Da li je Hrist Jehova

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
[/QUOTE)]

Knjiga Otkrivenja prikazana je u “znacima” (Otkrivenje 1:1, St). Stoga ovaj odlomak mora biti simboličan; konačno, kako bi oni “koji ga probodoše” mogli vidjeti Kristov povratak? Oni su mrtvi već gotovo 20 stoljeća! Nadalje, anđeli su rekli da će se Krist vratiti “na isti način” kao što je otišao. Pa, kako je otišao? Jesu li ga gledali milijuni? Ne, taj događaj promatralo je samo nekoliko vjernih pojedinaca. A kad su im anđeli govorili, jesu li apostoli doslovno gledali Kristovo putovanje do samog neba? Ne, oblak je pokrio Isusa i sakrio ga od pogleda. Neko vrijeme nakon toga, sigurno je ušao u duhovna nebesa kao duhovno biće, nevidljiv za ljudske oči (1. Korinćanima 15:50).
Ali ovo kažem, braćo: tijelo i krv ne mogu naslijediti kraljevstvo Božje, niti raspadljivost nasljeđuje neraspadljivost.

toliko za sada

Zaista si u pravu, nisu videli Njegov put do prestola i propade doslovnost teksta.
Pošto je Otk. knjiga simbolike ja mislim da ni Izrailj ne postoji niti proroci niti se može onaj simbolični broj uzeti ozbiljno.
Jedini je problem što su u jevanđelju pisali kako je Isus pred njihovim očima uznet na nebo i oni to VIDEŠE, zamisli oni su VIDELI ISUSA kako odlazi i pogledaj prorok Jeremija šta kaže baš je ne uviđavan.

Telo i krv ne mogu naslediti carstvo nebesko baš fino i sad mi reci imaju li anđeli telo i da li su oni kod Boga gore?
Nemoj zaboraviti odgovor na ovo pitanje, hvala.

Zanimljivo ,voljela bi čuti i tvoje mišljenje o tome . Koje veći DUH , ILI TJELO , ILI OTAC ???
Moje mišljenje je ovako .
OTAC, SIN, I DUH =JEDNO

TELO u jednom momentu kaže da je DUh kao Otac po kom je TELO začeto veći od TELA i to je tačno.
Telo je od praha a duh je nematerijalan bar ne u vidljivom obliku.
A u tom TELU beše Duh i to TELO beše PO DUHU i u tom TELU je sva punina Božanstva jer čitamo da je Bog Duh.
Da su Otac i TELO jedno tu mi nemamo spora.
A ako TELO odvojimo od Duha onda imamo samo čoveka a ako TELO stavimo kao materiju da je Bog onda nam Bog umire.
Ta nit zvana SLUŽBA jednog Boga koji se u tri službe objavljuje govori o svemogućnosti a to znači da je Duh bio i u telu i na prestolu i u univerzumu i kao golub na oči i kao čovek na oči istovremeno.

Onog momenta kad Duh izlazi tj. sva punina Božanstva telo je samo čovek i može umreti.
Kad apostoli pominju Oca kao i samo TELO onda se misli na Duha jer ga u drugom obličju i telu ne videše sve dok se DUH ne pokaza kroz TELO i ko vidi telo vidi objavu Duha kao i službu Duha kroz materiju.
Ako samo po formi izgovorimo da su Otac i Sveti Duh jedno mi tu pravimo grešku, zašto?
Zato što oni nisu jedno već CELINA istog a ti izrazi nisu istog značenja.
Mogu dva elementa činiti jedninu ali celina odgovara istovetnosti u svemu jer iz Boga izlazi Duh i čiji je to Duh? Božji. Da li je to neki drugi ili izvan Boga element? NIJE.
To se zove celina a ko ne može to shvatiti on nudi trojicu kao tri elementa jednine a to je apsurd. Zato sam više puta pitao koji deo Boga im je umro da bi shvatili grešku u formuli i držali se reči svete i Otk. po Duhu Svetome a ne ljudske formule kojom su se oni složili da po njihovom preglasavanju Bog bude po njihovom obrascu.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ne zanovetaj previse sa taj tvoj smail o_O mislis da si previse pametan , nije istina to sto govoris , Isus i Jehova nisu isti i nikada nece biti ,

Uuuuuu, ako ti kazes da Isus i Jehova nisu isti, to mora da je tako! Uh :)

