- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Zar misliš da se na ovakav način može voditi ozbiljna i suvisla rasprava?
A kako će ozbiljnom i suvislom raspravom braniti ono što je neozbiljno i nesuvislo?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ne, ne vrijedi... U raspravama sa tobom i tebi sličnima, čovjek se ne može rukovoditi logikom niti zdravim rezonom, jer za vas ti pojmovi nemaju nikakv značaj. Postavim ti pitanje, ti ogovaraš citatom - što znači da je to tvoj odgovor i da se slažeš sa tim citatom, a kada se dokaže sva apsurdnost toga odgovora, ti onda kažeš: "To nisam ni rekao već onošto citati koje ponudih govor." (valjda: govore).
Gresis,mnogo gresis i to svesno.Nije problem što ti neznaš, nego što izmišljaš, kao što smo prije vidjeli.
Ti bi tražio i stoti primjer, i onda bi rekao da nema sto primjera. Pije, pije vodu, nego tvoje izmišljanje ne pije vodu.
Mene nije sramota da kazem da nesto ne znam.
To za izmisljanje,ja bi te zamolio da nam kazes ko je to IZMISLIO da se za Bozic dzara badnjakom po vatri i da se baja.."kolko varnica tolko prasica,pilica itd" Nije li to vradzbina ili bajanje paganskih naroda?i otkud takav obicaj kod hriscana koji kazu da vole Hrista?
Da li znas uopste od koje godine je poceo da se slavi taj paganski praznik u hriscanstvu?
Sto se tice samog vracanja i bajanja za bozic i sve te vase ceremonije,to nema nikakve veze sa "hanukom",i da je Isus slavio cak i Hanuku,to ti uopste ne pije vodu ....I to nije nikakav primer a kamoli stoti po redu...,nemas nikakav primer da opravdas kako je Isus slavio taj dan....,ali ako imas,daj reci nam ,prosvetli nas,pre svega mene,jer meni trebaju sirovi argumenti a ne pusta filozofija...
Teze si ti zamijenio. Evo sad ćeš vidjeti.
A ako se nakon toga okrene i slavi Isusovo rođenje, je li takav čovjek i dalje poganin ili se može zvati kršćaninom
A gdje bi po tvome pripdala molitva koju kršćani upućuju Bogu prigodom slavljenja Božića? Je li to mnogobožačko ili je to ipak po volji Božjoj?
Ako ti ne paše da si "religiozno-duhovni higijeničar", možemo li onda reći da si "babilonski kukoljičar"?
Ti se šališ, ali kažu da je i šala zdrava kao i smijeh.
Tako je, kad nemaju proročicu.
Naravno, kad je i Isus poganin.
Već sam odgovorio.
Ako je Božić paganskog porekla a dodato je samo Hristovo ime - onda ta služba nije ugodna Bogu, jer je u tom slučaju napravljen kompromis, odnosno - usvojen je mnogobožački praznik i pripisan je Bogu.
Ja vavilonskog kukolja nemam niti ga gajim.
Nema Božića (slavljenja Isusova rođenja) prije kršćana. Kako se "nešto što nije postojalo" moglo negdje prenijeti? Samo zrno logike i sve je jasno.
Nisi razumio. Pitao sam bi li se ti mogao smatrati "čistačem babilonskog kukolja".
Nije se proslavljalo Hristovo rođenje - već paganski praznik rođenja boga sunca.
Taj praznik je prenesen i dodato samo Hristovo ime.
Ja sam propovednik i vesnik jevanđelja i reformator Božje crkve ostatka.
To što pišeš je zataškavanje već iznesenog o paganskom poreklu Božića sa moje strane.
Svako može da se vrati i pročita iznesene dokaze.
Ta vrsta logike je opravdanje za mnogoboštvo koje se praktikuje slavljenjem Božića.
Nije u pitanju učenje - već duhovno probuđenje i priprema za poslednju misiju objave jevanđelja ovom svetu.