[/QUOTE)]
Knjiga Otkrivenja prikazana je u “znacima” (Otkrivenje 1:1, St). Stoga ovaj odlomak mora biti simboličan; konačno, kako bi oni “koji ga probodoše” mogli vidjeti Kristov povratak? Oni su mrtvi već gotovo 20 stoljeća! Nadalje, anđeli su rekli da će se Krist vratiti “na isti način” kao što je otišao. Pa, kako je otišao? Jesu li ga gledali milijuni? Ne, taj događaj promatralo je samo nekoliko vjernih pojedinaca. A kad su im anđeli govorili, jesu li apostoli doslovno gledali Kristovo putovanje do samog neba? Ne, oblak je pokrio Isusa i sakrio ga od pogleda. Neko vrijeme nakon toga, sigurno je ušao u duhovna nebesa kao duhovno biće, nevidljiv za ljudske oči (1. Korinćanima 15:50).
Ali ovo kažem, braćo: tijelo i krv ne mogu naslijediti kraljevstvo Božje, niti raspadljivost nasljeđuje neraspadljivost.
toliko za sada
Zaista si u pravu, nisu videli Njegov put do prestola i propade doslovnost teksta.
Pošto je Otk. knjiga simbolike ja mislim da ni Izrailj ne postoji niti proroci niti se može onaj simbolični broj uzeti ozbiljno.
Jedini je problem što su u jevanđelju pisali kako je Isus pred njihovim očima uznet na nebo i oni to VIDEŠE, zamisli oni su VIDELI ISUSA kako odlazi i pogledaj prorok Jeremija šta kaže baš je ne uviđavan.
Telo i krv ne mogu naslediti carstvo nebesko baš fino i sad mi reci imaju li anđeli telo i da li su oni kod Boga gore?
Nemoj zaboraviti odgovor na ovo pitanje, hvala.
Zanimljivo ,voljela bi čuti i tvoje mišljenje o tome . Koje veći DUH , ILI TJELO , ILI OTAC ???
Moje mišljenje je ovako . OTAC, SIN, I DUH =JEDNO
TELO u jednom momentu kaže da je DUh kao Otac po kom je TELO začeto veći od TELA i to je tačno.
Telo je od praha a duh je nematerijalan bar ne u vidljivom obliku.
A u tom TELU beše Duh i to TELO beše PO DUHU i u tom TELU je sva punina Božanstva jer čitamo da je Bog Duh.
Da su Otac i TELO jedno tu mi nemamo spora.
A ako TELO odvojimo od Duha onda imamo samo čoveka a ako TELO stavimo kao materiju da je Bog onda nam Bog umire.
Ta nit zvana SLUŽBA jednog Boga koji se u tri službe objavljuje govori o svemogućnosti a to znači da je Duh bio i u telu i na prestolu i u univerzumu i kao golub na oči i kao čovek na oči istovremeno.
Onog momenta kad Duh izlazi tj. sva punina Božanstva telo je samo čovek i može umreti.
Kad apostoli pominju Oca kao i samo TELO onda se misli na Duha jer ga u drugom obličju i telu ne videše sve dok se DUH ne pokaza kroz TELO i ko vidi telo vidi objavu Duha kao i službu Duha kroz materiju.
Ako samo po formi izgovorimo da su Otac i Sveti Duh jedno mi tu pravimo grešku, zašto?
Zato što oni nisu jedno već CELINA istog a ti izrazi nisu istog značenja.
Mogu dva elementa činiti jedninu ali celina odgovara istovetnosti u svemu jer iz Boga izlazi Duh i čiji je to Duh? Božji. Da li je to neki drugi ili izvan Boga element? NIJE.
To se zove celina a ko ne može to shvatiti on nudi trojicu kao tri elementa jednine a to je apsurd. Zato sam više puta pitao koji deo Boga im je umro da bi shvatili grešku u formuli i držali se reči svete i Otk. po Duhu Svetome a ne ljudske formule kojom su se oni složili da po njihovom preglasavanju Bog bude po njihovom obrascu.
Poslednja izmena: