.....................................
Po tvojoj teoriji, kako sam razumeo Bog je jedan i tu se slazemo. Ali, za tebe su Isus i Jehova u stvari jedan Bog... jer se ON u jednoj sluzbi pojavljuje kao Jehova a u drugoj kao Isus Hrist.
Kažeš slažemo se da je Bog jedan a ti imaš Boga kao imaginaciju a ne kao Stvoritelja i Spasitelja.
Tačno, jedan Bog se pojavljeje kao Stvoritelj i kao Spasitelj i ako uzmeš mesta gde se Otac pominje kao Spasitelj onda čitaš i da je Isus Spasitelj a nema dva Spasitelja i o je taj JEDAN koji nas Spasi, Duh ili TELO? Ili Duh kroz Telo?
Ko to kaže?E sad, isto tako mogu razumeti da po tebi, sada u ovom trenutku, nema Jehove ili nema Hrista....
Ide služba STVORITELJA i gde je tad bila služba Spasitelja kad je stvarano? A kad je išla služba Spasitelja gde je bila služba posrednika i Stvoritelja?
posto je to jedan Bog oni ne mogu u ISTOM trenutku postajati zajedno.
Da li je ovo iz tvoje logike ili iz Božje reči?
Šta imamo na Jordanu pri krštenju?
Predpostavljam posto se Bog u zadnjoj sluzbi javlja kao Hrist da po tebi nema Jehove.
Loše predpostavljaš jer je Jahveh bio U TELU i IMA GA u toj službi jer se isti u svim pojavljuje.
Ti izgleda imaš jednu fikciju Boga kao nekog kipa gore a ono dole je dvojinik ili neko stvorenje koje glumi Boga? Kako kažeš da veruješ Isusovoj reči a negiraš Njegovu tvrdnju da je On Otac i da ga videše?
Ono sto mi nije jasno ako se Bog u nase vreme javlja preko svetog duha, da li to znaci kao i u slucaju Jehove da nema ni Isusa Hrista.... posto se Bog u zadnjoj sluzbi javlja preko svetog duha.
Koliko te razumem ti imaš glavnog i pomoćnog Boga.
Imaš ih DVOJICU a ja JEDNOG o kojem ti svedočim kao i proroci i apostoli da je Bog U TELU stigao.
Reci ko je onaj SIN što se zove BOG SILNI i OTAC VEČNI koji je to Bog SIN?
Reci koji je Bog stigao za Jovanom podroniteljem?
O koliko Bogova piše Jovan u svom jevanđelju i ko je taj?
Ko je onaj prvi i poslednji što beše mrtav i evo je živ koji je to Bog?
Da li je Isus pokazao Oca ili Sina kad Oca tražiše da vide?
Odgovorom na ova pitanja odgovorio si sebi.
Jovan1:2 Hrist bješe u početku u Boga.
Ako pratimo sta Jovan dalje pise o Hristu, vidimo da ga predstavlja kao sina Bozijega.... naravno sina Bozijega(Oca) kod kog je bio u pocetku.
Zamisli stazu od sedet kilometara i ti kreneš 100 metara i staneš i zaključiš da staza nema kraj i da je on zapravo tu gde si stao...zašto ne čitaš NAGLAS ne plaši se nećemo te mi čuti i otvori uho kad pratiš redosled gde beše REČ i KO beše REČ i ŠTA REČ POSTADE idi redom i govori NAGLAS da ČUJEŠ pa jabi KO posta TELOM i čitaj celu glavu ne plaši se ako je rob pogrešio ali nemoj ti jer rob je rob a ti budi slobodan.
Sto se mene tice nemoras se truditi , nisi mi dao nikakve jake argumente da bi me ubedio, jako su ti traljave, a sto se vas oboje tice imam stavak koji mi jako slici na vas :
Nisam te pitao o meni već o Isusu da nešto kažeš, možeš li ti to sinko učiniti?
Hajde pokloni se počni iznova možda uspeš:
Poslednja izmena: