Covid 19 i Bog

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Totalno je drugacija sitiacija tada i sada.
Ovo je na globalnoj razini u odnosu na ono pre, i nikada ljudi se nisu prisiljavali, sankcionisali, maltretirali, drzave i citav svet se nisu udruzivale kao danas, nikada religiozne vodje nisu cutale, drugim recima nikda nije postojalo takvo jednoumlje i ogranicavanje sloboda kao danas.. Niakada!

Nikada kažeš nisu prisiljavali? Nikada vakcinacija kažeš nije bila "obavezujuća"(u kritičnim momentima)? Ma jesi li siguran?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Florida donijela zakon o zabrani korištenja Covid putovnica: Pročitajte razloge

Ron DeSantis, guverner američke savezne države Floride, potpisao je zakon kojim se zabranjuje uporaba COVID-putovnica, odnosno COVID-potvrda. Prema riječima guvernera Floride »ljudi imaju pravo sudjelovati u životu društva bez prisile da otkrivaju informacije o svom zdravstvenom statusu«. Odluka je obvezujuća, a kazne zbog njezina kršenja iznose i do 5000 američkih dolara.

Zakonskim aktom »SB 2006« zabranjuje se svim poslovnim subjektima, školama i svim institucijama u javnom sektoru da se koriste COVID-potvrdama ili da ih traže. Time je COVID-putovnica postala ilegalan dokument na Floridi. Na pitanje što će se dogoditi ako se u zračnim lukama ili pri ulasku u avion ili na kruzer od građana zatraži da pokažu COVID-putovnicu DeSantis jednostavno odgovara: »U saveznoj državi Floridi oni to jednostavno ne će smjeti učiniti!«

Guverner Floride smatra da je otkrivanje zdravstvene dokumentacije nasrtaj na privatnost jer se osobne, ponekad i osjetljive medicinske informacije dostavljaju na uvid velikim korporacijama. To je posebno važno u području medicinskih i životnih osiguranja, bankarskih kredita, zapošljavanja… Samo naivni misle, smatraju ljudi oko DeSantisa, da je sustav COVID-putovnica uveden isključivo zbog sprječavanja širenja zaraze koronavirusom.

Tom Leek, voditelj floridskoga Povjerenstva za pandemije i hitne slučajeve, podsjeća da »cijepljenje protiv virusa SARS-CoV-2 nema potvrđenu povijesnu vrijednost poput nekih drugih cjepiva«. To cjepivo je ad hoc rješenje, »quick fix«, opterećeno kontroverzama, stoga, tvrdi Leek: »Moramo priznati da je otpor prema ovakvomu cijepljenju stvaran i razumljiv.«

Guverner Floride pokazao je da postoji spektar javnozdravstvenih politika koje daju iste ili čak bolje rezultate u upravljanju pandemijom. Florida je prva uvela švedski model na američkom tlu, vrtići i škole nisu bili zatvarani, sloboda kretanja i rada bila je osigurana, a zdravstveni karton države bio je bolji od onoga iz Kalifornije, čiji su stanovnici trpjeli višemjesečna zatvaranja.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Vi ste svi danas kao hipnptisani, narod cuti crkve cute, lideri se slazu.. I pise da ce se ceo svet na kraju pokloniti o da ce biti globalno selo, jer - "svi jednu volju imaju i silu svoj i presto predace zveri!"

Mire, ti misliš da cijepljenje ima veze s žigom zvijeri? :rolleyes:
Činjenice pokazuju da ovo vrijeme i sve što sada proživljavamo ima jako mnogo nepoznanica, mutno je i kaotično, i ne znamo pravu istinu. S time se slažem.
Ali uvijek sam vjerovala i vjerujem da posljednja vremena neće biti prevara za one koji Boga ljube. Ono što piše u Evanđelju: bit će tjeskoba, strah i dezorijentiranost, ali vjera će biti svijetiljka koja će jedina gorjeti u mraku.
Zar će ti tko moći iz iščupati vjeru iz duše ? Neće! I tko će nas rastaviti od ljubavi Kristove? Cjepivo?
Ne, ne vjerujem.
Jučer sam primila drugu dozu i ništa se nije dogodilo. Žlica i dalje pada.:beee:
Malo se šalim, ali hoću reći da u vremenima teškoće Bog nam je najbliži kad Ga tražimo i kad mu se približujemo po onim "starim" metodama, put vjere, nade i ljubavi.
Strah je zabranjen. Ako živimo u strahu da nam netko nešto podmeće, da nas želi porobiti - to je moguće, jer Sotona to uvijek želi- ali nemojmo govoriti: sotona, sotona.., već Bog, Bog!...zazivajmo Njegovo Ime.
Ta On je Gospodar povijesti i naših života.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Mire, ti misliš da cijepljenje ima veze s žigom zvijeri? :rolleyes:

Možda on ne misli tako, no možda i misli.

Vakcina nema veze s žigom zvijeri.

Onim pravim.

No, način na koji se vakcinacija, sve vezano za Covid -19 forsira sumnjivo liči na ono što je opisano u glavi 13 Ivanove Apokalipse.

Da li sve to najavljuje "Armagedon"?

Odgovorimo prvo da li se radi o pravom ili lažnom? Odgovorimo prvo što je Armagedon, a onda izanalizirajmo malo povijest.

I vidjet ćemo nešto što će nas, ako li smo razumni, iznenaditi.

Tokom povijesti bilo je mnoštvo ovakvih ili sličnih događaja, tokom povijesti je mnoštvo (malo dalje u postu ću pojasniti tko je to mnoštvo) za te, slične, ako ne i identične događaje tvrdilo da se radi o Armagedonu.

Ali niti jedan od tih "Armagedona" (ratovi, pandemije, smrt, nemoral) nije doveo do Drugog Dolaska. Niti je jedan jedini doveo do kraja sveta.

Šta to govori?

Da Armagedona neće biti?

NE.

Nego da su sve povike oko toga bile plod kolektivnog nesvesnog (strah od nepoznatog) i namjere ljudi koji žele da svet suobliče svojim idejama.

Bog nije imao ništa s time, točnije imao je tek toliko što je to dopustio, a dopustio je jer dar slobodne volje nije nikada oduzet.

Mi smo dakle stvarali "Armagedone". Mi, a ne Bog.

Koliko je među židovima tokom njihove povijesti bilo lažnih mesija? Lažnih proroka? Mnoštvo.

I upravo u toj činjenici počiva sva opasnost ovoga čemu smo danas svedoci.

Sotona je duh, lukavi i pokvareni duh. Šta takav duh čini?

Čovjeka zavodi da bi ga odvojio od Boga. A kako će to najlakše učiniti?

Pokazujući čovjeku da Bog "laže".

Na koji način će to učiniti?

Poznajući našu slabu tačku.

Svatko od nas ima slabu tačku, što ličnu, što onu stečenu mjestom, nacijom u kojoj je rođen.

A najmoćnija slaba tačka je strah od budućnosti, od toga šta ona donosi.

I upravo tu sotona preko ljudi posednutih Armagedonom, i deluje.

Stvarajući preko njih lažne armagedone.

Tako je i sada.

Da bi smo razumjeli o čemu se radi, trebamo znati koja je kultura dominantna na planeti, istražiti njezine korijene.

Tu počiva sva mudrost.

Na svetu je sada dominantna američka kultura, a ona je duboko anglosaksonska, germanska. Severnjačka.

Ako na tu kulturu nakalemimo materijalistički shvaćenu judeo kršćansku kulturu, i pogledamo dobijeni proizvod, mnoge stvari postat će nam jasnije. Mnogo jasnije.

"Proročanstava" o kraju svijeta nalazimo u svim kulturama, svim. Ali nigdje ona nisu tako postavljena na primarno mjesto kao u sjevernjačkoj, germanskoj kulturi.

U pitanju je Ragnarok, sudnji dan, Sumrak Bogova, kraj sveta severnjačke tradicije. Oko koga su se vrteli svi mitovi, sva vera germana pre primanja Kršćanstva.

Tokom duge povijesti tih naroda, svaka mala promena u klimi, svaka vulkanska erupcija, svaka bolest, ratni neuspjeh, ili sam rat, je u očima ovih ljudi izgledao kao kraj sveta. No svet je nastavio da postoji.

Mnoštvo je naime nepoznatih "zabirnutih" vrištalo tada "Ragnarok"! No, Ragnaroka nigdje nije bilo.

I upravo je ta činjenica olakšala prihvatanje Kršćanstva (uz naravno kulturnu, etičku, moralnu i materijalnu nadmoć Kršćana).

Ali, Kršćanstvo je samo bilo odjeća koju su ovi narodi obukli. Duboko u njima ostala je kultura kojoj su milenijumima bili odani, u kojoj su bili rođeni.

I upravo tu dolazi sotona da rovari.

Što preko "učenih" koji šire hereze, što koristeći se nesrećama kojih je bilo i kojih će biti.

Jednostavno, Ragnarok je zamijenjen Armagedonom. I dok su se njihovi preci prvog plašili (jer je značio pad Asara i Valhale, kraj svega pa i njih) ovaj drugi su iščekivali kao nagradu.

A kratak je put od iščekivanja do izazivanja. Kratak.

I uz pomoć duha laži, oni će ga i preći.

Otuda Mileritsko laprdanje o kraju vremena, otuda holivudski filmovi o kraju sveta.

Otuda i ovo čemu smo danas svedoci.

Sotona ih vodi, jer je našao slabu tačku u njihovoj veri.

Odvojiti čovjeka od Boga može samo i isključivo samo ako čovjeka razočara u Boga. A to može najlakše ako čovjeku pokaže da se ono u šta je stavljao svoje nade NE DOGODI.

To će uraditi i sada.

Ljudi će povjerovati da je ovo ostvarenje pororočanstva iz Apokalipse (isprani mozgovi amerikanizmom) i kada se pakleni plan za kontrolu čovečanstva ne ostvari, ne završi Dolaskom, šta će ljudi onda uraditi?

Pa isto što i "pioneers" u USA nakon Millerovog laprdanja.

Tražit će "utjehu"... i naći će je u lažnim prorocima ili u odbacivanju Boga kao nekoga ko "laže".

Sotona postiže svoj cilj.

No, i tu se vara jer uvijek će ostati onih koji se neće dati zavjesti. Niti u jednom slučaju.

E, ti, upravo ti su "mudre djevice".

Oni koji će prepoznati Boga kada dođe.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Darth, odličan post. Čista desetka. Puno mi je jasnije i tako dobro si obrazložio da mogu reći da se slažem, iako o tim stvarima malo znam. Ali ovo tvoje ima logike i dobro si analizirao pozadinu svega i zato mi je prihvatljivo.
Mene neke stvari uopće ne zanimaju i preskačem ih jer mislim da su izmišljotine. Koliko puta dosada sam čula i pročitala riječ "Armagedon", ali, psst, išla sam tražiti po netu što to zapravo znači. :beee:
Znam da se u Evanđelju ne spominje, ali O. K. zaboravila sam na Ivanovo Otkrivenje, a on je napisao tu riječ.

Šta to govori? Da Armagedona neće biti? NE.
Nego da su sve povike oko toga bile plod kolektivnog nesvesnog (strah od nepoznatog) i namjere ljudi koji žele da svet suobliče svojim idejama.
Bog nije imao ništa s time, točnije imao je tek toliko što je to dopustio, a dopustio je jer dar slobodne volje nije nikada oduzet. Mi smo dakle stvarali "Armagedone". Mi, a ne Bog.

Ovo je važno. Kolektivni (podsvjesni) strah od nepoznatog i od smrti i namjera ljudi koji suobličavaju Boga (iz svog grozničavog straha) svojim idejama. A da su živjeli iz vjere?
Bilo bi drugačije.

Berdjajev u jednoj knjizi opisuje zamišljeni dijalog između Boga i ljudi koji prigovaraju Bogu zbog nepravdi, trpljenjae i ratova u svijetu... I Bog im odgovara - Tužite se, ne sviđa vam se...pa zašto to onda činite?

Sotona je duh, lukavi i pokvareni duh. Šta takav duh čini?
Čovjeka zavodi da bi ga odvojio od Boga. A kako će to najlakše učiniti?
Pokazujući čovjeku da Bog "laže".
Na koji način će to učiniti? Poznajući našu slabu tačku.

Da. Upravo tako, od samog početka je bilo tako. Zmija i Eva i bit ćete kao bogovi...
Izazvati kod čovjeka nepovjerenje u Boga i uvjeriti ga da Bog nešto taji ili da "laže".

"Proročanstava" o kraju svijeta nalazimo u svim kulturama, svim. Ali nigdje ona nisu tako postavljena na primarno mjesto kao u sjevernjačkoj, germanskoj kulturi.
I upravo tu dolazi sotona da rovari.
Što preko "učenih" koji šire hereze, što koristeći se nesrećama kojih je bilo i kojih će biti.

Kad se počne širiti strah, to je znak da je Sotona uspio i ubacio svoje sjeme.

A kratak je put od iščekivanja do izazivanja. Kratak. I uz pomoć duha laži, oni će ga i preći.
Otuda Mileritsko laprdanje o kraju vremena, otuda holivudski filmovi o kraju sveta.
Otuda i ovo čemu smo danas svedoci.
Sotona ih vodi, jer je našao slabu tačku u njihovoj veri. Odvojiti čovjeka od Boga može samo i isključivo samo ako čovjeka razočara u Boga. A to može najlakše ako čovjeku pokaže da se ono u šta je stavljao svoje nade NE DOGODI.

Genijalno. Ljudi se razočarali u Boga koji nije došao kad je bilo predviđeno. Zamisli što bi se moglo dogoditi ako Bog opet zakasni prema našem forumskom profeti?

Ljudi će povjerovati da je ovo ostvarenje pororočanstva iz Apokalipse (isprani mozgovi amerikanizmom) i kada se pakleni plan za kontrolu čovečanstva ne ostvari, ne završi Dolaskom, šta će ljudi onda uraditi?
Tražit će "utjehu"... i naći će je u lažnim prorocima ili u odbacivanju Boga kao nekoga ko "laže".

Sve je moguće. Nakon"utjehe" koju traže, a neće naći, u lažnim prorocima predstoji još jedan korak-da sasvim napuste vjerovanje i Boga. A ne bi me začudilo ni počnu spaljivati Bibliju. :)

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Sve je moguće. Nakon"utjehe" koju traže, a neće naći, u lažnim prorocima predstoji još jedan korak-da sasvim napuste vjerovanje i Boga. A ne bi me začudilo ni počnu spaljivati Bibliju. :)

A, neee, to se neće dogoditi. Barem ne prije dok se ne "pojave" "ispravni" prijevodi.

Sledeće što će se nakon "razočarenja" dogoditi je haos, nakon čega se pojavljuju (imamo ovdje jednog takvog) "proroci" koji rade na ujedinjenju svih vjera (onih monoteističkih oko negiranja Krista kao Boga), nastupa fizički haos, jer ideje je nemoguće ubiti, a oni pokušavaju (tjera ih seraph pali) da ostvare svoju opsesiju na sve načine.

Obezboženi, u haosu, ratovima, ljudi se okreću ne sebi i NEVIDLJIVOM BOGU koji ĆE DOĆI, nego ZNACIMA, i tada, čovečanstvu koje zahvaljujući upravo traženju Boga tamo gdje Bog nije, pojavljuje se lažni mesija, Antikrist.

Ovaj put onaj pravi.

No, upravo zahvaljujući svom delovanju posednutih Armagedonom i materijalizmom, ljudi ga ne prepoznaju kao takvog.

Naime, ne zaboravi da sotona u svemu imitira Boga, te i u ovome ponavlja ono što se je već dogodilo.

Krista židovi (svojima dođe) prepoznali nisu. Antikrista ljudi prepoznati kao takvog neće.

Krista ne prepoznaše kao Boga, Antikrista će prepoznati kao Boga.

Krist je govorio sve ono što ljudi ne žele da čuju.

Antikrist će govoriti ono što ljudi žele da čuju.

A malobrojni, stado malo će znati da ono što se Kristom predstavlja Krist Bog nije nego sotona.

Ostali će istrenirani lažnim Armagedonima prihvatiti Žig Antikrista.

Jednostavno, neće verovati da se radi o pravom otelotvorenom sotoni.

A on će biti netko ko je "židov" a nije židov ili musliman.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Broj zaraženih koronom u svetu 191 milion..broj umrlih 4 miliona. Procenat umrlih u odnosu na obolele je 2%. Znači ne 0,0001% ili 0,0002" ili 0,2%...već 2%.

U SAD-u tenutno 83% obolelih od delta soja.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag