U Bozjem zakonu ,Stari Zavet postoji Bozja odredba o karantinu
Hocete li vi vec jednom shvatiti da ovo nema veze sa karantinom? U pitanju je cilj da se uvedu mere kontrole populacije!
Kao i to da su u vreme Izraela bile drugacije okolnosti! Oni nisu imali ni maske, ni rukavice, ni dezinfekciona sredstva.. A mi imamo!
Oni su sve to morali da praktikuju , a mi ne moramo!
Svako od nas moze sebe da zastiti..
Neka stavi 3 maske, neka nosi gas masku ako hoce, neka nosi rukavice i neka pere ruke! Svako je odgovoran za sebe, a ne za drugog! I nikakve druge mere nam nisu ni potrebne, pogotovo ne da ti neko naredjuje i da te maltretira. Nema potrebe za karantinom!
Druga stvar, ti zakoni koje ovde navodis nisu imali cisto zdravstvenu osnovu (iako tako izgleda), prvenstveno su vezani za duhovnu necistocu! Recimo zakon da se zena odvaja kad ima mesecni ciklus nije vezana za zdravlje uopste! To ima duhovnu simboliku!
Zaokret, šta kažeš na gornji tekst tvoje sestre u veri? Vidi šta piše? Sve suprotno tebi? Šta misliš?
Ona razmislja glavom, hvala Bogu!
A on postavlja ono "ko se dotakne mrtvaca..", pa to nema veze sa higijenom, to prvenstveno ima duhovnu simboliku!
U danasnje vreme ne moze ni da se primeni! Onda bi doktori trebali da se odvajaju svaki put kad im neko umre a oni ga pipnuli! Morali bi da idu u karantin!
GLUPOSTI!
Mi smo savremeno drustvo, koje ima bolje nacine prevencije i kontrolu zaraznih bolesti, za razliku od njih, koji nisu ni znali sta je to bolest! Njima su svakako ove mere bile potrebne! Nama ne!
Ove mere su cisto majmunisanje naroda!