Covid 19 i Bog

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Vidjeli smo da ti ne znaš ni što je nauka ni što kvazinauka.

Kako bi mogao i znati? Na koji način on i može (i ne samo on, nego svi oni) razlikovati "nauku" - Scienciu, od pseudo sciencie, kada su kao Božije, prihvatili kontradiktornosti Ellen Gould Harmon White? Na koji način neko može razlikovati nauku od kvazi nauke kada veruje u takve stvari?

Da li je neko ko veruje u budalaštine raznoranih Rivera, Veitha, Petrovića, Bogdanovića, Simovića, i njima sličnih (samo zato što mu se one čine istinitima, jer greju i potpaljuju njegovo predubeđenje, mlataraju knjigom) sposoban da razlikuje šta je nauka a šta lažna nauka?

Nije, nikada i nije mogao biti sposoban, niti to može biti.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Stanemo li uz antivakesere i prikažemo se hrišćanima uz to..a kada se pokaže da su upotpunosti u krivu..šta time radimo? Kako svoju veru predstavljamo? Kako je predstavljamo među razboritim ljudima i lekaima?
Tebi je pogresna strana jer si ti na strani EGW. I ne mozes da pojmis da moze biti suprotno. To je problem, pristrasan si, iako sve ide suprotno tome i vidi se da nema nista od nedeljnog zakona, da to nije zig.. Zato si protiv ovoga i sve izvrces, a ne zato sto si to stvarno tako zakljucio. Ne vredi da pisem..

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nisam ja najavio Hristov dolazak za 22 oktobar 2022, vec sam pisao da ce Isus doci do 21 marta 2023 po nasem racunanju vremena, a po biblijskom racunanju 21 mart 2022, jer nova godina pocinje 21 marta meseca Aviva.

22 oktobra 2022 Isus ce zavrsiti posrednicku sluzbu u Svetinji nad Svetinjama, i tada prestaje vreme milosti.

Inace, najavio sam pocetak poslednjih dogadjaja za 21 mart 2021, i to se ispunilo identicno kao 2011 godine kada su odpoceli sudovi Bozji, koji su bili praceni velikim zemljotresom u Japanu.

I ovaj pocetak je bio pracen isto zemljotresom u Japanu, i sa cetiri druga zemljotresa, i to sa simbolicnim brojem 1844, koji predstavlja simbol kraja Adventnog doba
.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Tebi je pogresna strana jer si ti na strani EGW. I ne mozes da pojmis da moze biti suprotno. To je problem, pristrasan si, iako sve ide suprotno tome i vidi se da nema nista od nedeljnog zakona, da to nije zig..

Na strani koga? Žene koja nije znala šta govori? To samo govori o stanju njegovog uma, stanju njegovog duha.

Čak i da autoritet treba davati isključivo PIsmu (a ne treba jer Crkva je autoritet) ne može se autoritet pridavati budalaštinama jedne smrtne osobe (Ellen Gould Harmon White) jer Pisma su jasna o tome šta je Žig Zveri, i o tome da oni koji Hrista Bogom, Spasiteljem i Otkupiteljem priznaju nisu pod Mojsijevim nego pod Hristovim zakonom (a kako je Hrist Bog, svaki od "proročkih" zakona je ništavan pred Hristom koji je zakonodavac. Uostalom On to i sam za sebe govori kada farizejima kaže da je On lično - Sin Čovečiji, ne svaki čovek, nego upravo On, Adonai shabbat)

Mučno je ovo ponavljati na Veliki Petak (po gregorijanskom kalendaru) ali mora se istina u lice sasusti onima koji istinu odbaciše i poverovaše lažima.

Zato si protiv ovoga i sve izvrces, a ne zato sto si to stvarno tako zakljucio.
Lagarije u glavu udarene lažljivice (skidam rukavice, jer ovo je prevršilo svaku meru) su mu poremetile kognitivnost. No, sam je to izabrao kada je poveorovao u to.

Ne vredi da pisem..

Zbog njega možda i ne vredi, no zbog onih drugih koji sve to čitaju, a koji su primarne mete ovih akolita laži, treba da pišeš, trebamo da pišemo... Dok nas "would be jew" ne ućutkaju, što virtualno, što realno...

No čak i tada "kamenje će progovoriti"

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Poslusnost zapovestima i suboti je pecat Bozji, jer je to pecat i u starom zavetu koji je Bog zapovedio da se stavi na ruku i celo.

Suprotno Bozjem zakonu je zakon antihristov o nedelji, i on je zig zveri.

Da li ce biti uveden - licno mislim da nece, jer ce Bog sam da se objavi i papisti ce tada postati Adventisti, odnosno - prihvatice istinu, i subotu, jer ce ih Bog sam objaviti.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Tebi je pogresna strana jer si ti na strani EGW. I ne mozes da pojmis da moze biti suprotno

EGW ne govori ništa o ovome sad što je. Nema veze sa EGW. Ja govorim o drugome.

iako sve ide suprotno tome i vidi se da nema nista od nedeljnog zakona, da to nije zig..

