Da li je Hrist Jehova

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
gde to pise za Jehovu da ide poravnatom stazom to ti izmisljas iz svoje glave, i niti su to iste osobe

Nisi u toku, procitaj postove od pocetka, pa onda pisi..

''Glas je nekoga koji viče: Pripravite u pustinji put Jehovi, poravnite u pustoši stazu Bogu našem.''(Isaija 40)

Ko stize iza toga, jel stize Jehova ili Isus???

O kome govori ovde, ko to dolazi? :

''Evo, ja ću poslati anđela svog, koji će pripraviti put preda mnom, i iznenada će doći u crkvu svoju Jehova, kog vi tražite, i anđeo zavetni, kog vi želite'' (Malahija 3)

Učlanjen(a)
12.02.2014
Poruka
207
Nisi u toku, procitaj postove od pocetka, pa onda pisi..

''Glas je nekoga koji viče: Pripravite u pustinji put Jehovi, poravnite u pustoši stazu Bogu našem.''(Isaija 40)

Ko stize iza toga, jel stize Jehova ili Isus???

O kome govori ovde, ko to dolazi? :

''Evo, ja ću poslati anđela svog, koji će pripraviti put preda mnom, i iznenada će doći u crkvu svoju Jehova, kog vi tražite, i anđeo zavetni, kog vi želite'' (Malahija 3)
A jel ti mislis doslvno da Jehova dolazi na zemlju i da se njemu pripravi put, vidis kako nista ne znas , pa koga je poslao pise ti dole sam si naveo svog Andjela Isusa , a to nisu iste osobe evo ti malo bolji prevod iz Malahje
3 “Evo, šaljem glasnika svojega, i on će raščistiti put preda mnom. I iznenada će doći u hram svoj Gospodin, kojega tražite, i glasnik saveza kojemu se radujete. Evo, sigurno će doći”, kaže Jehova nad vojskama.

A ono gore je metaforicki jer ne razumes reci iz pisma sve shvacas doslovno
Jehova ne može stanovati na Zemlji. Njega čak ni ogromno prostranstvo materijalnog neba ne može obuhvatiti! Pa kako bi onda neki objekt na Zemlji mogao doslovno služiti kao njegov dom. pogledaj jedan stavak sta ti kaze
1. Kraljevima 8:27
Ali hoće li doista Bog stanovati na zemlji? Evo, ni nebesa ni nebo nad nebesima ne mogu te obuhvatiti, a kamoli ovaj dom što sam ga sagradio!

Izaija
66 Ovako kaže Jehova: “Nebesa su prijestolje moje, a zemlja je podnožje nogama mojim. Gdje mi, dakle, možete dom sagraditi? Gdje je, dakle, mjesto za prebivalište moje?”

Gresis puno , pogledaj samo sta se desilo kada je Jehova s neba progovorio a ti jos kazes da se poravna staza za jehovu da li si normalan.
2Mojs18,
I sav je narod vidio gromove, munje, zvuk roga i goru kako se dimi. Kad je narod to vidio, zadrhtao je i ostao podalje. 19 Tada su rekli Mojsiju: “Ti nam govori, a mi ćemo slušati! Neka nam ne govori Bog da ne pomremo!” 20 A Mojsije je rekao narodu: “Ne bojte se, jer je pravi Bog došao da vas iskuša i da strah pred njim ostane s vama da ne biste griješili!” 21 I narod je stajao podalje, a Mojsije je pristupio gustom crnom oblaku gdje je bio pravi Bog.
22 I Jehova je rekao Mojsiju: “Ovako kaži sinovima Izraelovim: ‘Vidjeli ste da sam vam s neba govorio.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
A jel ti mislis doslvno da Jehova dolazi na zemlju i da se njemu pripravi put, vidis kako nista ne znas , pa koga je poslao pise ti dole sam si naveo svog Andjela Isusa , a to nisu iste osobe evo ti malo bolji prevod iz Malahje

Lepo pise da ''salje andjela da pripravi put'' , pa onda kaze ''da ce u crkvu svoju doci Jehova'' ?
Postoji razlika izmedju onog koji ''pripravlja'' i onog koji ''dolazi''.
Taj ''andjeo'' ne moze biti Isus, jer 'Jovan Kristitelj'' kaze da se reci odnose na njega a ne na Isusa Hrista:

''Ja sam glas onog što viče u pustinji: Poravnite put Gospodnji; kao što kaza Isaija prorok.''(jovan 1:23)

Jovan ovde govori o sebi da je on taj ''andjeo'' da je on ''glasnik''.
I reci primenjuje na sebe..
Dakle konstatacija ti je kao i svim Svedocima pogresna..

Na kraju ja nigde nisam ni tvrdio da ''dolazi Jehova'' jer je to suprotno ucenju o Trojstvu.
Drugi su tvrdili, i zato Takticar te reci spominje..
Dolazi Isus Hristos, ali on i Bog su ''dve razlicite osobe'' koje cine jednog Boga, pa se zato ovde i poistovecuju, kao i na drugim mestima u Svetom Pismu. To ne znaci da je u pitanju ''ista osoba'' vec znaci da ''sacinjavaju jednog Boga''.
Pa i ona vasa opaska ''kako je Bog napustio nebo i sisao na zemlju, ko se onda brinuo o svemiru'' pokazuje koliko ne znate, jer to niko i ne tvrdi.
Vi jako malo znate o Trojstvu, a pravite se eksperti, u tome je vas problem..

I kao poslednje, ti ne mozes sve i da hoces da poreknes cinjenicu da se Isus u Bibliji naziva ''Bog'', pa makar tvrdio da je to i ''malim slovom''.
To je ono sto vi izbegavate, pa ste na svim mestima gde je to moguce izbacili naziv ''Bog''.
Duga je ovo prica i tema, a ja sam vec mnogo toga na forumu rekao, dok pricati iznova i iznova je jako zamorno, pogotovo kada neko tek dodje..

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ма, ко ће свима појединачно понављати једно те исто! Они искачу свако мало, па морамо да им понављамо као да није хиљаду пута исписано. А у ствари их само ротирају надређени из "верске заједнице" да праве пометњу. То је она врста секти која се ухвати једне догме или неколико догми, па то врти до изнемоглости.

Кад се њих пар учесника умори, они упосле неке нове ликове (или отворе нове налоге), па онда све из почетка. Нема користи улазити у њихове сплетке. Времена је мало, не треба га трошити узалуд на трвења са агентима који по задатку затрпавају форуме. Безобразно и дрско, а када се појаве на вратима, онда су као анђели доброћудни. Нек пишу своје, то им треба да сакупе поене код својих старешина.

Učlanjen(a)
12.02.2014
Poruka
207
Lepo pise da ''salje andjela da pripravi put'' , pa onda kaze ''da ce u crkvu svoju doci Jehova'' ?
Postoji razlika izmedju onog koji ''pripravlja'' i onog koji ''dolazi''.
Taj ''andjeo'' ne moze biti Isus, jer 'Jovan Kristitelj'' kaze da se reci odnose na njega a ne na Isusa Hrista:

''Ja sam glas onog što viče u pustinji: Poravnite put Gospodnji; kao što kaza Isaija prorok.''(jovan 1:23)

Jovan ovde govori o sebi da je on taj ''andjeo'' da je on ''glasnik''.
I reci primenjuje na sebe..
Dakle konstatacija ti je kao i svim Svedocima pogresna..
ja ne znam otkud nadje Da je Jovan u to vreme bio Andjeo dok je jos krstavao jel ti to novo evandjelje izmisli , i otkud on sebe naziva andjelom , ono sto sam ja napisao jasno govori za Isusa i to Jehova govori dakle on je i glasnik i onaj koji treba potpuno rascistiti put ljudima , on je taj koji je prenosio poruku kraljevstava prvi odnosno glasnik , i on je taj koji cistii put, Izaija 40:3 , je bila najava da ce neko najaviti dolazak isusa , ali nigde ne pise andjeo Jovan. evo detalj Matej 3:
U one dane pojavio se Ivan Krstitelj propovijedajući u Judejskoj pustinji: 2 “Pokajte se, jer se približilo kraljevstvo nebesko!” 3 To je onaj o kojem govori prorok Izaija kada kaže: “Slušajte! Netko viče u pustinji: ‘Pripremite put Jehovi! Poravnajte mu staze!’”  

