Da li je Bog prvo stvorio Zemlju,a tek posle Sunce?

Zemlja ili Sunce,sta je Bog pre stvorio?

• Zemlju

Votes: 1 33,3%
  • Sunce

• Svetlost

Votes: 0 0,0%
  • i Zemlju i Sunce

Votes: 0 0,0%
  • To u Bibliji ne pise

• Total voters
    3
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Zašto? Jer misliš da Bog ne može stvoriti u trenutku? Evo jedno kontra pitanje. Kda je Isus lečio i isceljivao, jel izlečenje bilo "klik" varijanta?

Naravo, upravo o tome i pričamo. Biblija kaže da je četvrtog dana stvoreno sunce, mesec i zvezde a ljudi kažu, ne nije zemlja stvorena pre i pozivaju se na bibiliju. To je ono kda se gleda van teksta napisanog u Pismu.

Ako možeš samo konkretizovati, šta je poenta pitanja, tj. šta tačno želiš razumeti iz ovih pitanja koja si postavio.
Klik varijanta je samo klik varijanta da se nesto pokaze.
Isus Hrist je u najvecem broju slucajeva koristio ovu klik varijantu za lecenje bolesnih pa i uskrsenje mrtvih,ali svi su oni ponovo pomrli jer je cilj bio da se u malome pokaze u velikom sta ce sve Isus Hris uraditi.
Kod Jehove Boga stvari su mnogo drugacije.Kad je stvarao ,mogao nas je stvoriti sa 3 oka i 3 ruke.Nije morao da nam da da vidimo boje,bilo je dovoljno da vidimo crno-belo.Nije morao da nam da culo ukusa,mirisa itd....Takodje ceo svet oko nas stvorio je predivan i u svemu savrsen ,cak su i kristali snega izuzetno preciznog geometrijskog oblika..Mislis li da je za stvaranje sve ove lepote bas bilo potrebno samo "Klik" ili se tu radilo mnogo ozbiljnije?
I naravno jedno kontra pitanje.A zasto Bog nece da nam skrati muke Klik varijantom?,nego eto na stotine generacija se radja i umire i eto vec nekih 7000+ godina.Zar nije dovoljno pametan i svemocan da sa jednim klikom prevede sve nas u svet bez zla???

Jos uvek nisi dao odgovor na pitanje ,sta je bio izvor svetlosti prvog dana,i kako mislis da se Bog upravljao zemaljskim vremenom kad je to racunanje bilo moguce tek od 4.dana???

Poenta mojih pitanja jeste da dokazem da je ne samo nebiblijsko vec i nelogicno da je Bog stvorio zemlju za 6.dana.
Konkretno ,sta mislis kolko je bilo lavova i lavica i drugih zivotinja sa svojim mladuncima,pasa i stenadi,koza i jarica...,na zemlji tog sestog dana,kolko ih je Bog stvorio?,Kolko je bilo hrastova ,breza,jela ,jabuka,krusaka i njinih mladica itd? Jel iko umirao kad je Adam stvoren,da bi znao sta znaci umiranje i smrt. Kolko mu je trebalo da shvati da mu treba zena,i kad mu je Bog stvorio zenu,a pre toga podavao imena svim zivotinjama??? jel to u jednom kliku takodje?Mozda se Jehova Bog prevario kad mu nije odmah stvorio Evu??? Jesi li razmisljao o tome?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Isus Hrist je u najvecem broju slucajeva koristio ovu klik varijantu za lecenje bolesnih pa i uskrsenje mrtvih

Dakle vidiš da "klik" varijanta ipak postoji :). Ne treba da ti je nepoznata.

Jos uvek nisi dao odgovor na pitanje ,sta je bio izvor svetlosti prvog dana

Rekoh, svetlost koju je Bog usmerio ka Zemlji. Ne od sunca..Pismo kaže da Bog sam živi u svetlosti. Zar onda ne može usmeriti svetlost ka zemlji nezavisno od sunca?

Kolko mu je trebalo da shvati da mu treba zena,i kad mu je Bog stvorio zenu,a pre toga podavao imena svim zivotinjama??? jel to u jednom kliku takodje?Mozda se Jehova Bog prevario kad mu nije odmah stvorio Evu??? Jesi li razmisljao o tome?

Jeste to sve u šestom danu kako kaže Biblija. Ali mi ne možemo sadašnje stvari preneti u savršeni svet. Shvataš li da je tada postojao savršeni svet pa i Adam je bio savršen. Da li onda uopšte treba da se pitamo kako je to mogao u tom šestom danu?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Dakle vidiš da "klik" varijanta ipak postoji :). Ne treba da ti je nepoznata.

Rekoh, svetlost koju je Bog usmerio ka Zemlji. Ne od sunca..Pismo kaže da Bog sam živi u svetlosti. Zar onda ne može usmeriti svetlost ka zemlji nezavisno od sunca?