Isus se nikada nije ravnao sa Ocem upamti nikad , ovo sto ti lupas a ne povezujes sa drugim stavcima koje tacno predocavaju taj stavak koji si ti naveo

Uh, a ti povezujes sve tacno :)
Posebno povezujes sihove pomocu knjige ''raspravljanje'', oni su ti rekli gde i sta da povezes ;)

Pročitaj Ivana 3:14, 15.
14 I kao što je Mojsije u pustinji podignuo zmiju na stup, tako i Sin čovječji mora biti podignut, 15 da bi svatko tko vjeruje u njega imao vječni život.
Kako je stavljanje bakrene zmije na stup predočavalo pribijanje Isusa Krista na stup? (Gal. 3:13;)

Jeste, postoje simboli koji predocavaju Hrista, ali, molim lepo gde se kontekstu mog citiranog teksta, kaze da je ''Isus bio zmija''?
Izvalcis malo odavde , malo odande i onda povezujes, nesto sto nema veze jedno sa drugim.

Apostol Pavle kaze:
Niti da kušamo Hrista, kao što ga neki od njih kušaše i od zmija izgiboše.

''Hrist'' i ''zmije'' ovde stoje odvojeno.
Nije u ovom stihu: Hrist=Zmija
.

Sad mi objasni, kako su to Jevreji ''kusali bakrenu zmiju''??? :)
Posto ti kazes da je zmija bila Hristos ovde.

Osim toga, Pavao je objasnio da izvođenje vode iz stijene u pustinji ima za nas dublje značenje: “Pili su iz duhovne stijene koja ih je pratila, a ta je stijena predstavljala Krista” (1. Kor. 10:4; 4. Mojs. 20:7-11).

Ne postoji rec ''predstavljala'' u grckom tekstu!
A to sto je neko nesto ''duhovno predstavljao'' to znaci samo da je ''predstavljao stvarnost koja je sakrivena iza toga'' , odnosno ''Samoga Hrista Boga doslovno''.
Nista ti pod milim Bogom ne razumes.
Ali glavno da si pun sebe, a to je zalosno...

Koristis Grcki prevod gde nema Jehovinog imena , zato i stoji tamo Isus koga ti obmanjujes , to ti ne pali promeni prevod decko ;)

Eto koliko ti pojma nemas ni o grckom ni o hebrejskom, niti o teologiji uopste!
U GRCKOM TEKSTU NOVOG ZAVETA NE POSTOJI BOZJE IME JHWH!
Ni u jednom od 5000 poznatih manuskripata danas, neces pronaci to ime, uzmi pa proveri..
Mozda ce ti se onda otvoriti oci za lazi koje plasira tvoja organizacija...
90% Jehovinih Svedoka uopste i ne zna da u grckom tekstu nigde nema Bozjeg imena!

Ako je bio Isus , zasto onda u starom zavetu nisu rekli Izraelci moli Isusa da ukloni zmije od nas , nego su rekli moli Jehovu :cool:

A zasto u Postanju kada je Jahve stvarao zemlju, Bog nije rekao Sinu: ''Isuse, sta mislis da NACINIMO ljude''???
Ala ti je argument, boli glava :)

