Ko koristi jogu?
Šteta što od drveta ne vidiš šumu.
Jednom rečju, am koji nosiš se ukorenio toliko da vidi samo pravo, tu negde do nosa. Ali važno je da ti znaš sve o pravpslavlju, toliko da bi ti pozavideli i sveti oci. Mislio sam da nikad neću naći jezik sa ataistom, a ono ispada lakše je pričati sa njim nego sa takvim kao što si ti. Ti mesto očiju imaš filter koji sve osuđuje što nije pravoslavno. Pričaš o Hristu. Ispada da Hrist napada i osuđuje, da negira... ti si izgleda preživeo neku traumu, i svaki put kada nemaš rešenje pozivaš se na jogiranje i klanjanje. Opusti se malo, niko te ne napada. Mene je baš briga šta ti imaš da kažeš, jer sam u stanju da prihvatim tuđa mišljenja.
Po tebi postoje 6 milijardi ljudi koji su već osuđeni na propast (budisti, jevreji, muslimani, katolici, hindusi pogotovu mnogobošci iz australije, afrike, južne amerike...) a ono malo pravoslavaca, 2/3 je već propalo a poslednja trećina je zaslužila mesto u raju, ti si u toj trećini.
U kakvom ti grču živiš. Strah je tvoj prijatelj.
P.S.
Kada vidiš da neko sedi u turskom sedu, prekoriga i reci mu da tako sede demoni.
Dodato posle 14 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
jastvo jeste arhetip koji ima svaki čovek (to ti je jedan od arhetipova koji je sastavio Karl Gustav Jung). Jastvo ili pravo ja. U kontekstu koji sam napisao je bio egoičan obrazac. Samo što izbegavm tu i ostale reči jer one povređuju sujetu pojedinih članova foruma, a nije mi cilj da se prepirem ali kada je neko uporan...