Jeste to sve u šestom danu kako kaže Biblija. Ali mi ne možemo sadašnje stvari preneti u savršeni svet. Shvataš li da je tada postojao savršeni svet pa i Adam je bio savršen. Da li onda uopšte treba da se pitamo kako je to mogao u tom šestom danu?
Nisi primetio razliku u klik varijanti i ozbiljnom radu.
Klik varijanta daje povrsne rezultate,uskrsnuli su ponovo umrli,a izleceni se ponovo razboleli i opet umrli.
Klik varijanta sluzi da se na klik samo prikaze nesto,dok je za ozbiljan rad potrebno mnogo,mnogo vise.
Zar ne mislis da je Isus mogao da upotrebi Klik varijantu i za
Jn. 14
2 Mnogi su stanovi u kući Oca mog. A da nije tako, kazao bih vam; idem da vam pripravim mesto.
3 I kad otidem i pripravim vam mesto, opet ću doći, i uzeću vas k sebi da i vi budete gde sam ja.
Kolko mu to treba vremena da ode i pripravi mesto i opet dodje???Jel mu to mnogo daleko?,mozda treba mnogo vremena da pripravi ,ili pak da putuje tamo i vamo,evo vec 2000 godina??? Zar nije logicno da pripravi mesto po Klik varijanti???

A jel to Bog posle odustao od usmeravanja sebe ka zemlji?,pa se obrnuo nekom drugom mestu?,i to tek cetvrtog dana?
Zar nisi znao da se elektricitet nalazi svugde oko nas,ali da ga je izmislio covek i iskoristio za sebe tek u 19 veku.?
Ili da je tek Kolombo otkrio Ameriku koja je postojala hiljadama godina???
Isto ti je tako i za Zemlju i za Sunce,i Mesec i zvezde.
Svi zajedno su postojali hiljadama godina pre nego sto je Bog resio da oblikuje zemlju.
Zapazas li da Bozji dan oblikovanja pocinje sa recju "Neka bude svetlost",i tako jos 5 puta.
A ne rece li za sedmi dan i bi vece i bi jutro dan sedmi? ili sedmi dan jos uvek traje???

A sto se tice sestog dana ako bi on trajao doslovno 24 ljudska sata kako bi izgledao.
Ne bi bilo zivotinskih mladunaca.Adam ne bi video ni jedno jedino mladunce od neke zivotinje,jer je stvoren u istom danu kada i zivotinje na zemlji.,a istog dana je stvorena i Eva ...Dakle savrseni Adam je po klik varijanti podelio imena svim zivotinjama ,i uvideo da je sam ,pa mu je Bog po klik varijanti ,nakon sto ga je uspavao,izvukao jedno rebro pa od njega napravio Evu i predao mu je,e sad u kom minutu i sekundi tog sestog dana,e to je veliko pitanje...I kog dana je Eva zgresila??? jel istog dana ili kad je Bog odmarao???

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Klik varijanta daje povrsne rezultate,uskrsnuli su ponovo umrli,

To nema veze jer će mrtvi isto tako "klik" varijantom oživeti na večni život.

Klik varijanta sluzi da se na klik samo prikaze nesto,dok je za ozbiljan rad potrebno mnogo,mnogo vise.

Opet postavljam pitanje da li je Bogu potrebno puno našeg poimanja vremena za nešto ozbiljno? Znaš da je i kracionizam dokazao da je granit u zemlji stvoren "klik" varijantom" a ne tokom miliajardugodina :)

Zar ne mislis da je Isus mogao da upotrebi Klik varijantu i za
Jn. 14
2 Mnogi su stanovi u kući Oca mog. A da nije tako, kazao bih vam; idem da vam pripravim mesto.
3 I kad otidem i pripravim vam mesto, opet ću doći, i uzeću vas k sebi da i vi budete gde sam ja.

Nema potreba mešati stvari. Postoji potreba da nešto poput ovoga se odloži. Ali kao što vidiš, kada je tako, onda se to i naglasi i kaže da neće odmah. Ali kada je odmahonda se i kaže da je odmah. Sve piše, i zato i znamo da ono što piše je tačno.

Nego zašto smatraš neozbiljnim da Bog stvori nešto u trnutku? Zar to baš dokaz koliko je Bog moćan?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
A sto se tice sestog dana ako bi on trajao doslovno 24 ljudska sata kako bi izgledao.
Ne bi bilo zivotinskih mladunaca.Adam ne bi video ni jedno jedino mladunce od neke zivotinje,jer je stvoren u istom danu kada i zivotinje na zemlji.,a istog dana je stvorena i Eva .

Gde kaže da je video mladunce? :). Video je samo životinje koje su stvorene kao i on što je načinjen ne kao beba već kao čovek.

Dakle savrseni Adam je po klik varijanti podelio imena svim zivotinjama

Nije li Adam stvoren klik varijantom kao čovek? Jel trebao prvo da bude beba :)

Nekako u želji da opovrgneš klik varijantu zapravo navedeš primere baš te varijante. Ne znam da li si uočio to?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
I kog dana je Eva zgresila??? jel istog dana ili kad je Bog odmarao???

Svakako to je posle stvaranja tj. dana odmora u Raju koji je Jahve proslavio sa svojim stvorenjima. I znaš nekako menatlit tvojih pitanja me podseća na ateistička pitanja a ne pitanja verujećeg..jer ti nekako ne znam da li si primetio isto kao ateisti pokušavaš da nekom ljudskom logikom se podsmehneš doslovnom razumevanju teksta pitanjima i pitanjima kako to? kako je to moguće? pa kroz jednu formu prikrivenog podsmeha navodiš na naše trivijalne zaključke koji bi proizšli iz onoga što govorimo. Tako mi deluje, možda grešim ali nekako me tvoj stil postavljanja pitanja neodoljivo podseća na ateistički pristup sa istom dozom blagog sarkazma baš karakterističnog za ateiste kada raspravljaju sa verujućima o doslonosti Biblije a posebno izveštaja o stvaranju.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Gde kaže da je video mladunce? :). Video je samo životinje koje su stvorene kao i on što je načinjen ne kao beba već kao čovek.

Nije li Adam stvoren klik varijantom kao čovek? Jel trebao prvo da bude beba :)

Nekako u želji da opovrgneš klik varijantu zapravo navedeš primere baš te varijante. Ne znam da li si uočio to?
Poenta je da je jedan Bozji dan vremenski mnogo drugaciji od ovog 24 satnog zemaljskog dana,i takodje da Adam za tako kratko vreme nije mogao znati sta znaci smrt i umiranje kad mu je Bog rekao da ako jedu ploda sa drveta spoznanja dobra i zla da ce umreti.,a kamoli da zna da mu je potrebna Eva za zenu. To je potpuno nebiblijsko i takodje nelogicno shvatanje verovati da je Bog tog istog 6.dana stvorio i Evu....po klik varijanti..
A to za ovu temu da je Bog prvo stvorio nebo pa tek posle zemlju. I zemlja je bila pusta ko zna kolko miliona ljudskih godina pre nego sto ju je Bog resio oblikovati za zivot biljaka ,zivotinja i ljudi....
Takodje Mojsije je ovo govorio upravo oslobodjenim egipatskim robovima sa pogledom coveka sa zemlje ka desavanju na zemlji,a ne naucnicima iz XXI veka tako da to nema veze sa ateizmom ,vec sa Biblijom kolko je ona i naucno tacna.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Zaokret, da budemo načisto. Znamo mi zašto vi negirate doslovne dane. Zbog Subote jer u tom slučaju biste morali priznati da je subota sedmi doslovan dan. To je poenta priče. Sve ostalo je sporedno.
Vi isto kao i katolici i moderni pravoslavni negirate doslovni šest dana zbog subote, to rade i protestanti. Jednostavno strah od subote i obaveznosti prema tom danu vas tera da negirate doslovnost stvaranja. Znam to.

E sad mi možemo glumiti da mi ne znamo da vam je to cilj i vi da pomislite da mi takođe to ne znamo. Znamo, strah od subote.

Zaokret, evo i tebi kažem kao prethodnom sagovorniku, za početak ne razmišljaj o suboti kao ograničenju već kao danu blagoslova. To je dan u kome zahvaljuješ Tvorcu za sve što je stvoreno i daješ sebi pravo da imaš vreme za svog Tvorca, da počinješ u duhu i da imaš blagoslov Božiji. Niko nema tu vrstu blagoslova na svetu osim onih koji su svesni značaja toga dana i uđu u počinak. Ne opterećuj se smem li ovo ili ono već misli o blagoslovu tog dana. :)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Zaokret, da budemo načisto. Znamo mi zašto vi negirate doslovne dane. Zbog Subote jer u tom slučaju biste morali priznati da je subota sedmi doslovan dan. To je poenta priče. Sve ostalo je sporedno.
Vi isto kao i katolici i moderni pravoslavni negirate doslovni šest dana zbog subote, to rade i protestanti. Jednostavno strah od subote i obaveznosti prema tom danu vas tera da negirate doslovnost stvaranja. Znam to.

Klanjaoče sedmog dana, subote, znam i ja zašto ti sve ovo radiš. Unajmio te je sotona, zadojio te mržnjom prema Kristu i Kristovoj crkvi, i poslao te ovdje da nasrćeš na Krista i Kristovu crkvu. Zato ti ovdje, klanjaoče subote i proročice kleptomanke, po nagovoru svoga poslodavca manijakalno ponavljaš - Isus vam nije Bog.

Odlazi sotono.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Što, rekoh istinu Zaokretu. Vidiš kako ste ujedinjeni po pitanju straha od subote. E tako će biti to do kraja...jedni uplašeni a drugi ohrabreni i srećni.

Strah je tvoj neprijatelj a ne subota. Pobedi taj strah.

Natrag