Čuda koja se dešavaju su od Boga ili demona?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Zato satisfakciju traže u obredima, slikama, ksrtovima, brojanicama, svetoj soli i vodi. Čovjek je prirodno religiozno biće, ali ako ta religioznost ode u pogrešnu stranu onda je to još gore od ateizma. U prosjeku su bolji ateisti nego vjernici u Srbiji.

"Sveta so i voda"???
Imas svetu vodu i u bibliji, ali si ti slep..
Jesu bolji ateisti od vas..

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
"Sveta so i voda"???
Imas svetu vodu i u bibliji, ali si ti slep..
Jesu bolji ateisti od vas..

Nema svete vode u bibliji, već obred ritualnog pranja kod Jevreja, za koji je Isus rekao "da je običaj ljudski, koji su Jevreji uveli time ukidajući zapovesti Božje.

Običaj ritualnog pranja, i pojam svete vode postoji u mnogoboštvu.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
RKC podržava padanje u duhu. Znamo ko stoji iza ovoga. KOd ovog fratra dolaze i pravoslavci i katolici.Pogledajte video posebno od 6 min. do 8. min.

Ovaj video isto prikazuje padanje u duhu. U trans.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nema svete vode u bibliji, već obred ritualnog pranja kod Jevreja,

NE MOGU DA VERUJEM!?
Pa ti nemas pojma o bibliji!
Ni ti, ni ovaj adventista u pokusaju..

"Tada neka uzme svećenik POSVECENE VODE u sud zemljani. Uz to neka uzme svećenik malo zemlje s poda u Svetištu i uspe u vodu... Ali vodu prokletstva i gorkosti neka zadrži sam svećenik u ruci...Neka rece zeni.. Ako si se ogresila o muza svojega.. Ova voda prokletstva neka prodre u tvoju utrobu, da ti tijelo oteče i da ti bedro spadne. Žena neka odgovori: Tako neka bude. Amen."(Brojevi 5:17-31)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
RKC podržava padanje u duhu. Znamo ko stoji iza ovoga. KOd ovog fratra dolaze i pravoslavci i katolici.Pogledajte video posebno od 6 min. do 8. min.

Ovaj video isto prikazuje padanje u duhu. U trans.

Tebi ne treba "trans", ti si ionako u stalnom stanju "padanja"!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
To je jedinstven slučaj gde se spominje pojam vode koja se koristila u isključivo za ovaj slučaj otkrivanja ženinog neverstva.

Koliko ja znam - nigde se voda nije koristila u bilo koje duhovne svrhe isceljenja, duhovnog prosvetljenja, i slično, kao što je to slučaj u Pravoslavlju.

Vidiš Mire koliko je to licemerno sa tvoje strane.

Ti si sve vreme tvrdio da je kompletni starozavetni zakon ukinut jer je bio Tipos Hristovog dolaska, a sada govoriš kako Pravoslavna crkva praktikuje neki običaj korišćenja svete vode, koji je navodno iz starog zaveta.

Ovo se odnosi i na navodne svete stvari, slike, kipove, itd..na koje si ukazivao da navodno postoje u starom zavetu, pa ako je starozavetni zakon po tvojim rečima ukinut - otkud tvoje licemerisanje u zgovoranju za prisutnost ovih stvari u Pravoslavlju, ako su one iz starog zaveta?

Nas za razliku od toga osuđuješ što poštujemo deset zapovesti i Subotu.

Tvoje nepoštenje u ovome je očigledno.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
NE MOGU DA VERUJEM!?
Pa ti nemas pojma o bibliji!
Ni ti, ni ovaj adventista u pokusaju..

"Tada neka uzme svećenik POSVECENE VODE u sud zemljani. Uz to neka uzme svećenik malo zemlje s poda u Svetištu i uspe u vodu... Ali vodu prokletstva i gorkosti neka zadrži sam svećenik u ruci...Neka rece zeni.. Ako si se ogresila o muza svojega.. Ova voda prokletstva neka prodre u tvoju utrobu, da ti tijelo oteče i da ti bedro spadne. Žena neka odgovori: Tako neka bude. Amen."(Brojevi 5:17-31)

a nije sama voda sveta. Ovdje se nigdje ne vidi svetost vode.

Tebi ne treba "trans", ti si ionako u stalnom stanju "padanja"!

Laodikeja gdje onaj tvoj dobri fini Mire?

To je jedinstven slučaj gde se spominje pojam vode koja se koristila u isključivo za ovaj slučaj otkrivanja ženinog neverstva.

Vidiš Laodikeja nikakva je pobožnost ljudi koja zavisi od toga kako će im se ko obraćati. Oštrije ili na fini način.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
To je jedinstven slučaj

Evo opet "jedinstven slucaj".
Sve sto se nalazi u bibliji i podrzava nase ucenje tebi je "jedinstven slucaj".

Prestani!

Ti mislis da smo mi toliko glupi?
"SVE PISMO JE DATO ZA POPRAVLJANJE, ZA KARANJE, ZA ISPRAVNO POSTAVLJANJE STVARI.."

gde se spominje pojam vode koja se koristila u isključivo za ovaj slučaj otkrivanja ženinog neverstva.

Ali se koristila "sveta voda".
Znaci da pojam "sveta voda", postoji u bibliji, nije "paganski" kako si se ti izrazio, vec je 100% biblijski, i da je dozvoljen, da zato crkva ima obicaj, jel ga nadje u bibliji!

Koliko ja znam - nigde se voda nije koristila u bilo koje duhovne svrhe isceljenja, duhovnog prosvetljenja, i slično, kao što je to slučaj u Pravoslavlju.

Ma nemoj!
Cak su i "ulje koristili", "neka dozove k sebi staresine, i nek ga mazu uljem i mole se nad njim, i podici ce ga Bog"!

Ukazujes na formu, ja ukazujem na sustinu, a to je "postojanje svete vode", za koju si ti tvrdio da je "paganskog porekla", a evo je u Bibliji!

ZNACI SLAGAO SI NAS DA JE "SVETA VODA PAGANSKOG POREKLA"!!!

Vidiš Mire koliko je to licemerno sa tvoje strane.

Ne vidim!

Vidim licemerje sa tvoje strane, gde ti svu praksu koja se nalazi u bibliji a koja je ista kao nasa nazivas "jedinstvenim slucajevima"! I TO JE LICEMERJE.

Ti si sve vreme tvrdio da je kompletni starozavetni zakon ukinut jer je bio Tipos Hristovog dolaska, a sada govoriš kako Pravoslavna crkva praktikuje neki običaj korišćenja svete vode, koji je navodno iz starog zaveta.

Crkva ne praktikuje "identicni obicaj", vec slican, koji po svojoj konstrukciji odgovara biblijijskom. Ja sam ti samo dao dokaz DA JE TAKAV OBICAJ POSTOJAO!

STOGA TAKAV OBICAJ NIJE "PAGANSKI" VEC JE "100% BIBLIJSKI"! I ZATO NAS TI NE MOZES OPTUZIVATI ZA NEKI "PAGANIZAM"!

Ovo se odnosi i na navodne svete stvari, slike, kipove, itd..na koje si ukazivao da navodno postoje u starom zavetu, pa ako je starozavetni zakon po tvojim rečima ukinut - otkud tvoje licemerisanje u zgovoranju za prisutnost ovih stvari u Pravoslavlju, ako su one iz starog zaveta?

Rekao sam, praksa nije "identicna", vec "slicna" onoj iz starog zaveta. Dakle mi ne praktikujemo "hramsku sluzbu" zato sto ona i dalje vazi. Vec nasa praksa i Bogosluzenje je nacinjeno po ugledu na hramsku sluzbu(buduci da je Hriscanstvo jevrejsko), ali "nije isto"..

Nas za razliku od toga osuđuješ što poštujemo deset zapovesti i Subotu.

Nee osudjujem ja vas zato sto vi "drzite subotu", vec vi nas osudjujete "zato sto mi ne drzimo".

Ja postujem vase pravo da imate neke praznike Starog Zaveta, i mi ni jedan ne smatramo neispravnim, pa mozes slobodno i pashu drzati i mladinu, to nije pogresno. Pogresno je druge "primoravati da i oni drze".

Mada mi imamo slicne jevrejske elemente u nasoj sluzbi, nikog ne primoravamo "da mora" te obrede i on vrsiti...

Tvoje nepoštenje u ovome je očigledno.

Ne, nego si ti neposten, jer kada ti ja
ukazem da "postoji sveta voda u bibliji", ti izmisljas kako je to "jedinstven slucaj" , i nipodastavas biblijski tekst.

Bio jedinstven slucaj ili ne, dokazao sam ti da "postoji sveta voda u bibliji", dakle TO NIJE PAGANSKI OBICAJ!

Ti ako imas savesti to ces priznati, a ako nemas nastavices da lazes kako mi "sledimo paganizam"!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Vidiš Laodikeja nikakva je pobožnost ljudi koja zavisi od toga kako će im se ko obraćati. Oštrije ili na fini način.

Kazi mi psihologu, da li sam ja tebe psovao mozda ikada? Naprotiv, ukazujem na tvoju glupost. I ja ne mogu istinom nazvati glupost koju ti pises!

A to o finoci, ti si prvi mene vredjao kako je "moje razumevanje deteta od 3-5 godina", a ovamo kada ti covek kaze da "ti lupas gluposti" onda si uvredjen.

I ja nisam bio uvredjen ovom tvojom opaskom nijednom, ali ti jesi, jer ti je ponos slaba strana..

Natrag