Pa i ona vasa opaska ''kako je Bog napustio nebo i sisao na zemlju, ko se onda brinuo o svemiru'' pokazuje koliko ne znate, jer to niko i ne tvrdi.
Vi jako malo znate o Trojstvu, a pravite se eksperti, u tome je vas problem...
Koja nasa opaska , o cemu to pises , i o je cuvao svemir , ako si bio sa JS i posecivao sigurno znas da mi ne zastupamo trostvo , i da ima razlike ko je svemoguci Bog , to je samo jedan Jehova a to ne znaci za Isusa jer je on manji od svog Oca , snagu i prednosti je dobio od svemoguceg zato se i naziva bog , ali nije svemoguci tu titulu samo Jehova ima , znas sve samo se pravis lud i naivan.

I kao poslednje, ti ne mozes sve i da hoces da poreknes cinjenicu da se Isus u Bibliji naziva ''Bog'', pa makar tvrdio da je to i ''malim slovom''.
To je ono sto vi izbegavate, pa ste na svim mestima gde je to moguce izbacili naziv ''Bog''.
Duga je ovo prica i tema, a ja sam vec mnogo toga na forumu rekao, dok pricati iznova i iznova je jako zamorno, pogotovo kada neko tek dodje..[/QUOTE]

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Zasto se i trudim.

Kazes: ''ne znam otkud nadje Da je Jovan u to vreme bio Andjeo''

On za sebe kaze da stih o njemu govori:

A stih koji citira je sledeci:

Jel rekao da se stih odnosi na njega?
REKAO JE!

Pa kako onda moze da se odnosi na Isusa???

Stih koji sam drugi naveo govori o istom dogadjaju:

''Evo, ja ću poslati anđela svog, koji će PRIPRAVITI PUT PREDA MNOM, i iznenada će doći u crkvu svoju Jehova, kog vi tražite, i anđeo zavetni, kog vi želite'' (Malahija 3)

Sta radi ''andjeo''???
PRIPRAVLJA PUT!!!
Zato to mora biti Jovan jer on ''pripravlja'', zato to ne moze biti Isus -jer se njemu pripravlja put.
Kako u Isaiji tako i u Malahiji, kako i pise!

A kako Jovan moze biti ''andjeo''? Moze zato sto je dosao ''u sili i duhu Ilijinoj'' , imao je cudesno rodjenje kao i Isus, a receno je da ce biti ''drugi Ilija'', dakle njegov zivot je sa neba prenesen u telo coveka, kao i kod Isusa, zato se naziva ''andjeo''..

Učlanjen(a)
12.02.2014
Poruka
207
Zasto se i trudim.

Kazes: ''ne znam otkud nadje Da je Jovan u to vreme bio Andjeo''

On za sebe kaze da stih o njemu govori:

A stih koji citira je sledeci:

on je samo glas koji najvljuje ali ne i Andjeo , zato i kaze da se poravnaput Gospodji u stvari Isusu

A kako Jovan moze biti ''andjeo''? Moze zato sto je dosao ''u sili i duhu Ilijinoj'' , imao je cudesno rodjenje kao i Isus, a receno je da ce biti ''drugi Ilija'', dakle njegov zivot je sa neba prenesen u telo coveka, kao i kod Isusa, zato se naziva ''andjeo''..
pogledaj ovaj izvestaj koji govori Isus koji kaze da je Ilija dosao je li stvarno dosao , ucenici su tek kasnije svatili da to nije Ilija vec Jovan krstitelj , nisu razumeli kao ni ti ,
A učenici su ga upitali: “Zašto onda pismoznanci kažu da najprije mora doći Ilija?” 11 On im je odgovorio: “Ilija doista mora doći i sve obnoviti. 12 No kažem vam da je Ilija već došao i nisu ga prepoznali, nego su učinili s njim ono što su htjeli. Tako je određeno da i Sin čovječji trpi od ruku njihovih.” 13 Tada su učenici shvatili da im govori o Ivanu Krstitelju.
Moze li jedna osoba biti dve i Ilija i Ivan istovremeno logicno ne, ali po tebi -da- jer ti verujes u trojstvo ,
Kralj David bio je dobar čovjek, no apostol Petar za njega je jasno rekao: “David nije uzašao na nebo” (Djela apostolska 2:34). I Ivan Krstitelj je bio dobar čovjek. Međutim Isus je ukazao na to da on neće imati čast vladati kao kralj na nebu. “Među rođenima od žene nije ustao veći od Ivana Krstitelja”, rekao je Isus, “ali tko je manji u kraljevstvu nebeskom, veći je od njega” (Matej 11:11).
Zašto je to mogao reći? Zato što su se tek nakon što je bio izliven sveti duh na Pedesetnicu 33. n. e. stekli svi uvjeti da vjerni Božji sluge u budućnosti postanu sudionici Božjeg nebeskog Kraljevstva. Do tada je Ivan Krstitelj već umro (Djela 2:1-4).
Isus ovdje pokazuje da Ivan neće biti u Kraljevstvu, jer je jedan od manjih u njemu veći od Ivana. Ivan je pripremio put Isusu, no njegova smrt je nastupila prije nego je Krist potvrdio zavjet, odnosno savez sa svojim učenicima koji će biti suvladari s njim u njegovom Kraljevstvu. Zato Isus kaže da Ivan neće biti u nebeskom Kraljevstvu. Ivan će umjesto toga biti zemaljski podanik Božjeg Kraljevstva.
“nitko nije uzašao na nebo osim onoga koji je sišao s neba” (Iv 3:13)

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
on je samo glas koji najvljuje ali ne i Andjeo , zato i kaze da se poravnaput Gospodji u stvari Isusu
Ti pričaš o svemu osim o postavljenom pitanju. Pa si naveo i jednu vašu neistinu da je ulazak u nebesko kraljevstvo ograničen. .

To što Jovan kaže ,,nisam Ilija",pa onda Isus kaže: "Ilija je došao " misleći na njega, bilo bi zaista kontradiktorno, da kaže da nije pa da jeste. Da ne piše da dolazi u "sili i duhu ilijinom " , što nam daje da razumemo o čemu se radi. "Ilijin duh je bio na njemu".
Taj duh koji je Bog uzeo prilikom Ilijinog vaznesenja, sada sa neba on prenosi u telo čoveka i radja se Jovan .
Tvrdio sam dakle da je 'u njemu Ilijin duh' kao što i piše u tekstu i da se zato može nazvati anđelom.
Dakle "jovan je Ilija koji treba da dođe " u to nema sumnje.
U tekstu se nikako ne govori o "Isusu anđelu " samo što bi ti voleo da je to tako..

Učlanjen(a)
12.02.2014
Poruka
207
Ti pričaš o svemu osim o postavljenom pitanju. Pa si naveo i jednu vašu neistinu da je ulazak u nebesko kraljevstvo ograničen. .

Dakle "jovan je Ilija koji treba da dođe " u to nema sumnje.
dakle tvojoj neistini nema kraja , nazalost nemam vremena da dezuram stalno kao ti jer nemas druga posla, ali odgovoricu cu da ti ubedjujes i samog Jovana koji je rekao da nije Ilija , ili ti hoces menjati Sveta Pisma o_O , samo izvoli na tvoju odgovornost . Ne razumes Pisma pitaj JS oni ce bolje da ti objasne , nije to roman da se sve doslovno shvati ,

Mat. 17:12, 13: Isus je rekao : Kažem vam da je Ilija već došao i nisu ga prepoznali, nego su učinili s njim ono što su htjeli. Tako je određeno da i Sin čovječji trpi od ruku njihovih.’ Tada su učenici shvatili da im govori o Ivanu Krstitelju.”
Znači li to da je Ivan Krstitelj bio reinkarnirani Ilija? Kad su židovski svećenici upitali Ivana je li on Ilija, Ivan je odgovorio: “Nisam” (Ivan 1:21). Što je onda Isus mislio tim riječima? Kao što je prorekao Jehovin anđeo, Ivan je išao pred Jehovinim Mesijom “pun duha i snage kao Ilija, da srca očeva obrati k djeci i neposlušne k mudrosti pravednih, da pripremi Jehovi narod spreman” (Luka 1:17). Dakle, time što je izvršavao djelo slično onome koje je vršio prorok Ilija, Ivan Krstitelj ispunio je proročanstvo (Mal. 4:5, 6).

Ilija je odavno umroi ne moze biti Jovan , prema tome nemoj narusavati istinu iz pisma , to je isto kao i Sotona kada je prevrtao pisma govoreci Isusu da ce ga Andjeli spasiti ako skoci sa vrha hramskog zida , i da kamen pretvori u hleb.

O umrlom čovjeku govori se kao o mrtvoj duši 3. Mojs. 21:1. Prilikom smrti “duh njegov iziđe, a on se u prah svoj vraća — u taj dan propadnu misli njegove” (Psal. 146:4). Dakle, kad umre čovjek, umre cijela osoba — nijedan njezin dio ne nastavlja živjeti niti može prijeći u neko drugo tijelo.

Prop. 9:6: “Ljubavi njihove i mržnje njihove i ljubomore njihove nestalo je i nikad više neće imati udjela ni u čemu što će se činiti pod suncem.”
Iza. 26:14: “Oni su mrtvi, neće više živjeti. Nemoćni su to mrtvaci, neće ustati.”

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
dakle tvojoj neistini nema kraja , nazalost nemam vremena da dezuram stalno kao ti jer nemas druga posla, ali odgovoricu cu da ti ubedjujes i samog Jovana koji je rekao da nije Ilija ,

Nije dobro sebe držati tako važnim da bi se drugom reklo kako bezgranično laže a pogotovo to ne može da se uputi Miretu.

Ti razumeš tako a mi drugačije i šta sad?
Kako nemaš vremena kad si tu....i toliko tekstova napisao a nemaš vremena?

Mat. 17:12, 13: Isus je rekao : Kažem vam da je Ilija već došao i nisu ga prepoznali, nego su učinili s njim ono što su htjeli. Tako je određeno da i Sin čovječji trpi od ruku njihovih.’ Tada su učenici shvatili da im govori o Ivanu Krstitelju.”

I da li im je Isus kako su učenici shvatili tako i govorio o Jovanu kao Iliji?

Znači li to da je Ivan Krstitelj bio reinkarnirani Ilija? Kad su židovski svećenici upitali Ivana je li on Ilija, Ivan je odgovorio: “Nisam” (Ivan 1:21).

Nije inkarnacija.
Prvo da jednu stvar rešimo ovde:
Isus nije ANĐEO jer kad bi bio anđeo onda<nebi mogao umreti niti device rađaju anđele.
Drugo,TELO je zemaljsko i smrtno i takvo telo je Marija rodila a po Duhu je začeto i samo tako telo je moglo umreti i uzeti grehe jer je bez greha zato što nema Očeve hromozome već samo majčine za život u telu.

Jovan nije bio Ilijapo imenu već po duhu jer čitamo da će Ilija TEK DOĆI kao što im i Isus tad reče jer Ilija ima posao da ugotovi BOŽJI IZRAILJ da nebi bili zatrti kad dođe a Isus o onoj službi NIJE ZATIRAO već SPASAVAO i taj opis iz Malahije nije za onu službu već za buduću kad ide zatiranje.

Što je onda Isus mislio tim riječima? Kao što je prorekao Jehovin anđeo, Ivan je išao pred Jehovinim Mesijom “pun duha i snage kao Ilija, da srca očeva obrati k djeci i neposlušne k mudrosti pravednih, da pripremi Jehovi narod spreman” (Luka 1:17). Dakle, time što je izvršavao djelo slično onome koje je vršio prorok Ilija, Ivan Krstitelj ispunio je proročanstvo (Mal. 4:5, 6).

Kako, kako?
PRED JEHOVINIM MESIJOM.....
Bog ima svog Mesiju, mora da se šališ?
Zar nije Bog Mesija?
Čuj jednu osobu koju ti smatraš lažom a ja Istinom gde kaže:
Ko vide mene vide Oca, a oni kažu pokaži nam OCA a On će TOLIKO SAM (ja) vremena sa VAMA i JOŠ ME ne znate.Ja i Otac smo JEDNO.Poravnite staze BOGU NAŠEM viče Jovan podronitelj pripremajući Bogu stazu i Njega nema ni 1914 ni 1918 ni 1925 ni 1941 ni 1975 i još ga nema a put 20 vekova JAHVI spremljen stoji...Jovan to nije znao pa mislio da je Isus Bog i zamisli i sam Isus je to mislio.

Ilija je odavno umroi ne moze biti Jovan ,

To moraš uputiti Isusu kao repliku.A gde je to Ilija umro?

Natrag