Da li je Hrist Jehova

Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302
Nisam hteo da zatrpavam forum!
Je li ja na pocetku teme rekoh da postavljamo po dva tri stiha pa da ih analiziramo, a ti gore postavi preko 30/40, i sad mi kazes 'nisam hteo da zatrpavam forum'.

Jel ja gore na sve odgovorih, sto se da videti a ti pobeze kao i uvek. Uz isti izgovor 'ma to su gluposti', 'ti lupetas' i slicno. I sada se pravis jos dobrica, kao necu da zatrpavam forum. Ko se u kolo hvata u noge se uzda, ako si vec nesto zapoceo ti ga i zavrsi!
Sem toga sve ovo smo vec prosli, i ti si se pravio lud, na svaki moj dokaz, nastavljajuci da vrtis isto u krug.
Zato sam uzeo jedan stih, pa da predjemo redom iz tog posta, jel to nje posteno s moje strane?
Ali ti se ovde samo izvlacis, jer nemas odgovor!
Naravno da cu se praviti lud na ono sto hoces da proturis a Biblijom ne mozes da podupres. Sta hoces da verujem nesto sto u Bibliji ne stoji!?
Ako apostoli Hrista NIJEDNOM ne nazivaju BOG SIN, zasto bih ja verovao da on to jeste?

Ti samo napred nemam nista protiv, ali ti je malo glupo sto mene okrivljujes da verujam samo onako kako pise! Ne rekoh li vec 100 puta da verujem samo ono sto su apostoli rekli, a ako su rekli Hrist je BOG SIN ma celim srcem cu priznati da je tako bez i trunke dvoumljenja. Ali Mire nazalost nisu rekli NI JEDNOM!!!

MOLIM!?
A KADA SI TI TO MENI ODGOVORIO MOLICU LEPO?
EVO I SADA BEZIS, OSTAVLJAJUCI MOJ ZADNJI POST NEODGOVORENIM!

A ZASTO BEZIS , ZATO STO NEMAS ODGOVOR!

JA NIKADA NISAM OTISAO BEZ DOKAZA?
NAPROTIV OTISAO SI TI!
ZATO NE LAZI!
Zasto se uzrujavas Brate Mire?
Polako nemas razloga na mene da se ljutis.

Ne odgovorih li ja tebi na svaki post i na svaki citat na ovoj temi od pocetka, prelistaj malo pa vidi. Nigde ja nisam otisao kao sto vidis, tu sam za tebe uvek i pored silnih zivotnih obaveza.
Samo se nemoj ljutiti, nemas razloga! Niti sam te jednom povredio niti cu, bar je tako iz mog ugla. Nema veze sto su nam stavovi po pitanju ovog razliciti ali to nije razlog da se uzrujavamo i da se u medjusobnom dijalogu ponasamo cinicno. Volim ja tebe kao brata po Hristu, nadam se da mozes to razumeti i ako se
licno ne znamo.
Bas me briga da li tamo pise ''Bog Sin'' ili ''Sin Bog'' ili samo ''Bog''.
Ne pise ni ''Bog Sin'' ni ''Sin Bog'' vec Boziji Sin ili Sin Boziji!

Da stoji bar jedno od toga dvoga sto si naveo pa da i poverujem da je tako, ali ne stoji ni jedno.

Hteo ti da priznas ili ne, velika je razlika izmedju BOG SIN i BOZIJI SIN, Veeelika, OGROMNA....!
Zati apostoli nikada nisu ni koristili te termine koje vi koristite, iz prostog razloga zato sto to tako kako vi pricate svemu ovome daje sasvim drugo znacenje!

Ja za sve sto tvrdim prvo pogledam grcki.
Nalupao si se gluposti tamo gore kao i uvek i sada hoces da ja sa tobom natezem: 'Jeste! - Nije! -Jeste! -Nije!',
(kad kazem gluposti ne mislim da te uvredim, to si pokupio od drugih..)

Da ne bi to radili, uzecu ovaj jedan stih iz (1. korincanima 10:9.)

Kazes: ''Hajde pogledaj malo i druge prevode.''
A ja te pitam koje druge prevode da pogledam, jel prevod Jehovinih Svedoka da gledam?
Eno ga na polici skuplja prasinu..

A da ne bi i ovde natezali, evo ti grcki tekst:

Pogledajte prilog 59284

Sta ovde Pavle pise?
KORISTI REC ''CHRISTON'' u grckom.

I dok tekst u (4. Knjiga Mojsijeva, 21. poglavlje,6.) stih. kaze:
A Gospod (YHWH) pusti na narod zmije vatrene koje ih ujedahu, te pomrije mnogo naroda u Izrailju.”

-Ovde je bitno zapaziti da je Jehova to učinio.

Apostol Pavle to ovako tumaci:
Niti da kušamo Hrista, kao što ga neki od njih kušaše i od zmija izgiboše.”

Dakle jasno je, da kada apostol Pavle govori o tom kusanju iz Mojsijevih knjiga, on kaze da su oni kusali Hrista, da je On bio to lice bozanstva, da je On bio taj Gospod, da je On bio taj Jahve.

Evo tvoj cenjeni Pavle Hrista poistovecuje sa JHWH , i sta ces sad?

Ako pokusavas ovim da manipulises, to bi bilo krajnje neiskreno i tendenciozno.
Dakle ako ovaj stih prevodis drugacije, ili cak tumacis drugacije, to nije u skladu sa celokupnim kontekstom i nije u skladu sa grckim tekstom...

A pogledajmo kako Jehovini Svedoci prevode ovaj stih:
''I ne iskusavajmo JEHOVU, kao sto su ga neki od njih iskusavali, pa su izginuli od zmija''(1. korincanima 10:9.) , molim!!! ? o_O

Pa gde nadjose izraz ''JEHOVA'' u tekstu??? o_O

Stvarno neverovatno!

------------------------------------------------------------------------------------

Da je Pavle ovde stvarno govorio o Hristu kao o Starozavetnom Bogu(JHWH) , potvrdjuje i kontekst:

(1. korincanima 10:4)

''I svi jedno piće duhovno piše; jer pijahu od duhovne stijene koja iđaše za njima: a stijena bješe Hristos.''

Da li su ovde moguce manipulacije tekstom.
OPET NE!

Pogledajte prilog 59285

Ovaj prvi stih nisu ni JS. mogli izbeci , pa su preveli ''Stena je PREDSTAVLJALA Hrista'' , da bi se umanjila mogucnost da je onaj koji ih je pratio STVARNO bio Hristos, dodali su rec: ''predstavljala''.

Iako rec ''predstavljala'' ne postoji u grckom tekstu.
Eto, takvim se manipulacijama oni bave!

Ja ne vidim nigde grcku rec ἐστιν (koja teoretski moze znaciti 'predstaviti nesto') vec suprotno tome vidim rec ἦν koja doslovno znaci ''biti, je''.
Znaci namerno laganje i izvrtanje!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PS> ako imas odgovor na ovaj post nije lepo da nas drzis u neznanju.
Dakle da cujemo...
Vec sam ti odgovorio na ovo. Pogledaj malo i druge prevode pa ce ti se razjasniti, bar se nadam. Posebno obrati paznju kako drugi prevode stih 10:9, tu je kljuc.
Taktičaru pozdrav.
Sve što si citirao tačno je u slovo.
Piše da pominju Boga i Sina i niko ne može negirati Sina jer bi time TELO zvano Bog Spasitelj bilo ignorisano.
Ja sam recimo za redosled stvari koji se provlače i iz tog vremena imaš ono što čitaš treba uraditi a to znači sledeće:
Prvo čujemo gde učenici a potom poslanici pitaju kad će Isus uspostaviti carstvo jer u njemu vie čoveka kao i svakog drugog neko tu zastaje i pravi grešku.
Isus biva ubijen i vaskrsao i učenici ne veruju vaskrsenju da li ćemo tu stati i mi ne verovati?

Pratimo sad dalje učenici su zainteresovani da li je Isus zaista Mesija i tek tad po uznesenju oni istražuju anatemisani deo iz Danila i čuju da je valjalo da Mesija postrada i tek tad svataju da on tad nije trebao postati car Izrailja niti ih osloboditi ropstva.Oni su ga kušali pre toga jer je stalno pominjao Oca ko je u kome i pitaju da im On pokaže OCA. Njima nije bio problem da ga prihvate kao proroka ili Mesiju ali ih je zbunjivalo pominjanje Oca i stiže pitanje gde je Otac kad ga tu uvek pominje jer žele da ga VIDE.

Isus im ga pokazuje baš kako i Isaija reče kad će stići Otac stazom za onim glasom koji viče u pustinji i kao što zapisa ko je u stvari Sin u 9.6.
Pavle je progonio Isusa i zajednicu i obrativši se ponovo je istraživao i nije znao kao ni Petar što nije lutali su u mislima i iz tog vremena ti nudiš Pavlove reči i Petrove a i Petar Ga odreče hoćemo li i mi?
Jovanu ljubljenom učenuku je Duhom otkriveno kao i Pavlu ko je zaista Mesija i potom Jovan piše u uvodu svog jevanđelja tu tajnu Duha i Reči to i Pavle čini pišući o VELIKOJ tajni pobožnosti gde kaže da se BOG javio u TELU možeš li mi onda reći u kom telu se Bog javio i uzeo grehe?

Nije samo davanje citata mera znanja već RAZUMEVANJE cele poruke.
Mene ne zanima početak apostolskog mišjenja već kruna glavni zaključak koji mora biti u skladu sa proroštvima a jeste.To što neko ostane na pola puta razvoja apostolskih misli nije moj problem.Može neko citirati gde se Petar odrekao i reći i on podržava apostola i sve to citirati time nije dokučio spoznaju celine.Može citirati sva mesta gde TELO Isus pominju sinom Božjim ali time će uvek iznova pitati ..POKAŽI NAM OCA,,i nikad Ga neće poznati sve dok ne čuju zaključak zrelih apostola koji kažu da je to u telu bio BOG i da reč posta TELO.

Inače sve ostalo je početničko učenje dok se ne upozna prava objava Boga u telu koja se poklapa sa Isusovim rečima gde ON sebe nudi kao Otac i takvim pokazuje Isus ne laže. Isaija govori da je taj SIN čovečiji BOG SILI i OTAC VEČNI ni on ne laže.Isti prorok kaže da će BOG stići poravnatom stazom i nije slagao zaista je Bog stigao da uzme grehe i izvrši svoju volju kroz telo.
Zašto se Otac ovde pokazuje i stiže kao Sin?
Zato što jedino tako može uzeti grehe jer smo mi u takvom telu zgrešili i takvo telo mora biti prineto.
Piše da se sve krvlju očišća a Duh krv i telo nema zatro je trebao biti u tom telu i prineti se.
Zove se SIN jer je po Duhu začeto to TELO koje ima Marijine hromozome ali nema Očeve i uvek kad se čita šta TELO izjavljuje treba razlikovati od onog što Duh govori. Kad kaže da Otac zna a TELO ne onda se govori da Duh u telu ZNA ali TELO ne mora znati. Kad pominje službu otkupa onda su JEDNO jer su tu zbog istog cilja i posla NAMENSKI tu.

Znači jedno su u službi Spasenja a različito su po strukturi jer TELO je manje od Duha i zato telo i kaže kako je Otac veći.Mire je ponudio sasvim korektan uvid i neznam zašto pokušavaš to minimizirati svodeći širok pogled na početničku logiku i vraćati sagovornika na niži nivo saznanja o Bogu?
Ne mogu se sloziti sa tobom po pitanju apostolskog saznanja u ono vreme.

Ko je dobio razlicite darove u obliku cuda a date svetim duhom! Ko je ikada bio vise osenjen duhom od njih!? Niko! Kome je tim istim duhom otkrivena i daleka buducnost, mnoga prorostva se danas na veoma precizan nacin ispunjavaju pred nasim ocima. Toliko ispunjeni duhom a nemaju potpuno saznanje o ONOM ko je postavio temelje crkve za sve vekove... to ne moze biti! Da li Bog nesto cini a da tajne ne otkrije svojim prorocima!? Ne!

Duboko verujem da je svako slovo zapisano njihovom rukom, vodjen svetim duhom! To je pre svega, temelj i pecat Hristove crkve za sve vekove, koju je sam okupio. Bog nam preko njih daje savrsene smernice kako da ubelimo svoje haljine i budemo dostojni Hristove pripreme. Njihova nauka je ISTINA I SAMO ISTINA, sve sto je nekad neko oduzeo ili dodao ovoj nauci, oduzima Bozijem! Ako odbacujes njihovu nauku, takvu kakva jeste ne odbacujes njih vec Boga! Da li su sami zato sto su hteli pisali ono sto su pisali ili ih duh vodi!? Kako je Jovan sve ono znao, sam od sebe ili mu neko kazuje? Sam ti je rekao na pocetku svoga pisanija ko je Hristu otkrivenje dao.
Da li se Mojsije sam uzdigao iznad naroda i svojom voljom ih iz roptva izveo? Da li im svojom voljom dade zakon i da li ih svojom voljom vodi po pustinji 40 godina zbog mrmljanja!? Na koga su oni u stvari mrmljali, na Mojsija ili na Jehovu? Na Jehovu naravno. Bog ga je uzvisio tu gde je bio i svako ko ne slusa njega u stvari ne slusa Boga.

