Nisi u toku, procitaj postove od pocetka, pa onda pisi..
''Glas je nekoga koji viče: Pripravite u pustinji put Jehovi, poravnite u pustoši stazu Bogu našem.''(Isaija 40)
Ko stize iza toga, jel stize Jehova ili Isus???
O kome govori ovde, ko to dolazi? :
''Evo, ja ću poslati anđela svog, koji će pripraviti put preda mnom, i iznenada će doći u crkvu svoju Jehova, kog vi tražite, i anđeo zavetni, kog vi želite'' (Malahija 3)
A jel ti mislis doslvno da Jehova dolazi na zemlju i da se njemu pripravi put, vidis kako nista ne znas , pa koga je poslao pise ti dole sam si naveo svog Andjela Isusa , a to nisu iste osobe evo ti malo bolji prevod iz Malahje
3 “Evo, šaljem glasnika svojega, i on će raščistiti put preda mnom. I iznenada će doći u hram svoj Gospodin, kojega tražite, i glasnik saveza kojemu se radujete. Evo, sigurno će doći”, kaže Jehova nad vojskama.
A ono gore je metaforicki jer ne razumes reci iz pisma sve shvacas doslovno
Jehova ne može stanovati na Zemlji. Njega čak ni ogromno prostranstvo materijalnog neba ne može obuhvatiti! Pa kako bi onda neki objekt na Zemlji mogao doslovno služiti kao njegov dom. pogledaj jedan stavak sta ti kaze
1. Kraljevima 8:27
Ali hoće li doista Bog stanovati na zemlji? Evo, ni nebesa ni nebo nad nebesima ne mogu te obuhvatiti, a kamoli ovaj dom što sam ga sagradio!
Izaija
66 Ovako kaže Jehova: “Nebesa su prijestolje moje, a zemlja je podnožje nogama mojim. Gdje mi, dakle, možete dom sagraditi? Gdje je, dakle, mjesto za prebivalište moje?”
Gresis puno , pogledaj samo sta se desilo kada je Jehova s neba progovorio a ti jos kazes da se poravna staza za jehovu da li si normalan.
2Mojs18,
I sav je narod vidio gromove, munje, zvuk roga i goru kako se dimi. Kad je narod to vidio, zadrhtao je i ostao podalje. 19 Tada su rekli Mojsiju: “
Ti nam govori, a mi ćemo slušati! Neka nam ne govori Bog da ne pomremo!” 20 A Mojsije je rekao narodu: “Ne bojte se, jer je pravi Bog došao da vas iskuša i da strah pred njim ostane s vama da ne biste griješili!” 21 I narod je stajao podalje, a Mojsije je pristupio gustom crnom oblaku gdje je bio pravi Bog.
22 I Jehova je rekao Mojsiju: “Ovako kaži sinovima Izraelovim:
‘Vidjeli ste da sam vam s neba govorio.