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
12.02.2014
Poruka
207
Ne vjerujem samo ja , vjeruju milijuni drugi. Ja vjerujem Kristu , jer je Krist sam rekao : KO VIDI MENE VIDI I OCA . 'Pa kosam ja da izvrćem Kristove rječi , ostaje mi jedino da vjerujem Kristu , daje Krist drugačije mislijo , sigurno nebi govorijo jasam u ocu , otac u meni , ko vidi sina vidi i oca . Krist je tu bijo potpuno jasan.
Izvini Biblija nije roman treba razumeti i druge kontekste , i kada navodis nesto pokazi mi stavcima da i ja nadjem a ne otac je u meni i ja unjemu , daj mi stavak !!! za ovo znam ko vidi Oca vidi i Sina ali to ne pokazuje draga moja da je to ista osoba , to pokazuje da Isus nosi osobine kao njegpv Otac jer je dugi niz godina bio sa njim zato i nosi svojstva i osobine svog Oca , reci nekome isti otac ne mora znaciti da je po opisu vec da slici po osobinama,navescu ti stavke da se uveris da tio nijeista osoba , i da su to sasvim odvojene licnosti , a ne jedna kako ti mislis, Jehova je Isusa poslao sa zadatkom a ne Isus Jehovu, i tu se vidi ko je Otac a ko Sin evo ti pa razmisli.
Hebrej:
1 Bog, koji je u prošlosti mnogo puta i na mnogo načina govorio našim praocima preko svojih proroka, 2 u ove posljednje dane obratio se nama preko Sina, kojega je postavio za nasljednika svega i preko kojega je načinio sav svijet. 3 On je odraz njegove slave i točna slika njegova bića te sve podržava moćnom riječi. Nakon što nas je očistio od grijeha, sjeo je zdesna Veličanstvu na visinama. 4 I postao je toliko veći od anđela koliko je ime koje je naslijedio uzvišenije od njihovih imena.
5 Jer kojemu je od anđela Bog ikada rekao: “Ti si sin moj, ja sam danas postao otac tvoj”? I još: “Ja ću njemu biti otac, a on će meni biti sin”? 6 A o vremenu kad opet uvodi svojega Prvorođenca u svijet kaže: “Neka mu se poklone svi anđeli Božji!”
7 Za anđele kaže: “Anđele svoje duhovima čini, a sluge svoje plamenom ognjenim.” 8 A za Sina kaže: “Bog je prijestolje tvoje u svu vječnost i žezlo kraljevstva tvojega žezlo je pravičnosti. 9 Ljubio si pravednost i mrzio bezakonje. Zato te Bog, Bog tvoj, pomazao uljem radosti više nego drugove tvoje.” 10 I još: “Ti si, Gospodine, u početku položio temelje zemlji i nebesa su djelo ruku tvojih. 11 Njih će nestati, a ti ćeš ostati. I kao haljina sve će to ostarjeti 12 i ti ćeš ih smotati kao ogrtač, kao haljinu, i bit će zamijenjeni. A ti si isti i godinama tvojim nema kraja.”
13 A za kojeg je od anđela ikada rekao: “Sjedi meni zdesna dok ne položim neprijatelje tvoje za podnožje nogama tvojim”? 14 Nisu li svi oni duhovi kojima je dužnost služiti i koji su poslani da služe onima koji će naslijediti spasenje?

e vidis ovde sam ti podvukao reci pa ako malo razmislis ond aces shvatiti, koje ome postao Otac i ko je koga uzvisio , isto tako mozes videti da je Isus Andjeo prvorodjeni od svih i da ga je Bog Njegov Otac uzvisio od svih Andjela , Otac i Sin su zajedno u pocetku sudelovali u stvaranju .

Učlanjen(a)
12.02.2014
Poruka
207
Zaista si u pravu, nisu videli Njegov put do prestola i propade doslovnost teksta.
Pošto je Otk. knjiga simbolike ja mislim da ni Izrailj ne postoji niti proroci niti se može onaj simbolični broj uzeti ozbiljno.
Jedini je problem što su u jevanđelju pisali kako je Isus pred njihovim očima uznet na nebo i oni to VIDEŠE, zamisli oni su VIDELI ISUSA kako odlazi i pogledaj prorok Jeremija šta kaže baš je ne uviđavan.

Telo i krv ne mogu naslediti carstvo nebesko baš fino i sad mi reci imaju li anđeli telo i da li su oni kod Boga gore?
Nemoj zaboraviti odgovor na ovo pitanje, hvala.
Sigurno da ima puno simbolike ali ima i doslovnih stvari , Broj koji si napomenuo je doslovan koji ce sluziti sa Kraljem Isusom , Izrael koji se spominje ne misli se vise na ovaj doslovni vec na novi koji sacinjavaju iz svih nacija . Sto se tice Andjela i to da lisu gore ne tvrdim ja ves Pismo ,

Biblija jasno kaže: “Krist je jedanput umro zbog grijeha, ... on koji je bio ubijen u tijelu, ali oživje duhom” 1. Petrova 3:18, . Ljudi sa tijelom od mesa i krvi ne mogu doći na nebo. U vezi uskrsnuća u nebeski život, čitamo u Bibliji: “Sije se tijelo zemaljsko, uskršava tijelo duhovno. ... Tijelo i krv ne mogu baštiniti Kraljevstvo Božje1. Korinćanima 15:44-50,

44 Sije se tjelesno tijelo, a uskrsava duhovno tijelo. Ako postoji tjelesno tijelo, postoji i duhovno. 45 Tako je i napisano: “Prvi čovjek, Adam, postao je živa duša.” Posljednji Adam postao je duh koji daje život. 46 No nije prvo duhovno, nego tjelesno, pa onda duhovno. 47 Prvi čovjek potječe sa zemlje i načinjen je od praha zemaljskoga, a drugi čovjek potječe s neba. 48 Kakav je onaj koji je načinjen od praha, takvi su i drugi koji su načinjeni od praha, a kakav je onaj koji je nebeski, takvi su i drugi koji su nebeski. 49 I kao što nosimo obličje onoga koji je načinjen od praha, nosit ćemo i obličje onoga koji je nebeski.
50 Ali ovo kažem, braćo: tijelo i krv ne mogu naslijediti kraljevstvo Božje, niti raspadljivost nasljeđuje neraspadljivost.

A ako TELO odvojimo od Duha onda imamo samo čoveka a ako TELO stavimo kao materiju da je Bog onda nam Bog umire.
Ta nit zvana SLUŽBA jednog Boga koji se u tri službe objavljuje govori o svemogućnosti a to znači da je Duh bio i u telu i na prestolu i u univerzumu i kao golub na oči i kao čovek na oči istovremeno.
Ne bih se slozio sa tobom , po ovome sto sam podvukao ti predstavljas Boga materijalnog u telu na prestolu u universumu , to se kosi sa pismima
Ivan 4:24
Bog je Duh i koji ga štuju moraju ga štovati duhom i istinom.” naveo sam ti stih da Telo i krv ne mogu naslediti carstvo nebesko niti postoji takvo sto gore, to pada u vodu , golub koji se spustio na Isusa je sasvim druga prica .

“Nijedan čovjek nikada nije vidio Boga”, kaže Biblija (Ivan 1:18). Kao što osoba slijepa od rođenja ne može razumjeti što su boje, tako ni mi ne možemo pojmiti kako Bog izgleda niti koliko je veličanstven. No poput dobrog učitelja, koji učenicima komplicirano gradivo objašnjava pomoću jednostavnijih pojmova koje mogu razumjeti, Bog nam u svojoj Riječi, Bibliji, opisuje ono što ne možemo vidjeti pomoću onoga što možemo vidjeti. Putem vizija koje su pod njegovim nadahnućem dobili njegovi vjerni sluge iz drevnog doba Jehova nam pomaže da si predočimo nebeski svijet u kojem prebivaju duhovna bića i da razumijemo svoj odnos prema njima.
Naprimjer, u jednoj viziji koju je dobio prorok Ezekijel Jehovina slava bila je predočena vatrom, blještavom svjetlošću, safirom i dugom. U jednoj drugoj viziji apostol Ivan vidio je Jehovu kako sjedi na prijestolju te je rekao da je Bog “izgledao kao kamen jaspis i dragi kamen crvene boje” i dodao da je “oko prijestolja bila duga slična smaragdu”. Iz takvih opisa saznajemo da Jehovu krase jedinstvena, zadivljujuća ljepota i spokojstvo te da je vrlo ugodno biti u njegovoj prisutnosti (Otkrivenje 4:2, 3; Ezekijel 1:26-28).

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Nereče mi ponovo imaju li anđeli telo?
Samo reci DA ili NE. I navedi ako želiš koje telo imaju ako ga imaju a onda mi reci koje telo će imati ljudi u vaskrsenju i da li će ga imati nećeš se tu pogubiti jer sam uba stavio u isti koš da uočiš. Slušam:

Znam da se nebi složio samnom a to je najmanje bitno već je problem što Isus reče da je ON Otac kad pitaše da VIDE OCA i VIDEŠE GA reče misliš li da ih Isus prevari?
Tvoja tvrdnja da Boga nije niko video i Isusova izjava da GA VIDEŠE su ti u kontri zar ne?

Kad se opisuje u epitetima onda to nije doslovno stanje već način kako najbolje objasniti šta se vidi i u kojoj lepoti i svetlosti. Tako kad čitaš da se Duh pojavio u VERTU ili VATRI ili kao VODA to nije opis ko je DUH već način na koji se manifestovao. Kad čitaš da se Duh spustio u vidu goluba to ne znači da je golub Duh.

Da bi mogao verovati Božjoj reči prvo treba sva pomagala data od ljudi i robova odbaciti i moliti da ti Duh Sveti otvori a On nije energija već LIČNOST jer čitamo da se duh Božji dizaše nad vodom i taj Duh poučava i odlučuje i daje darove sve do kraja.
Nije mi jasno kako neko može verovati robu koji kaže da darova Duha više nema a sam opet kaže da on po daru prorokuje i uči?
Piše da oni što ne jedu telo i ne piju krv sina čovečijeg NEMAJU ŽIVOT koliko su to. Js čitali na moj zahtev i ništa se ne desi i iznova ih upitam jedete li vi ili ne kažu NE.
I opet čitaju ko ne jede tela NEMA ŽIVOTA i opet belo gledaju kao kakve to ima veze da li jedu sa spasenjem....i o čemu mi govorimo?
Prvo ide čišćenje pa tek onda REČ jer se iz dva izvora ne pije istovremeno.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
12.02.2014
Poruka
207
Nereče mi ponovo imaju li anđeli telo?
Samo reci DA ili NE. I navedi ako želiš koje telo imaju ako ga imaju a onda mi reci koje telo će imati ljudi u vaskrsenju i da li će ga imati nećeš se tu pogubiti jer sam uba stavio u isti koš da uočiš. Slušam:
ja opet kazem nije moje misljenje vec ono sto Pismo kaze , telo i krv ne moze naslediti bozije carstvo, sto se tice Andjela vazi ista stvar svi su duhovni nema ni jednog telesnog od krvi i mesa , drugo ovo nije tema na mestu pogledaj koja je tema da ne bi preskakali iz jedne teme u drugu i ja tebe mogu pitati puno ali se ipak pridrzavam,

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
ja opet kazem nije moje misljenje vec ono sto Pismo kaze , telo i krv ne moze naslediti bozije carstvo, sto se tice Andjela vazi ista stvar svi su duhovni nema ni jednog telesnog od krvi i mesa , drugo ovo nije tema na mestu pogledaj koja je tema da ne bi preskakali iz jedne teme u drugu i ja tebe mogu pitati puno ali se ipak pridrzavam,

Pitao bih ja tebe da mi kazes, da li je Isus vaskrsao u telu ili u duhu?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698

Reč je o Isusu ko je On i onda si ti u odgovoru naveo da je On kao Duh i otuda moje pitanje jer si dalje ponudio citat da TELO i krv ne mogu naslediti carstvo i ništa ne odgovori imaju li anđeli telo ili ne?

Hajde da se ne mučiš, anđeli IMAJU TELO ali nebesko ne piše da su duhovi i čitajući čujemo kako vasrsla TELA bivaju samo PREOBRAŽENA i idu u nebo TELA. Čitamo da anđeli kod Lota dolaze kao ne vidljivi duhovi ili u TELIMA? Da li su kod Avraama krkali mesu duhovi bez tela ili anđeli sa telom?

Isus je DOŠAO u TELU i otišao je U TELU i stići će kao car U TELU i pitaće ga otkud mu rane na rukama i neće duh carevati već TELO.
Vađenjem iz konteksta i pokušaj da se reč OŽIVLJEN DUHOM svede da je duh duha oživio a ne telo pokazuje neozbiljan pristup Božjoj reči.

Kud stalo žurite te nemate vremena kad ste već tu da odgovorite.
Zamisli imao sam sličnih situacija dođu mi prijatelji JS i pitam ih jel imaju vremena da malo razgovaramo kažu IMEJU. Te mi samo krenemo ni pola sata i oni odmah žure nemaju vremena jer su tu neka pitanja postavljena i setiše se da su već trebali biti na drugom mestu....nije li to prelazni sindrom?

pa ako malo razmislis ond aces shvatiti, koje ome postao Otac i ko je koga uzvisio , isto tako mozes videti da je Isus Andjeo prvorodjeni od svih i da ga je Bog Njegov Otac uzvisio od svih Andjela , Otac i Sin su zajedno u pocetku sudelovali u stvaranju .

Sve ja tebi verujem samo mi daj citat gde su svi anđeli ROĐENI i ko je RODIO prvog anđela. A ako su STVORENI reci mi ko je Isusa i KAD stvorio?
Nemoj mi molim te zaboraviti odgovoriti.

Poslednja izmena:
Natrag