Ne mozemo mi sada odbaciti Boziji autoritet koji dolazi u pocetku ISKLJUCIVO preko apostola i reci da oni iz svog ugla nisu imali dovoljno saznanja da bi videli da je Hrist Bog. Ako odbacimo njihov nauk, ne odbacujemo njih vec Boga! Zasto je Hrist u opste i izabrao 12 apostola, za koju svrhu!? Jel za svrhu da se mi uzdignemo iznad njih i da prekrajamo ono sto su oni govorili ili da ih kao jedine narecene drzimo za Boziji autoritet! Pa pre ce biti da je ovo drugo.

Je li Pavle znao da je Isus Hrist Bog?
Napisao je: 'Bog se javi u telu', je li on zna da je Hrist Bog a cuti!? Druge propovedajuci dovodi u istinu da je Hrist sin Boziji a u stvari zna da je Hrist Bog! Zasto on jasno i glasno ne kaze da je Hrist Bog ako zna da je to tako? Je li Bog Bog zabune pa da Pavle shodno tome medju ucenike unosi nedoumice! Zabune naravno nema, Hrist nam jeste javio Boga bolje nego iko ikad pre njega, zato i moze da se kaze da se Bog javio u telu. Ali opet imas taj uspostavljeni autoritet od Boga koji ne kaze da je Bog bio na zemlji, niti da je Hrist Bog, niti oni Hristu kao Svevisnjem Bogu ukazuju obozavanje prema prvoj zapovesti, sta sam ti u predhodnom postu pokazao. Bog je Otac, Hrist je Gospod i tako je uvek. Ja iznad svega slusam ovaj autoritet i slusacu dok me cist razum sluzi, pa ako gresim neka mi Bog sudi. Moze li me negativno osuditi zato sto samo verujem autoritetu kog je sam uspostavio!

Da li je apsolutno priznavanje i postovanje Bozijeg autoriteta pocetnicki i nizi nivo!?
Sta je onda uzdizanje sebe i svojih stavova iznad tog istog autoriteta!? Stavova koja se razlikuju kao sto se crno razlikuje od belog!

Ko je kome ucitelj, mi apostolima ili oni nama? Ko sme da kaze da ima tacnije spoznanje o Bogu od njihovog!?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Je li ja na pocetku teme rekoh da postavljamo po dva tri stiha pa da ih analiziramo, a ti gore postavi preko 30/40, i sad mi kazes 'nisam hteo da zatrpavam forum'.

Jeste, postavio sam vise, zbog toga da bi se tebi otvorile oci.
Ali vidim da ne vredi..

Jel ja gore na sve odgovorih, sto se da videti a ti pobeze kao i uvek. Uz isti izgovor 'ma to su gluposti', 'ti lupetas' i slicno. I sada se pravis jos dobrica, kao necu da zatrpavam forum. Ko se u kolo hvata u noge se uzda, ako si vec nesto zapoceo ti ga i zavrsi!

Hoces sada da ti odgovorim na ceo taj post, znas i sam da nije problem , jer stvarno nista nisi tamo rekao.
Da jesi ja bi insistirao na necemu odatle, ali vidis da me se nije dotaklo, jer nisi izneo nikakve argumente.
Dakle , ako bas hoces mogu ti odgovoriti i to detaljno na taj post. Jel Hoces?
Ali onda i ti meni odgovori na onaj post gore a ne da ga izbegavas.
Pravis se ti lud malo, hteo da priznas ili ne.

I zasto ovakve izjave da sam ja ''pobegao'' , nikada do sada nisam bezao niti cu.
Veze sa vezom nema to sto pises o meni.
Gde ti je dokaz da sam ja bilo kada pobegao.
Za takvu optuzbu molim da ovde postavis post nakon koga sam ja u diskusiji sa tobom pobegao.
A ne da tvrdis nesto sto nije istina!

Naravno da cu se praviti lud na ono sto hoces da proturis a Biblijom ne mozes da podupres. Sta hoces da verujem nesto sto u Bibliji ne stoji!?

