Apostol Pavle to ovako tumaci:
“Niti da kušamo Hrista, kao što ga neki od njih kušaše i od zmija izgiboše.”
Dakle jasno je, da kada apostol Pavle govori o tom kusanju iz Mojsijevih knjiga, on kaze da su oni kusali Hrista, da je On bio to lice bozanstva, da je On bio taj Gospod, da je On bio taj Jahve.
Evo tvoj cenjeni Pavle Hrista poistovecuje sa JHWH , i sta ces sad?
Ako pokusavas ovim da manipulises, to bi bilo krajnje neiskreno i tendenciozno.
Dakle ako ovaj stih prevodis drugacije, ili cak tumacis drugacije, to nije u skladu sa celokupnim kontekstom i nije u skladu sa grckim tekstom...
Ne zanovetaj previse sa taj tvoj smail
mislis da si previse pametan , nije istina to sto govoris , Isus i Jehova nisu isti i nikada nece biti , pogotovo kada znamo da je seo sdesna Bogu svom ocu Jehovi , Isus se nikada nije ravnao sa Ocem upamti nikad , ovo sto ti lupas a ne povezujes sa drugim stavcima koje tacno predocavaju taj stavak koji si ti naveo a za kojeg se drzis kao lud za brasno je samo promasaj i mislis nekoga da predjes ondase samo varas .Jedanstavak jasno kaze sta je time misljeno
Pročitaj
Ivana 3:14, 15.
14 I kao što je Mojsije u pustinji podignuo zmiju na stup, tako i Sin čovječji mora biti podignut, 15 da bi svatko tko vjeruje u njega imao vječni život.
Kako je stavljanje bakrene zmije na stup predočavalo pribijanje Isusa Krista na stup? (Gal. 3:13
Isus se u nekoliko navrata osvrnuo na 4. Mojsijevu, a njegovi apostoli i drugi pisci Biblije jasno su dali do znanja da je ona vrlo značajna i korisna. Apostol Pavao usporedio je Isusovu vjernu službu s Mojsijevom, koja je prilično detaljno opisana u 4. Mojsijevoj (Hebr. 3:1-6). Životinjske žrtve i škropljenje vodom u koju je bio umiješan pepeo crvene junice, o čemu govori 4. Mojsijeva 19:2-9, predočavali su daleko veličanstvenije očišćenje koje je omogućila Kristova žrtva (Hebr. 9:13, 14).
33 Osim toga, Pavao je objasnio da izvođenje vode iz stijene u pustinji ima za nas dublje značenje: “Pili su iz duhovne stijene koja ih je pratila, a ta je stijena predstavljala Krista” (1. Kor. 10:4; 4. Mojs. 20:7-11). Stoga je na mjestu što je Krist rekao: “Tko bude pio od vode koju ću mu ja dati, nikada neće ožednjeti, nego će voda koju ću mu ja dati postati u njemu izvor vode koja donosi vječni život” (Ivan 4:14).
34
Osim toga, Isus je izravno ukazao na jedan događaj iz 4. Mojsijeve koji je predočavao nešto čudesno što će Bog omogućiti preko njega. “Kao što je Mojsije u pustinji podignuo zmiju”, rekao je Isus, “tako i Sin čovječji mora biti podignut, da bi svatko tko vjeruje u njega imao vječni život” (Ivan 3:14, 15; 4. Mojs. 21:8, 9).
Koristis Grcki prevod gde nema Jehovinog imena , zato i stoji tamo Isus koga ti obmanjujes , to ti ne pali promeni prevod decko
Ako je bio Isus , zasto onda u starom zavetu nisu rekli Izraelci moli Isusa da ukloni zmije od nas , nego su rekli moli Jehovu
4Mojs.21:
Na koncu je narod došao k Mojsiju, govoreći: “Sagriješili smo što smo govorili protiv Jehove i protiv tebe.
Moli Jehovu da ukloni zmije od nas!” I Mojsije se pomolio za narod. 8 A Jehova je rekao Mojsiju: “Načini sebi lik zmije ljutice i postavi ga na stup, pa kad tko bude ujeden, neka ga pogleda i ostat će živ.” 9 Mojsije je odmah načinio bakrenu zmiju i postavio je na stup, pa ako bi koga ujela zmija a taj bi pogledao bakrenu zmiju, ostao bi živ.