Čuda koja se dešavaju su od Boga ili demona?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Kako ne, kada imas postovanje predmeta u Starom Zavetu?

Da ima i to se zove idolopoklonstvo. Imamo primjere u SZ. Imamo i spaljivanje zmije.

Ne klanjamo se predmetu,

Pa nije Bog predmet a vi se klanjate predmetu. Kako onda nije idolopoklonstvo?

Jel neko glup pa da ne vidi da se klanjate predmetu. Koja glupost od vaših objašnjenja. Čovjek ubije nekoga i vi kažete nije ga ubio. To bi bilo tako.

vec izrazavamo postovanje za sveti predmet koji je Bog dao, a to je postovanje koje je postojalo u SZ,

Predmeti su imali svrhu u službi. Skrnavljenjem predmeta se skrnavio Bog, to je bio dokaz. Ali zato je bilo spaljivanje predmeta kada su se obožavali. Upravo vi to radite. Valzasar je bio ubijen, ne zbog predmeta nego zbog hule na Boga. A poštovanjem Boga se izražavalo predmetima u službi, a ne klanjanjem što vi radite.

na primer postojalo je "sveto posudje" u Hramu, a koje ako "oskvrnis", umires.

Vidi se da nemate pojma šta je motiv srca. to je bio dokaz skrnavljenja Boga, manisfestacija grešnog srca. A nije dokaz da se treba klanjati predmetu. Jer Asa je uzeo zmiju i spalio je, a nije bio kažnjen zbog toga. Znači da bi vi trebali da spalite svoje ikone jer ih obožavate. Ako vi to ne uradite to će uraditi Bog kao što je i uradio na KiM.

Vi skvrnite svete predmete i ucite druge da to cine.

Po tebi je Asa oskrnacvio predmet jer je spalio zmiju.

Nije li car oskvrnio svete Bozje sudove pivsi iz njih alkohol, pa ga je Bog kaznio??

I Asa je spalio pa nije bio kažnjen. Nego čak pohvaljen.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne postoji obredno ritualna praksa klanjanju predmetima u starom zavetu, i to se ne može uporediti sa idolatrijom koja je u tradficionalnim crkvama naširoko rasprostranjena.

Kada mi neko u novom zavetu pronađe zapovest ili savet apostola da se naprave slike i kipovi i da im se klanja u svojstvu spasenja i bogoslužbenog života i prakse, i natera Boga da me u to osvedoči - ja ću prvi nabaviti sliku ili kip, i postaviti u svojoj kući, i klanjati im se.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Pa nije Bog predmet a vi se klanjate predmetu. Kako onda nije idolopoklonstvo?
Kada mi neko u novom zavetu pronađe zapovest ili savet apostola da se naprave slike i kipovi i da im se klanja u svojstvu spasenja i bogoslužbenog života i prakse, i natera Boga da me u to osvedoči - ja ću prvi nabaviti sliku ili kip, i postaviti u svojoj kući, i klanjati im se.

Kajste smotani , kaj vi u kći raspelo smatrate predmetom ??? To zamne je Krist Bog razapeti , i kad uđem u nečiju kuću i vibim raspelo , ili sliku gospodnju , znam dasu kršćani .
Laki tebi se čudim , nevoliš ikone i njima se neklanjaš , zašto imaš ovakav avatar
6568010_f260.jpg

OPROSTI zašto onda nestaviš ovakav avatardevil-7778.gif

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Imati sliku ili raspelo na zidu - nije dokaz da neko ima zajednicu sa Bogom.
Sećam se jedne devojke koja je na sajmu knjiga prišla štandu Adventističke crkve, a nosila je krst na lančiću.
Brat sa štanda je upitao da li veruje u Boga, a ona je oddgovorila kratko "ne"

Bog se nosi u srcu, i takva vera se pokazuje u rodovima Duha.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Sećam se jedne devojke koja je na sajmu knjiga prišla štandu Adventističke crkve, a nosila je krst na lančiću.

Tebe je teško razumjet , u pogledu u zajednici sa Bogom, a koje rekao da je dovoljno imati sliku i biti u zajednici sa Bogom . Tisi sad ko i ta djevojka , imaš sliku
6568010_f260.jpg
a neveruješ da ona prestavlja Boga , onda se ti izruguješ sa Bogom

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Slika kao prikaz događaja, ili osobe kao u knjigama DA.
Kao predmet pred kojim se treba klanjati NE.

To je mnogobožačka praksa.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Slika kao prikaz događaja, ili osobe kao u knjigama DA.
Kao predmet pred kojim se treba klanjati NE.

To je mnogobožačka praksa.

Tebi je mnogobozacka praksa ono sto su cinili u bibliji?

Zmiju gledaju i "iskazuju veru", likove andjela "gledaju i iskazuju veru", "posudje u hramu svete i iskazuju veru" ---> ikone "danas gledaju i iskazuju veru" ---> ne obozavaju niti im se klanjaju, vec ih "postuju"(jer su sveti predmeti), jer naklon i poljubac jeste "izraz postovanja", a vi kazete "pagani ste". Boze me sacuvaj!

Nemate izgovora! Zamajavate narod praznim pricama, masonskim izmisljotinama, povezujuci crkvu sa "paganizmom", dok paganskog niceg nema, vec tako vi zelite da predstaviti, da sebe opravdate.

Sluzite se izmisljenim pricama tipa ''Den Braun" i teorijama zavere!

Najgore, kada vam covek sve to objasni, vi ne zelite niti cuti. Jer um vam je zatrovan, oci vam oslepljene, da kako ne vidite i ne cujete i ne obratite se.

Od svetla bezite da se ne otkrije tama, i ne mozete podneti bljesak svetla, jer ne znate "isprazniti um od predrasuda i lazi", te istrajavate u optuzbama vernih, umirujuci svoju savest, kako vi branite "neku istinu", a nemate veze sa njom..

Vase maske ce pasti!
Pokazace se vasa neiskrenost, cekam taj momenat.
A Bog ce vas suditi, jer se namerno borite protiv njega kao i fariseji!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, ne postoji vanbiblijsko objašnjenje onoga što je biblija jasno definisala.
Postoje samo izgovori, kojima se želi sniziti Božanska istina, i izbeći odgovornost da se u potpunosti ispune kriterijumi jevanđelja.

Nije bitno.
Molitva je jedino rešenje, moliti se Bogu da on sam otkrije čoveku šta je njegova volja po ovom pitanju, ali i drugim.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301

Zato satisfakciju traže u obredima, slikama, ksrtovima, brojanicama, svetoj soli i vodi. Čovjek je prirodno religiozno biće, ali ako ta religioznost ode u pogrešnu stranu onda je to još gore od ateizma. U prosjeku su bolji ateisti nego vjernici u Srbiji.

Natrag