Ja hocu da poturim? o_O
U Biliji ne stoji? o_O
Navodim ti citate Apostola Pavla.
Jel ti ne vidis sta tamo pise, jel ne citas grcki?
Sta se pravis lud?

Apostol Pavle Hrista izjednacuje sa Jehovom.
Da imas odgovor ti bi ga dao,ali posto nemas.
Onda optuzujes mene da ja ''poturam'' da sam ''neiskren'' i da ''bezim''.
To stvarno nije lepo.

Ako apostoli Hrista NIJEDNOM ne nazivaju BOG SIN, zasto bih ja verovao da on to jeste?

Ma ti si zapeo za 'termin' ja u termine ne verujem, niti u trojstvo kao dogmu, ja verujem u ono sto Biblija naucava a to je da je Isus Bog i Otac je Bog. A to ne mogu biti dva Boga, jel biblija nije politeisticka knjiga.

Zasto se uzrujavas Brate Mire?
Polako nemas razloga na mene da se ljutis.

Kako nemam razloga, kad neosnovano tvrdis da sam pobegao ili da bezim.
A na moje postove ne odgovaras , nego mi teras neku kontru tipa: ''lupas gluposti''.
Niti sam pobegao, niti sam te hteo uvrediti vec sam rekao zasto preskacem sve ono i citiram vazniji stih da ga razmotrimo, jer bi se vrteli u krug kao i uvek s onim, a u ovom stihu je sve jasno.
I sad posto ti nemas odgovor na to , kazes da sam ja ovakav ili onakav.
Znas da nije problem da ti odgovorim na ceo taj post i to cu i uraditi.
Ali ti odgovoriti na ovaj Pavlov stih znam da neces!

Ne odgovorih li ja tebi na svaki post i na svaki citat na ovoj temi od pocetka, prelistaj malo pa vidi. Nigde ja nisam otisao kao sto vidis, tu sam za tebe uvek i pored silnih zivotnih obaveza.

Nije tacno, mogu ti postaviti stih, gde sam isto tako ispucao citate duge kilometar i ni na jedan nisi odgovorio, vec si rekao: ''ne mogu odgovarati na sve citate odjednom'' , a sad mene optuzujes da kao ja izbegavam.
Pa dosadilo mi je da odgovaram na isto, i zato jel imam odgovor na sve , rekao sam: ''gluposti''
Niti ja izbegavam, niti bezim, vec smatram ovaj stih vaznijim, a ne ono gore, rekao sam ti vec, vraticemo se kasnije na to..
Ali ti se sad pravis lud pa me optuzujes, da ja bezim..

Vec sam ti odgovorio na ovo. Pogledaj malo i druge prevode pa ce ti se razjasniti, bar se nadam. Posebno obrati paznju kako drugi prevode stih 10:9, tu je kljuc.

Ti meni odgovaras da ja pogledam prevode, a ja ti dajem da pogledas grcki tekst i da vidis da tamo pise ''Hristos''.
Da drugi prevodi lazu!
Moze li biti jasnije?
Zasto ja da gledam u lazni prevod J.S?
Ili u bilo koji drugi kada ja imam grcki?

Učlanjen(a)
12.02.2014
Poruka
207
Što misliš kako je to nama ljudima SHVATITI tko je BOG ???
Ima li neko na svjetu koje živ ili je živijo sa Bogom , pa danam kaže kakav je Bog??? Eto jasam slobodna da kažem nema , nikad niko nije živijo , nitiće živjet , pa danam kaže kakav je Bog.

KAD GLE ČUDA RODI SE JEDNO DJETE , i bijaše mu ime ISUS .Na sva ova pitanja odgovor je: Krist Gospodin. On je jedno s Ocem nebeskim, s neba je sišao i na nebo uzašao .Samo je Isus sišao s neba gdje je odvijeka; samo je On pobijedio smrt i ponovno uzašao na nebo; samo je Isus živio s Ocem odvijeka i s njim će živjeti dovijeka jer su On i Otac jedno uvezani Duhom Svetim.
Eto nemože to nitko shvatit , dase utjelovijo i postao jedan od nas.
Još nam je naj teže shvatiti, koliko je Bog divan u svojoj ljubavi .
Ti i sama ne shvatas koliko pricas ne povezano , jednom kazes da je bog jedan koji je sisao na zemlji. a drugi put kazes da je taj Bog Isus odnosno Jehova bio sa Ocem koji je taj Otac neko treci sad ??? zaista nemas logike , i nemoj reci da niko nije rekao kakav je Bog Isus je celo vreme objasnjavao Apostolima kakav je Bog i koliko lepih osobina ima, nije Isus sam uzasai na nebo neko je morao pre toga da ga uskrsne neko ko je mogao to da ucini , a on sam to nikako nije maogao vec uz pomoc svog Oca Jehove i to su sasvim odvojene osobe, zna se ko je svemoguci bog to je samo Jehova , dok se za sina kaze da je samo podlozan Ocu on sebe nikada nije uzvisio vise od Oca jer nema to pravo.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
zna se ko je svemoguci bog to je samo Jehova , dok se za sina kaze da je samo podlozan Ocu on sebe nikada nije uzvisio vise od Oca jer nema to pravo.

Bog ne čini ništa zato što "ima pravo na to", Bog je ljubav i sve čini iz ljubavi. Tako je i sa Sinom koji jest druga osoba u odnosu na Oca, ali je također pravi Bog. Tko može i smije izjaviti ovo: Iv 17,9-10: Ja za njih molim; ne molim za svijet, nego za one koje si mi dao jer su tvoji. I sve moje tvoje je, i tvoje moje, i ja se proslavih u njima. Ovo može reći samo onaj kome pripada baš sve, a to je samo Bog. Dakle, Isus je uistinu pravi Bog.

Ako tebi tvoja logika kaže da bi to bio "drugi Bog", što je tebi neprihvatljivo, onda je to tvoj problem i problem tvoje logike. Nećemo valjda kasapiti i izvrtati Božju riječ samo zbog toga što tvoja logika ima problema sa razumijevanjem i prihvaćanjem Božje riječi.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Da li je apsolutno priznavanje i postovanje Bozijeg autoriteta pocetnicki i nizi nivo!?
Sta je onda uzdizanje sebe i svojih stavova iznad tog istog autoriteta!? Stavova koja se razlikuju kao sto se crno razlikuje od belog!

Ko je kome ucitelj, mi apostolima ili oni nama? Ko sme da kaze da ima tacnije spoznanje o Bogu od njihovog!?

Očigledno ne želiš čuti šta sam rekao.
Da li je tačno da se Petar odrekao Isusa tri puta?
Da li je tačno da su APOSTOLI pitali kad će Isus da sedne kao car i oni sa njim U ONO VREME?
Da li su oni razumeli šta im Isus govori ili su uvek bili začuđeni?
Da li su pitali da im pokaže Oca zato što su znali da je Isus Otac ili iz dosade pitaju?
Da li Pavle u početku službe sebe veliča kako ni po čemu nije manji od SLAVNIH APOSTOLA?

Da li su oni ptravili greške u vreme kad ih je Isus slao?
Ako znaš šta piše onda ćeš videti da sve što rekoh stoji i nemoj mi molim te ubacivati ono da ja smatram sebe iznad apostola to nije u redu. Ali je činjenica da su oni grešili i da su vremenom rasli.
Zar ti misliš kad dođe Duh Sveti u čoveka da je čovek ne pogrešiv....to nije tako zato što nam je i dalje dozvoljena slobodna volja i misao.
Zato kažem da onaj ko čuje samo kako se Petar odriče Isusa i tu stane on dalje ne vidi. Onaj ko čuje raspravu ko će ići sa Pavlom a ko ne taj čuje loše stvari i ako tu stane on ne misli dobro o Pavlu.
Svi su oni duhovno rasli i bivali bolji i više razumeli jer je Duh poučio svakoj istini.
Js tvrde citatom da se kaže kako je Isus SIN i ja to priohvatam a mogu li oni prihvatiti ono iznad gde se objašnjava ko je taj Sin zapravo?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
12.02.2014
Poruka
207
Bog ne čini ništa zato što "ima pravo na to", Bog je ljubav i sve čini iz ljubavi. Tako je i sa Sinom koji jest druga osoba u odnosu na Oca, ali je također pravi Bog. Tko može i smije izjaviti ovo: Iv 17,9-10: Ja za njih molim; ne molim za svijet, nego za one koje si mi dao jer su tvoji. I sve moje tvoje je, i tvoje moje, i ja se proslavih u njima. Ovo može reći samo onaj kome pripada baš sve, a to je samo Bog. Dakle, Isus je uistinu pravi Bog.