A da onda ne ispada da ti želiš kroz ovo da bude suprotno? Ne, Mire..ovo je nešto drugo što nije ni protiv EGW a ni ide ka tome ali može biti kasnije iskorišćeno. Ja znam da ti veruješ u ono što su pisali pravoslavni monasi da će neka inekcija biti žig zveri i zato veruješ da je ovo upravo to..ali Mire i to je tendenciozno što su oni pisali. Može da bude mnogo drugačije nego što zamišljamo. Sotona će progurati neke stvari da izgleda skoro drugačijie od onoga što mi zamiljamo da jer nije naivan...prevara će biti i tako suptilna da je neće prepoznati ni mnogi adventisti a ni ostali hrišćani. Ali da će se borba voditi oko zakona Božijega to i Jovan najavljuje jer kaže:"ovde su oni koji drže zapovesti" ..dakle oko držaanja zapovesti i zakona. A na drugoj strani su oni koji ne drže zapovesti.

Videćemo ubrzo.

Zato si protiv ovoga i sve izvrces, a ne zato sto si to stvarno tako zakljucio. Ne vredi da pisem..

Videćemo Mire, kako će Sotona uraditi ono što je naumio. Drži se Reči Božije...i porudi se da prepoznaš znake vremena.

Pozdrav.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ti si onda svetogrdnik, jer nisi stavio pečat subote na ruku i čelo. Nećeš se lako izvući zbog ove uvrede Bogu.

Subota nije pečat... Nikada takvom nije nazvana, nigde u Svetom Pismu.

Pečat Boga živoga je Duh Sveti... a Njegov je znak na čelima (umu) i rukama (delima) onih koji Ga primiše.

Dakle, svetogrđe nad svetogrđima je TVRDNJA DA JE SUBOTA pečat Božiji ***

Shodno tome. svako ko tako tvrdi ili veruje HULI NA DUHA SVETOGA.

A ta se HULA NE PRAŠTA.

Ps. Već ih je Bog kaznio (jer ne znaju šta govore, umovi su im prepuni laži i sotonskog optuživanja...) , no ostatak kazne će dobiti na Poslednjem Sudu, kada budu osuđeni na ono u šta slušajući lažljivicu iz Maine-a ne veruju.

Smilovao im se Svemogući Bog Otac-Sin-Duh Sveti i merio im merama kojima oni u svojoj oholosti mere drugima.

Amen

*** Tu Hulu ne tvrde čak ni hebreji... Tako da, zaključak o tome sa kakvim duhom se ovde vode rasprave, izvucimo sami.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
"I što će bezakonje umnožiti ohladneće ljubav mnogih", Matej 24,12

Dok sam razmišljao o poslednjim događjima, proučavajući Reč Božiju, shvatio sam zapravo zašto ljudi danas, pa i hrišćani jednostavno ne prepoznaju znake i ne govore o tome. Uzrok je upravo ovo. Naime, mi nismo ni svesni da Božiji sudovi se pojavaljuju i deluju odavno a mi ne vidimo. Zašto? Pa ovo što Hristos kaže da će ljubav ohladneti jer je bezakonje veliko..tako će ljudi postati neosetljivi na znake i sudove Božije jer je bezakonje umnoženo. Mi se suočavamo isto tako sa umnoženim nevoljama i nedaćama..zemljotresi, poplave, ubijstva su postale svakodnevica..nemogu se više ni nabrojati sve nedaće na koje smo navikli. I tako mi to vidimo sve a to nam postalo "normalno". I mi ne vidmo sudove Božije. Nama je danas postalo normalno da neko siluje, ubija, skrnavi, nama je normalno da se pojave cunamiji..sve to objašnjavamo na kraju krajeva "prirodnim" stvarima i mislimo uopšte da je to posledica greha.

Na kraju krajeva evo i ova pošast..pokušavamo da je izbacimo iz svesti..kao da ne postoji, nećemo da mislimo o njoj a još manje da se radi o znacima i sudovima Božijim. Nije nikakvo čudo..jer kada bi počeli da razmišljamo o tome videli bismo da treba nešto da menajmo..da ovaj svet mora da menja navike..da to nisu očekivane i "pridodne" stvari već da se radi o sudovima zbog greha. Bog je danas i juče i sutra isti. On i dalje aktivno opominje ovaj svet da odbaci loše navike i da se okrene Njemu...

Bog i dalje radi isto kao i u prošlosti..zato se strada:

"Jer ću mahnuti rukom svojom na Judu i na stanovnike Jerusalimske, i istrebiću iz mesta ovoga ostatak Valov i ime sveštenika idolskih sa sveštenicima. I one koji se klanjaju na krovovima vojsci nebeskoj i koji se klanjaju i kunu se Jahveom i koji se kunu Melhomom", Sofonija 1,4.5

Dogod je ovo bolesti, zemljotresi, ubijstva, ratovi, mržnja itd..će pratiti ovaj svet.

A pored svega ovoga umesto da težimo pokajanju..mi to preziremo i svađamo se međusobno, negiramo sudove Božije jer mislimo da se to ne dešava zbog naših greha.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag