno znaci ''biti, je''.
Znaci namerno laganje i izvrtanje!
I sta si odgovorio! Nista naravno, sem da sam se nalupetao! Samo to ti nisu nikakvi argumenti.

I sad sacekaj jedno vreme pa se ponovo ubaci i ponovo prekopiraj iste ove stihove, a kada ti ponovo odgovorim ti reci da su to lupetanja!

Veoma dobro ti znas da ja nista ne pisem iz svoje glave, vec iskljucivo iz Bozije reci Biblije! Ona mi je jedino merodavna u svakom pa i ovom slucaju. Dok ti iz Biblije ne mozes pokazati osnove svog verovanja da je Hrist BOG SIN! Ako APOSTOLI nisu uveli taj termin, ko jeste?
Direktno i namerno izvrcete APOSTOLSKE reci i od BOZIJEG SINA vi pravite BOGA SINA, sto je velika razlika!

Nemam nista protiv, ostani gde jesi.... ja ostajem kao i uvek pri apostolima i za mene je Hrist Boziji sin, bas onako kako su ucili!

Pozdrav

Taktičaru pozdrav.
Ti dobro reče da je Bog poslao svog sina, amin.
A ko je taj Sin?
Možemo li čuti šta piše ko je SIN ČOVEČIJI?
9:6 Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.

Ako ne verujemo Isaiji čujmo Isusa šta On reče ko je Sin čovečiji:
14:7 Kad biste mene znali onda biste znali i Oca mog; i odsele poznajete Ga, i videste Ga.
14:8 Reče Mu Filip: Gospode! Pokaži nam Oca i biće nam dosta.
14:9 Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, (Taktičaru?)? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca?
14:10 Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? Reči koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego Otac koji stoji u meni On tvori dela.

Isaija svedoči da će za glasom koji viče u pustinji stići BOG da li je stigao za Jovanom podroniteljem obećani Otac večni i Bog silnu (Jakovljev) i da li je Isus Oca predstavio ili nije govorio istinu učenicima?
Pisao sam o ovome, pogledaj drugi deo ovog posta.

http://serbianforum.org/threads/sveto-trojstvo.32949/page-137#post-1330383

Pozdrav

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
I sta si odgovorio! Nista naravno, sem da sam se nalupetao! Samo to ti nisu nikakvi argumenti.
Cekaj malo, nisam li ja uzeo jedan stih da ga analiziramo?
Mogu ja da ti saspem sve to od jednom, i da na sve odgovorim ali to bi bio kilometarski post.
Razvlacili bi sto godina..
Nisam hteo da zatrpavam forum!
Sem toga sve ovo smo vec prosli, i ti si se pravio lud, na svaki moj dokaz, nastavljajuci da vrtis isto u krug.
Zato sam uzeo jedan stih, pa da predjemo redom iz tog posta, jel to nje posteno s moje strane?
Ali ti se ovde samo izvlacis, jer nemas odgovor!

I sad sacekaj jedno vreme pa se ponovo ubaci i ponovo prekopiraj iste ove stihove, a kada ti ponovo odgovorim ti reci da su to lupetanja!
MOLIM!?
A KADA SI TI TO MENI ODGOVORIO MOLICU LEPO?
EVO I SADA BEZIS, OSTAVLJAJUCI MOJ ZADNJI POST NEODGOVORENIM!

A ZASTO BEZIS , ZATO STO NEMAS ODGOVOR!

JA NIKADA NISAM OTISAO BEZ DOKAZA?
NAPROTIV OTISAO SI TI!
ZATO NE LAZI!

A AKO SI POSTEN ODGOVORI NA MOJ POST GORE!?
DA VIDIMO DAKLE...

Veoma dobro ti znas da ja nista ne pisem iz svoje glave, vec iskljucivo iz Bozije reci Biblije! Ona mi je jedino merodavna u svakom pa i ovom slucaju. Dok ti iz Biblije ne mozes pokazati osnove svog verovanja da je Hrist BOG SIN! Ako APOSTOLI nisu uveli taj termin, ko jeste?
Ma mani me te tvoje filozofije, ne postoji ''termin- Bog Sin'' i onda ni nauka nije tacna.
Bas me briga da li tamo pise ''Bog Sin'' ili ''Sin Bog'' ili samo ''Bog''.
To nista ne dokazuje!
Ja citam i prihvatam onako kako pise. A pise ''BOG''.
Bas me briga da li je ''BOG SIN'' -Jel shvatas!
A ti uzmi pa neka ti neki profesor srpskog jezika objasni sta znaci rec: ''JEDINORODNI BOG".
To znaci ''SIN BOG'' , ali ti si slep!

Nemam nista protiv, ostani gde jesi.... ja ostajem kao i uvek pri apostolima i za mene je Hrist Boziji sin, bas onako kako su ucili!
Pa ti se stvarno pravis lud?
Covece, jesam ti ja lepo postavio stih gde je Apostol Pavle Isusa izjednacio sa Jehovom, pa se pravis lud.
Ma ti se ne drzis Biblije uopste!

ZASTO SI IZBEGAO MOJ POST???

Ponovicu ovaj tekst zbog drugih da vide, i zato sto ga namerno izbegavas:

Hajde covece pogledaj malo i druge prevode. Klimavo ti je sve ovo kada ga gradis na greskama kojih svakako ima u svakom prevodu.

Ja za sve sto tvrdim prvo pogledam grcki.
Nalupao si se gluposti tamo gore kao i uvek i sada hoces da ja sa tobom natezem: 'Jeste! - Nije! -Jeste! -Nije!',
(kad kazem gluposti ne mislim da te uvredim, to si pokupio od drugih..)

Da ne bi to radili, uzecu ovaj jedan stih iz (1. korincanima 10:9.)

Kazes: ''Hajde pogledaj malo i druge prevode.''
A ja te pitam koje druge prevode da pogledam, jel prevod Jehovinih Svedoka da gledam?
Eno ga na polici skuplja prasinu..

A da ne bi i ovde natezali, evo ti grcki tekst:

Pogledajte prilog 59284

Sta ovde Pavle pise?
KORISTI REC ''CHRISTON'' u grckom.

I dok tekst u (4. Knjiga Mojsijeva, 21. poglavlje,6.) stih. kaze:
A Gospod (YHWH) pusti na narod zmije vatrene koje ih ujedahu, te pomrije mnogo naroda u Izrailju.”

-Ovde je bitno zapaziti da je Jehova to učinio.

Dakle jasno je, da kada apostol Pavle govori o tom kusanju iz Mojsijevih knjiga, on kaze da su oni kusali Hrista, da je On bio to lice bozanstva, da je On bio taj Gospod, da je On bio taj Jahve.

Dakle ako ovaj stih prevodis drugacije, ili cak tumacis drugacije, to nije u skladu sa celokupnim kontekstom i nije u skladu sa grckim tekstom...

A pogledajmo kako Jehovini Svedoci prevode ovaj stih:
''I ne iskusavajmo JEHOVU, kao sto su ga neki od njih iskusavali, pa su izginuli od zmija''(1. korincanima 10:9.) , molim!!! ? o_O

Pa gde nadjose izraz ''JEHOVA'' u tekstu??? o_O

Stvarno neverovatno!

------------------------------------------------------------------------------------

Da je Pavle ovde stvarno govorio o Hristu kao o Starozavetnom Bogu(JHWH) , potvrdjuje i kontekst:

(1. korincanima 10:4)

''I svi jedno piće duhovno piše; jer pijahu od duhovne stijene koja iđaše za njima: a stijena bješe Hristos.''

Da li su ovde moguce manipulacije tekstom.
OPET NE!

Pogledajte prilog 59285

Ovaj prvi stih nisu ni JS. mogli izbeci , pa su preveli ''Stena je PREDSTAVLJALA Hrista'' , da bi se umanjila mogucnost da je onaj koji ih je pratio STVARNO bio Hristos, dodali su rec: ''predstavljala''.