Ako tebi tvoja logika kaže da bi to bio "drugi Bog", što je tebi neprihvatljivo, onda je to tvoj problem i problem tvoje logike. Nećemo valjda kasapiti i izvrtati Božju riječ samo zbog toga što tvoja logika ima problema sa razumijevanjem i prihvaćanjem Božje riječi.
Mi nikada nismo rekli da ima dva Boga , ne kuzis stvari velika je razlika izmedju Svemoguceg boga i boga Isusa samo je jedan rekao sam hiljadu puta sve moguci (Jehova) a to se za Isusa nigde ne kaze , Isus nikada ne bi bio bog da mu otac nije dao takvu moc shvatas li ti to ili treba da se nacrta . U Jovanovoj stoji : Da Isus nije trazio svoju slavu , isto u Jovanovoj stoji 5:
44 Kako biste mogli vjerovati kad prihvaćate slavu jedan od drugoga, a ne tražite slavu koja dolazi od jedinog Boga? ovde ne govori za sebe vec za svog Oca Jehovu za koga sam kaze da je jedini, da li mi sada kasapimo ili vi prosudi sam .

. Isto tako ne sede dvoje na istom prestolu , zna se ko sedi na glavnom prestolu dok je Isus samo sdesna , na kraju krajeva kada Isus dovede covecanstvo do savrsenstva i On ce sam da se preda svom ocu i bit ce mu podlozan (Jehovi) da bude Bog i Otac sviju, tako stoji u bozijoj reci nisam ga ja izmislio , a druga je stvar kako ti prihvacas , mozda proizvoljno ali to ce biti na tvoju stetu , nadam se da sam jasan ako ne da potvrdim stavcima

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Mi nikada nismo rekli da ima dva Boga , ne kuzis stvari velika je razlika izmedju Svemoguceg boga i boga Isusa samo je jedan rekao sam hiljadu puta sve moguci (Jehova) a to se za Isusa nigde ne kaze , Isus nikada ne bi bio bog da mu otac nije dao takvu moc shvatas li ti to ili treba da se nacrta . U Jovanovoj stoji : Da Isus ne trazi svoju slavu , isto u Jovanovoj stoji :
44 Kako biste mogli vjerovati kad prihvaćate slavu jedan od drugoga, a ne tražite slavu koja dolazi od jedinog Boga? ovde ne govori za sebe vec za svog Oca Jehovu za koga sam kaze da je jedini, da li mi sada kasapimo ili vi prosudi sam.

Ti misliš da postoji veliki Bog i mali bog!? Baš svašta.

. Isto tako ne sede dvoje na istom prestolu , zna se ko sedi na glavnom prestolu dok je Isus samo sdesna , na kraju krajeva kada Isus dovede covecanstvo do savrsenstva i On ce sam da se preda svom ocu i bit ce mu podlozan da mu On (Jehova) bude Bog i Otac sviju, to stoji u bozijoj reci nisam ga ja izmislio , a druga je stvar kako ti prihvacas , mozda malo proizvoljno ali to je na tvoju stetu nadam se da sam bio jasan ako da potvrdim stavcima

Ako je Sin Ocu zdesna, onda je Otac Sinu samo slijeva. I što onda?

Učlanjen(a)
12.02.2014
Poruka
207
Ti misliš da postoji veliki Bog i mali bog!? Baš svašta.
eto ko kasapi reci kazem na tvoju stetu cinis , ne kazem ja nego Isus , On sam kaze da nije veci od Oca , Otac i sin nikako ne mogu biti isti valjda se slazes u tome .

Ako je Sin Ocu zdesna, onda je Otac Sinu samo slijeva. I što onda?[/QUOTE] Ako ti pravis novu Bibliju , za mene je onako kako je napisano nije rec levo ili desno vec o uzvisenom mestu to ti se predocava , na kraju kome predaje kraljevstvo bozije svom Ocu to sam napisao

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Ti i sama ne shvatas koliko pricas ne povezano , jednom kazes da je bog jedan koji je sisao na zemlji. a drugi put kazes da je taj Bog Isus odnosno Jehova bio sa Ocem koji je taj Otac neko treci sad ??? zaista nemas logike

NEPRIĆAM NEPOVEZANO , Isus je Bog ,koji je sve stvorio , sveje stvoreno po njemu i za njega , Krist je BOG . AMEN

Natrag