Ćufte - razne vrste

LEGEND
Učlanjen(a)
06.08.2009
Poruka
24.424
Ćufte od kelja


:info:




Potrebno je: 1 kg kelja, 3 jajeta, glavica crnog luka, 2 čena belog luka, so, biber, »Začin C«. Za paniranje: 2 jajeta, so, brašno, mrvice i ulje za prženje.

Priprema: kelj oprati i obariti u posoljenoj vodi. Kad omekša, ocediti ga, ohladiti i iseči na tanje rezance. Dodati ulupana jaja, sitno iseckan crni i beli luk, začine i ukoliko je potrebno da se lakše oblikuju ćufte dodati malo mrvica. Ovlažiti dlanove i praviti ćufte koje pre prženga treba uvaljati u brašno, ulupana i posoljena jaja i mrvice. Služiti kao samoatalno jelo preliveno nekim umakom.


 
Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.640
Špagete s ćuftama

Špagete s ćuftama

268_dreamstime_2763797-Juriah-Mosin_kul.jpg


POTREBNO JE:


500 g špageta, 500 g junećeg mlevenog mesa, 2 kašike svežeg peršuna, 60 g kobasice, 60 g parmezana, 3 kašike paradajz pirea, 1 jaje, 15 g maslaca, glavica crnog luka, 2 kašičice suvog bosiljka, kašičica suvog origana, 440 g pelata, 125 ml juneće supe, 125 ml belog vina, kašičica šećera u prahu

PRIPREMA:

Pomešajte u činiji govedinu, usitnjen peršun, kobasicu isečenu na kolutove, parmezan i kašiku paradajz pirea s umućenim jajetom. Masu oblikujte u loptice, pa ih propržite u teflonskom tiganju 12 minuta. Istopite maslac u velikom tiganju, dodajte iseckan crni luk, bosiljak i origano, pa kratko propržite. Umešajte pelat, preostalu količinu paradajz pirea, goveđu supu, vino i šećer, prokuvajte i u to dodajte ćufte. Uz povremeno mešanje krčkajte oko pola sata dok se ne zgusne. Skuvajte špagete u ključaloj slanoj vodi, procedite ih i preko njih sipajte ćufte.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Ćuftice od tunjevine

Ćuftice od tunjevine
Potrebno je :
cuftice_od_tunjevine.JPG

1. konzerva tunjevine,
2. 2 kriške bajatog belog hleba,
3. malo mleka, biber,
4. prezle, ulje za prženje.


Tunjevinu ocediti od ulja, viljuškom dobro usitniti, pa dodati sredinu belog hleba, prethodno namočenu u mleko i isceđenu.

Po ukusu pobiberiti, masu dobro izmešati i sjediniti, pa praviti male ćufte, uvaljati u prezle i pržiti na vrelom ulju, da porumene sa svih strana.



 
Poslednja izmena:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Punjene ćufte

Punjene ćufte

Sastojci:
4 kriške tost hleba,
500 g filea morske ribe,
100 ml mlakog mleka,
3 kašike maslaca,
aleva paprika,
biber,
1 jaje,
so.
Za nadev:
100 g celera,
100 g paprike,
1 kašika uja,
1 čen belog luka,
1/2 veze mirođije,
1/2 veze mladog luka.
Za sos:
80 g pavlake,
100 ml belog vina,
zaprška,
šafran,
biber,
so.

Priprema:
Odstraniti koru sa hleba, natopiti mlekom i ostaviti 10 minuta.
Riblje filete samleti i pomešati sa alevom paprikom, biberom i solju. Dodati oceđen hleb i jaje, pa oblikovati ćufte; U sredinu svake ubaciti na kockice sečeno povrće (seckan: mladi luk, celer, zelena paprika), a onda ponovo formirati ćufte.
Mirođiju pomešati sa seckanim belim lukom i uljem, pa premazati ćufte. Pržiti 5 minuta na vrućem maslacu. Pritom stalno okretati da se ispže sa svih strana. Izvaditi i staviti na toplo mesto.
Priprema sosa: U posudu u kojoj su se pržile ćufte sipati vino, pavlaku i šafran. Umešati i zapršku (na masnoći propržiti malo brašna i aleve paprike), pa posoliti i pobiberiti.
Ćufte servirati zajedno sa sosom i služiti (najbolje) uz testeninu.
 
Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
1.306
Ćufte od džigerice

Cufte od dzigerice





  • 400 g svinjske ili goveđe džigerice
  • 3 krompira srednje veličine
  • 2 glavice crnog luka
  • prezle (ili 3 parčeta starog hleba)
  • 2 jajeta
  • veza peršuna
  • ulje
  • so
Džigericu samletu u multipraktiku, pa dodati izrendan presan krompir, iseckan luk, jaja i hleb, ili umesto hleba toliko prezli da se dobije kompaktna masa. Posoliti i oblikovati ćufte. Pržiti na ulju dok ne porumene. Uvaljati u sitno seckan peršun i servirati.



