Onima koji vjeruju ništa drugo i ne preostaje nego da rezonuju tako kao što rezonuješ ti. Ako je Bog stvorio čovjeka, dao mu razum i logičko rezonovanje, zašto je taj razum svoje tvorevine lišio da shvata postupke svoga tvorca? Zašto mnogobrojne kontradiktornosti i fantastične priče u Svetom pismu, nisu dostupne ljudskom razumu? Nema na ovo logičnog odgovora, izuzev onoga: "nedokučivi su putevi gospodnji". Drugim riječima, na svakou dilemu, da ne govorim sumnju, koja se javlja kod ljudi, kada pokušavaju stvoriti negu logičnu sliku biblijskih priča, odgovr je: Nedokučivi su putevi gospodnji!
stvarno imam respekt za tebe i tebi takve slicne,napustio si se tradicionalnog misljenja.a nigdje nisam procitao tvoje misljenje o islamu,pa me ono zanima?
i ja sam sam sebi postavio to pitanje kao i ti sto si postavio,i mislim da ga nije razum lisio vec mu je od tvorca vec ogranicen razum,i dato mu je da zna ono sta tvorac zeli.tako da nam odredjene stvari se i cine dalekim i ne zamislivim.koliku god da sam diskusiju vodio sa sobom uvijek se vracam na to da Bog postoji.puno puno dokaza mada neki i bjezali od njih i nazivali ih drugacijim imenima...ima nas 6 milijardi a niko nema isti otisak prsta..slucajnost,hmm?