Iako rec ''predstavljala'' ne postoji u grckom tekstu.
Eto, takvim se manipulacijama oni bave!

Ja ne vidim nigde grcku rec ἐστιν (koja teoretski moze znaciti 'predstaviti nesto') vec suprotno tome vidim rec ἦν koja doslovno znaci ''biti, je''.
Znaci namerno laganje i izvrtanje!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PS> ako imas odgovor na ovaj post nije lepo da nas drzis u neznanju.
Dakle da cujemo...

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Taktičaru pozdrav.
Sve što si citirao tačno je u slovo.
Piše da pominju Boga i Sina i niko ne može negirati Sina jer bi time TELO zvano Bog Spasitelj bilo ignorisano.
Ja sam recimo za redosled stvari koji se provlače i iz tog vremena imaš ono što čitaš treba uraditi a to znači sledeće:
Prvo čujemo gde učenici a potom poslanici pitaju kad će Isus uspostaviti carstvo jer u njemu vie čoveka kao i svakog drugog neko tu zastaje i pravi grešku.
Isus biva ubijen i vaskrsao i učenici ne veruju vaskrsenju da li ćemo tu stati i mi ne verovati?

Pratimo sad dalje učenici su zainteresovani da li je Isus zaista Mesija i tek tad po uznesenju oni istražuju anatemisani deo iz Danila i čuju da je valjalo da Mesija postrada i tek tad svataju da on tad nije trebao postati car Izrailja niti ih osloboditi ropstva.Oni su ga kušali pre toga jer je stalno pominjao Oca ko je u kome i pitaju da im On pokaže OCA. Njima nije bio problem da ga prihvate kao proroka ili Mesiju ali ih je zbunjivalo pominjanje Oca i stiže pitanje gde je Otac kad ga tu uvek pominje jer žele da ga VIDE.

Isus im ga pokazuje baš kako i Isaija reče kad će stići Otac stazom za onim glasom koji viče u pustinji i kao što zapisa ko je u stvari Sin u 9.6.
Pavle je progonio Isusa i zajednicu i obrativši se ponovo je istraživao i nije znao kao ni Petar što nije lutali su u mislima i iz tog vremena ti nudiš Pavlove reči i Petrove a i Petar Ga odreče hoćemo li i mi?
Jovanu ljubljenom učenuku je Duhom otkriveno kao i Pavlu ko je zaista Mesija i potom Jovan piše u uvodu svog jevanđelja tu tajnu Duha i Reči to i Pavle čini pišući o VELIKOJ tajni pobožnosti gde kaže da se BOG javio u TELU možeš li mi onda reći u kom telu se Bog javio i uzeo grehe?

Nije samo davanje citata mera znanja već RAZUMEVANJE cele poruke.
Mene ne zanima početak apostolskog mišjenja već kruna glavni zaključak koji mora biti u skladu sa proroštvima a jeste.To što neko ostane na pola puta razvoja apostolskih misli nije moj problem.Može neko citirati gde se Petar odrekao i reći i on podržava apostola i sve to citirati time nije dokučio spoznaju celine.Može citirati sva mesta gde TELO Isus pominju sinom Božjim ali time će uvek iznova pitati ..POKAŽI NAM OCA,,i nikad Ga neće poznati sve dok ne čuju zaključak zrelih apostola koji kažu da je to u telu bio BOG i da reč posta TELO.

Inače sve ostalo je početničko učenje dok se ne upozna prava objava Boga u telu koja se poklapa sa Isusovim rečima gde ON sebe nudi kao Otac i takvim pokazuje Isus ne laže. Isaija govori da je taj SIN čovečiji BOG SILI i OTAC VEČNI ni on ne laže.Isti prorok kaže da će BOG stići poravnatom stazom i nije slagao zaista je Bog stigao da uzme grehe i izvrši svoju volju kroz telo.
Zašto se Otac ovde pokazuje i stiže kao Sin?
Zato što jedino tako može uzeti grehe jer smo mi u takvom telu zgrešili i takvo telo mora biti prineto.
Piše da se sve krvlju očišća a Duh krv i telo nema zatro je trebao biti u tom telu i prineti se.
Zove se SIN jer je po Duhu začeto to TELO koje ima Marijine hromozome ali nema Očeve i uvek kad se čita šta TELO izjavljuje treba razlikovati od onog što Duh govori. Kad kaže da Otac zna a TELO ne onda se govori da Duh u telu ZNA ali TELO ne mora znati. Kad pominje službu otkupa onda su JEDNO jer su tu zbog istog cilja i posla NAMENSKI tu.

Znači jedno su u službi Spasenja a različito su po strukturi jer TELO je manje od Duha i zato telo i kaže kako je Otac veći.Mire je ponudio sasvim korektan uvid i neznam zašto pokušavaš to minimizirati svodeći širok pogled na početničku logiku i vraćati sagovornika na niži nivo saznanja o Bogu?

Učlanjen(a)
12.02.2014
Poruka
207

Ne zanovetaj previse sa taj tvoj smail o_O mislis da si previse pametan , nije istina to sto govoris , Isus i Jehova nisu isti i nikada nece biti , pogotovo kada znamo da je seo sdesna Bogu svom ocu Jehovi , Isus se nikada nije ravnao sa Ocem upamti nikad , ovo sto ti lupas a ne povezujes sa drugim stavcima koje tacno predocavaju taj stavak koji si ti naveo a za kojeg se drzis kao lud za brasno je samo promasaj i mislis nekoga da predjes ondase samo varas .Jedanstavak jasno kaze sta je time misljeno
Pročitaj Ivana 3:14, 15.
14 I kao što je Mojsije u pustinji podignuo zmiju na stup, tako i Sin čovječji mora biti podignut, 15 da bi svatko tko vjeruje u njega imao vječni život.

Kako je stavljanje bakrene zmije na stup predočavalo pribijanje Isusa Krista na stup? (Gal. 3:13;)

Isus se u nekoliko navrata osvrnuo na 4. Mojsijevu, a njegovi apostoli i drugi pisci Biblije jasno su dali do znanja da je ona vrlo značajna i korisna. Apostol Pavao usporedio je Isusovu vjernu službu s Mojsijevom, koja je prilično detaljno opisana u 4. Mojsijevoj (Hebr. 3:1-6). Životinjske žrtve i škropljenje vodom u koju je bio umiješan pepeo crvene junice, o čemu govori 4. Mojsijeva 19:2-9, predočavali su daleko veličanstvenije očišćenje koje je omogućila Kristova žrtva (Hebr. 9:13, 14).
33 Osim toga, Pavao je objasnio da izvođenje vode iz stijene u pustinji ima za nas dublje značenje: “Pili su iz duhovne stijene koja ih je pratila, a ta je stijena predstavljala Krista” (1. Kor. 10:4; 4. Mojs. 20:7-11). Stoga je na mjestu što je Krist rekao: “Tko bude pio od vode koju ću mu ja dati, nikada neće ožednjeti, nego će voda koju ću mu ja dati postati u njemu izvor vode koja donosi vječni život” (Ivan 4:14).
34 Osim toga, Isus je izravno ukazao na jedan događaj iz 4. Mojsijeve koji je predočavao nešto čudesno što će Bog omogućiti preko njega. Kao što je Mojsije u pustinji podignuo zmiju”, rekao je Isus, “tako i Sin čovječji mora biti podignut, da bi svatko tko vjeruje u njega imao vječni život” (Ivan 3:14, 15; 4. Mojs. 21:8, 9).

Koristis Grcki prevod gde nema Jehovinog imena , zato i stoji tamo Isus koga ti obmanjujes , to ti ne pali promeni prevod decko ;)

Ako je bio Isus , zasto onda u starom zavetu nisu rekli Izraelci moli Isusa da ukloni zmije od nas , nego su rekli moli Jehovu :cool:

4Mojs.21:
Na koncu je narod došao k Mojsiju, govoreći: “Sagriješili smo što smo govorili protiv Jehove i protiv tebe. Moli Jehovu da ukloni zmije od nas!” I Mojsije se pomolio za narod. 8 A Jehova je rekao Mojsiju: “Načini sebi lik zmije ljutice i postavi ga na stup, pa kad tko bude ujeden, neka ga pogleda i ostat će živ.” 9 Mojsije je odmah načinio bakrenu zmiju i postavio je na stup, pa ako bi koga ujela zmija a taj bi pogledao bakrenu zmiju, ostao bi živ.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ako je Bog uzeo telo da se pokaze coveku , kome se onda molio Isus one cele noci pre smrti , kojem Bogu :)

Isus je TELO i to TELO je stiglo kroz Mariju (rođeno)a začeto po Duhu.
Da je Isus STVOREN onda mu Marija nebi trebala jer Adam kao stvoren nije se iz materice rodio.
Kao TELO Isus se moli Duhu da se usaglasila volja TELA i DUHA da ne bude po osećaju TELA već po volji Duha.
A pošto se TELO molilo Duhu onda propadoše sva proroštva i apostoli pogrešiše i Isus onda nije Oca pokazao kad ga tražiše....da li je čovek spreman sva proroštva pogaziti i Isusovu reč zarad svoje ideje?
To TELO takođe pominje svog Boga jer je Duh TELU Bog zato što je Duh veći od TELA i to TELO i govori da U TELU je sva punina Božanstva.A to znači da je Duh u TELU taj po kome TELO stiže i taj Duh izlazi iz TELA da bi TELO moglo umreti zato TELO viče da ga je Otac ostavio.A kad je TELO pokazivalo Oca ono je pokazivalo puninu u kojoj se Duh predstavio u TELU.

Lako ćemo mi ovo ispitati dajte mi potvrdu ispunjenja proroštva i istinitost Isusove tvrdnje da je On Otac. Šta ćemo sa Bogom koji stiže za glasom koji viče u pustinji? Šta ćemo sa onim da je Sin Otac večni i Bog silni?Šta ćemo sa onim Bog se javi u telu i kojem? Šta ćemo sa onim uvodom iz Jovanovog jevanđelja kako Bog posta telom?

Okačiti zmiju i okačiti telo nije dokaz da je na tarabu postavljen već da je skončao na napravi koja je vekovima pre tog služila za egzekuciju kriminalaca i buntovnika.
O raspinjanju piše još u vreme klinastog pisma.Tako da ideja kako Isus nije na ukrštenom drvetu visio ne pije vode jer treba pročitati Judejski rat koji je samo 3 decenije po Isusovom raspeću se vodio i Josif Flavije opisuje kako su rimljani na krstovima razapeli mnoštvo tela oko grada da je sve smrdilo ako se dobro sećam pisalo je više desetina hiljada tela je jedno do drugog raspeto visilo i trulilo.Znači ništa novo ista naprava u istoj svrsi.

Poslednja izmena:
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Ako je Bog uzeo telo da se pokaze coveku , kome se onda molio Isus one cele noci pre smrti , kojem Bogu :)

Što misliš kako je to nama ljudima SHVATITI tko je BOG ???
Ima li neko na svjetu koje živ ili je živijo sa Bogom , pa danam kaže kakav je Bog??? Eto jasam slobodna da kažem nema , nikad niko nije živijo , nitiće živjet , pa danam kaže kakav je Bog.

KAD GLE ČUDA RODI SE JEDNO DJETE , i bijaše mu ime ISUS .Na sva ova pitanja odgovor je: Krist Gospodin. On je jedno s Ocem nebeskim, s neba je sišao i na nebo uzašao .Samo je Isus sišao s neba gdje je odvijeka; samo je On pobijedio smrt i ponovno uzašao na nebo; samo je Isus živio s Ocem odvijeka i s njim će živjeti dovijeka jer su On i Otac jedno uvezani Duhom Svetim.
Eto nemože to nitko shvatit , dase utjelovijo i postao jedan od nas.
Još nam je naj teže shvatiti, koliko je Bog divan u svojoj ljubavi .

Natrag