Izvor: Bazarov Božićni i slavski kuvar
 
Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
1.306
Punjene ćuftice u sosu od sira

Punjene cuftice u sosu od sira


punjene_cufte1.jpg


Za ćuftice:

  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 100 g praške šunke
  • 40 g parmezana
  • 1 jaje
  • 1 šargarepa
  • 1/2 veze peršuna
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 2 kajzerice
  • 1 glavica crnog luka
  • mešavina začina
  • biber
  • 12 manjih šampinjona
  • 1,5 dl belog vina
  • 1,5 dl juneće supe
Za sos od sira:

  • 4 trougla topljenog sira
  • 100 g majoneza
  • 1 dl kisele pavlake
  • 4 kašike mleka
  • 2 kašike vorčester sosa
  • 1 kašičica senfa
  • mešavina začina
  • biber
Prašku šunku isći na kockice, šargarepu očistiti i izrendati na krupno rende, a peršun i vrni luk iseckati što sitnije. Kajzerice preliti vodom, ocediti od suvišne tečnosti i ručno imrviti. U odgovarajućoj posudu sjediniti mleveno meso, prašku šunku, parmezan, jaje, šargarepu, peršun, melvenu papriku i izmrvljene kajzerice. Dodati mešavinu začina po ukusu i dobro izmešati. Od pripremljene mase oblikovati kuglice, u sredinu svake staviti po jednu šampinjonku i obaviti je mesom. Punjene ćuftice poslagati u tepsiju za mafine, preliti mešavinom juneće supe i belog vina, pokriti folijom, i peći u zagrejanoj rerni na 200C. Pred kraj pečenja skinuti foliju i nastaviti sa pečenjem kako bi porumenele. Za sos od sira sve sastojke staviti u blender i izmiksati, pa pečene ćuftice preliti sosom.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Riblje ćufte

Riblje ćufte

riblje-cufte.jpg


Potrebno:
500gr fileta od oslića, 250gr kuvanog pirinča, 1 limun, so, biber, 2 žumanceta, 1 jaje, 80gr brašna, 100gr šargarepe, 300gr barenog krompira, peršun, mirodija, 1 glavica crnog luka, prezle, 3 supene kašike ulja, glavica zelene salate


Priprema:

Filete morske ribe skuvati u slanoj vodi sa šargarepom, crnim lukom i začinima. Ribu i povrće ocediti, pa izgnječiti viljuškom. Dodati kuvan pirinač, 2 žumanceta, so i biber. Dobro izmešati da se dobije kompaktna masa. Ćufte oblikovati rukama umočenim u brašno. Svaku ćuftu uvaljati u brašno, umućeno jaje i prezle. Peći ih na ulju dok ne porumene. Obariti mladi krompir. Služiti uz baren krompir, salatu i limun.

 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Ćuftice sa testeninom

Ćuftice sa testeninom

cuftice-sa-testeninom.jpg


Potrebno:
1 bajata kifla, 500gr mlevenog mesa, jaje, kašićica karija u prahu, malo mlevenog kima, kašičica aleve paprike, 100gr manga, so, biber, 7 kašika ulja, 2 crvene ljute papričice, čen belog luka, 200ml supe od kocke, 2 kašike soja sosa, kašićica gustina, 300gr testenine sa jajima.

Priprema:
Natopiti kiflu u vodi, ocediti je i izmešati sa mesom, jajetom, karijem, kimom i alevom paprikom. Iseckati mango na sitne kocke, umešati ih u masu od mesa, posoliti i pobiberiti. Napraviti mokrim rukama ćuftice. Zagrejati 5 kašika ulja i ispržiti ćuftice, dovoljno je oko 8 minuta, uz okretanje. Očistiti papričicu i iseckati je. Iseckati beli luk i propržiti ga na preostalom ulju sa ljutom papričicom. Naliti supom, dodati soja sos i kuvati 10 minuita. Razmutiti gustin u malo vode pa umešati u sos da se zgusne.Skuvati rezance i servirati ih uz ćufte i sos.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Lažne ćufte

Lažne ćufte
lazne-cufte.jpg


Potrebno:
6 jaja, 150gr prezli, 5gr mlevenog parmezana, 1gr suvog peršuna, 1 čen seckanog belog luka, so, biber.

Priprema:

Zagrejte pećnicu na 180C. U srednje velikoj činiji ulupajte jaja, a zatim dodajte prezle, parmezan, peršun, beli luk i začinite. Smeša treba da bude lepljiva tako da od nje mogu da se formiraju ćufte. Vadite iz činije i oblikujte u kuglice prečnika 2.5cm. Pecite u prethodno zagrejanoj pećnici 30 minuta.
 
Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
1.306
Podgoričke ćufte

Podgoricke cufte


PODGORICKE%20CUFTE.jpg


Sastojci za 5 porcija:

300 g mljevenog mesa
3 šoljice brašna
pola šoljice ulja
pola kesice praška za pecivo
2 dl vode
3 češnja bijelog luka

Priprema:

Masu sjediniti i ostaviti da odstoji 2 sata u frižideru. Kašikom vaditi i na vrelom ulju peći.


Izvor::Svet u slici i reci
 
Natrag
Top